Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@05:16:50 GMT

روشن‌گری افکار عمومی و مردم‌داری نماد توسعه فرهنگی است

تاریخ انتشار: ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۹۳۳۶۶۵

روشن‌گری افکار عمومی و مردم‌داری نماد توسعه فرهنگی است

نمادهای توسعه فرهنگی و اجتماعی یک جامعه در گرو ساز و کارهایی‌هایی همچون توزیع عادلانه اطلاعات، روشن‌گری افکارعمومی، مردم‌مداری و احترام به حقوق انسان‌ها به منظور افزایش سطح مشارکت مردمی است که بدون شک مأموریت انجام آن بر عهده روابط عمومی سازمان‌ها، نهادها، شرکت‌ها و دیگر مراکز اجتماعی، سیاسی، فرهنگی،‌ اقتصادی و مجموعه‌های آکادمیک و دانشگاهی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، مهدی معماری، مدیر روابط عمومی و مشاور رسانه‌ای معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به بهانه ۲۷ اردیبهشت‌ماه روز جهانی ارتباطات و روابط عمومی یادداشتی را در اختیار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) قرار داده که در آن آورده است: "جهان در قرن بیست و یکم شاهد تحولات بسیار سریع و اساسی در حوزه‌های فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و سیاسی است و زیستن در آن مستلزم تجهیز به لوازم و الزامات حرکت و ادامه حیات در عصر اطلاعات و ارتباطات است.

رشد و پیشرفت برق‌آسای تکنولوژی، ابزارهای ارتباطی و دانش بشری در یک‌دهه گذشته شرایط کاملاً متفاوتی را پیش‌روی بشر قرار داده که بدون شناخت و تحلیل عمیق این تغییرات، امکان نقش‌آفرینی صحیح، به موقع و مؤثر امکان‌پذیر نیست.

در چند سال گذشته یکی از مهمترین تحولاتی که زندگی بشر را دچار تحولات شتابان کرده، رشد روزافزون فناوری اطلاعات و ارتباطات و گسترش ابزارهای ارتباطی است.

وجود ارتباطات مؤثر و صحیح در سازمان همواره یکی از اجزای مهم در توفیق مدیریت به شمار رفته و می‌توان ادعا کرد که درک و شناخت بهتر ارتباطات موجب ارتقاء اثربخشی سازمان‌ها می‌شود. ارتباطات اثربخش منجر به ارائه اطلاعات صحیح، کامل، سریع و به هنگام و تسهیم دانش ضمنی در لایه‌های مختلف سازمان شده و زمینه‌ساز اتخاذ تصمیمات مناسب به وسیله مدیران می‌شود. فقدان ارتباطات اثربخش علت ناکامی بسیاری از سازمان‌ها در جهان پویا و روبه رشد کنونی است؛ در واقع ارتباطات، نظامی برای هماهنگی و یکپارچه‌سازی و ایجاد زمینه مشترک برای فعالیت سازمان و در نهایت افزایش بهره‌وری سازمان است.

کار و زندگی در دنیای به شدت متغیر کنونی، بدون سازمان‌های ارتباطی و اطلاعاتی به‌سختی امکان‌پذیر است. مدیریت صحیح و علمی در سازمان‌ها محتاج دانش و اطلاعات متقن و کافی است و این اطلاعات نقش زیربنایی در تصمیم‌گیری‌ها ایفا می‌کند. تولید اطلاعات، پردازش آنها و تبدیل آن به پیام‌های قابل فهم برای مخاطب از جمله وظایف واحدهای درون سازمان است که از سال‌های ابتدایی قرن بیستم در آمریکا روابط عمومی (Public Relations) نامیده شده و از آن زمان تاکنون نقش سازمان‌ها و نهادهای ارتباطی و اطلاعاتی چون «روابط عمومی‌ها» اهمیت بسزایی در دنیای جدید پیدا می‌کند.

"رکس هارلو" از پیشگامان روابط عمومی در جهان می‌گوید: «روابط عمومی» دانشی است که به وسیله آن سازمان‌ها آگاهانه می‌کوشند تا بر مسؤولیت اجتماعی خویش عمل کنند و بتوانند تفاهم و پشتیبانی کسانی که برای توسعه اهمیت دارند را به دست آورند.

در این‌باره انجمن روابط عمومی آلمان می‌گوید: روابط‌عمومی، تلاش آگاهانه و قانونی به منظور تفاهم و استقرار اعتماد و شناخت متقابل با عموم، بر اساس تحقیق علمی و عملی صحیح و مستمر، میسر است. انجمن جهانی روابط عمومی معتقد است که روابط‌عمومی بخشی از وظایف مدیریت سازمان است و عملی ممتد، مداوم و طرح‌ریزی شده است که از طریق آن افراد و سازمان‌ها می‌کوشند تا تفاهم و پشتیبانی کسانی که با آنها سر و کار دارند را به دست آورند.

همان‌طور که از تعاریف علمی پیش‌گفت که بر بال دانش و تجربیات گذشته و حال بشر سوار است، «روابط عمومی» مجموعه‌ای درون سازمانی است که مسیر ارتباطی سازمان با مخاطبان و ذی‌النفعان را به شکلی ترسیم می‌کند که مفاهمه، درک‌ صحیح متقابل و تعامل دوسویه رو به فزونی گذاشته و زمینه‌های اختلاف و تقابل کاهش یابد.

به دیگر سخن در عصر حاضر روابط‌عمومی وظیفه دارند به «اعتماد عمومی مخاطبان» به‌عنوان یک سرمایه‌ ارزشمند نگریسته و همه فعالیت‌ها و اقدامات خود را مصروف حفظ و تقویت این مهم نماید.

بر این اساس امروزه دیگر به روابط عمومی به عنوان یک واحد تبلیغاتی که صرفاً وظیفه معرفی و تبلیغ محصول و برون‌داد سازمان را بر عهده دارد، نگریسته نمی‌شود؛ بلکه روابط عمومی پل ارتباطی مخاطبان و سازمان است و تلقی افکار عمومی از فعالیت یک مجموعه ارتباط تنگاتنگی با فعالیت‌های روابط عمومی دارد.

اگر بخواهیم به عمده وظایف روابط عمومی بپردازیم، می‌توان به «مطلع‌کردن و خبر دادن»، «ترغیب، تشویق ، ترویج  و تبلیغ»، «انجام تحقیقات اجتماعی و افکارسنجی و پیوند آن با تصمیم‌گیری‌های استراتژیک سازمان»، «مستندسازی و آرشیو رسانه‌ای فعالیت‌های سازمان» و «برقراری ارتباط با مخاطبان و دیگر سازمان‌ها به نحوی که برای آن فرد یا سازمان اهمیت داشته یا در آینده خواهد داشت» اشاره کرد.

جایگاه امروز روابط عمومی در نوک پیکان حرکتی هر سازمانی است و با این‌که بسیاری از فعالیت‌های واحدهای روابط عمومی هزینه‌بر است، نفس وجود آن در هر سازمان به شناخت وضع موجود، تعیین صحیح اهداف پیش‌روی و اتخاذ تدابیر و تصمیمات اثربخش کمک می‌کند و این همان چیزی است که یک سازمان پویا به دنبال آن است.

امروزه حرفه‌ روابط عمومی که با فعالیت‌های رسانه‌ای عجین است، امری تخصصی و پیچیده بوده که کسب مهارت‌های لازم جهت فعالیت در آن از جمله دغدغه‌های مدیران سازمانی است.

آشنایی با اهداف و زمینه‌های فعالیت سازمان، اطلاع از قانون و مقررات حاکم بر فعالیت‌ها، آشنایی با مهارت‌های رسانه‌ای، شناخت ملاحظات و خطوط قرمز درون سازمانی، آشنایی با مهارت‌های فعالیت در فضای مجازی، آشنایی با شاخه‌های مختلف هنری نظیر گرافیک و چندرسانه‌ای و ... از جمله مهارت‌های چندگانه لازم جهت فعالیت در روابط عمومی است.

روابط عمومی در ایران علیرغم همه مشکلات پیش‌رو که طبیعت یک جامعه بالنده و در مسیر توسعه و پیشرفت است،‌ خوشبختانه به سوی ایفای نقش حرفه‌ای خود و اثرگذاری بیشتر در مناسبات فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و بین‌المللی گام بر می‌دارد.

۲۷ اردیبهشت‌ماه روزی است که در سطح جهانی نیز به عنوان «روز ارتباطات و جامعه اطلاعاتی» نامگذاری شده است.

روز ۲۷ اردیبهشت، تداعی‌کننده اهمیت و نقش روزافزون این بخش از دانش بشری است که با به خدمت گرفتن انواع هنرها، به قلب تپنده مجموعه‌های مختلف تبدیل شده و امروزه تصور فعالیت هیچ نهاد و سازمانی بدون فعالیت‌های این بخش، اعم از ارزیابی قدرت و ضعف سازمان‌ها تا شکل‌دهی افکار عمومی و برقراری ارتباطات درون و برون سازمانی، بیش از پیش دور از ذهن به نظر می‌رسد.

روز روابط عمومی بهانه‌ای است تا بار دیگر به همدیگر یادآوری کنیم،‌ نمادهای توسعه فرهنگی و اجتماعی یک جامعه در گرو ساز و کارهایی‌هایی همچون توزیع عادلانه اطلاعات، روشن‌گری افکار عمومی، مردم‌مداری و احترام به حقوق انسان‌ها به منظور افزایش سطح مشارکت مردمی است که بدون شک مأموریت انجام آن بر عهده مدیریت روابط عمومی سازمان‌ها، نهادها، شرکت‌ها و دیگر مراکز اجتماعی، سیاسی، فرهنگی،‌ اقتصادی و مجموعه‌های آکادمیک و دانشگاهی است."

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: روز جهانی ارتباطات و روابط عمومی وزارت بهداشت روابط عمومي افکار عمومی روابط عمومی افکار عمومی سازمان ها فعالیت ها رسانه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۳۳۶۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

داروی مهم بیماران قلبی بالاخره توزیع شد

به گزارش خبرآنلاین ،روابط عمومی سازمان غذا و دارو اعلام کرد: طی دو ماه و نیم گذشته توزیع وارفارین چند برابر شده است و بیماران قلبی اطمینان داشته باشند که این دارو به مقدار بیش از نیاز وارد کشور شده و هیچ نگرانی برای تأمین داروی خود نداشته باشند.

بنابراین گزارش،در روزهای اخیر نیز محموله‌های بزرگ از وارفارین به مراکز توزیع دارو و داروخانه‌ها توزیع شده است؛ بنابراین موجودی مناسبی از این دارو وجود دارد و با پلن معاونت‌های غذا داروی سراسر کشور در داروخانه‌های منتخب دپوی مناسبی از این دارو موجود است.

روابط عمومی سازمان غذا و دارو با تأکید بر اینکه وارفارین در داروخانه‌های مشخصی عرضه می‌شود، اضافه کرد: مردم می‌توانند از طریق سامانه ۱۹۰، اپلیکیشن تیتک و یا درگاه mobile.ttac.ir با وارد کردن نام دارو، وارفارین را از نزدیک‌ترین داروخانه تهیه کنند.

۴۷۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902747

دیگر خبرها

  • برنامه ریزی برای ایجاد ۲۰ میلیون پورت فیبر نوری در کشور
  • حاج شیخ غلامرضا حسنی نماد هویت و تاریخ مجاهدات در شهر ارومیه است
  • ️شیخ غلامرضا حسنی نماد هویت و تاریخ مجاهدت در شهر ارومیه است
  • شوراهای اسلامی نماد خرد جمعی و وحدت هستند
  • وزارت ارتباطات در تکالیف قانونی صدور مجوز اول شد
  • آینده‌ای روشن با زمین بدون پلاستیک
  • مردم نگران تامین داروی "وارفارین" نباشند
  • آثار باستانی تپه «علی‌کش» نشان از ارتباطات اجتماعی با همسایگان دارد
  • داروی مهم بیماران قلبی بالاخره توزیع شد
  • دانشجویان در آمریکا و اروپا بیداری افکار عمومی را رقم زدند