Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-28@07:54:33 GMT

آخرین وضعیت کرونا در آسیای مرکزی

تاریخ انتشار: ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۹۳۹۵۶۳

آخرین وضعیت کرونا در آسیای مرکزی

به گزارش ایرنا، کشورهای آسیای مرکزی سال ۱۳۹۹ را در بحبوحه تلاش‌ها برای جلوگیری از گسترش ویروس کرونا و همچنین مهار و مبارزه با این ویروس بیماری‌زا سپری کردند و در حال حاضر در تکاپوی اجرای برنامه واکسیناسیون هستند.

در این گزارش مهمترین تحولات مربوط به کرونا را آسیای مرکزی مرور خواهیم کرد.

قرقیزستان

بر اساس این گزارش از زمان شیوع این ویروس در منطقه آسیای مرکزی، کشورهای مختلف تدابیری را برای جلوگیری از شیوع این بیماری از جمله مسدود کردن مرزهای خود اتخاذ کردند و قرقیزستان نیز از این قاعده مثتثنی نبود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در  ۵ دسامبر ۲۰۲۰، قزقیزستان اعلام کرد مرزهای این کشور  را به سوی افراد خارجی دوباره باز می کند.

به گفته مقامات قرقیزستان، افراد خارجی متقاضی ورود به این کشور به هنگام ورود باید تست منفی کرونا با اعتبار ۷۲ ساعت را به همراه داشته باشند.

این کشور که  حدود ۴۱۴ هزار مورد ابتلا به کرونا و بیش از ۳ هزار و ۷۰۰ مرگ را ثبت کرده است، قصد دارد بیش از ۶ میلیون نفر از جمعیت ۱۹ میلیون نفری خود را تا پایان سال میلادی ۲۰۲۱ واکسینه کند.

ازبکستان:

از ۱۵ مارس ۲۰۲۱، ازبکستان ممنوعیت  ورود اتباع خارجی به این کشور را به حالت تعلیق درآورد.

برپایه این گزارش، اتباع خارجی با ارایه نتیجه منفی آزمایش با اعتبار حداکثر ۷۲ ساعت می توانند وارد این کشور شوند.

گفتنی است درحال حاضر درخواست ویزا ازبکستان که پیشتر به صورت انلاین متوقف شده بود، مجددا از سرگرفته شده است.

گزارشهای خبری نشان می دهد، از بهمن ۱۳۹۹ که اولین موارد ابتلا به ویروس کرونا در ازبکستان شناسایی شد تاکنون بیش از ۹۶ هزار مورد ابتلا به این بیماری در این کشور گزارش شده است که از این تعداد دست کم ۶۶۸ تن جان خود را از دست داده اند.

تاجیکستان :

جدیدترین گزارشهای خبری از بازشدن فرودگاهها در تاجیکستان حکایت دارد. گفتنی است مسافران می توانند از طریق فرودگاه دوشنبه به این کشور سفر کنند.

همچنین افراد با در دست داشتن گواهی تزریق واکسن کرونا می توانند بدون نتیجه منفی آزمایش کرونا به این کشور سفر کنند.

جدیدترین آمارها حاکی است تاکنون بیش از ۱۳ هزار و ۳۰۰ مورد ابتلا به این بیماری در این کشور گزارش شده است که از این تعداد دست کم ۶۰ تن جان خود را از دست داده اند.

این کشور ۲۹ دی ماه ۱۳۹۹ به عنوان اولین کشور در آسیای میانه واکسن روسی را تایید کرد و اواسط بهمن ماه همان سال اولین محموله بزرگ واکسن روسی را دریافت کرد.

قزاقستان:

گزارشهای خبری نشان می دهد بر اساس تصمیم مقامات قزاقستان ورود مسافران خارجی به این کشور با هدف گردشگری ممنوع است و اجرای ظرح بدون  روادید تا  ۳۱ دسامبر ۲۰۲۱ در این کشور برای برخی از  کشورها به حال تعلیق درآمده است.

قزاقستان که حدود ۴۱۴ هزار مورد ابتلا به کرونا و بیش از ۳ هزار و ۳۰۰ مرگ را ثبت کرده است، قصد دارد بیش از ۶ میلیون نفر از جمعیت ۱۹ میلیون نفری خود را تا پایان سال میلادی ۲۰۲۱ واکسینه کند.

برنامه محدود واکسیناسیون علیه ویروس کرونا در قزاقستان از اول فوریه (اواسط بهمن ۹۹) و با استفاده از واکسن روسی اسپوتنیک وی، آغاز شد. طبق گزارش وزارت بهداشت قزاقستان، تاکنون بیش از ۸۲۳ هزار نفر، یک دوز و بیش از ۱۳۲ هزار نفر هر دو دوز از واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند.

در تاریخ ۷ اردیبهشت سال جاری، قزاقستان استفاده انبوه از واکسن بومی کازواک را با تزریق داوطلبانه به معاون نخست‌وزیر این کشور، آغاز کرد.

به گزارش ایرنا از سفارت قزاقستان در تهران، اولین سری از واکسن‌هاس ساخت داخل که شامل ۵۰ هزار دوز است، از روز دوشنبه در سراسر این کشور توزیع شد. قرار است ۵۰ هزار دوز دیگر از این واکسن نیز در ماه مه (اواسط اردیبهشت) توزیع شود.

ترکمنستان:

در حالیکه اکثر کشورهای آسیایی میانه تاحدودی مقررات مربوط به ورود مسافر به داخل مرزهای خود را تسهیل کرده اند، ترکمنستان تاکنون مرزهای خود را به روی مسافران خارجی نگشوده است.

بر اساس جدیدترین آمارهای منتشر شده از سوی سازمان بهداشت جهانی تاکنون گزارشی در خصوص شمار مبتلایان و قربانیان ویروس کرونا در ترکمنستان منتشر نشده است.

در تیرماه ۱۳۹۹ خبرگزاری ترکمنستان (ترکمن پرس) در گزارشی اعلام کرد استفاده از ماسک در اماکن عمومی تاجیکستان اجباری شده است و بازارها و مراکز تجاری بزرگ این کشور به منظور پیشگیری از شیوع این ویروس تعطیل می‌شوند.

گزارشهای خبری نشان می دهد جمهوری ترکمنستان تاکنون دو نوع واکسن «اسپوتنیک-وی» و «سینوفارم چین» را در برنامه واکسیناسیون خود علیه بیماری کوید -۱۹ قرار داده است.

دی ماه ۱۳۹۹ نخستین محموله واکسن ضد کرونا اهدایی چین به ترکمنستان طی مراسمی که در آن «چیان نایی چنگ» سفیر چین در ترکمنستان و نمایندگان وزارت امور خارجه، وزارت بهداشت و استانداری رباپ در مراسم تحویل این واکسن شرکت داشتند، وارد این کشور شده است.

برچسب‌ها ازبکستان ترکمنستان قزاقستان آسیای مرکزی قرقیزستان سازمان جهانی بهداشت

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ازبکستان ترکمنستان قزاقستان ازبکستان ترکمنستان قزاقستان آسیای مرکزی قرقیزستان سازمان جهانی بهداشت اخبار کنکور مورد ابتلا آسیای مرکزی ویروس کرونا میلیون نفر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۳۹۵۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کره شمالی: بدترین وضعیت حقوق بشر در جهان را در آمریکا داریم

سخنگوی وزارت خارجه کره شمالی در واکنش به گزارش وضعیت حقوق بشری وزارت خارجه آمریکا درباره این کشور گفت: بدترین وضعیت حقوق بشری را در جهان در ایالات متحده داریم که با سرکوب سیستماتیک، رویارویی قومی و مذهبی در آنجا ادامه دارد.

به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری تاس، سخنگوی وزارت خارجه کره شمالی در بیانیه‌ای که در رسانه دولتی این کشور منتشر شد، گفته است: «وزارت امور خارجه کره شمالی انتشار گزارش حقوق بشر توسط وزارت امور خارجه آمریکا بر اساس دروغ، جعل، تعصب و خصومت را قاطعانه محکوم و رد می‌کند و آن را اقدامات مداخله جویانه واشنگتن در امور داخلی کره شمالی می‌داند.»

در ادامه این بیانیه همچنین آمده است: «آیا در ایالات متحده نقض جدی حقوق بشر از جمله سرکوب سیستماتیک مردم خود، رویارویی قومی و مذهبی و جنایات مختلف خشونت آمیز را شاهد نیستیم؟»

وی همچنین به ادعای مقام‌های آمریکایی درباره ضرورت نفوذ اطلاعاتی در کره اشاره کرد و ادامه داد: این نمایش یک دسیسه سیاسی بسیار بدخواهانه و یک چالش سیاسی خطرناک است که هدف آن تخریب نظام ما از درون است. واکنش پیونگ یانگ به این اقدامات هیچ محدودیتی ندارد.»

۲۳ آوریل سال جاری میلادی، وزارت امور خارجه آمریکا گزارشی درباره وضعیت حقوق بشر در جهان منتشر کرد که نارضایتی تعدادی از کشور‌ها از جمله مجارستان، ویتنام، مکزیک، پاکستان و ترکیه را برانگیخت.

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه نیز خاطرنشان کرد که این گزارش صرفا نمایش استاندارد‌های دوگانه نیست، بلکه یک تبعیض نژادی آشکار است.

دیگر خبرها

  • نگرانی روسیه درباره تهدیدات گروه‌های تروریستی از افغانستان
  • دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند
  • در سه سال اخیر سرانه خط فقر سه برابر شده است
  • اعلام وضعیت تردد در جاده‌های کشور/ ترافیک پرحجم در ۴ محور
  • کره شمالی: بدترین وضعیت حقوق بشر در جهان را در آمریکا داریم
  • نگرانی از هجوم گردوغبار به ۴ استان
  • شکایت بازیکن فرانسوی از فایزر و بیونتک به دلیل عوارض واکسن کرونا
  • واکسن کرونا باعث پایان فوتبال من شد!
  • طرح ازبکستان برای اتصال از افغانستان به آسیای مرکزی
  • طرح ازبکستان برای کریدور لجستیکی از افغانستان به آسیای مرکزی