Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: ریشه گرانی سیمان نرخ ارز بوده و به ازای هر ۱۰ درصد رشد نرخ نقدینگی پنج درصد نرخ تورم و به ازای هر ۱۰ درصد رشد نرخ ارز ۸ درصد قیمت کالاهای وارداتی افزایش می‌یابد.

به گزارش تابناک اقتصادی، علیرضا رزم حسینی در جلسه علنی صبح امروز (سه‌شنبه) مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوال جواد کریمی قدوسی که پرسید چرا واردات بی رویه کالا همچنان ادامه دارد؟، بیان کرد: در خصوص واردات کالا براساس مصوبه سران قوا در خردادماه سال ۱۳۹۷ واردات ۲۲۳۰ ردیف تعرفه کالا ممنوع شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وقتی بنده مسئولیت وزارتخانه را پذیرفتم اعتبار این مصوبه در حال اتمام بود و بنده با اختیارات خودم دستور ادامه این ممنوعیت را دادم و مجددا مجوز شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا را گرفتیم. با ممنوعیت واردات ۲۲۳۰ کالا ۳.۵ میلیارد دلار بومی سازی شد و شاهد ساخت قطعات در بخش‌های مختلف در داخل بودیم. حدود پنج میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار از واردات غیرضروری جلوگیری شد و در پایان سال ۱۳۹۹ واردات ما به ۳۸ میلیارد دلار کاهش یافت که در مقایسه با سال ۱۳۹۶ حدود ۱۶ میلیارد دلار از واردات کالاهای غیرضرور جلوگیری شد.

وی در ادامه اظهار کرد: از ۳۸ میلیارد دلار کالاهای وارداتی ۱۲ میلیارد آن به کالاهای اساسی باز می‌گردد و مابقی آن برای واردات مواد اولیه کارخانجات، ماشین آلات خط تولید و تجهیزات پزشکی می‌باشد. امروز ۷۰ درصد قطعات خودرو و ۷۰ درصد قطعات لوازم خانگی در داخل تولید می‌شود. در سال گذشته و در سال جاری نیز ما تمام تلاش خود را کرده‌ایم تا از واردات کالاهای غیرضرور و لوکس جلوگیری کنیم.

وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه تصریح کرد: در خصوص قیمت سیمان ما سال گذشته ۶۸ میلیون تن تولید سیمان داشتیم که ۱۳ درصد رشد داشته است. یکی از افتخارات کشور ما تولید سیمان و فولاد است که روزگاری وارد کننده آن بودیم. اما دلیل اصلی افزایش قیمت آن افزایش نرخ ارز است. ۹۰ درصد تورم داخل کشور به سیاست‌های پولی و ارزی باز می‌گردد و به ازای ۱۰ درصد رشد نقدینگی پنج درصد تورم افزایش می‌یابد. از سوی دیگر ما شاهد افزایش هزینه‌های تولید هستیم. هزینه گاز در صنایع ۲.۵ برابر شده است و هزینه برق نیز چهار الی پنج برابر شده است. همچنین هزینه حمل و نقل حدود ۶۶ درصد افزایش یافته و قیمت آجر نسوز صنایع نیز ۱۱۶ درصد افزایش پیدا کرده است.

وی در ادامه تصریح کرد: اما ما همچنان نظارت خود را دنبال می‌کنیم و سال گذشته ۱۵ هزار و ۵۷۶ مورد بازرسی انجام دادیم و ۱۸ درصد بازرسی‌ها افزایش یافته است. اما واقعیت این است که گرانی‌های به وجود آمده به دنبال تحریم‌ها افزایش نرخ ارز است. حمایت از تولید باید با حداکثر توان صورت بگیرد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه در سال جاری در بخش مانع زدایی‌ها از بخش تولید وزارت صنعت، معدن و تجارت سه بسته را آماده کرده است، اضافه کرد: ما در شروع کار کتاب قوانین مزاحم را تقدیم مجلس شورای اسلامی کردیم و هفته گذشته نیز بنده در نامه‌ای قوانین و موانع تولید را تقدیم رییس مجلس کردم و از کمیسیون‌های تخصصی انتظار همکاری داریم. وزارت صمت از روز اول عید در ابلاغیه‌ای به تمام استان‌ها به مانع زدایی و پشتیبانی از تولید تاکید داشته است. دیروز نیز برای اولین بار کار شجاعانه‌ای انجام گرفت و ۶۰۰۰ محدوده معدنی که بیش از ۵۰ سال در اختیار عده‌ای بود آزاد کردیم و از طریق مزایده به افراد واجد شرایط داده خواهد شد که اقدامی بزرگ در توسعه پایدار کشور می‌باشد.

رزم حسینی در پایان تاکید کرد: نرخ ارز نیمایی در اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۹، ۱۴هزار و ۵۰۰ تومان بود و در پایان سال گذشته به ۲۲ هزار تومان رسید. افزایش نرخ ارز بر روی قیمت کالاها و خدمات تاثیر می‌گذارد ما مسئول تولید و حمایت از تولید کننده هستیم. باید نه تنها نیاز داخل کشور را تامین کرد بلکه باید به سمت صادرات کالاها نیز برویم. جلوگیری از واردات کالاهای غیرضروری سیاست ما در طول این مدت بوده و در سال گذشته ۸.۵ میلیارد دلار واردات کالاها کاهش یافته است که به سمت حمایت از تولید داخل رفته‌ایم عمق ساخت داخل ۷۰ درصد افزایش یافته است ما به دنبال حمایت از تولید داخل هستیم.

منبع: ایسنا

منبع: تابناک

کلیدواژه: نحوه برگزاری امتحانات مدارس 1399 1400 انتخابات 1400 غزه رزم حسینی وزارت صمت سیمان نحوه برگزاری امتحانات مدارس 1399 1400 انتخابات 1400 غزه واردات کالاهای حمایت از تولید میلیارد دلار معدن و تجارت سال گذشته درصد رشد نرخ ارز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۴۶۲۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تامین ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات از مرز ۴٫۲ میلیارد دلار گذشت

امتداد - از اول فروردین ماه تا دهم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، 4 میلیارد و 845 میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، دارو، کالاهای تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل صادرات و خدمات تامین شده است.

 به گزارش پایگاه خبری امتداد ، طرزعلی معاون ارزی مرکز مبادله ارز و طلا  در خصوص روند تامین ارز در سال جاری گفت: از این میزان سهم کالاهای اساسی و دارو در نرخ ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان، یک میلیارد و ۱۱۲ میلیون دلار، کالاهای تجاری و بازرگانی، در نرخ ۴۱ هزار تومان، دو میلیارد و ۷۸۲ میلیون دلار، بابت واردات در مقابل صادرات با نرخ توافقی ۸۲۴ میلیون دلار و بخش خدمات در نرخ ۴۴ هزار و ۳۱۴ تومان، ۱۲۷ میلیون دلار ارز بوده است است. 

معاون مرکز مبادله ارز و طلای ایران تأکید کرد: میزان تأمین ارز بابت کالاهای اساسی و دارو از ابتدای سال تاکنون یک میلیارد و ۱۱۲ میلیون دلار تخصیص یافته است که از این میزان سهم کالاهای اساسی و کشاورزی ۹۹۸ میلیون دلار بابت گندم، دانه های روغنی، نهاده های دامی و سایر کالاها بوده است.
وی افزود: درخصوص دارو و تجهیزات پزشکی، ۱۱۴ میلیون دلار بابت مواد اولیه دارویی، دارو و تجهیزات پزشکی تخصیص یافته است. 
طرزعلی خاطرنشان کرد: میزان تأمین ارز در بخش صنایع از ابتدای سال تاکنون در سامانه نیما، دو میلیارد و ۷۸۲ میلیون دلار و در بخش واردات در مقابل صادرات ۸۲۴ میلیون دلار تخصیص یافته است. تامین ارز نیمایی برای «صنایع حمل و نقل و خودرو»  معادل ۵۴۴ میلیون دلار، «صنایع تجهیزات برق و الکترونیک» معادل ۲۷۹ میلیون دلار، «صنایع معدنی» معادل ۱۹۶ میلیون دلار ، «ماشین آلات و تجهیزات تولید» معادل ۱۷۱ میلیون دلار و «منسوجات و پوشاک» معادل ۲۱۲ میلیون دلار صورت گرفته است. این گروه های صنایع همچنین به ترتیب ۲۳۸، ۳۵، ۲۰۴، ۱۱۴ و ۲ میلیون دلار ارز توافقی یا واردات در مقابل صادرات تا پایان روز دهم اردیبهشت ماه سال جاری دریافت کرده اند. 
علاوه بر این گروه ها، یک میلیارد و ۳۸۰ میلیون دلار ارز نیمایی و ۲۳۱ میلیون دلار ارز واردات در مقابل صادرات به سایر صنایع اختصاص داده شده است.
معاون ارزی مرکز مبادله ارز و طلا  گفت: امروز سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ماه نرخ ارز در مرکز مبادله ارز و طلای ایران در تالار اسکناس، دلار ۴۴ هزار و ۳۱۴ تومان، یورو ۴۷ هزار و ۴۹۱ تومان و درهم ۱۲ هزار و ۶۶ تومان معامله شد.
وی درخصوص نرخ ارز در تالار حواله ارز عنوان کرد: دلار ۴۱ هزار و ۳۷۶ تومان، یورو ۴۴ هزار و ۳۴۲ تومان و درهم ۱۱ هزار و ۲۶۶ تومان معامله شد. 
 

      برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • چای ایرانی رنگ حمایت گرفت
  • اعلام لیست کالاهای اساسی مشمول واردات با ارز ترجیحی
  • لیست کالاهای اساسی مشمول واردات با ارز ترجیحی اعلام شد
  • هشدار جایگزینی گندم تولیدی در واحد‌های خوراک دام و طیور
  • هشدار جایگزینی گندم تولیدی در واحدهای خوراک دام و طیور
  • تامین ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات از مرز ۴٫۲ میلیارد دلار گذشت
  • ۴۱۳ هزار تن کالاهای اساسی به مازندران وارد شد
  • تأکید استاندار لرستان بر جلوگیری از خام‌ فروشی سنگ‌های معدنی
  • تعهد تولیدکنندگان داخل بر تامین ۴۰ درصد مودم‌های فیبر نوری
  • وابستگی اقتصادی اسارت می‌آورد