Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیر ستاد توسعه زیست‌فناوری با اشاره به تقسیم کار ملی در حوزه زیست‌فناوری با بیان اینکه در این زمینه از ۶۰ رییس دانشگاه امضا در زمینه توانمندی‌های فناورانه در این حوزه دریافت شده است، گفت: با این اقدام هیچ حوزه‌ای در زمینه زیست فناوری مغفول نمانده است.

به گزارش ایسنا دکتر مصطفی قانعی در مراسم رونمایی از سلسله رویدادهای پیوند که به صورت مجازی در محل صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار شد، با اشاره به اقدام صندوق نوآوری و شکوفایی در حمایت از شتابدهنده‌ها در زمینه جذب هسته‌های فناور، افزود: ما در مدت ۴ سال گذشته در حوزه زیست فناوری اقدام به شناسایی توانمندی دانشگاه‌ها در توسعه فناوری‌های مربوط به این حوزه کردیم و در این راستا از رؤسای ۶۰ دانشگاه وابسته به وزارت علوم امضا دریافت کردیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه رؤسای دانشگاه‌ها با این امضا توانمندی‌های خود را در حوزه زیست فناوری اعلام کردند، اظهار کرد: از سوی دیگر ما به هر دانشگاه اعلام کردیم که تنها در ۳ زمینه از حوزه زیست فناوری می‌توانند مشغول به فعالیت شوند و اگر همه این امضاها را سر هم کنیم، حاصل آن توسعه کل زیست فناوری دنیا می‌شود و هیچ زمینه‌ای از آن مغفول نمانده است.

قانعی با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری در زمینه تقسیم کار ملی بعد از تصویب نقشه جامع علمی کشور، خاطر نشان کرد: برای آنکه حاصل این اقدام به هدر نرود، به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تاکید کردیم که در شورای گسترش این وزارتخانه، هیات امنای دانشگاه‌ها را مکلف کند که پیگیر تقسیم کار ملی در حوزه زیست فناوری باشند.

دبیر ستاد توسعه زیست فناوری به بیان نقش شتابدهنده‌ها در توسعه این فناوری پرداخت و یادآور شد: در حال حاضر ۵۰۰ شرکت در کشور راه‌اندازی شده که نیازمند اتصال به دانشگاه‌ها هستند که باید از آنها حمایت شود؛ از این رو با صندوق نوآوری و شکوفایی همکاری مشترک داریم تا آنها را هدایت کنیم، به گونه‌ای که ما در شرکتی که تقاضای خرید فناوری دارد، حمایت‌های مالی صورت دهیم تا از این طریق اتصال هسته‌های فناور با خریدار برقرار شود.

وی با تاکید بر اینکه با این اقدام اتصال میان آن متقاضی فناوری با دانشگاه‌ها برقرار خواهد شد و بخش تحقیق و توسعه طرف متقاضی در دانشگاه‌ها توسعه می‌یابد، ادامه داد: از سوی دیگر لازم است که دانشگاه‌هایی که اقدام به پذیرش دانشجوی PhD می‌کنند، باید فعالیت این دانشجویان فناوری‌محور باشد؛ از این رو طرح پذیرش و تربیت دانشجوی PhD با هدف تجاری‌سازی را آغاز کردیم.

قانعی با اشاره به چالش‌های وزارت علوم در زمینه کمبود اعتبارات برای حمایت از پروژه‌های تحقیقاتی دانشجویان PhD، اظهار کرد: بر این اساس برنامه داریم که این دانشجویان را برای مشارکت در شرکت‌های دانش‌بنیان تربیت کنیم.

وی با انتقاد از اینکه تربیت دانشجویان PhD، خارج از برنامه صورت می‌گیرد، افزود: یکی از نقایص پذیرش این دانشجویان عدم اتصال آنها به شرکت‌ها است، از این رو با اجرای این برنامه بخشی از این دانشجویان به سمت جذب در شتابدهنده‌ها هدایت خواهند شد.

قانعی با اشاره به سابقه ریاستش در انستیتوپاستور، خاطر نشان کرد: در مدت ۶ سالی که در این انستیتو بودم، حتی یک محصول در حوزه زیست فناوری تولید نشد، ولی زمانی که در ستاد مشغول به فعالیت شدم، تنها با سرمایه‌گذاری بر روی یکی از شتابدهنده‌ها در مدت ۳ سال و جذب ۱۴۰ دانشجوی PhD توانست ۱۹ محصول دانش محور عرضه کند و این تجربه موجب تغییر این رویکرد شد که در دولت به دنبال تولید محصول نباشیم.

وی اضافه کرد: تمام رسالتی که در یک موسسه پژوهشی به دنبال آن بودیم، در یک شتابدهنده به دست آوردیم.

قانعی، شتابدهنده‌ها را منتورهای خوبی برای بخش‌های صنعتی توصیف کرد و یادآور شد: ما در حوزه تولید دارو مشکلی نداریم، ولی چالش اصلی ما در زمینه کشاورزی و امنیت غذایی است و هنوز نتوانستیم شرکت‌های دانش بنیان قدرتمندی در این زمینه تربیت کنیم تا امنیت غذایی کشور را تضمین کنند، ولی زیر ساخت‌ها و روش‌های آن در کشور موجود است.

دبیر ستاد توسعه زیست فناوری با اشاره به حمایت‌های صندوق نوآوری و شکوفایی در زمینه تولید واکسن کرونا در کشور، یادآور شد: با این حمایت‌ها سبد خوبی از تولید واکسن در کشور ایجاد شده است که می‌تواند قابل عرضه در سطح بین‌المللی باشد.

انتهای پیام       

منبع: ایسنا

کلیدواژه: برگزاری رویداد پیوند شرکت های دانش بنیان تقسیم کار ملی زیست فناوری همه باهم علیه کرونا صندوق نوآوری و شکوفایی صندوق نوآوری و شکوفایی حوزه زیست فناوری تقسیم کار ملی شتابدهنده ها دانشگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۳۵۲۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش آفرینی جزیره نوآور قشم در دیپلماسی فناوری و نوآوری در سطح بین المللی

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، ‎در حاشیه برگزاری نخستین رویداد مانوین که سه شنبه همزمان با نمایشگاه ببین المللی اینوتکس ۲۰۲۴ در پارک فناوری پردیس آغاز شد، توافق‌نامه‌ای با هدف استفاده از ظرفیت‌های فرهنگی و‌نرم، رونق اقتصاد دانش‌بنیان و صنایع خلاق جزیره نوآور قشم توسط روح الله دهقانی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس‌جمهور و عادل پیغامی رییس منطقه آزاد قشم امضا شد.

در این توافق نامه با هدف همکاری در پیشبرد برنامه‌های توسعه دانش‌بنیان برای تحقق جزیره نوآور قشم به عنوان اولین جزیره نوآور در کشور با رویکرد ارتقای شرکت‌ها و زیست‌بوم دانش‎ نامه، افزایش جذب و اشتغال نیروی انسانی نخبه و تحصیل‌کرده و حل چالش‎‌های جزیره قشم با توجه به مزیت‌ها و ظرفیت‌های نوآورانه، فناورانه و خلاقانه موجود، در سطح ملی و بین المللی منعقد شده است.

در این توافق‌نامه به نقش آفرینی جزیره نوآور قشم در دیپلماسی فناوری و نوآوری در سطح منطقه‌ای و بین المللی، تعریف طرح های کلان و ایجاد کنسرسیوم‎‌های دانش‌‎بنیان برای رفع نیاز‌های صنعتی به ویژه گلوگاه‌های فناورانه و کاهش ارزبری در سطح جزیره نوآور قشم، رشد کمی و کیفی شرکت‌ها و فعالیت‌های دانش‌بنیان و خلاق در جزیره نوآور قشم و جهت‌دهی آنها به رفع نیاز‌ها و چالش‌های جزیره، ترغیب بنگاه‌های اقتصادی جزیره نوآور قشم برای سرمایه‌گذاری در حوزه فعالیت‌های فناورانه و نوآورانه، توسعه همکاری با شرکت‌های دانش‌بنیان و نهاد‌های زیست‌بوم فناوری و نوآوری و صنایع خلاق جزیره توجه و تاکید شده است.

از دیگر اهداف توافق‌نامه همکاری یاد شده می‌توان به توسعه بازار کالا و خدمات دانش‌بنیان و خلاق در حوزه‌های مرتبط با فعالیت بنگاه‌های اقتصادی و تجاری جزیره نوآور قشم، ترغیب و تسهیل شرکت‌های فناور و دانش بنیان در صادرات محصولات و خدمات، بسیج خدمات، حمایت‌ها و امکانات حاکمیتی در جهت رشد شرکت‌های فناور، دانش‌بنیان و خلاق و شکل‌گیری شرکت‌های جدید به ویژه در حوزه‌های اولویت‌دار جزیره، تکمیل زنجیره ارزش صنایع اولویت‌دار برای عبور از خام‌فروشی و تولید محصولات با ارزش‌افزوده بالاتر و تلاش برای جذب و انتقال فناوری‌های پیشرفته و نوین به جزیره در سطح ملی و منطقه‌ای اشاره کرد.

دو طرف همچنین برای ایجاد و توسعه زیرساخت‌‎های مورد نیاز زیست‌بوم نوآوری و فناوری جزیره نوآور قشم مانند پارک علم و فناوری، مراکز نوآوری تخصصی، شتاب‌دهنده‌ها و سرمایه‌گذاری خطرپذیر و ... با محوریت ظرفیت‌های موجود در جزیره نوآور قشم، تاسیس صندوق پژوهش و فناوری جزیره نوآور قشم و همچنین صندوق‌های سرمایه‌گذاری جدید مانند صندوق‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر شرکتی و ... برای حمایت از فعالیت‌های فناورانه و خلاقانه در جزیره قشم، ایجاد فرصت‌های شغلی و توانمندسازی نیروی انسانی نخبه، مستعد برتر و تحصیل‌کرده در جزیره نوآور قشم و جذب و نگهداشت آنها توافق کرده‌اند.

معاونت علمی بر اساس این توافق‌نامه همکاری متعهد شده است ضمن حمایت از تعریف طرح‌های دانش‌بنیان پیشران و همچنین تشکیل و راهبری کنسرسیوم‌های دانش‌بنیان با هدف رفع چالش‌ها و توسعه زنجیره‌های ارزش بومی و حوزه‌های اولویت‌دار جزیره نوآور قشم، شناسایی و حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و واحد‌های فناور با توجه به نیاز‌های موجود در جزیره، از ایجاد و توسعه زیرساخت‌های مورد نیاز زیست‌بوم نوآوری و فناوری جزیره نوآور قشم حمایت کند.

همچنین اولویت‌دهی و تسهیل‌گری در استفاده از ابزار‌های قانونی موجود در معاونت به ویژه ابزار‌های قانون جهش تولید دانش‌بنیان و قانون حمایت از شرکت‌ها و مؤسسات دانش‌بنیان و تجاری‌سازی نوآوری‌ها و اختراعات، با هدف توسعه شرکت‌ها و فعالیت‌های دانش‌بنیان‎ در جزیره نوآور قشم؛ حمایت از توسعه فرهنگ اقتصاد دانش‌بنیان و توانمندسازی فعالان علمی، فناوری و صنعتی جزیره نوآور قشم در این حوزه حمایت از شکل‌گیری و رشد کسب‌وکار‌های نوپای دانش‌بنیان و فناور جدید با مشارکت ارکان زیست‌بوم شتاب‌دهنده، مرکز رشد، کارخانه نوآوری و... از دیگر تعهدات معاونت علمی در این توافق نامه همکاری است.

سازمان منطقه آزاد قشم نیز متعهد شده است ضمن شناسایی زنجیره‌های ارزش بومی جزیره قشم با تمرکز بر فرصت‌ها و مزیت‌های بومی آن و همچنین شناسایی نیاز‌های صنایع فعال در آن به منظور توسعه زنجیره‌های ارزش و تعیین موضوعات اولویت‌دار جزیره نوآور قشم، از تعریف طرح‌های دانش‌بنیان پیشران برای استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان برای بهره‌گیری از فرصت‌ها و مزیت‌های بومی جزیره نوآور قشم و حل نیاز صنایع فعال در آن حمایت کند.

علاوه بر این، اولویت‌دهی اختصاص منابع جزیره نوآور قشم و اختیارات سازمان منطقه آزاد به شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور برای تقویت فعالیت‌های دانش‌بنیان و حل مسائل بومی جزیره نوآور قشم، اختصاص کمک‌های فنی و اعتباری از محل دارایی‌های سرمایه‌ای جزیره نوآور قشم برای تاسیس صندوق غیردولتی پژوهش و فناوری جزیره نوآور قشم از دیگر محور‌های توافق با معاونت علمی به شمار می‌رود.

سازمان منطقه آزاد قشم در جلب مشارکت بنگاه‌های اقتصادی جزیره نوآور قشم برای سرمایه‌گذاری در حوزه فعالیت‌های فناورانه و نوآورانه و توسعه همکاری با شرکت‌های دانش‌بنیان و نهاد‌های زیست‌بوم فناوری و نوآوری جزیره نوآور قشم و ایجاد صندوق‌های خطرپذیر شرکتی، تجمیع تقاضا در خرید‌های دولتی جزیره نوآور قشم با اولویت‌دهی به خرید کالا و خدمات دانش‌بنیان، حمایت و تسهیلگری در تصویب طرح‌های دانش‌بنیان در هیات مدیره سازمان منطقه آزاد قشم به منظور اولویت‌دهی به شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور برای بهره‌مندی از منابع مالی تبصره ۱۸ قانون بودجه همکاری‌های لازم را صورت می‌دهد.

دیگر خبرها

  • اطلس زیرساخت‌های زیست‌بوم نوآوری کشور طراحی شد
  • حمایت صندوق نوآوری از شرکت‌های دانش‌بنیان دانشگاهی
  • خدمات صندوق توسعه فناوری‌های نوین توسعه یافت
  • تبدیل جزیره قشم به قطب نوآوری و فناوری
  • نقش آفرینی جزیره نوآور قشم در دیپلماسی فناوری و نوآوری در سطح بین المللی
  • امضای ۷ قرارداد تولید بار اول از سوی مناطق نفت‌خیز جنوب
  • جزیره قشم به قطب نوآوری و فناوری تبدیل می‌شود
  • جزیره قشم به جزیره نوآور کشور تبدیل می‌شود
  • فراخوان ایرانسل برای حمایت از طرح‌های پژوهشی دانشگاهی
  • ارائه نوآوری‌های صندوق توسعه فناوری‌های نوین در تامین مالی فناوری در اینوتکس ۲۰۲۴