Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-29@14:39:47 GMT

نگاه‌های سیاسی مانع حل مشکلات فضای مجازی است

تاریخ انتشار: ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۹۳۱۹۳۱

نگاه‌های سیاسی مانع حل مشکلات فضای مجازی است

صادق جهانبخش در گفت‌وگو با خبرنگار مهر پیرامون اثرات فضای مجازی بر روند رقابت‌های انتخاباتی اظهار کرد: به دلیل شیوع ویروس کرونا، فضای مجازی در حال حاضر از اصلی ترین بسترهای تبلیغ کاندیدهای انتخابات محسوب می‌شود.

کارشناس رسانه و فضای مجازی ادامه داد: با توجه به تجربه دوره‌های قبلی انتخابات، با شرایط حال حاضر شروع بعضی از بداخلاقی‌های انتخاباتی و شایعاتی که درباره برخی نامزدها مطرح می‌شود یا حتی برجسته سازی و دو قطبی سازی و رفتارهای خاص انتخاباتی را در فضای مجازی به عنوان آسیب شاهد هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: همان طور که در تبلیغات میدانی یعنی پخش پوستر و اقدامات از این دست قوانینی داریم باید درباره تبلیغات انتخابات در فضای مجازی نیز قوانینی وجود داشته باشد که متأسفانه ما در این موضوع خلاء قانونی داریم و همین امر باعث دامن زدن به اتفاقاتی می‌شود که در تبلیغات فضای مجازی نامزدها ناخوشایند است.

این کارشناس فضای مجازی تصریح کرد: چگونگی مدیریت فضای مجازی در دوران انتخابات کار دشواری است اما مدیریت کردن فضای مجازی مسئله‌ای فارغ از انتخابات است؛ به طور کلی در استفاده از فضای مجازی باید فاکتورها و مولفه‌هایی را مدنظر قرار دهیم و سلیقه مخاطب را به قدری ارتقا دهیم که درگیر اخبار جعلی نشود و هر خبر بدون منبعی را نپذیرد و متوجه عملیات روانی که مجموعه‌های رسانه‌ای به کار می‌برند باشد.

وی ادامه داد: همه این مسائل و آسیب‌ها باید پیش از این بررسی و پیگیری می‌شد، ضرورت ارتقا سواد رسانه‌ای یک موضوع مهم است که در کشور ما تا به حال جدی گرفته نشده است.

جهانبخش تاکید کرد: عدم وجود قوانین در حوزه فضای مجازی باعث مشکلات متعددی است، برای مثال شاهد نتیجه خلاء قانونی در انتخابات ۹۶ بودیم؛ توهین‌ها، تهمت‌ها و شایعاتی منتشر می‌شد و کسی که متضرر می‌شد توان پاسخ دادن را نداشت. در مواردی نیز یک رسانه خارجی خبری درباره یک نامزد انتخاباتی کار می‌کرد و رسانه‌های داخل خبر را به طور غیر مستقیم بازنشر می‌دادند اما همه این اتفاقات قابل پیگیری نبود.

وی خاطر نشان کرد: مجموع این دو یعنی ارتقا سواد رسانه‌ای جامعه و پیگیری نهادهای ناظر انتخابات، یک انتخابات خوب را به وجود می‌آورد.

این کارشناس رسانه عنوان کرد: مجلس با قانون‌گذاری در این باره و شورای نگهبان که نهاد ناظر بر انتخابات است با پیگیری این موارد می‌توانند آسیب‌های فضای مجازی را کاهش دهند و همچنین مجموعه مسئولین فارغ از اینکه در کدام یک از قوای سه گانه مشغول هستند در این زمینه کم کاری کرده‌اند و این سهل انگاری باعث آسیب‌های زیادی شده که نمود آن در انتخابات بیشتر است.

وی در خصوص علت حل نشدن مشکلات فضای مجازی بیان کرد: فضای مجازی گوشت قربانی مسئولین است و بستری است که در آن برای خود وجهه سازی می‌کنند.

جهانبخش با اشاره به اینکه نگاه‌های سیاسی مانع حل شدن مشکلات فضای مجازی است بیان کرد: در انتخابات استفاده از تکنیک‌های اغنایی، دو قطبی سازی، برجسته سازی های سیاسی، اهریمن سازی و یا نقطه مقابل آن فرشته سازی از برخی نامزدهای دیگر متأسفانه یکی از مهم‌ترین اشکالاتی است که بر انتخاب درست مردم تأثیر می‌گذارد.

کارشناس رسانه و فضای مجازی در پایان گفت: باید مخاطبان و کسانی که خواهان ورود به عرصه انتخابات هستند، با شناخت به رسانه و بازی‌های روانی و سیاسی ورود کنند تا شاهد انتخاب بهتری باشیم.

کد خبر 5213756

منبع: مهر

کلیدواژه: فضای مجازی قزوین انتخابات 1400 حکمرانی فضای مجازی ویروس کرونا انتخابات 1400 عید سعید فطر نماز عید سعید فطر بوشهر کرمانشاه آمار کرونا عکس استانها چالش شایستگی اردبیل شیوع کرونا گرگان واکسن کرونا انتخابات شورای شهر و روستا فضای مجازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۳۱۹۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هروی: حاکمیت باید در انتخابات ۱۴۰۴ اندکی نرمش نشان دهد /برای حل مشکلات اقتصادی، درهای کشور برای تعامل با بیرون باز شود

جواد هروی، سخنگوی حزب اعتدال و توسعه در گفتگو با خبرگزاری خبرآنلاین درباره محور جلسه اخیر این حزب گفت: روز پنجشنبه اجلاسیه شورای مرکزی حزب اعتدال و توسعه و دفتر سیاسی با حضور روسای شعب استان‌های حزب اعتدال و توسعه، واعظی، جنتی و نوبخت برگزار شد. در این جلسه برنامه‌های حزب در سال جاری مطرح شد. یکی از محورها به این ترتیب بود که تاکید حزب بر این است که همه دستگاه‌های اجرایی کشور باید به سمت رفع اختلافات داخلی گام بروند، به عبارت دیگر به سمتی برویم که بتوانیم نسل جوان را بیشتر به خودمان جذب کنیم و بر وفاق ملی دامن بزنیم. استراتژی حزب اعتدال و توسعه در سال جدید استفاده از همه ساز و کارهای مدنی برای بهبود اوضاع کشور است و حزب اعتدال و توسعه هم سعی می‌کند در تحولات جاری داخل و خارج از کشور نقش‌آفرینی داشته باشد و ما همچنان تاکید می‌کنیم که با هر گونه ساختارشکنی مخصوصا در زمینه سیاسی مخالف هستیم و همچنان بر راهکارهای مدنی و غیر خیابانی و اعتراضات خیابانی تاکید داریم و زمانی که همه می‌دانیم، هیچ امیدی به خارج از کشور نیست باید به سمت وحدت آفرینی حرکت کنیم.

وی افزود: مقوله انتخابات ریاست جمهوری و شوراها برای ما اهمیت دارد، مخصوصاً اگر حاکمیت اندکی نرمش نشان دهد و با این نرمش در بحث انتخابات ریاست جمهوری شاهد توفیقات باشیم و اگر غیر از این باشد، مجدداً شاهد کاهش حضور مردم خواهیم بود و شاید این بار مردم نسبت به دفعات قبل مشارکت پایین‌تری داشته باشد. حزب اعتدال و توسعه تلاش دارد به صورت شفاف مردم را برای مشارکت در بهبود شرایط کشور دعوت کند و از هر گونه سخن رادیکال و تنش‌زا پرهیز می‌کند، در حقیقت حزب اعتدال و توسعه تلاش دارد که با عقلانیت به نقد وضع موجود در عرصه سیاست داخلی بپردازد.

هروی همچنین تصریح کرد: دومین محور که در جلسه روز پنجشنبه حزب اعتدال و توسعه برگزار شد، سیاست خارجی است. هنگامی که احساس می‌کنیم غرب و شرق همگی برای توسعه کشور مانع‌تراشی می‌کنند باید باهم به وحدت و تنش‌زدایی بپردازیم، در غیر این صورت نتیجه‌ای نخواهد داد. در سیاست خارجی اعتقاد بر این داریم که باید درهای کشور برای تعامل با بیرون باز شود، کما اینکه کشوری مانند عراق در همین روزهای اخیر با تولید بیش از ۴ میلیون بشکه نفت توانسته بسیاری از مشکلات اقتصادی خود را حل کند اما ما همچنان با بسته بودن و انزوای سیاسی در عرصه جهانی، دچار مشکلات اقتصادی هستیم.

برخورد خیابانی با حجاب بی‌تدبیری است

سخنگوی حزب اعتدال و توسعه ادامه داد: سومین محور و شاید اصلی‌ترین بحثی که در اجلاسیه حزب اعتدال و توسعه مطرح شد، تحلیل وضع داخلی بود. ما همه جناح‌های سیاسی باید نشان بدهیم ایران عامل ثبات منطقه خاورمیانه است اما در این میان که در حال کشمکش اسرائیل و قدرت‌ها هستیم، جریحه‌دار کردن افکار عمومی خطا است، در حالی که کشورهای منطقه در حال توسعه و پیشرفت هستند، اینکه ما به مجادلات داخلی و تحریک جوانان مبادرت کنیم، کاملاً از روی بی‌تدبیری است. تشویش اذهان، ایجاد ناامیدی و رعب و وحشت بین نسل جوان، آن هم در خیابان‌ها و با حرکت‌هایی مانند برخورد با حجاب، منجر به ایجاد نا امیدی در کشور می‌شود که این نشانه بی‌تدبیری است.

هروی اظهار کرد: اما آنچه در مورد وضعیت داخلی وجود دارد این است که دولت سیزدهم به دست اندازی در بخش خصوصی رو آورده و به جای درآمدزایی به سمت کسب درآمدهای بیشتر از مردم می‌پردازد که این امر شایسته و بایسته مردمی که همه چیز خود را برای نظام دادند، نیست. به عبارت دیگر مشکل اول کشور حجاب نیست بلکه ایجا روح همدلی و امید و رفع مشکلات معیشتی مردم است.

وی با اشاره به برخورد دولت با فساد ابراز کرد: نکته دیگر ارجحیت منافع ایدئولوژیک بر منافع ملی است. متاسفانه احساس می‌شود اقلیتی از نظام حاکمیت به دنبال این هستند که مباحث ایدئولوژیکی یا نگرش‌های افراطی مذهبی را بر منافع ملی ترجیح بدهند ، که این امر موجب شده اشکالات اساسی در نحوه برخورد با مردم مانند برخوردهای شکل بگیرد، که این رفتارها کاملاً از سر بی‌تدبیری است. نکته بعدی مربوط به ناکارآمدی مدیران دولت سیزدهم است که متاسفانه در همه اضلاع دولت مشاهده می‌شود، چنانچه شایسته‌سالاری رنگ باخته و نظام مسئولیت‌سپاری دچار خدشه شده است.

هروی همچنین افزود: نکته پایانی که همه اعضای حزب و دبیرکل بر آن تاکید داشتند، مربوط به فساد و تبعیضی است که در جامعه وجود دارد. امروز برخورد دوگانه در سطح جامعه انجام می‌شود و این برخورد منجر به دلسردی و ناامیدی مردم شده است. درحقیقت به نظر می‌رسد که با عاملان فساد مدارا می‌شود ، مماشات با مفسدان در سطوح مختلف و در مباحث اقتصادی و عقیدتی منجر به این امر شده که مردم دچار یاس دینی و ناامیدی شوند که متاسفانه این مورد برای بهبود شرایط کشور مناسب نیست.

سخنگوی حزب اعتدال و توسعه همچنین خاطرنشان کرد: علاوه بر این در حالی که با جوانان برخوردهای خیابانی تحت عنوان حجاب و برخورد با منتقدین، افرادی که در روزنامه‌ها سخن می‌گویند و شرایط سیاسی و آرای دولت را نقد می‌کنند، برخلاف آن چیزی است که باید انجام شود. لذا از این برخورد دوگانه که با عاملان فساد مماشات می‌شود اما با جوانانی که نقادی می‌کنند برخورد می‌شود، را حزب اعتدال و توسعه محکوم می‌کند و خواهان تدبیر نظام حاکمیت در قبال این قضیه است.

هروی در رابطه با برنامه حزب اعتدال و توسعه برای مرحله دوم انتخابات مجلس دوازدهم، یادآور شد: در این مورد در کل کشور تلاشی آغاز کردیم و امیدوارم بتوانیم در بین نامزدهایی که به مرحله دوم رسیدند افرادی که عضو نیروها و یا هواداران حزب اعتدال و توسعه هستند، کمک می‌کنیم که بتوانیم حداکثر نیروهای اعتدالی را در این مرحله از انتخابات در مجلس داشته باشیم. همچنین در مورد فراکسیون تلاش‌هایی را در مجلس آغاز کردیم و امیدواریم فراکسیون با تمایلات اعتدالی شکل بگیرد.

۲۷۲۱۱

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899876

دیگر خبرها

  • آسیب‌شناسی استفاده از فضای مجازی در نظام تبلیغی‌رسانه‌ای مساجد
  • ضرورت همدلی بین شوراها برای رفع مشکلات مردم
  • ضرورت اقناع سازی مخاطبین در خصوص فرزندآوری توسط رسانه‌ها
  • اقدامات خوب رسانه و هوشیاری مانع از تحقق اهداف دشمن می‌شود
  • اجرای بیش از ۱۰ عنوان برنامه در هفته عقیدتی و سیاسی مهرستان
  • نگاه متفاوت کارشناس اقتصادی بعد از حمله موشکی سپاه: معادلات تغییر کرد | فیلم
  • فیلم| واکنش کاربران مجازی به برخورد پلیس آمریکا با دانشجویان
  • هروی: حاکمیت باید در انتخابات ۱۴۰۴ اندکی نرمش نشان دهد /برای حل مشکلات اقتصادی، درهای کشور برای تعامل با بیرون باز شود
  • آغاز عملیات ویژه پلیس علیه فروشندگان سلاح در فضای مجازی
  • عهد کردیم خودسانسوری نکنیم