Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-03@04:41:47 GMT

همدان ۱۵۰ هزار بیمار مبتلا به فشارخون بالا دارد

تاریخ انتشار: ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۹۳۶۸۷۷

همدان ۱۵۰ هزار بیمار مبتلا به فشارخون بالا دارد

راضیه السادات میرمعینی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در همدان با اشاره به روز جهانی فشار خون اظهار کرد: این روز  توسط اتحادیه جهانی فشار خون بالا (World Hypertension League(WHL))، یک سازمان بهداشتی که تقریبا با ۱۰۰ انجمن و جامعه مرتبط با فشارخون در سراسر دنیا همکاری داشته مطرح شده است.

وی بیان کرد: روز جهانی فشار خون ابتدا در ۱۴ ماه می سال ۲۰۰۵ میلادی برای گسترش آگاهی در خصوص بیماری فشارخون بالا، راه های پیشگیری از آن، شناسایی و کنترل این بیماری پایه‌گذاری شد اما از سال ۲۰۰۶ میلادی در روز ۱۷ ماه می برگزار شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر گروه بیماری‌های غیرواگیر معاونت بهداشتی همدان با اشاره به اینکه این روز فرصتی برای تاکید بر ارتقاء و بهبود پیشگیری و کنترل فشارخون بالا فراهم می‌کند عنوان کرد: البته هر سال موضوع متفاوت بوده و تاکید بر یک مسئله خاص است.

وی با بیان اینکه هدف از طرح این موضوعات بهداشتی نه تنها افزایش آگاهی از فشارخون بالا بلکه سایر عوامل مرتبط در بروز فشارخون بالا و راه‌های پیشگیری از آن است گفت: از آنجا که بیماران مبتلا به فشارخون بالا در معرض خطر بیشتری به علت پاندمی بیماری کووید ۱۹ هستند، باید در طول سال به بیماری فشارخون بالا توجه بیشتری داشت.

میرمعینی با اشاره به اینکه موضوع روز جهانی فشارخون ۲۰۲۱ «فشار خونتان را به درستی اندازه گیری و آن را کنترل کنید تا عمر طولانی‌تری داشته باشید» است افزود: این موضوع بر افزایش آگاهی در خصوص فشارخون بالا در جمعیت‌های سراسر دنیا تکیه دارد.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر در ایران از هر پنج نفر فرد بالای ۳۰ سال متاسفانه یک نفر به بیماری فشارخون بالا مبتلا است خاطرنشان کرد: در استان همدان نیز تعداد بیماران مبتلا به فشارخون بالا در جمعیت بزرگسال بالای ۳۰ سال حدود ۱۵۰ هزار نفر پیش‌بینی می‌شود.

مدیر گروه بیماری‌های غیرواگیر معاونت بهداشتی همدان به برخی از اهداف برگزاری بسیج سالانه این روز اشاره کرد و گفت: برانگیختن عموم جامعه برای اندازه‌گیری منظم فشارخون حداقل سالی یک بار و تشویق افراد دارای فشارخون بالا در سطح جامعه برای مراجعه به پزشک خود، نسبت به اندازه‌گیری منظم فشارخون و درمان صحیح آن حائز اهمیت بوده است.

وی با تاکید بر رعایت شرایط لازم برای اندازه‌گیری دقیق فشارخون افزود: رعایت شرایط اندازه‌گیری توسط گیرنده فشارخون و دستگاه فشارسنج و نیز توسط فردی که فشارخون او اندازه‌گیری می‌شود از موضوعات مورد توجه است.

میرمعینی با اشاره به تشویق و ترغیب عموم افراد خصوصا جوانان برای حفظ وزن طبیعی، سطح کلسترول خون طبیعی، فشارخون طبیعی، شیوه زندگی سالم، مصرف غذای سالم، فعالیت بدنی منظم گفت: تشویق افراد به ترک عادات و رفتارهای بد مانند نوشیدن الکل، بی‌تحرکی و تنبلی، رژیم غذایی چرب، رژیم غذایی تند و غذاهای سرخ کرده، مصرف دخانیات، چاقی، اضافه وزن نیز مهم بوده است.

وی با اشاره به تشویق افراد برای معاینه منظم سلامتی و فشارخون نسبت به فراهم کردن شرایط، امکانات و محیط های مناسب از طریق بسیج‌های اندازه گیری فشارخون رایگان افزود: آگاهسازی عموم افراد در خصوص فشارخون، فشارخون بالا، عوارض آن، نحوه حفظ فشارخون و وزن طبیعی و شیوه زندگی سالم حائز اهمیت بوده است.

مدیرگروه بیماری‌های غیرواگیر معاونت بهداشتی همدان به تشویق تمام پزشکان به اندازه گیری فشارخون در هر مراجعه بیماران با رعایت تمام نکات مربوط به اندازهگیری دقیق و صحیح فشارخون اشاره کرد و گفت: ارائه خدمات درمانی مناسب و پیگیری و مراقبت منظم بیماران نیز توسط پزشکان انجام می‌شود.

وی با اشاره به آگاه‌سازی مردم در خصوص اینکه این بیماری مزمن است و نیاز به حفظ شیوه و عادات زندگی سالم برای تمام دوران زندگی دارد تصریح کرد: ترویج و ترغیب برای شناسایی به موقع، پیشگیری و کنترل فشارخون بالای شریانی در جمعیت های آسیب‌پذیر از دیگر موضوعات مورد توجه بوده است.

انتهای پیام/۸۹۰۲۶/

منبع: فارس

کلیدواژه: خبرگزاری فارس همدان فشارخون فشارخون بالا اندازه گیری جهانی فشار فشار خون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۳۶۸۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عوارض اختلال افسردگی مزمن چیست؟/ راهکارهای درمان را بشناسید

متخصص اعصاب و روان با تاکید به عوارض اختلال افسردگی گفت: توجه نکردن به این بیماری باعث مزمن شدن بیماری افسردگی شده و کنترل آن نیز دشوارتر می شود، هر چقدر شدت بیماری بیشتر شود، عملکرد فرد در روابط بین فردی، شغل و فعالیت‌های روزمره بیشتر تحت تاثیر قرار می گیرد و فرد باید برای درمان اقدام کند.

ویکتوریا عمرانی فرد در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به بروز اختلال افسردگی در برخی افراد اظهار کرد: فردی که خلق گرفته دارد، علاقه‌ها و لذت‌های قبلی را از دست داده و همراه آن تعدادی از علائم مانند کاهش انرژی، تغییراتی در خواب، اشتها، تغییراتی در انگیزه، احساس گناه و کاهش تمرکز را داشته باشد و اگر این علائم در بیشتر ساعت‌های روز و حداقل دو هفته تداوم پیدا کند، فرد به اختلال افسردگی مبتلا شده است.

وی با بیان اینکه افسردگی می‌تواند سرچشمه بسیاری از مشکلات برای بیمار شود، افزود: بی‌خوابی مداوم فرد افسرده بر ایمنی بدن تأثیر می‌گذارد یا الگوی تغذیه‌ای فرد را تغییر داده و روابط بین فردی بیمار مبتلا به افسردگی در خانواده و بین همکاران دچار مشکل می‌شود.

متخصص اعصاب و روان تصریح کرد: این حس ناخوشایند افسردگی باعث بروز تغییراتی در رفتار فرد مبتلا شده و این اتفاق باعث می‌شود که اطرافیان او هم از این موضوع دچار آسیب شوند، اگر این علائم ماندگار باشد و باعث شود که فرد کارهای روزمره خود را انجام ندهد و حوصله انجام هیچ کاری و رفتن به محیط‌های شاد و شلوغ را نداشته باشد، باید به فکر درمان بود.

وی در خصوص شیوع این بیماری در سنین متفاوت اظهار کرد: احتمال بروز بیماری افسردگی در تمام سنین وجود دارد و درمان آن متفاوت بوده و تشخیص این بیماری در سنین زیر دبستان مشکل بوده و از نظر مشاهده رفتار فرد بیمار به ابزارهای ویژه نیاز دارد، اگر فردی در سنین جوانی افسردگی داشته باشد، احتمال بروز این بیماری در دوران سالمندی هم وجود دارد، علاوه بر این برخی افراد بدون سابقه قبلی به دلایلی ممکن است در دوره سالمندی به افسردگی مبتلا شوند.

عامل بروز بیماری افسردگی چند فاکتوری است

عمرانی فرد در مورد علل بروز بیماری افسردگی خاطرنشان کرد: مانند همه اختلالات روانپزشکی عامل بروز بیماری افسردگی هم چند فاکتوری است، عوامل ژنتیکی، زمانی که سیستم عصبی در دوران جنینی شکل می‌گیرد و اتفاق‌هایی که برای مادر رخ می‌دهد، در بروز بیماری افسردگی فرزند بی‌تأثیر نیست، همچنین تغییرات مواد درون بدن، عوامل روانی و اجتماعی مانند استرس‌ها، وقایع ناراحت‌کننده در خانواده و محیط کار مجموعه‌ای از عواملی است که باعث می‌شود، فردی مبتلا به این بیماری شده و اختلال افسردگی در او شدت پیدا کند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان عنوان کرد: لازم است بدانیم توجه نکردن به افسردگی باعث مزمن شدن این بیماری شده و کنترل آن هم مشکل‌تر می‌شود و هر چقدر شدت بیماری بیشتر شود، عملکرد فرد بیشتر تحت تأثیر قرار می‌گیرد و این عملکرد می‌تواند در روابط بین فردی، شغل، فعالیت‌های روزمره و در مراقبت فرد از خود اتفاق بیفتد.

وی تاکید کرد: علائمی مانند کم‌خوابی، مشکل در تمرکز، پراشتهایی یا کم اشتهایی هر کدام عوارضی را برای فرد افسرده به همراه دارد و در اختلال افسردگی‌های شدیدتر هم فکر کردن به مرگ از جمله عوارض ناگواری است که احتمال دارد برای فرد افسرده رخ دهد و خانواده را درگیر کند.

متخصص روانپزشکی با بیان اینکه توصیه‌های اطرافیان برای مبارزه با این بیماری به فرد مبتلا کمک‌کننده است، گفت: توصیه‌ها نباید جنبه دستوری داشته باشد و اعضای خانواده باید سرزنش کردن بیمار را کنار بگذارند، شرایط و محیط پرتنش را برای بیمار تعدیل کنند تا او بتواند از نظر رفتاری تا اندازه‌ای فعال شود و احساس مفید بودن کرده و حس بی ارزش بودن نکند.

کد خبر 749247

دیگر خبرها

  • علائم فشار خون بالا
  • علائم فشار خون بالا را بشناسید
  • مراقب این قاتل خاموش باشید
  • مراقب فشار خون، این قاتل خاموش باشید
  • مراقب قاتل خاموش باشید
  • یک موضوع مهم درباره آلرژی که خیلی‌ها نمی‌دانند | در مواجهه با آلرژی برخی پزشکان، بیماران را دچار سوءتغذیه می‌کنند
  • فشارخون عامل اصلی بیماری های قلبی و عروقی
  • مراقب قاتل خاموش باشید/ افراد بالغ باید غربالگری فشارخون شوند
  • عوارض اختلال افسردگی مزمن چیست؟/ راهکارهای درمان را بشناسید
  • نیاز ۱۹۴ بیمار هموفیلی استان همدان به داروی مستمر