Web Analytics Made Easy - Statcounter

مهدی زارع خورمیزی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس از یزد، با بیان این‌که تغییر سبک زندگی شهر نشینی و ایجاد پسماند و زباله توسط انسان‌ها و عدم مدیریت صحیح آن، از جمله عوامل تأثیرگذار در افزایش جمعیت سگ‌های ولگرد در مناطق مسکونی و حاشیه شهرها و روستاها شده است، اظهار کرد: بر اساس تحقیقات انجام شده یکی از مهمترین عوامل انتقال بیماری خطرناک و کشنده هاری سگهای ولگرد هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی حمله سگهای ولگرد به انسان را یکی خطرات جدی به ویژه برای کودکان و سالمندان دانست و افزود: در چند سال اخیر گزارشات زیادی از حمله سگ های ولگرد به شهروندان رسیده است که از جمله آن حمله سگ‌های ولگرد به دو کودک در میبد و اردکان بودیم که متاسفانه منجر به فوت این دو کودک نیز شده است.

این کارشناس حیات وحش در استان یزد، وجود سگهای ولگرد را علاوه بر انسانها برای محیط زیست هم خطرناک عنوان کرد و گفت: گزارش مستندی مبنی بر حمله سگ‌های ولگرد به گونه‌های ارزشمندی از جمله یوزپلنگ آسیایی، کاراکال، گربه پالاس، گربه وحشی، آهوی ایرانی، گور ایرانی و .... موجود است که نشان دهنده تهدید سگ‌های ولگرد برای حیات وحش است.

زارع خورمیزی با بیان این‌که در حال حاضر فقط ۳۰ فرد یوز در ایران وجود دارد و باید برای حفاظت از این گونه‌ ارزشمند که در حیات وحش استان یزد نیز زندگی می‌کند برنامه‌ریزی جدی انجام شود، تصریح کرد: اگر جمعیت زیاد سگ‌های ولگرد کنترل نشود قطعا حیات وحش را نابود مواجه خواهد شد.

وی کشتار آهو در فصل زادآوری را از دیگر دغدغه‌های حیات وحش استان یزد در شهرستان مهریز دانست و بیان کرد: متأسفانه سگهای ولگرد در فصل زادآوری  به بره آهوها حمله می‌کنند و آنها را می‌کشند و یک خطر جدی برای گونه ارزشمند آهوی ایرانی در استان یزد به شمار می آیند.

این کارشناس حیات وحش در استان یزد در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: تمام گونه‌های جانوری دارای دو ارزش خلقتی و حفاظتی هستند.

زارع خورمیزی با بیان این‌که تمام گونه‌ها از لحاظ ارزش خلقتی همه گونه‌ها با هم برابرند، خاطرنشان کرد: ارزش حفاظتی گونه‌ها با هم متفاوت است به طور مثال: در حال حاضر فقط ۵۰۰ قلاده پلنگ ایرانی در کشور وجود دارد که خوشبختانه تعدادی هم نیز در زیستگاههای استان یزد زندگی می‌کنند.

یکی از مشکلات دیگری که سگ های ولگرد بویژه برای مردم روستا و دامدارن ایجاد می کنند جفت گیری با گرگ و ایجاد سگ گرگ یا گرگاس می باشد گرگاس گونه ای به شدت خطرناک است چرا که مانند گرگ وحشی و پر قدرت بوده و مانند سگ ترسی از انسان ندارد و گزارشاتی از حمله این جانور به دامداری های حاشیه شهرها و روستا وجود دارد.

وی تعداد یوز در استان را سه فرد و تعداد سگهای ولگرد را بیش از چند هزار قلاده دانست و بیان کرد: جمعیت سگهای ولگرد تهدیدی جدی برای حیات وحش یزد است و این معضل حتما باید در سریعترین زمان ممکن کنترل شود که البته متولی موضوع کنترل سگ های ولگرد در کشور شهرداری ها و بخشداری ها می باشند.

این کارشناس حیات وحش در ادامه با بیان این‌که روشهای مختلفی برای کنترل سگهای ولگرد در دنیا وجود دارد، تصریح کرد: جمعیت گونه‌های مهاجم و آسیب رسان در تمام دنیا کنترل می‌شود به طور مثال در استرالیا گونه شتر که چندین قرن پیش برای حمل بار به این کشور آورده شده و گونه ای غیربومی و مهاجم برای استرالیا محسوب می‌شود و به شدت به مراتع و پوشش گیاهی آن کشور آسیب می‌زد را با استفاده از هلی کوپتر و تعداد پنج هزار فرد از این گونه را از بین بردند.

وی عقیم سازی را از دیگر روش‌های کنترل جمعیت سگهای ولگرد در استان یزد دانست و بیان کرد: این روش از جمله راهکارهای پرهزینه است که شاید انجام کامل و مستمر آن امکان پذیر نباشد.

زارع خورمیزی وضعیت استان یزد در بحث هجوم سگهای ولگرد را  قرمز و بحرانی دانست و خاطرنشان کرد: چالش سگهای ولگرد در استان یزد بحثی فنی است و نباید با آن احساسی برخورد کنیم و مقوله حراست از جان شهروندان و البته حیات وحش باید در اولویت اجرایی قرار گیرد.

وی در پایان گفت: بسیاری می‌گویند گرگ هم همین کار را انجام می‌دهد ولی گرگ جزئی از طبیعت است و نقش خودش را در طبیعا ایفا می‌کند، اما سگ های ولگرد جزیی از طبیعت نیستند و ما انسان ها به طبیعت آوردیم و هرچه سریعتر باید این معضل را جبران کنیم.

انتهای پیام/ب

منبع: فارس

کلیدواژه: یزد حیات وحش سگهای ولگرد سگ کشتار آهو استان یزد خبرگزاری فارس سگهای ولگرد استان یزد سگ های ولگرد حیات وحش حمله سگ گونه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۴۷۳۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آموزش و پرورش احیا کننده نسل جدید ما است

 آیت‌الله مصطفی محامی ر همایش خیران مدرسه ساز ضمن قدردانی از حضور و مشارکت خیران در برنامه‌ها و فعالیت‌های دستگاه تعلیم و تربیت گفت: خداوند متعال در قرآن کریم بیان داشته: "وَمَنْ أَحْیَاهَا فَکَأَنَّمَا أَحْیَا النَّاسَ جَمِیعًا" زنده کردن یک انسان همانند حیات بخشیدن به کل جامعه و زنده کردن همه انسان‌هاست و در مقابل آن عنوان می‌کند:" مَنْ قَتَلَ نَفْسًا بِغَیْرِ نَفْسٍ أَوْ فَسَادٍ فِی الْأَرْضِ فَکَأَنَّمَا قَتَلَ النَّاسَ جَمِیعًا" اگر یک نفر را از بین ببرد مانند این است که همه مردم را از بین ببرد.

وی افزود: در تفسیر این آیه شریفه، بزرگان نظرات مختلفی را عنوان کرده‌اند از اینکه یک تشبیه برای بیان عظمت کار بوده و یا با این تعبیر که یک فرد می‌تواند مبدا تولید نسل باشد و لذا احیای یک نفر احیای یک نسل است.

️امام جمعه زاهدان بیان کرد: در ادبیات قرآنی حیات منحصر به این حیات مادی نیست بلکه عقل، اندیشه و علم اوست و بر این اساس دستگاه آموزش و پرورش و تعلیم و تربیت دستگاه احیا کننده نسل جدید ما می‌باشد بنابراین کاری که شما در آموزش و پرورش انجام می‌دهید از جهات مختلف ضریب می‌خورد.
️وی ادامه داد: بر اساس همین نگاه انجام کار خیر در حوزه آموزش و پرورش نیز دارای ارزش افزوده است بویژه که این کار در یک استان پهناور همچون سیستان و بلوچستان صورت می‌گیرد چرا که این استان دارای ظرفیت‌ها و توانمندی‌های زیادی است و یکی از این ظرفیت‌ها وجود نیرو‌های با استعداد است که متاسفانه به درستی شکوفا نشده و مورد استفاده قرار نگرفته و نیازمند توجه ویژه هستند.
️️آیت‌الله محامی تصریح کرد: خیران عزیز باید قدر خود را بدانند و خداوند متعال را برای این نعمت، موهبت و لطفی که شامل حالشان کرده شکرگزاری کنند.
️وی خاطرنشان کرد: این احیا دارای فرایندی است که بخشی در تامین امکانات و سخت افزار و بخشی در تهیه نرم افزار از جمله برنامه، معلم و اساتید است و این ۲ مجموعه باید با هم هماهنگ و در یک راستا حرکت کنند.

️نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان عنوان کرد: مهمتر از توسعه کمی مدارس کیفیت بخشی به آنهاست و در این جهت نیازمند استفاده از نیرو‌های توانمند و با تجربه هستیم که از جمله کمبود‌های ماست و باید در جهت آموزش نیرو‌ها برنامه‌ریزی صورت گیرد و باید دقت کنید که مدارس پس از ساخت رها نشوند و در گام بعد باید تلاش کنید تا کیفیت خدمات در مدارس ارتقا پیدا کند.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • ساختمان نیمه کاره‌ای که محل تجمع سگ‌های ولگرد شد
  • ببینید | حضور ترسناک یک کورکودیل در حیات یک خانه‌!
  • حمله مرگبار سگ ولگرد به پسر بچه ۱۲ساله در کرج
  • آموزش و پرورش احیا کننده نسل جدید ما است
  • حمله سگ ولگرد به پسر بچه ۱۲ ساله در کرج
  • ۱۳۰۰۰ قلاده سگ صاحب‌دار علیه بیماری هاری در استان واکسینه شدند
  • مهمترین علائم سگی که مبتلا به هاری است؛ مراقب باشید گازتان نگیرند! |‌ این حیوانات منتقل کننده هاری هستند | ویدئو
  • میدان دام کاج؛ در محاصره سگ‌های ولگرد
  • حداقل چند درصد اقتصاد جهان وابسته به ذخایر ژنتیکی است؟
  • بدون همکاری شهروندان معضل سگ‌های ولگرد حل نمی‌شود