Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا از اعلام روز دوشنبه روابط عمومی معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران، عبدالرضا گلپایگانی اظهارداشت: معمولا در نقد فرهنگ شهروندان می‌گویند «ایرانیان فرهنگ آپارتمان‌نشینی ندارند»؛ مسئله این است که «آپارتمان» منطبق بر فرهنگ سکونت در ایران نیست.

وی گفت: برای نمونه موضوع چهاردیواری اختیاری یک موضوع کاملا فرهنگی و درست است، شاید تصور شود تنها در مورد خانه‌های شخصی شامل حیاط، ایوان، و بنا مصداق دارد و نمی‌شود در آپارتمان که به یک حیاط و راه پله مشاع تقلیل پیدا می‌کند، آن را محقق کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گلپایگانی با اشاره به اینکه آپارتمان‌نشینی مناسب فرهنگ ایرانی نیست، افزود: بعضی از آپارتمان‌ها طراحی‌های مناسبی نسبت به فرهنگ ایرانی دارند و در سال‌های گذشته تلاش شده است که بخشی از معیارهای فرهنگ ایرانی در طراحی آپارتمان‌ها بازتاب یابد.

معاون شهردار تهران بیان کرد: برای نمونه گروه معماری که نخستین مجموعه آپارتمانی را روبه روی پارک ساعی طراحی کرده‌اند مدعی هستند که از فرهنگ ایرانی در آپارتمان‌های خود استفاده کرده‌اند.

وی اظهارداشت: زندگی آپارتمان‌نشینی در ایران نه به عنوان یک انتخاب بلکه به عنوان یک الزام و اجبار است و در فرایند شهرنشینی صد سال گذشته تغییر و تحولاتی در نوع زندگی ایرانی اتفاق افتاده است اما می‌توان ادعا کرد که اندیشه منسجم و برنامه‌ریزی دقیقی پشت پرده این تغییرات وجود نداشته است، به نظر می‌رسد این یک موضوع جدی فرهنگی است. شاید مسئله اصلی خودباختگی همگانی در سالیان گذشته و چگونگی رودررویی با فرهنگ غالب غرب بوده است.

گلپایگانی گفت: این فرآیندی که در حوزه آپارتمان‌نشینی شکل گرفته است، قابلیت اصلاح دارد اما بسیار دشوار و زمانبر است؛ راه حل موضوع نیز در گام نخست رسیدن به این باور است که تعریف ما از زیست و سهم هر ایرانی از خاکی که در آن زندگی می‌کند و نوع زیست‌مان را مشخص کند و واکنش‌های منفی و فضای پیرامونی به تناسب آن باز تعریف شود.

وی با اشاره به اینکه برنامه‌های شهری در نهادهای بالادستی مانند شورای عالی شهرسازی و معماری و شورای شهر رقم می‌خورد، افزود: ما پا را از این موضوع فراتر گذاشتیم و بنابر ضرورت‌هایی که در ضوابط و مقررات احساس کردیم، کمک کردیم تا در بعضی مناطق و محلات تهران مانند ایران، شیخ هادی، نارمک و نفرآباد و بعضی از روستاشهرهایی که داخل شهر هستند حس و حال زندگی ایرانی که در آنها جاری است، حفظ شود.

معاون شهرسازی و معماری شهردار تهران بیان کرد: اعتقاد داریم ظرفیتی که در معماری ایران است می‌تواند خود را با شرایط امروز منطبق کند و نیازی نیست که آن را کلا کنار بگذاریم و سراغ یک چیز درهم برهم وارداتی برویم که اصلا ریشه آن معلوم نیست کجاست.

گلپایگانی گفت: به همت همکارانم و با استفاده از خدمات مشاوران معمار و شهرساز طرح‌هایی در کمیسیون ماده پنج تصویب شده و برای ساخت نمونه‌هایی از معماری ایرانی و نمود زندگی ایرانی در شرایط موجود گام‌های موثری برداشته شده است.

معاون شهردار تهران اظهارداشت: حداقل کاری که می‌توانیم در فرهنگ ایرانی انجام دهیم این است که علاوه بر حفظ فضای کالبدی، فرهنگ، نوع زندگی، و قصه‌هایی که در خانه ایرانی است، آن را به نسل‌های بعدی انتقال دهیم.

براساس این گزارش، پویش «همسایه هم» به همت اداره کل آموزش‌های شهروندی شهرداری تهران دی ماه سال گذشته با هدف ارتقای فرهنگ آپارتمان‌نشینی آغاز شد و تا شهریورماه امسال ادامه دارد. این پویش در سه حوزه قوانین و حریم خصوصی، همسایگی و مشارکت و محیط‌ زیست با تاکید بر مدیریت و کاهش پسماند اجرا می‌شود.

برچسب‌ها آپارتمان نشینی شهرداری تهران عبدالرضا گلپایگانی معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران

منبع: ایرنا

کلیدواژه: آپارتمان نشینی شهرداری تهران عبدالرضا گلپایگانی آپارتمان نشینی شهرداری تهران عبدالرضا گلپایگانی معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران اخبار کنکور آپارتمان نشینی شهرداری تهران فرهنگ ایرانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۴۰۴۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دلالان از بازار مسکن راضی نیستند!

ثبات نسبی بازار مسکن و کاهش انتظارات تورمی باعث کساد شدن بازار بخر و بفروش‌ها شده و به گفته واسطه‌های ملکی، برای آپارتمان‌هایی که با قیمت‌های اعلامی جدید عرضه می‌شوند مشتری چندانی وجود ندارد.

به گزارش ایسنا، فروردین امسال توقع مدنظر دلالان از بازار مسکن شهر تهران برآورده نشد. آن‌طور که واسطه‌های ملکی می‌گویند گروهی از متقاضیان سرمایه‌گذاری در بازار ملک که به شکل سنتی از نیمه دوم فروردین فعالیت خود را به منظور ارزیابی وضعیت این بازار آغاز می‌کنند با این برآورد که بازار مسکن در سال جاری ظرفیت رشد چندانی در مقایسه با بازارهای رقیب ندارد از خرید ملک منصرف شدند.

در حال حاضر تقاضای سرمایه‌گذاری در بازار مسکن کاهش محسوسی در مقایسه با سال‌های گذشته دارد. با این حال به گفته مشاوران املاک، عده‌ای از بخر و بفروش‌ها فایل‌های زیر قیمت را در مناطق شمالی تهران خریداری و با سود بیش از نرخ تورم، آپارتمان مدنظر را فایل می‌کنند.

تقاضای مصرفی خرید مسکن نیز پس از رشدهایی که از اواخر سال ۱۳۹۶ آغاز شد و ادامه یافت به نوعی از بازار حذف شده است. با این اوصاف به نظر می‌رسد بازار ملک در اردیبهشت کم‌رونق‌تر از مدت مشابه سال گذشته باشد.

فروردین سال گذشته تعداد معاملات آپارتمان‌های مسکونی در پایتخت ۱۷۵۷ فقره بود. اردیبهشت نیز ۴۳۵۹ فقره خرید و فروش آپارتمان در تهران انجام شد. اسفند ۱۴۰۲ این تعداد ۶۱۷۹ فقره بود.

درخصوص قیمت نیز طبق اعلام بانک مرکزی، میانگین قیمت هر متر مربع مسکن شهر تهران در فروردین و اردیبهشت پارسال به ترتیب ۶۶.۴ میلیون و ۷۵.۳ میلیون تومان بود. این رقم تا پایان سال به ۸۱.۴ میلیون تومان رسید که در مقایسه با اسفند سال قبل از آن ۲۴.۸ درصد رشد یافت.

با توجه به تورم عمومی حدود ۴۰ درصد و رشد حدود ۲۴ درصدی قیمت مسکن در پایتخت ارزیابی کارشناسان و فعالان بازار مسکن این است که این بازار از ظرفیت لازم برای رشد برخوردار نیست.

یکی از مشاوران املاک فعال در منطقه ۱ تهران درخصوص وضعیت بازار ملک در اردیبهشت به ایسنا گفت: بازار مسکن بی‌مشتری است. با وجود آن‌که در مناطق شمالی تهران بعضا میزان افزایش قیمت آپارتمان با نرخ دلار سنجیده می‌شود امسال میزان رشد آن به اندازه بازار ارز نبوده است.  قیمت‌های پیشنهادی تقریبا ۱۰ تا ۱۵ درصد نسبت به اسفند بالا رفته اما خریدار وجود ندارد.

وی افزود: در منطقه ۱ میزان خرید و فروش، قیمت را تعیین نمی‌کند بلکه دلالان به منطقه قیمت می‌دهند. یک سری سرمایه‌گذار، واحدها را خریداری می‌کنند و اجاره هم نمی‌دهند. برای آن‌که مالیات خانه خالی مشمولشان نشود مثل ماشین، آپارتمان را با سند وکالتی واگذار می‌کنند. بخر و بفروش‌ها بین خودشان معامله می‌کنند ولی سند نمی‌زنند.

یکی از واسطه‌های ملکی در جنوب شرق تهران نیز گفت: با آمدن سال جدید، قیمت ملک مقداری تغییر کرد ولی تعداد مشتری تغییر چندانی نکرد. البته رکود به شدت پارسال نیست. در دفتر ما تقریبا هفته‌ای یک مبایعه‌نامه (خرید و فروش) امضا می‌شود اما این‌طور نیست که بگوییم بازار رونق گرفته است. نرخ‌های اعلامی مالکان هم ۱۰ تا ۱۵ درصد تغییر کرده ولی هنوز تثبیت نشده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پانوپتیکون و کاربرد آن در شهرسازی مدرن چیست؟
  • حفظ و احیای معماری اسلامی و ایرانی در یزد ضروری است
  • آپارتمان‌های تهران بدون مشتری ماند؛ قیمت مسکن متری چند؟
  • سبک آپارتمان نشینی امروزی آسیب‌هایی را در پی دارد
  • سبک آپارتمان نشینی امروزی آسیب‌های را در پی دارد
  • رادیو یعنی گرما صمیمیت و درک هستی
  • بندر کنگ نماد حفظ و صیانت از فرهنگ و معماری بومی است
  • دلالان از بازار مسکن راضی نیستند!
  • استغاندار هرمزگان: نگران توسعه صنعتی هرمزگان هستیم
  • عقب‌نشینی پسران از مبارزه با غول کنکور/ آسیب‌های کاهش مردان تحصیلکرده