Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@20:35:04 GMT

نگاهی به جنبه‌های آموزشی شاهنامه

تاریخ انتشار: ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۹۲۷۸۴۰

نگاهی به جنبه‌های آموزشی شاهنامه

‍‍‍‍‍‍

ایسنا/خراسان رضوی یک دانشجوی دکتری ادبیات حماسی دانشگاه فردوسی با اشاره به جنبه‌های آموزشی شاهنامه فردوسی گفت: روند داستانی بسیاری از داستان‌های شاهنامه با نظریه بازی‌ها صدق می‌کند.

محمد بیانی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به کاربردهای آموزشی داستان‌های شاهنامه اظهار کرد: ادبیات می‌تواند جنبه کاربردی و آموزشی خوبی داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به عنوان نمونه می‌توان از ادبیات در تعالیم فرزندان و افراد جامعه استفاده کرد.

وی ادامه داد: وقتی یک متخصص نظریه بازی‌ها داستان‌های شاهنامه را می‌خواند، مشاهده خواهد کرد در موقعیت‌های مختلف شاهنامه همچون داستان ایرج و برادرانش «سلم» و «تور» این نظریه صدق می‌کند.

بیانی تصریح کرد: داستان از این قرار است که فریدون پادشاهی خود را که بسیار گسترده بود، بین سه فرزندش تقسیم می‌کند. ایران را به ایرج، توران را به تور و روم را به سلم می‌دهد. سلم و تور از این تقسیم ناراضی می‌شوند و می‌گویند که ایران نباید به ایرج برسد چون بهترین سرزمین است و ایرج برادر کوچکتر است. این دو برادر به حق ایج اعتراض می‌کنند و ایرج از طرف خودش، بدون هیچ سپاهی به نزد برادرانش می‌رود و در صحبتی با آن‌ها ذکر می‌کند که اگر این تقسیم به این صورت باشد که برادری‌مان بر هم خورد، من از پادشاهی و حکومت بیزار خواهم بود. با این حال سلم و تور نمی‌توانند جلوی خشم خود را بگیرند و تور، ایرج را می‌کشد.

وی خاطرنشان کرد: هنگامی که یک متخصص نظریه‌ بازی‌ها به این داستان می‌نگرد، بر اساس فرمول نظریه‌ بازی‌ها، کنش‌ها و واکنش‌های آن، داستان را می‌تواند تحلیل کند و در نهایت چیزی که این متخصص از آن نتیجه‌گیری می‌کند، دقیقا همان چیزی است که در شاهنامه اتفاق افتاده که این، نکته‌ای بسیار هیجان‌انگیز است.

این دانشجوی دکتری ادبیات حماسی با بیان این‌که اگر در داستان‌های دیگر همین نظریه بازی‌ها پیاده شود، می‌تواند جنبه‌ آموزشی داشته باشد، بیان کرد: این مساله به ما می‌آموزد در موقعیت‌های مشابه چه تصمیمی بگیریم که بتواند بهترین نتیجه را برای ما و هم‌تیمی‌هایمان داشته باشد. بر این اساس می‌توانیم از طریق این داستان‌ها این نظریه را به فرزندان و افراد در جامعه به صورتی هیجان‌انگیز آموزش دهیم.

وی با اشاره به این‌که علوم مختلف می‌تواند وارد ادبیات شود و استفاده‌های بسیار جالبی از ادبیات برد، بیان کرد: علوم، به ویژه در داستان‌های شاهنامه، کلیله و دمنه و گلستان سعدی و یا ادبیات تعلیمی ما بسیار کاربرد دارد و می‌توان با استفاده از همین ادبیات به دیگران تعلیم و آموزش و بعد تربیتی افراد جامعه را ارتقا داد. این آموزش‌ها می‌تواند روی جنبه‌ تصمیم‌گیری‌های افراد تاثیر زیادی گذارد.

بخش پایانی گفت‌وگو با محمد بیانی، دانشجوی دکتری ادبیات حماسی دانشگاه فردوسی را در ویدیوی زیر مشاهده می‌کنید.

مرورگر شما از ویدئو پشتیبانی نمی‌کند.
فایل آن‌را از اینجا دانلود کنید: video/mp4

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری شاهنامه فردوسي روز بزرگداشت فردوسی داستان ها بازی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۲۷۸۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نظریه پزشکی قانونی یکی از ارکان اساسی رأی قاضی است

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام و المسلمین سعید سعدی معاون امور فرهنگی قوه قضائیه در همایش مسؤولین روابط عمومی سازمان پزشکی قانونی کشور در مجتمع فرهنگی شهید بهشتی قوه قضائیه گفت: سازمان پزشکی قانونی یکی از مجموعه‌های تخصصی قوه قضائیه است که مجموعه همکاران آن با تلاش شبانه روزی خدماتی را به مردم ارائه می‌دهند.

وی افزود: اهمیت کار پزشکی قانونی و نقش نظرات کارشناسی آن در صدور رأی قاضی نیاز به تقوا و ایمانی قوی دارد و یک پزشک قانونی باید در مقابل هرگونه فریب و فریبکاری بایستد و نظریه درست و دقیق را در کمال ایمان و تقوا صادر کند.

وی با بیان اینکه تصمیم سازی برای رأی قاضی کار پزشکی قانونی است، اظهار داشت: پزشکی قانونی از سالم‌ترین بخش‌های دستگاه قضائی است که با دقت و درایت نظرات کارشناسی را صادر می‌کند که در همه امور و اقدامات این سازمان گرایش فرهنگی به خوبی مشهود است.

حجت الاسلام سعدی در ادامه سخنان خود با اشاره به اهمیت پرداختن به امور فرهنگی در دستگاه‌ها تصریح کرد: پرداختن به امور فرهنگی زمان و مکان ندارد و آنچه در این میان بسیار مهم است فرهنگی و دغدغه مند بودن متولیان این امور است به نحوی که بتواند موارد و موضوعات فرهنگی را به خوبی منتقل کند.

وی ادامه داد: مسؤول امور فرهنگی باید از هرگونه دروغگویی، بی تقوایی، بی اخلاقی، عصبانیت و … به دور باشد و منظومه‌ای فرهنگی را در اخلاق و رفتار خود به نمایش بگذارد.

معاون فرهنگی قوه قضائیه با تأکید بر اینکه در انجام امور فرهنگی باید همیشه خدا را در نظر بگیریم گفت: مسئول امور فرهنگی باید به نحوی عمل کند که در اعمال و رفتار خود روحیه صداقت، خداترسی، پاکدامنی و تقوا را منتقل کند و مردم در وجنات او عظمت امور فرهنگی را ببیند.

حجت الاسلام سعدی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به توانمندی‌های امروز کشور در عرصه‌های مختلف از جمله مسائل دفاعی و نظامی افزود: زمانی کشور در هیچ زمینه‌ای صاحب اقتدار و توانمندی نبود اما امروز به جایی رسیده‌ایم که ایران اعلام می‌کند در ساعت و روز و زمان مشخص، سرزمینی مشخص را مورد هدف قرار می‌دهد و دقیقاً طبق برنامه عمل می‌کند که این اوج اقتدار و توانمندی و نتیجه ایمان و خودباوری است.

وی در پایان با تأکید دوباره بر توجه به امور فرهنگی در همه بخش‌های قوه قضائیه و از جمله در پزشکی قانونی گفت: با تقویت امور فرهنگی، بارش رحمت الهی در فضا حاکم می‌شود و از آنجا که کار روابط عمومی نیز به نوعی کاری فرهنگی است می‌تواند به ترویج هرچه بیشتر این امور کمک کند.

کد خبر 6090163

دیگر خبرها

  • نظریهٔ تکامل سوء تفاهمی بیش نیست
  • جنبه‌های شرعی حفاظت از محیط زیست به مردم بازگو شود
  • حکمرانی ولایی، نظریه جدید در مدل حکمرانی
  • جنبه‌های اقتصادی مالكیت فكری مغفول مانده است
  • دانشگاه فردوسی نخ تسبیح فردوسی دوستان و شاهنامه پژوهان
  • نظریه پزشکی قانونی یکی از ارکان اساسی رأی قاضی است
  • دانشمندان درباره «جهان‌های موازی» چه می‌گویند؟
  • برگزاری اردوی آموزشی تابستانه اندیشه جامع تمدن نوین اسلامی
  • (ویدئو) افشاگری عجیب درباره ایرج طهماسب
  • افشاگری عجیب درباره ایرج طهماسب