Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، روابط عمومی قلب تپنده یک دستگاه و نهاد است و وظایف سنگین و رسالت های خطیری را در بخش‌های مختلف از ارتباط با رسانه‌ها تا پاسخگویی به شبهات و انتقادها و تکریم مراجعه کنندگان برعهده دارد.

یک روابط عمومی موفق برای بهبود عملکرد دستگاه متبوع و افزایش تاثیرگذاری در جامعه باید عناصر زیادی مانند مخاطب شناسی و زمان شناسی را بشناسد که منجر به اقدام به موقع و تاثیر گذار بر روی جامعه هدف و افزایش بهره وری می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اقدامات روابط عمومی ها در دستگاه ها باید با بهره گیری از عنصر هنر انجام شود چون بهترین راه برای تاثیرگذاری بر روح و روان مخاطبان، مولفه هنر است و مسوولان روابط عمومی باید از این عنصر بسیار مهم به نحو احسن استفاده کنند.

روابط عمومی ها در کنار این ویژگی ها و وظایف در عصر جدید توسعه که با افزایش روزانه فناوری ها و ابزارهای ارتباطی مواجه هستیم با چالش نگاه سنتی جامعه و مدیران دست به گریبان هستند که آنها را در ایفای وظایف خود با مشکلات و آسیب های متعددی رو به رو می سازد.

جایگاه فعلی روابط عمومی‌ها فاصله بسیاری زیادی با موقعیت اصلی آنها دارد

مدیرکل روابط عمومی، تشریفات و امور بین الملل استانداری قزوین در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: روابط عمومی چشم بینا و گوش شنوا یک مجموعه است و باید ارتباطی قوی بین جامعه هدف و مدیران دستگاه ها ایجاد کند.

سید حسین بی نیاز با بیان اینکه جایگاه روابط عمومی از سه بعد قابل ارزیابی و توجه است، گفت: نخستین حوزه کاری روابط عمومی تعامل با مردم است که به عنوان جامعه هدف محسوب می شوند و مسوولان و کارشناسان روابط عمومی باید بتواند با هنرمندی و ظرافت این رابطه را بین دستگاه ها و مردم ایجاد کنند.

وی با بیان اینکه دومین حوزه کاری روابط عمومی تبیین دیدگاه ها و نظرات مدیران و ارایه عملکرد دستگاه ها در بین جامعه است، افزود: آخرین وظیفه روابط عمومی هم شامل ارتباط با اصحاب رسانه می شود که اگر این سه ضلع به درستی به یکدیگر وصل شوند می تواند یک مجموعه موفق را ایجاد کند.

این مسوول با اشاره به اینکه روابط عمومی مدرن نسبت به روابط عمومی سنتی متحول شده است، اضافه کرد: متاسفانه به رغم این موضوع همچنان نگاه سنتی در کشور و در بین بسیاری از مدیران وجود دارد و این اتفاق روابط عمومی را با چالش های زیادی روبه رو کرده است.

بی نیاز اظهار داشت: روابط عمومی در گذشته وظیفه چاپ و نصب بنر و اطلاعیه را داشته و در نهایت هم یک پورتال و سایت خبری را به روز رسانی می کرده است ولی در حال حاضر با بروز و ظهور نرم افزارهای مختلف و فضای مجازی وظایف روابط عمومی هم پیچیده تر و گسترده تر شده است و باید تمامی موضوعات را لحظه به لحظه رصد کند.

وی با بیان اینکه روابط عمومی همواره باید در حال رصد و فعالیت باشد و بتواند با هوشیاری، تمامی اتفاقات و موضوعات مختلف را سازماندهی کند، گفت: تمامی این موضوعات در حالی است که متاسفانه هنوز هم نگاه جامعه، رسانه و مدیران به این عرصه حرفه ای نشده و نگاه سنتی حاکم است و جایگاه فعلی روابط عمومی فاصله بسیاری زیادی با جایگاه اصلی خود دارد.

این مسوول با اشاره به چگونگی تعامل روابط عمومی استانداری قزوین با اصحاب رسانه، افزود: در دوره فعلی روابط عمومی استانداری قزوین سعی شده بدون نگاه جناحی و حزبی با تمامی رسانه ها تعامل شود و اقدامات و امور با نگاه تخصصی و حرفه ای مورد پیگیری قرار گیرد.

مدیرکل روابط عمومی، تشریفات و امور بین الملل استانداری قزوین اضافه کرد: در جلسات استانداری قزوین همواره تعداد بسیاری از رسانه های مرجع و حرفه ای با سلایق مختلف حضور دارند و نگاه پیشرفت و توسعه استان را بر نگاه حزبی غالب کرده ایم که خوشبختانه جز مواردی محدود هیچ گونه مشکلی هم در این زمینه به وجود نیامده است.

در جامعه ایران نگرش به روابط عمومی صرفاً تبلیغاتی است

مدیر روابط عمومی اداره کل بهزیستی استان قزوین در گفت و گو با خبرنگار ایرنا درباره اهمیت روابط عمومی در انعکاس فعالیت های سازمانها و نهادها اظهار داشت: روابط عمومی، هنر و علم اجتماعی است که درون و برون دستگاه را به هم پیوند می دهد.

محمد نظری گفت: روابط عمومی، مشاور امین مدیر و کلیه کارکنان دستگاه بوده و لازم است مدیران دستگاه ها با اعتماد به این قسمت، اقدامات خود را به بهترین شکل ممکن به پیش ببرند.

نظری با بیان اینکه روابط عمومی حافظ منافع دستگاه مربوطه و مردمی است که با آن سر و کار دارند، گفت: امروزه به نظر می رسد که معیارهای قالب در جامعه ایران بی توجهی به ارزش های نهفته در کار روابط عمومی است، به طوری که این امر باعث شده در بسیاری از سازمان ها، بخش روابط عمومی مبدل به بخش تبلیغات سازمان شود و کمتر به مفاهیم و ارتباطات دوسویه بپردازد.

وی افزود: نقش روابط عمومی موجب ایجاد یا تقویت فرهنگ توسعه، بومی کردن سرمشق های پیشرفت، کشف و معرفی ظرفیت های جامعه، بازآفرینی فرهنگی و حفظ تعلق و پیوستگی در سازمان ها و دستگاه ها می شود و در همین راستا می تواند از هر نوع گسستگی و ناپیوستگی جلوگیری کند یا حداقل کاهش دهنده فاصله و شکاف میان جامعه و دستگاه های اجرایی باشد.

این مسوول اضافه کرد: داشتن اطلاعات موثق و به موقع با توجه به هدف و ساختار سازمانها، بزرگترین سرمایه یک سازمان به حساب می آید و حیات سازمان به داشتن یک ارتباط دو سویه درون سازمانی و برون سازمانی، انجام تبلیغات و کسب اطلاعات به روز و مفید بستگی دارد.

وی اظهار داشت:  از آنجایی که روابط عمومی پل ارتباطی سازمان و مخاطبان آن است، در این جاده دو طرفه قادر است از یک سو سیاست ها، برنامه ها و عملکردهای سازمان را به مخاطبان و از سوی دیگر، نیازها، خواسته ها، دیدگاه ها و نظرات مخاطبان را به سازمان منتقل کند.

نظری درباره جایگاه سازمانی روابط عمومی در دستگاه ها، اظهار داشت: با توجه به وضعیت موجود زیرساخت های فناوری اطلاعات در ایران و کیفیت کارکرد روابط عمومی ها از نظر فعالیت های الکترونیک و اینترنتی می توان گفت در میان همه اشکال روابط عمومی مدرن، فعلا در حد فاصل روابط عمومی الکترونیک و روابط عمومی دیجیتال قرار داریم.

وی افزود: با توجه به اینکه از پیدایش روابط عمومی در ایران بیش از نیم قرن می گذرد هنوز روابط عمومی با مسایل مختلفی مواجه است و متاسفانه به رغم وجود اندیشه ها و ایده های مناسب برای توسعه آن، هیچ گونه اقدام عملی بنیادی در این زمینه صورت نگرفته و به همین دلیل است که امروزه روابط عمومی ها بیشتر وقت خود را صرف برطرف کردن مشکلات خود می کنند.

این مسوول با بیان اینکه ورود به این مشکلات، توان و شرایط ایفای وظایف و رسالت درست را از روابط عمومی گرفته است، گفت: در جامعه ایران نگرش به روابط عمومی صرفاً تبلیغاتی است که این امر تحریف افکار و دور شدن روابط عمومی از رسالت اصلی خود بوده و در حال حاضر این نهاد مؤثر در ایران با نوعی مظلومیت رسانه ای و فرهنگی مواجه است.

مدیر روابط عمومی اداره کل بهزیستی استان قزوین اضافه کرد: صاحب نظران معتقدند اگر نقش روابط عمومی را در ایجاد یا تقویت فرهنگ توسعه و بومی کردن سرمشق های آن بدانیم باید روابط عمومی بتواند از هر نوع گسستگی و ناپیوستگی جلوگیری کند یا حداقل کاهش دهنده فاصله و شکاف میان جامعه و دستگاه های اجرایی باشد.

ارتقای جایگاه روابط عمومی ها نیازمند نگاه حمایتی مدیران دستگاه ها است

مدیر روابط عمومی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قزوین اظهار داشت: امروزه اهمیت روابط عمومی در انعکاس فعالیت ها و اقدامات نهادها و دستگاه ها به عنوان یک ابزار مهم و برگ برنده هر سازمانی برکسی پوشیده نیست و تمامی سازمان ها و دستگاه ها سعی می کنند با استفاده از این ظرفیت اقدامات خود را به سمع و نظر جامعه برسانند.

رضا محمدی گفت: توانمندی روابط عمومی هوشمند و پویا نقش مفید و موثری را در موفقیت سازمان ها دارد و می تواند تاثیرگذاری بیشتری را بر جامعه هدف که همان مردم هستند، داشته باشد.

این مسوول اضافه کرد: جایگاه روابط عمومی در برخی از دستگاه ها به عنوان مشاور رییس سازمان و در برخی از دستگاه های بزرگ تر به عنوان مدیر کل تعریف شده و به میزان فعالیت ها و گستردگی آن دستگاه، روابط عمومی هم از لحاظ تجهیزات و نیروی انسانی تقویت می شود.

وی اضافه کرد: به رغم این جایگاه مهم و حساس ولی نگاه به روابط عمومی ها هنوز در قالب سنتی و کلیشه ای خود باقی مانده است که برای عبور از این جایگاه نیازمند نگاه حمایتی مدیران هستیم.

این مسوول گفت: امروزه دیگر نگاه سنی به روابط عمومی ها در دستگاه ها و محدودن کردن فعالیت های آنها به مسایلی مانند ارتباط مستمر با رسانه ها و ارباب رجوع، برگزاری نظر سنجی و تکریم مراجعه کنندگان کافی نیست چون توسعه ابزارهای نوین ارتباطی و شبکه های مجازی دایره فعالیت آنها را بسیار گسترده تر کرده است.

نیم نگاه:

روابط عمومی ها قلب تپنده دستگاه ها برای اطلاع رسانی و روشنگری در ابعاد مختلف و ارتباط با مردم و رسانه ها محسوب می شوند ولی به رغم این جایگاه مهم و موثر هنوز درگیر نگاه سنتی و کلیشه ای به خود هستند که ایفای وظایف آنها را در عصر ارتباطات و مدرنیته با مشکل مواجه ساخته است.

بیست و هفتم اردیبهشت ماه در تقویم جمهوری اسلامی ایران به عنوان روز ارتباطات و روابط عمومی نامگذاری شده است.

برچسب‌ها روز ارتباطات و روابط عمومی ارتباطات و فناوری اطلاعات ارتباطات رسانه استان قزوین

منبع: ایرنا

کلیدواژه: روز ارتباطات و روابط عمومی ارتباطات و فناوری اطلاعات ارتباطات روز ارتباطات و روابط عمومی ارتباطات و فناوری اطلاعات ارتباطات رسانه استان قزوین اخبار کنکور روابط عمومی ها استانداری قزوین روابط عمومی روابط عمومی روابط عمومی هم روابط عمومی استان قزوین دستگاه ها فعالیت ها سازمان ها نگاه سنتی جامعه هدف رسانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۳۳۱۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی توسعه روابط ایران و تانزانیا در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، عصر روز دوشنبه (۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳) عیسی زارع پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات کشورمان میزبان عمر سعید شعبان، وزیر تجارت و توسعه صنعتی تانزانیا و هیئت همراه بود.

در این دیدار دو طرف ضمن تشریح ظرفیت‌های حوزه کاری خود درباره دستیابی به توافقی به‌منظور گسترش روابط به‌ویژه در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات با یکدیگر گفتگو کردند.

زارع پور، توسعه روابط با کشور‌های آفریقای به ویژه تانزانیا را راهبرد دولت جمهوری اسلامی دانست و برای گام بر داشتن در این مسیر اعلام آمادگی کرد.

وی با تشریح فعالیت‌های وزارت ارتباطات در حوزه هایی، چون توسعه ارتباطات، پست، پست بانک و صنعت فضایی، تأکید کرد: هر یک از این حوزه‌ها به‌ویژه توسعه زیرساخت‌های ارتباطی، توسعه فناوری اطلاعات و صنعت فضایی به‌طور جداگانه می‌توانند به سرفصلی برای آغاز همکاری‌های مشترک دوجانبه در زمینه ارتباطات و فناوری اطلاعات تبدیل شود.

وزیر ارتباطات همچنین آمادگی کشورمان را برای توسعه ارتباطات ثابت در تانزانیا بر پایه شبکه فیبرنوری و توسعه دولت الکترونیکی اعلام کرد. 

وی در پایان خواستار تشکیل کارگروهی مشترک با حضور معاونان وزرای دو کشور برای بررسی موضوعات همکاری دوجانبه و نهایی کردن توافقات این نشست شد. 

عمر سعید شعبان، وزیر تجارت و توسعه صنعتی تانزانیا نیز در این دیدار ابتدا از مهمان نوازی دولت جمهوری اسلامی ایران و فراهم کردن امکان دیدار صمیمانه با رئیس جمهوری تقدیر کرد.

 وی افزود: میزبانی و مهمان نوازی دولت جمهوری اسلامی نشان از اهمیت روابط این کشور با کشور‌های آفریقایی دارد و ما نیز با درک این اهمیت آماده توسعه روابط هستیم. 

وزیر تجارت و توسعه صنعتی تانزانیا با انتقاد از انحصار پلتفرم‌ها و شبکه‌های اجتماعی غربی، تاکید کرد: پلتفرم‌ها و شبکه‌های اجتماعی غربی اکنون به تهدیدی علیه بنیان خانواده‌ها تبدیل شده است و همین امر ضرورت راه اندازی پلتفرم‌ها و شبکه‌های اجتماعی بومی متناسب با فرهنگ کشورمان را بیش از پیش نشان می‌دهد. 

وی با اشاره به توانمندی شرکت‌های ایرانی حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات ابراز امیدواری کرد که تانزانیا بتواند از ظرفیت‌های شرکت‌های فعال در این حوزه بهره‌مند شود و این قول را داد که این ظرفیت را برای توسعه روابط دو کشور به کار ببرد.

وزیر تجارت و توسعه صنعتی تانزانیا در خاتمه از آموزش دانش آموزان تانزانیایی توسط اپراتور‌های ایرانی در راستای مسوولیت اجتماعی تقدیر و تشکر کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • توسعه روابط ایران و تانزانیا در ارتباطات و فناوری‌اطلاعات
  • بررسی توسعه روابط ایران و تانزانیا در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات
  • یک دستگاه خودروی ون برای حمل و نقل نابینایان تجهیز می شود
  • نگاه قضات در دستگاه قضایی باید سازنده باشد
  • کارگروه مصوبات سفر دولت در استان سمنان ایجاد می‌شود
  • از پیچ و خم تصویب تا حل چالش‌ها
  • روابط عمومی در اقناع افکار عمومی نقش کلیدی دارد
  • وزارتخانه‌های نیرو، ارتباطات و سازمان انرژی اتمی پیشتاز صدور به موقع مجوز‌ها
  • کاهش ۵ درصدی سرانه مصرف آب از اولویت‌های آبفای کشور است
  • فرآورده‌های گیاهی غیر مجاز اعلام شد