Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ستاد حقوق بشر، علی باقری‌کنی، دبیر ستاد حقوق بشر ایران عصر امروز در وبینار «حقوق بشر دختران و صلح و امنیت پایدار»، با اشاره به حضور ۲۰ ساله آمریکا و ناتو در افغانستان، اظهار داشت: نیروهای نظامی آمریکا و ناتو در افغانستان نه تنها نتوانستند امنیت را در این کشور برقرار سازند بلکه ما هنوز شاهد حوادث تروریستی نظام‌مند و سیستماتیک در این کشور هستیم، چون امریکایی‌ها و ناتو در پی ایجاد امنیت در افغانستان نیستند بلکه صرفاً منافع و سیاست‌های خود را دنبال می‌کنند و این دقیقاً دستاورد امنیت برون‌زا است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

باقری‌کنی تصریح کرد: بعد از ۲۰ سال امنیت در افغانستان ناپایدار است و تروریست‌های فراری از سوریه و عراق نیز در پناه و حمایت آمریکا و ناتو به افغانستان روی آورده اند و مرتکب جنایتی همچون حمله تروریستی به مدرسه دخترانه در این کشور شدند.

وی دکترین امنیت درون‌زا را نجات بخش منطقه توصیف کرد و گفت: گفتمان مقاومت با ارائه دکترین امنیت درون‌زا ظرف مدت کوتاهی بساط تروریست‌ها را در عراق و سوریه جمع کرد. آمریکا و ناتو مسئول خون دختران معصوم و شهدای دانایی در افغانستان هستند، چون امنیت اجاره‌ای نمی‌تواند تضمین کننده امنیت و حقوق ملت افغانستان باشد.

دبیر ستاد حقوق بشر در ادامه گفت: فضای حاکم بر حقوق بشر دنیا مبتنی بر واقعیت‌ها نیست، چون بازیگرانی که عرصه‌ها و ظرفیت‌های سیاسی، رسانه‌ای و حقوقی دنیا را تحت سلطه خود دارند، بر اساس منافع و اقتضائات خودشان آنها را جهت‌دهی می‌کنند.

وی افزود: آمریکا که صدها هزار انسان را از زندگی در افغانستان محروم کرده و یک خرابه پس از ۲۰ سال تحویل داده هیچگاه به عنوان ناقض حقوق بشر در عرصه بین‌المللی معرفی نمی‌شود! چون تمامی ابزارها در اختیار آنها است. کشوری مثل سعودی به یمن حمله می‌کند و باعث کشتار جمعی و نسل‌کشی وسیع انسان‌های بی‌گناه می‌شود، چون متحد غربی‌ها است هیچ بحثی درباره نقض حقوق بشر از سوی این کشور مطرح نمی‌شود و همین طور درباره رژیم صهیونیستی که عامل و سرسپرده آمریکا در منطقه است.

دبیر ستاد حقوق بشر با تاکید بر اینکه وظیفه انسانی ما این است که چهره واقعی امپراطوری غرب تحت سیطره آمریکا را به دنیا معرفی کنیم، ادامه داد: باید با ابزارهای علمی، فرهنگی و رسانه‌ای چهره واقعی غربی در عرصه مفاهیم و مصادیق حقوق بشر را به جهانیان بشناسانیم. یکی از رسالت‌های ستاد حقوق بشر این است که وارونگی حقوق بشر در دنیا را به افکار عمومی چه در داخل و چه خارج کشور معرفی کند.

وی همچنین بیان کرد: در حادثه تروریستی مدرسه دخترانه در افغانستان ۸۵ تن از دختران معصوم و بی‌گناه به شهادت می‌رسند در حالی که این فاجعه در عرصه رسانه‌ای ضریب پیدا نکرد، چون ابزارهای رسانه‌ای کاملاً تحت سلطه غربی‌ها است. اگر ناقضین حقوق انسان‌ها به خاطر اقداماتشان هزینه حقوقی و حیثیتی بپردازند شاید نقض حقوق بشر کمتر شود بنابراین باید نقض حقوق انسان‌ها برای غرب هزینه‌مند شود تا بازدارندگی ایجاد شود.

باقری‌کنی با اشاره به حضور داعش در سوریه و عراق نیز گفت: در سوریه و عراق چون بستر و ساز و کار امنیت درون‌زا مبتنی بر گفتمان مقاومت اسلامی شکل گرفت طی مدت کوتاهی بساط گروه‌های تروریستی در این دو کشور برچیده شد و این دستاورد بزرگ امنیت درون‌زا بر مبنای گفتمان مقاومت اسلامی است.

پیوند تاریخی و عمیق دو ملت ایران و افغانستان

در ادامه این وبینار عبدالغفور لیوال سفیر افغانستان در ایران ضمن قدردانی از حمایت و همراهی جمهوری اسلامی ایران با مردم این کشور، گفت: دولت و ملت ایران در تمامی پروسه‌های صلح و ایجاد جامعه مدنی همراه و در کنار مردم افغانستان بوده و هستند.

وی افزود: پیوند دو ملت ایران و افغانستان تاریخی، عمیق و عاطفی است و ما برای اینکه بتوانیم صلح را در کشورمان به سرانجام برسانیم به نیاز و همراهی جمهوری اسلامی ایران نیاز داریم.

در این وبینار که از سوی مؤسسه بین المللی دیده‌بان عدالت و با مدیریت زهره خوارزمی، عضو هیأت علمی دانشگاه تهران برگزار شد، فاطمه قاسمپور، رئیس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی، عبدالهادی فرهنگ، رایزن سابق فرهنگی افغانستان در ایران، زینب قاسمی طاری، رئیس مؤسسه آمریکایی شمالی و اروپا در دانشگاه تهران و تکتم حسینی، شاعره افغانستانی نیز حضور داشتند و نظرات و دیدگاه‌های خود را در این رابطه بیان کردند.

کد خبر 5214339

منبع: مهر

کلیدواژه: حقوق بشر علی باقری کنی ستاد حقوق بشر شهرداری تهران شورای شهر تهران وزارت آموزش و پرورش ویروس کرونا طرح کنترل چاقی دانش اموزان کوچ سازمان تامین اجتماعی انتخابات 1400 امتحانات نهایی واکسن کرونا کمیته امداد امام خمینی متروی تهران ثبت نام دانش آموزان عید سعید فطر پلیس راهور ستاد حقوق بشر آمریکا و ناتو امنیت درون زا حقوق بشر رسانه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۴۰۵۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسولان استانی به شهرستان‌های کوچک بیشتر توجه کنند

به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام مرتضی تیجانی در خطبه‌های نماز جمعه سلطان‌آباد مرکز شهرستان با بیان اینکه این روزها فقط ساکنین ایران اسلامی نیستند که حامی مردم مظلوم فلسطین هستند و در تمام دنیا به ویژه دانشجویان دانشگاه‌های آمریکا و فرانسه در اقصی نقاط جهان حمایت علنی خودشان را بیان می‌کنند، اظهار کرد: ملت‌های جهان بیدار شده و با فلسطین هستند ولی برخی سران آمریکا و اروپا که منافعشان در دست صهیونیست‌ها مخالفت می‌کنند.

امام جمعه خوشاب با تاکید بر اینکه برای قضاوت درست و دیدن پیشرفت‌های ایران‌اسلامی تاریخ مطالعه کنید، اضافه کرد: قبل از انقلاب وضعیت کشور از سه حال بیشتر خارج نبود. یا در حال کشورگشایی یا کشور فروشی بودند و یا مرعوب استعمارگرانی مانند آمریکا و انگلیس شده بودند.

وی با اشاره به وجود دو نوع تفکر در دوران پهلوی افزود: برخی معتقدند بودند باید سهم کشورهای استعمارگر را با تقسیم عادلانه غنایم ایران عادلانه داد و برخی مانند مصدق معتقد بودند می‌گفتند نباید باج به کشورهای زورگو بدهیم ولی چون مصدق از درون کشور قدرتی نداشتند موفق نشدند.

تیجانی اضافه کرد: با پیروزی انقلاب اسلامی ایران اسلامی قدرتش را از درون افزایش با بیرون تعامل سازنده بدون سلطه پذیری داشت.

امام جمعه خوشاب با گلایه از عملکرد برخی مسؤولان استانی گفت: حواستان به شهرها و شهرستان‌های کوچک باشد. به دیدار رهبری اگر می روید مردم شهرهای کوچک هم آرزوی دیدار دارند.

کد خبر 6089124

دیگر خبرها

  • مزایای راه‌اندازی مسیر ریلی افغانستان- قزاقستان و امکان اتصال آن به ایران
  • تهدید به بازنگری در دکترین هسته‌ای؛ آیا امیدی برای توافق باقی مانده؟
  • حفظ حریم خصوصی و امنیت داده‌های کاربران؛ از ایران تا آمریکا
  • اندازه‌گیری قند خون با گلکسی واچ 7 امکان‌پذیر خواهد شد
  • اندازه‌گیری قند خون با ساعت گلکسی واچ 7 امکان‌پذیر خواهد شد
  • مسولان استانی به شهرستان‌های کوچک بیشتر توجه کنند
  • آیا دکترین هسته‌ای ایران تغییر کرده است؟
  • خرید و فروش استقلال و پرسپولیس در چه زمانی امکان‌پذیر است؟
  • گشت صیانت از حقوق شهروندی در رفسنجان
  • نشست شورای امنیت سازمان ملل برای تحولات افغانستان