Web Analytics Made Easy - Statcounter

قاسمیه گفت: آمادگی داریم مرکز جامع علمی کاربردی خوزستان را به قطب آموزش‌های مهارتی در سطح بین‌المللی در غرب کشور تبدیل کنیم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، «رحیم قاسمیه» ظهر امروز (دوشنبه ۲۷ اردیبهشت) در مراسم تقدیر از مدرسان برتر دانشگاه علمی کاربردی در سطح ملی و استانی که در اهواز برگزار شد، با بیان اینکه نرخ بیکاری حدود ۱۶ درصد است اظهار کرد: این رقم بسیار بالا و غیرقابل قبول است، زیرا ۶ درصد جمعیت کشور و پنج درصد جمعیت دانشجویی کشور در این استان متمرکز شده و در حال حاضر حدود ۱۷۰ هزار دانشجو در دانشگاه های استان مشغول به تحصیل هستند که پس از تهران، خراسان رضوی، فارس و اصفهان پنجمین استان پرجمعیت دانشجویی کشور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

 

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی خوزستان با اشاره به فعالیت ۱۷ مرکز علمی کاربردی در استان افزود: ۱۲ هزار دانشجو در این مراکز مشغول به تحصیل هستند که از نظر تعداد دانشجو باز هم بین استان ها پنجمین استان پر جمعیت از نظر دانشجویان علمی کاربردی هستیم. 

 

وی اضافه کرد: ۲ دانشگاه مهارتی جامع علمی کاربردی و فنی و حرفه ای در استان فعالیت می کنند و ۲۳ درصد دانشجویان مقطع کاردانی و پنج درصد مقطع کارشناسی در دانشگاه جامع و در دانشگاه فنی و حرفه ای ۱۷ درصد در مقطع کاردانی و یک درصد در مقطع کارشناسی مشغول به تحصیل هستند که مجموع دانشجویان این ۲ دانشگاه حدود ۱۴ درصد نسبت به کل دانشجویان در استان هستند.

 

قاسمیه به توزیع نامناسب مراکز علمی کاربردی در استان اشاره کرد و ادامه داد: در جنوب استان یعنی در شهرستان‌های آبادان، ماهشهر، خرمشهر و هندیجان هیچ گونه مرکز فعال علمی کاربردی وجود ندارد، درحالی که ماهشهر قطب صنعت پتروشیمی استان است و وجود یک مرکز علمی کاربردی نیاز است.

 

وی خاطر نشان کرد: شهرستان‌های دزفول، ایذه، اندیمشک، شوشتر و هفتکل، هر کدام دارای یک مرکز علمی کاربردی و بقیه مراکز علمی کاربردی نیز در اهواز متمرکز هستند.

 

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی خوزستان با بیان اینکه در این استان، عدالت از نظر فضای فیزیکی رعایت نشده تصریح کرد: البته در گذشته وضع بهتر بود اما با توقف مرکز دولتی این توزیع نامتعادل شده است، در جنوب استان یعنی در شهرستان‌های آبادان، ماهشهر، خرمشهر و هندیجان هیچ مرکز فعال علمی کاربردی وجود ندارد، همچنین در شهرستان ‌آبادان جوانانی وجود دارد که در صورت ارائه آموزش مهارتی مناسب می‌توانند بلافاصله وارد بازار کار شوند. 

 

وی با اشاره به طرح آمایش بیان کرد: با توجه به ماموریت دانشگاه و تمرکز بر سند توسعه استان، نیازهای منطقه‌ای را احصا و تلاش کردیم برنامه‌های آتی را متناسب با این دو تدوین کنیم، ما رشته‌های تحصیلی را نیز متناسب با این اسناد تدوین کردیم.

 

قاسمیه به وجود ظرفیت های بسیاری در شهرهای ماهشهر، آبادان و خرمشهر اشاره کرد و گفت: هیچ مرکز فعالی در این شهرها وجود ندارد در حالی که ماهشهر قطب پتروشیمی استان و آبادان هم سرشار از جوانان پرشوری است که اگر آموزش های مهارتی لازم را ببینید، دیگر نیاز به نیروهای خارجی در محیط های کاری نیست. 

 

وی در خصوص بین المللی سازی دانشگاه عنوان کرد: ظرفیت مناسبی در این بخش وجود دارد و بارها نمایندگان دانشجویان خارجی با دانشگاه علمی کاربردی رایزنی کردند و تمایل به تحصیل در مراکز علمی کاربردی استان دارند.

 

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی خوزستان ابراز کرد: فاصله کم میان شهرهای خوزستان و عراق باعث تمایل دانشجویان برای تحصیل در خوزستان شده و دانشگاه شهید چمران اهواز نیز قول داده است که در صورت جذب دانشجوی عراقی، مرکز آموزش زبان فارسی و خوابگاه دانشجویی را در اختیار ما قرار خواهد داد.

 

قاسمیه تاکید کردد: ۲ مشکل بزرگ برای جذب دانشجو عملا حل شده است و اگر مجوز را دریافت کنیم، می‌توانیم در سه مرکز آموزش‌ها را آغاز کنیم، وجود دانشجوی عراقی می‌تواند در توسعه استان نقش داشته باشد. 

 

وی در پایان یاد آور شد: ما این آمادگی دانشگاه جامع علمی کاربردی خوزستان را داریم به قطب آموزش‌های مهارتی در سطح بین‌المللی در غرب کشور تبدیل کنیم.

 

پایان پیام/679

منبع: شبستان

کلیدواژه: دانشگاه جامع علمی کاربردی خوزستان دانشگاه جامع علمی کاربردی خوزستان آموزش های مهارتی علمی کاربردی بین المللی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۴۱۹۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری آزمون سمپاد مهارتی در ۱۱ استان کشور

فرهاد فتحی‌نژاد به راهکار سند تحول بنیادین آموزش‌وپرورش درباره ‌کارآفرینی و مهارت‌محوری اشاره کرد و گفت: «بر اساس راهکار (۵-۶) سند تحول بنیادین نظام آموزش‌وپرورش، آموزش و پرورش با موضوع «تنظیم و اجرای برنامه جامع کارآفرینی و مهارت‌آموزی برای تمام دوره‌های تحصیلی به ویژه دانش‌آموزان دوره متوسطه تا پایان برنامه پنجم توسعه در برنامه درسی و آموزشی» و با عنایت به اینکه یکی از ضرورت‌‎های جامعه امروز، آموزش نیروی متخصص و کارآمد متناسب با نیازهای بازار کار و ارتقای توان کارآفرینی با مسئولیت نظام آموزشی کشور است، سازمان ملّی پرورش استعدادهای درخشان اجرای طرح «سمپاد مهارتی» را آغاز کرده است.»

معاون برنامه‌ریزی و مدیریت سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان درباره رویکرد طرح سمپاد مهارتی گفت: «طرح سمپاد مهارتی برای شناسایی و هدایت دانش‌آموزان مدارس استعدادهای درخشان به «رشته‌ها،‌ حِرَف و مهارت‌های مورد نیاز حال و آینده کشور» با اهداف ارتقا و بهبود کیفیت آموزشی، شناسایی دانش‌آموزان خلاق و نوآور و ارتقای مهارت‌های کارآفرینی دانش‌آموزان مدارس استعدادهای درخشان و تربیت افراد ماهر متناسب با نیازهای صنعت و فناوری روی کار آمده است.»

وی از اجرای این طرح و آزمون ورودی مناسب برای این دانش‌آموزان از سال تحصیلی ۱۳۹۹-۱۳۹۸ خبر داد و افزود:«این طرح از سال تحصیلی ۹۹-۱۳۹۸ با رویکرد گسترش تدریجی، آرام و منطقی آغاز شده است. در طرح سمپاد مهارتی، جذب دانش‌آموزان مستعد و علاقه‌مند به تحصیل در رشته‌های فنی‌وحرفه‌ای در مدارس سمپاد از طریق برگزاری آزمون ورودی تکمیل ظرفیت پایه دهم دوره دوم متوسطه مدارس استعدادهای درخشان انجام می‌شود.»

وی درباره استان‌های فعال در زمینه اجرای این طرح ‌گفت: «در سال تحصیلی جاری، ۸۱۸ دانش‌آموز مدارس سمپاد در رشته‌های شبکه و نرم‌افزار، فتوگرافیک، پویانمایی و الکترونیک در ۱۱ استان البرز، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، مازندران، شهر تهران، کرمان، همدان، یزد، خوزستان، قم و اصفهان مشغول به تحصیل هستند. صرفاً دو هنرستان سمپاد مهارتی امیرکبیر (پسرانه) و سعدی (دخترانه) به‌صورت مستقل در شهر مقدس مشهد فعالیت دارند و در سایر استان‌های مجری طرح سمپاد مهارتی، رشته‌های مهارتی در فضای آموزشی رشته‌های نظری دایر است.»

فتحی‌نژاد بر لزوم اجرای برخی موارد برای راه‌اندازی رشته‌های مهارتی در مدارس سمپاد تأکید کرد و افزود: «سازمان برای راه‌اندازی رشته‌های مهارتی در مدارس سمپاد مواردی را لحاظ می‌کند. هماهنگی و اخذ مجوز ایجاد رشته مورد نظر از دفتر آموزش‌های فنی‌وحرفه‌ای معاونت آموزش متوسطه توسط ‌اداره کل آموزش‌وپرورش استان‌ها یکی از این موارد است. مکاتبه رسمی اداره کل با این سازمان مبنی بر اعلام نتیجه بررسی تمام جوانب ایجاد رشته مهارتی و تعهد استان مبنی بر تأمین نیروی انسانی توانمند مرتبط و تجهیز مدرسه مجری طرح سمپاد مهارتی به امکانات و تجهیزات آموزشی و استاندارد مورد نیاز، دیگر موضوع پیگیری سازمان استعدادهای درخشان است. در نهایت بازدید میدانی کارشناسان این سازمان برای تأیید فضا و تجهیزات جهت تشکیل این مدارس از مواردی است که سازمان استعدادهای درخشان برای تشکیل رشته‌های مهارتی لحاظ می‌کند.»

معاون برنامه‌ریزی و مدیریت سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان از آغاز به‌کار این طرح در دو استان دیگر خبر داد و گفت: «سال تحصیلی ۱۴۰۴-۱۴۰۳، سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان با هماهنگی دفتر آموزش‌های فنی‌وحرفه‌ای و کاردانش معاونت متوسطه، با ایجاد رشته گرافیک در هنرستان سعدی مشهد مقدس و شبکه و نرم‌افزار در مدارس فرزانگان دو اهواز و فرزانگان حکیم‌زاده یزد موافقت کرده است و در سال تحصیلی آینده ۱۱ استان کشور در زمینه طرح سمپاد مهارتی فعال خواهند بود.»

منبع: پانا

دیگر خبرها

  • (عکس) دانشگاه شیراز در سال‌های قبل از انقلاب
  • اهمیت تلاش برای توسعه پژوهش‌های کاربردی در جهان اسلام
  • طرح نوآورانه و متفاوت در یک مرکز آموزشی قم
  • افتتاح مرکز مطالعات و توسعه آموزش پزشکی دانشگاه علوم پزشکی آبادان
  • همایش بین‌المللی اندیشه‌های قرآنی رهبر معظم انقلاب چهارشنبه در قم 
  • برگزاری آزمون سمپاد مهارتی در ۱۱ استان کشور
  • آغاز به‌کار مرکز مطالعات و توسعه آموزش پزشکی دانشگاه آبادان ‌
  • دهه سرآمدی آموزش در دانشگاه‌ها آغاز شد
  • دهه سرآمدی آموزش در دانشگاه‌ها از امروز آغاز شد
  • پذیرش دانشجویان خارجی نمایشی از مرجعیت علمی مراکز دانشگاهی