Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-30@17:13:21 GMT

کاهش حجم ماده خاکستری مغز در بیماران حاد ویروس کرونا

تاریخ انتشار: ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۹۳۵۸۰۴

کاهش حجم ماده خاکستری مغز در بیماران حاد ویروس کرونا

طبق تحقیقات جدید دانشمندان افرادی که به بیماری کرونا مبتلا شده و دچار کمبود اکسیژن و تب می‌‌شوند, با کاهش حجم ماده خاکستری در مغز خود مواجه می‌‌شوند. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا؛ بر اساس مطالعه جدیدی که محققان "دانشگاه ایالتی جورجیا" و "انستیتوی فناوری جورجیا" انجام داده‌اند، بیماران کووید19 که تحت درمان با اکسیژن درمانی هستند و  یا دچار تب می‌‌شوند, با کاهش حجم ماده خاکستری در شبکه پیشانی مغز مواجه می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پایگاه خبری "نیوز مدیکال" در این باره نوشت, این مطالعه نشان داد حجم ماده خاکستری کمتری در این ناحیه مغزی حتی با گذشت 6 ماه از ترخیص از بیمارستان با سطح بالاتری از ناتوانی در بیماران کرونایی همراه است.

ماده خاکستری برای پردازش اطلاعات در مغز حیاتی است و این کاهش ممکن است بر عملکرد و ارتباط نورون‌ها در مغز تاثیر بگذارد؛ این مطالعه که در مجله "Neurobiology of Stress" در ماه مه 2021 منتشر شده است، نشان می‌دهد ماده خاکستری در شبکه پیشانی می‌تواند یک منطقه اصلی برای درگیری مغز در بیماران کووید19 باشد؛ حتی فراتر از آسیب‌های جدی مانند سکته مغزی.

محققان در تصویربرداری عصبی و اسکن توموگرافی کامپیوتری در 120 بیمار از جمله 58 بیمار مبتلا به کووید19 حاد و 62 بیمار بدون ویروس کرونا با سن و جنس متفاوت دریافتند که ماده خاکستری در مبتلایان به ویروس کرونا بیشتر تحت تاثیر قرار می‌گیرد.

تجزیه و تحلیل‌ها نشان داد که بیماران دارای سطح بیماری بالاتر در هنگام ترخیص و 6 ماه بعد حتی هنگام کنترل بیماری‌های عروقی مغزی، حجم ماده خاکستری کمتری در شبکه پیشانی مغز دارند.

حجم ماده خاکستری در این منطقه در بیماران دریافت کننده اکسیژن درمانی در مقایسه با بیمارانی که اکسیژن درمانی دریافت نمی‌کنند نیز به میزان قابل توجهی کمتر است؛ همچنین بیماران دارای تب در مقایسه با بیماران بدون تب نیز با این کاهش قابل توجه در حجم ماده خاکستری روبه‌رو هستند.

یافته‌ها حاکی از آن است که ماده خاکستری موجود در شبکه قدامی می‌تواند نشانه نقش منطقه اصلی مغز در کووید19 باشد.

کرونا در جهان/ مجموع فوتی‌های آمریکا به 600000 نفر رسید + جدول تغییراتمرگ "سفیر بهداشت هند" 2 روز پس از تزریق واکسن کرونا در برنامه زنده تلویزیونی!

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: ویروس کرونا ویروس کرونا حجم ماده خاکستری ماده خاکستری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۳۵۸۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«قلیان اکسیژن» عوارض نامشخصی دارد

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، عرضه «قلیان اکسیژن» در برخی کافی شاپ‌ها و قهوه‌خانه‌ها به موضوع داغ فضای رسانه‌ای و شبکه‌های اجتماعی در این روزها تبدیل شده، موضوعی که ظاهرا طرحی مطالعاتی از سوی وزارت بهداشت به منظور جایگزینی قلیان اکسیژن با قلیان دخانی است.

بیشتر بخوانید: آشنایی با بلاهایی که قلیان بر سر سلامت انسان می‌آورد

هرچند بنابر اظهار دکتر غلامرضا حیدری، مجری طرح مطالعاتی بررسی «قلیان اکسیژن»؛ این دستگاه هنوز تایید نهایی را نگرفته و نتایج مطالعات، ملاک تصمیم‌گیری درباره آن خواهد بود، اما این طرح واکنش‌های گسترده‌ای را به دنبال داشته و متخصصان بویژه نسبت به آنچه که «گاز خنده» (اکسید نیتروژن) نام دارد، هشدار داده‌اند و از بابت سوءمصرف و تاثیرات مخرب آن ابراز نگرانی کرده‌اند.

در همین راستا دکتر ایرج خسرونیا، رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران در گفت‌وگو با ایسنا، درباره طرح تحقیقاتی قلیان اکسیژن می‌گوید: قلیان‌ها محل رشد میکروب و قارچ‌ها هستند و هر پک سبب می‌شود مقدار زیادی قارچ و میکروب به قفسه صدری وارد شود. در همین راستا هم ورود هرگونه جسم یا ماده خارجی به ریه سبب آزار و اذیت می‌شود.

وی با بیان اینکه ورود هرگونه ماده شیمیایی به بدن می‌تواند سبب بروز مشکلاتی شود، افزود: هر ترکیبی از مواد شیمیایی که از طریق سیگار، قلیان و حتی هوای آلوده وارد بدن می‌شود، ممکن است در آینده موجب سرطان یا سایر بیماری‌ها شود. معتقدم، وزارت بهداشت نباید به موضوع طرح مطالعاتی قلیان اکسیژن ورود داشته باشد.

رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی درباره استفاده از نمونه انسانی در طرح‌های مطالعاتی گفت: هر کار تحقیقاتی باید با رضایت افراد انجام شود و در وهله نخست روی نمونه حیوانی استفاده شده باشد. پس از اینکه مطالعات روی نمونه حیوانی انجام شد و مضر نبودن مورد آزمایش شده به اثبات رسید، می‌تواند طرح مطالعاتی روی نمونه انسانی انجام شود. انجام یک کار تحقیقاتی به طور مستقیم روی نمونه انسانی از منظر اخلاقی درست نیست.

خسرونیا گفت: هنگامی که نسبت به انجام یک طرح تحقیقاتی اقدام می‌کنیم باید اخلاق پزشکی را در کانون توجه قرار دهیم. عوارض استفاده از قلیان اکسیژن هنوز مشخص نیست و این احتمال وجود دارد که عوارض ناشی از استعمال این قلیان طی یک ماه یا حتی چند سال آینده بروز کند. با توجه به اینکه عوارض استفاده از این قلیان نامشخص است اجرای این طرح مطالعاتی در ۱۰ استان یک کار اشتباه است.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

کد خبر: 1228850 برچسب‌ها دانستنی ها

دیگر خبرها

  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • اعتراف سازنده واکسن کووید آسترازنکا بعد از ۳ سال
  • هوش مصنوعی زندگی‌ها را نجات می‌دهد/ کاهش ۹۰ درصدی مرگ و میر بیماران قلبی
  • قلیان اکسیژن چیست و چه خطراتی می‌تواند داشته باشد؟
  • «قلیان اکسیژن» عوارض نامشخصی دارد
  • آتش‌ سوزی ۲ فروند لنج در چابهار؛ یک نفر فوت کرد
  • آتش‌سوزی در لنج صیادی چابهار
  • این افراد در خطر ابتلا به ام اس قرار دارند
  • آیا همه خون‌ها قرمز هستند؟
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت