Web Analytics Made Easy - Statcounter

با توجه به حجم گسترده مبادلات رمزارزها در دنیا و داخل کشور و تهدیدات و مخاطرات پیشرو، لزوم ضابطه مندی این ابزارها توسط دولت و مجلس ضروری به نظر می رسد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم «پرونده حکمرانی فضای مجازی»؛ فناوری غیرمتمرکز بلاکچین و ظهور رمزارزها نوع جدید و بدون مرزی از پول را برای اقتصاد جهان به ارمغان آورده که مرتبط با هیچ دولت و کشوری نیست و افزایش حجم آن بی قاعده نبوده و مستلزم صرف انرژی برق قابل توجه و به کارگیری تخصص است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این پول بازار پرنوساناتی دارد و بیشتر تبدیل به فرصتی برای کسب سود معامله گران و سفته بازان شده است.

رمزها امروزه با گسترش خیره کننده ای در دنیا مواجه بوده است؛ در این باره فرزین فردیس، نایب رئیس‌کمیسیون اقتصاد نوآوری و تحول دیجیتال اتاق تهران می گوید: ارزش کل بازار رمزارزها در جهان تا 8 می 2021 به 2460 بیلیون دلار رسیده و ارزش کل بازار بیت کوین طی همین مدت 1110 بیلیون دلار برآورد شده است. همچنین تعداد رمزارزهای پذیرش و لیست شده در صرافی‌های معروف دنیا تا 15 آوریل 2021 عدد 4701 را نشان می‌دهد. در حالی که تعداد رمز ارزها در سال 2013 تنها 66 عدد بود.

نایب رئیس‌کمیسیون اقتصاد نوآوری و تحول دیجیتال اتاق تهران با اشاره به استقبال گسترده از رمزارزها در ایران معتقد است: بر اساس پژوهشی که شرکت مشاوره مدیریت ایلیا روی 5600 نفر از جمعیت 18 تا 65 ساله کشور به انجام رسانده است، 31 درصد از پرسش شوندگان ادعا کرده‌اند که در حال حاضر صاحب رمز ارز هستند. 6 درصد اعلام کرده اند که پیش از این از چنین دارایی برخوردار بوده اند. 63درصد هم گفته اند که هیچ گاه رمزارز نداشته اند. 62 درصد مردمی که رمز ارز خریداری کرده اند، در شش ماه اخیر وارد بازار شده اند و حجم مبادله روزانه رمزارزها در پایان اسفند بین 5 تا 10 هزار میلیارد تومان تخمین زده می شود.

به گفته وی بررسی‌ها نشان می‌دهد که 2.5 میلیون حساب کاربری رمز ارز در صرافی‌های داخلی وجود دارد که با احتساب کارکرد چهار یا پنج به یک، حدوداً دوازده میلیون نفر در ایران رمز ارز دارند.

البته این حجم مبادله رمزارز در کشور، در صورت رسمی شدن آن در کشور می تواند مخاطرات و تهدیداتی را نیز به دنبال می تواند داشته باشد؛ در این باره علیرضا توکلی کاشی، معاون توسعه کانون نهادهای سرمایه‌گذاری ایران اظهار می دارد: «می توان این پرسش را مطرح کرد که اگر بیت کوین رسمی شود و برای مثال امکان معامله آن در جایی مانند بورس یا توسط یک صندوق سرمایه گذاری و یا یک کارگزاری دیجیتال یا حتی شبکه بانکی مجاز اعلام شود، در صورت سقوط ارزش بیت کوین چه کسی پاسخگو خواهد بود و آیا کشور ظرفیت پذیرش این امر را دارد؟»

با وجود تهدیدات رمزارزها، قانونی هم برای عدم منع فعالیت در این باره وجود ندارد. در این باره حسین اسلامی رئیس سازمان نظام صنفی رایانه ای تهران معتقد است: زیرساخت داخلی برای پشتیبانی از ارزهای دیجیتال وجود دارد. اما مجوز آن از سوی بانک مرکزی هنوز صادر نشده است با این وجود قانونی برای منع فعالیت در این حوزه وجود ندارد و اقدام بانک مرکزی و سایر دستگاه های اجرایی می تواند فعالیت این واحدها را به صورت شفاف تسهیل کند.

با توجه به حجم گسترده رمزارزها در کشور و ریسک بالای سرمایه گذاری در آن توسط مردم و چالش های عدیده ای مثل بلاتکلیفی مسائل قانونی، نوسانات شدید ارزش، عدم امنیت و کلاهبرداری، عدم پشتوانه شفاف و ملاحظات شرعی لزوم تعیین تکلیف و ضابطه مند کردن رمزارزها توسط بانک مرکزی و مجلس شورای اسلامی ضروری به نظر می رسد. طبق نظر کارشناسان پیشنهاداتی مانند «ایجاد آگاهی و آموزش‌های زیربنایی»، «ایجاد حس آرامش در فضای عمومی جامعه برای استفاده از رمز ارزها»، «تقویت و تسریع رگولاتوری حوزه فناوری بلاکچین و رمز ارزها»، «ایجاد یک ساختار فنی و حقوقی مشابه شاپرک یا شتاب»، «ایجاد پروتکل‌های قضائی مربوطه» و «به رسمیت شناخته شدن دارایی‌های دیجیتال در کشور» می تواند در سازماندهی و قانونمندی فناوری رمزارزها موثر واقع شود.

بیشتر بخوانید:

فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟| تغییر سبک زندگی ملت‌ها با ترویج بازی‌های رایانه‌ای غربیفضای مجازی، تهدید یا فرصت؟|افزایش 10 برابری درآمدزایی در بازی های رایانه ای با مانع زدایی از تولیدفضای مجازی، تهدید یا فرصت؟|انتخابات الکترونیکی؛ مزایا و معایب/ رویکرد محتاطانه اغلب کشورهای دنیا نسبت به رأی گیری الکترونیکیفضای مجازی، تهدید یا فرصت؟|نجات قدس با امت سازی در فضای مجازیفضای مجازی، تهدید یا فرصت؟|حجاب و عفاف؛ پرکاربردترین موضوع کاربران زنان مسلمان جهان عرب در شبکه های اجتماعیفضای مجازی، تهدید یا فرصت؟|سبقت چین از آمریکا در کسب درآمد از بازی های رایانه ایفضای مجازی، تهدید یا فرصت؟| محدودیت های بی سابقه مدعیان آزادی بیان علیه فلسطینی‌ها در فضای مجازیفضای مجازی، تهدید یا فرصت؟|چرا مطالب فلسطین و قدس شریف از شبکه های اجتماعی غربی حذف می شود؟فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟|مزایای متعدد اقتصادی توسعه پهن باند اینترنت/ شرط مهم بهره مندی از مزایای پهن باند چیست؟فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟|چرا باید قدرت سایبری تأثیرگذار در صحنه جهانی باشیم؟

انتهای پیام/

 

 

 

منبع: تسنیم

کلیدواژه: فضای مجازی فضای مجازی تهدید یا فرصت فضای مجازی رایانه ای رمز ارز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۴۶۷۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تیپ خاص ناصر حجازی در فضای مجازی داغ شد!

تیپ خاص ناصر حجازی در فضای مجازی داغ شد!

دیگر خبرها

  • تیپ خاص ناصر حجازی در فضای مجازی داغ شد!
  • فولاد مبارکه بزرگترین صادرکننده غیرنفتی در سال ۱۴۰۲
  • تمدید فرصت ارسال آثار به جشنواره «آسمون»
  • آلفایی‌ها هنوز به دنیا نیامده، پیج اینستاگرام دارند
  • کشور‌های مختلف برای محافظت از کودکان چه کردند؟
  • فولاد مبارکه بزرگترین صادرکننده غیرنفتی در سال ۱۴۰۲ شد
  • گرایش کودکان به فضای مجازی نتیجه نبود امکانات در جنوب کشور+فیلم
  • گرایش کودکان به فضای مجازی نتیجه نبود امکانت در جنوب کشور+فیلم
  • تجارت خارجی ۴۱۴ میلیون دلاری از گمرکات کردستان
  • اعلام فرصت ناشران بخش مجازی نمایشگاه کتاب برای آماده‌سازی پنل