Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-04-29@18:36:15 GMT

چرا موزه؟ چرا بانک ملی ایران؟

تاریخ انتشار: ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۹۴۸۸۶۵

چرا موزه؟ چرا بانک ملی ایران؟

ممکن است این پرسش برای هر صاحب نظری مطرح شود که چرا بانک ملی ایران اقدام به راه اندازی موزه کرده است و چه ارتباطی بین بانک، بانکداری و عرصه پولی و مالی کشور با موزه و آثار باستانی وجود دارد؟

به گزارش گروه بانک و بیمه پول نیوز، در پاسخ به این پرسش باید چند نکته را به دقت مدنظر قرار داد: بانک ملی ایران صرفاً یک موسسه مالی و اعتباری نیست که فقط به سود و سرمایه خویش بیندیشد و به عرصه های دیگر این مرز و بوم بی تفاوت باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این بانک از بدو تاسیس تا کنون نه تنها به عنوان یکی از سازمان های اساسی کشور بلکه به عنوان یکی از نهادهای زیربنایی، از جایگاه ویژه ای در تاریخ کشور برخوردار است به گونه ای که در هیچ برهه ای نمی توان وجودش را در هیچ پروژه سازنده و ملی نادیده گرفت و نمادی از فعالیت های آن را ندید.

بانک ملی ایران از بدو تاسیس همواره نقش هایی بسیار اساسی و کارساز را بر عهده داشته است که از آن جمله ایفای نقش بانک مرکزی، انتشار سکه و اسکناس، حفظ موازنه های ارزی، طراحی و اجرای سیاست های پولی و مالی، بودجه بندی، توسعه و آبادانی کشور، پشتیبانی ایام جنگ و... را می توان نام برد.

این نقش آفرینی ها به این بانک اعتبار و اعتماد بسیار بالایی نزد مردم بخشیده است که با هیچ بانک و سازمانی قابل مقایسه نیست و به همین خاطر از اشیاء و اطلاعات بسیار ارزشمندی برخوردار است که باید برای حفظ در حافظه تاریخ به درستی و راستی نگهداری شده و مورد مطالعه و بررسی قرار گیرند.

برای درک این حساسیت و فهم این جایگاه رفیع، ضروری است بهره برداری از اسناد و مدارک و دیگر اشیاء ارزشمند این بانک را بیش از پیش به رخ کشید به ویژه آنکه با گذشت نزدیک به چهار دهه از پیروزی انقلاب اسلامی، لزوم تدوین تاریخ به خوبی احساس می شد.

چنین بود که مدیران ارشد بانک در یک هم اندیشی جامع، بر ضرورت جمع آوری، دسته بندی و نگهداری اسناد و مدارک و اشیاء موجود در بانک تاکید کرده و با مصوبه ای تاسیس موزه بانک ملی ایران را در دستور کار قرار دادند.
مفتخریم به نمایندگی از کارکنان شریف بانک ملی ایران، عموم مردم عزیز و به ویژه فرهیختگان و مشتریان محترم و علاقمندان تاریخ و علوم باستانی را به بازدید از موزه بانک ملی ایران دعوت نماییم.

موزه بانک ملی ایران ارزش یک موزه جداگانه را دارد. این موزه صرفاً یک موزه بانکی نیست؛ یک موزه جامع است که هر صاحب نظری را با هر سلیقه ای به خود جلب می کند.

اسناد و آثار ارزشمند همچون سکه های تاریخی از دوران هخامنشی تا دوران معاصر، یادمان های اهدایی از کشورها و موسسات پولی و مالی از سراسر جهان، آثار هنری تولید شده توسط این موسسه در طول 93 سال گذشته به مناسبت های مختلف، آثار هنرمندان فرهیخته و شهیر و همچنین آثار تابلوهای نقاشی و... هموطنان و متخصصان فعال در این حوزه را فرا می خواند تا بیش از پیش با این موسسه عظیم که در دل و جان هر ایرانی جای دارد، آشنا شویم.

28 اردیبهشت ماه روز موزه و موزه داری مبارک

 

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: بانک ملی پول نیوز موزه بانک ملی اسکناس سکه بانک ملی ایران موزه بانک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۴۸۸۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایش آثار جدیدی از ارادت هنرمندان در موزه رضوی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، رئیس اداره گنجینه‌های موزه مرکزی آستان قدس رضوی گفت: گنجینه هنر‌های تجسمی موزه مرکزی آستان قدس رضوی با به نمایش گذاشتن ۷ تابلوی نقاشی به زیور آثار جدیدی از هنرمندان ارادتمند به ساحت مقدس رضوی آراسته شد.

عبدالحسین ملک جعفریان، تابلوی «خوشنویسی و تذهیبِ سوره مبارکه قدر» اثر رضا بیداریان و طیبه رامشینی خلق شده به سال ۱۳۸۸، تابلوی رنگ و روغن روی بوم «یتیم نوازی حضرت علی علیه السلام» اثر مهناز روزبهانی خلق شده در سال ۱۳۸۶، تابلوی اکریلیک روی مقوای بدون اسید با موضوع «سرور نقاره ها» اثر مهدی فرخی خلق شده به سال ۱۳۸۴، تابلوی «عزت خون» اثر مهدی فرخی خلق شده به سال ۱۳۸۰ را ۸ اثری معرفی کرد که به تازگی در گنجینه هنر‌های تجسمی به نمایش درآمده است.

وی با معرفی دیگر آثار افزوده شده به این گنجینه افزود: دو تابلوی رنگ روغن روی بوم با موضوع «طبیعت بی جان» اثر عبدالحسین محسنی کرمانشاهی و استاد حسین شیخ که در سال ۱۳۶۹ و ۱۳۶۲ به تصویر درآمده و تابلوی اکریلیک روی مخمل «نقاشی گل و مرغ» اثر مجید الهی خلق شده در سال ۱۳۹۲ نیز به تازگی در معرض دید بازدید کنندگان قرار گرفته است.

تجمیعی از آثار هنرمندان
در گنجینه هنر‌های تجسمی موزه مرکزی آستان قدس رضوی، آثاری، چون «آب گیر سَن مارکو، ونیز – ایتالیااثر ویلیام جیمز  که در فاصله سال‌های ۱۷۶۱ تا ۱۷۷۱ در انگلستان فعالیت هنری داشته، شش تابلو  «منظره» اثر فرانچِسکو دِ نیکولا هنرمند ایتالیایی که از ۱۸۸۲ تا ۱۹۵۸ می‌زیسته است، در معرض بازدید قرار دارد.

همچنین در این گنجینه از هنرمندان به نام اروپایی متعلق به نیمه قرن ۱۸ تا نیمه قرن ۲۰ میلادی آثاری موجود است که در فاصله سال‌های ۱۹۶۹ تا ۱۹۷۶ از گالری هُنر «ایسِدرا» در رُم-ایتالیا، گالری «ویلیامز» و گالری «الکساندر» در  لندن- انگلستان خریداری شده است.

از میان آثار هنرمندان ایرانی موجود در این گنجینه نیز می‌توان به آثار محمّد غفاری یا «کمال الملک» (۱۲۲۶ تا ۱۳۱۹) با نام‌های «پول، روستایی از توابع بخش کُجور، استان مازندران»، «رودخانه شیلات فرحآباد مازندران»، «جلگه صفیآباد اشرف مازندران»، «پل رودخانه تجن- ساری، مازندران»، نقاشی قهوه خانه‌ای با موضوع «وقایع کربلا در دهم محرّم سال ۶۱ ق.» و آثاری از محسن سهیلی، میر عبدالرضا دریابیگی، رضا بدرالسماء، زهره مهانی منش، رسول شفقتی، عبدالحسین محسنی کرمانشاهی، یگانه قدیریان و مهدی فرخی اشاره کرد.

علاوه بر تابلو‌های نقاشی، آثار منبت کاری چوب استاد حیدر نیکنام (۱۲۹۵ تا ۱۳۷۴) و محمدرضا توسلی گلپایگانی (متولد ۱۳۱۰) و مجموعه آثار قلمزنی و برجسته کاری روی مس اثر استاد محمّد اعتزازی نیز زینت بخش گنجینه هنر‌های تجسمی موزه مرکزی آستان قدس رضوی است.

گنجینه هنر‌های تجسمی موزه رضوی  که در هشتم تیر سال ۱۳۷۸ خورشیدی تأسیس شد،  اکنون یکی از موزه‌های هنر در شمال شرق ایران به شمار می رود که مجموعه‌ای از آثار هنرمندان نامدار ایران و جهان را در معرض دید علاقه‌مندان قرار داده است.

دیگر خبرها

  • مذاکره با بانك توسعه اسلامی برای تامین مالی ۳ پروژه جدید ایران
  • مذاکره برای تامین مالی ۳ پروژه جدید ایران از سوی بانک توسعه اسلامی
  • مذاكره برای تامین مالی ۳ پروژه جدید ایران از سوی بانک توسعه اسلامی
  • مذاکره برای تأمین مالی ۳ پروژه جدید ایران از سوی بانک توسعه اسلامی
  • یادگارهایی از «خلیج‌فارس» در آستان مبارک رضوی
  • ماجرای داغ حمایت هنرمندانه از غزه در ونیز/غرفه ایران رسما فعال شد
  • برگزاری نشست هماهنگی برنامه ریزی برنامه‌های نمایشگاهی آثار نفیس موزه ایران باستان در استان ها
  • نمایش آثار جدیدی از ارادت هنرمندان در موزه رضوی
  • افتتاحیه نمایشگاه «در ستایش سعدی» در موزه خوشنویسی ایران
  • برنامه ریزی نمایشگاه آثار موزه ایران در آذربایجان شرقی