Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-29@15:22:43 GMT

روابط ترکیه – هندوستان، آنکارا به دنبال کارت طلایی

تاریخ انتشار: ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۹۴۹۲۶۸

روابط ترکیه – هندوستان، آنکارا به دنبال کارت طلایی

ترکیه به دنبال توسعه روابط اقتصاد  با هندوستان است، اما فعلاً، این اقتصاد ترکیه است که به مواد خام هندوستان نیازمند است و بخش گردشگری نیز چشم به راه مسافران هندی است و ترکیه تاکنون نتوانسته برای فتح بازارهای هندوستان، امتیازات طلایی به دست بیاورد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، توسعه روابط سیاسی و اقتصادی ترکیه با کشورهای قاره آسیا، به یک اولویت مهم دستگاه دیپلماسی این کشور تبدیل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این اولویت، در چهارچوب یک استراتژی کلان به نام «مجدداً آسیا» (yeniden asya) مطرح شده و یک اداره کل برای پیگیری اهداف آن در دستگاه دیپلماسی ترکیه تاسیس شده است.

در این چهارچوب، توسعه روابط ترکیه با اغلب کشورهای آسیایی، از اهمیت بالایی برخودار است، اما از بین کشورهای آسیایی، بیشترین میزان توان توجه دستگاه وزارت امور خارجه ترکیه، معطوف به قدرت های اقتصادی این قاره خواهد بود و در کنار قدرت های مهمی همچون چین، ژاپن و کره جنوبی، توسعه و تقویت رابطه با هندوستان هم برای آنکارا مهم است.

هندوستان، در 15 آگوست 1947 استقلال خود را به دست آورد و روابط دیپلماتیک بین این کشور با ترکیه، در همان دوران برقرار شد.

ترکیه در دهلی نو سفارت دارد و سرکنسولگری های عمومی ترکیه در بمبئی و حیدرآباد فعالیت می کنند. ترکیه هند را به عنوان کشوری دوست قلمداد می کند که با اقتصاد در حال رشد، بازار گسترده، قدرت نظامی، برتری در فضا و فناوری اطلاعات، منابع انسانی غنی، میراث تاریخی و فرهنگی ریشه دار، گام های محکمی در جهت تبدیل شدن به یک قدرت جهانی بر می دارد.

رجب طیب اردوغان در 30 آوریل سال 2017 به طور رسمی به هند سفر کرد و البته پیش از او هم  عبدالله گل در فوریه 2010 به هند رفته بود و در سال 2013 میلادی هم در آنکارا میزبان رئیس جمهور وقت هند پراناب موکرجی بود.

آخرین سفر سطح بالا از هند به ترکیه توسط نارندرا مودی نخست وزیر در اجلاس G-20 در نوامبر 2015 در آنتالیا بود. در سال 2016 میلادی و پس از سفر مولود چاووش اوغلو به هند،  «نقشه راه بین وزارت امور خارجه جمهوری ترکیه و وزارت امور خارجه جمهوری هند» به منظور ترسیم توسعه روابط، مورد قبول طرفین قرار گرفت.

آخرین رایزنی های سیاسی میان دو کشور در 8 مه 2019 در دهلی نو بین هیئت های به ریاست سادات اونال معاون وزیر امور خارجه و گیتش شارما معاون غرب وزارت امور خارجه هند برگزار شد.

روابط اقتصادی

ترکیه عزم خود را جزم کرده تا با هندوستان روابط اقتصادی خود را توسعه دهد. اما شواهد نشان می دهد که فعلاً، این اقتصاد ترکیه است که به مواد خام هندوستان نیازمند است و بخش گردشگری ترکیه نیز چشم به راه مسافران هندی است و ترکیه تاکنون نتوانسته برای فتح بازارهای هندوستان، امتیازات طلایی به دست بیاورد. 

هندوستان با جمعیتی بیش از 1 میلیارد نفر، از قدرت های اقتصادی نوظهور جهان است و حجم واردات کالا در این کشور، به رقمی بالغ بر پانصد و پنجاه میلیارد دلار می رسد، اما ترکیه هنوز سهم بسیار کوچکی از این کیک بزرگ را در اختیار دارد.

حجم کل مبادلات تجاری بین بین ترکیه و هندوستان در سال گذشته، به این شکل بوده است:

1.سال 2015 میلادی 6.2 میلیارد دلار.

2.سال 2016 میلادی 6.4 میلیارد دلار.

3.سال 2017 میلادی 7 میلیارد دلار.

4.سال 2018 میلادی 8.6 میلیارد دلار.

5.سال 2019 میلادی 7.8 میلیارد دلار.

6.سال 2020 میلادی 1.6 میلیارد دلار.

البته ذکر این نکته مهم است که در تمام این سالیان، تراز تجاری با فاصله قابل توجهی به نفع هندوستان بوده است. ترکیه از هندوستان، روغن های نفتی، الیاف، ملزومات نساجی و قطعات خودرو می خرد و به هندوستان، دانه های روغنی، مرمر، سنگ های قیمتی و طلای کار شده می فروشد.

فاکتوری به نام پاکستان

رابطه با پاکستان برای ترکیه از اهمیت حیاتی ویژه ای برخوردار است. در دو دهه اخیر و در دوران اقتدار حزب عدالت و توسعه، روابط ترکیه و پاکستان در حوزه های سیاسی، امنیتی، صنایع دفاعی و تجارت، با رشد قابل توجهی روبرو شده و شواهد نشان می دهد که پتانسیل بالایی برای تقویت و توسعه این رابطه وجود دارد. اما ارتباط تنگاتنگ سیاسی – امنیتی با پاکستان و توجه به مساله کشمیر، از موضوعاتی است که همواره می تواند بر روابط ترکیه – پاکستان، اثر بگذارد.

تجربه ارزیابی چند و چون توسعه روابط ترکیه -  چین، این واقعیت را نشان می دهد که دولت برآمده از حزب عدالت و توسعه در مشی عملگرایانه خود، به منظور توسعه رابطه تجاری با چین، از موضع گیری تند در خصوص مسائل مرتبط با ترکستان شرقی یا اویغورها خودداری کرده و نمی خواهد رابطه با پکن، به خاطر این موضوع از دست برود. در نتیجه می توان چنین پیش بینی کرد که در صورت دستیابی به ضریبی از اطمینان در خصوص امکان توسعه روابط اقتصادی با هندوستان، مواضع آنکارا درباره کشمیر نیز، نرمش بیشتری به خود ببیند.

ترکیه به دنبال گردشگران هندی

یکی دیگر از بخش های مهم روابط ترکیه و هندوستان، حوزه گردشگری است. آژانس های گردشگری ترکیه در چند سال گذشته تلاش کرده اند تا علاوه بر جذب عمومی گردشگران، سهمی از بازار چند میلیارد دلاری عروسی های خارج از کشور خانواده های ثروتمند هندوستان را به دست بیاورند.

بسیاری از خانواده های متمول هندی عادت دارند که عروسی فرزندان خود را در یک کشور خارجی برگزار کنند و کلیه هزینه های پرواز، اقامت چند روزه در هتل و ملزومات و تجملات بر عهده خانواده زوجین باشد. حالا ترکیه نیز در این بازار صاحب سهم قابل توجهی شده و تاکنون چندین عروسی لوکس چند میلیون دلاری هندی در آنتالیا، استانبول و شهرهای دیگر، برگزار شده است.

آمارهای وزارت فرهنگ و گردشگری ترکیه نشان می دهد که میزان ورود گردشگران هندی به ترکیه در چند سال، از افزایش قابل توجهی برخوردار بوده و آمار 3 سال متوالی به این شکل بوده است:

1. سال 2017 میلادی 87 هزار نفر

2.سال 2018 میلادی 147 هزار نفر.

3.سال 2019 میلادی 230 هزار نفر.

اگر چه این آمار در چند سال اخیر، همواره از رشد قابل توجهی برخوردار بوده، اما هم در مقایسه با جمعیت عظیم هندوستان و هم در مقایسه با آمار 52 میلیون توریستی که در سال 2019 میلادی به ترکیه سفر کرده اند، عدد قابل توجهی نیست و حتی کمتر از 1 درصد است. در نتیجه، جذب توریست هندوستانی برای آژانس های توریستی ترکیه به یک اولویت مهم تبدیل شده و این حوزه برای ترکیه جای کار فراوان دارد.

در پایان باید گفت، ترکیه در صنایع هوانوردی، احداث فرودگاه های بزرگ و حمایت از خطوط هوایی قدرتمند در هر دو بخش دولتی و خصوصی، عملکرد قابل دفاعی داشته اما هنوز هم با توجه به هزینه های سنگین حمل و نقل هوایی، بیشترین میزان موفقیت ترکیه در حوزه تجارت، کشورهایی است که برای ترکیه امکان ترانزیت ریلی و همچنین بازرگانی دریایی وجود دارد. در نتیجه، با توجه به بعد مسافت ترکیه و هندوستان و نداشتن مرز مشترک، مهم ترین راهکار ترکیه برای توسعه روابط تجاری و صادرات کالا به هندوستان، بهره برداری از ظرفیت های ترانزیت ریلی و زمینی از مسیر ایران به پاکستان و هندوستان است.

بحران کرونا در هند می‌تواند اقتصاد جهان را نابود کند

 

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: ترکیه ترکیه وزارت امور خارجه نشان می دهد میلیارد دلار روابط اقتصاد توسعه روابط روابط ترکیه قابل توجهی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۴۹۲۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امارات ولش کن، ما اماراتش کردیم | کدام کشورهای همسایه را آباد کردیم؟ | فیلم

محمد بحرینیان می‌گوید: باید بررسی کنیم چطور چین با 320 میلیارد دلار می‌تواند به توسعه دست یابد اما ایران با سرمایه‌ای به مراتب بیش از این میزان قادر به رشد و توسعه نبوده است.

این پژوهشگر توسعه با حضور در کافه خبر خبرانلاین با تاکید بر اینکه ما در وضعیت بغرنجی گیر کرده‌ایم به آمارهای خروج سرمایه از ایران و ناترازی در روابط اقتصادی ایران و امارات و سایر کشورهای همسایه اشاره کرد و گفت: در طول سی و دو سال گذشته متجاوز از بیست درصد درآمدهای ارزی ، با امارات مازاد منفی داشته‌ایم . این رقم بالغ بر دویست میلیارد دلار می‌شود. ما تحقیقی را در این مورد انجام دادیم که به زودی منتشر می‌کنیم .

وی به ترکیه نیز اشاره کرد و گفت: در بستر و زمان‌های مناسب نیز بیش از دویست میلیارد دلار از پوئل ما به ترکیه تزریق شد و همین حالا هم همچنان تزریق پول ما به ترکیه ادامه دارد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • ترکیه از نخست‌وزیر هلند برای دبیرکلی ناتو حمایت می‌کند
  • حضور رسانه‌های ترکیه در نمایشگاه دستاوردهای نظامی ایران
  • امارات ولش کن، ما اماراتش کردیم | کدام کشورهای همسایه را آباد کردیم؟ | فیلم
  • سنگ‌اندازی واشنگتن در توافق راهبردی عراق و ترکیه
  • مخبر: ایران به دنبال روابط برد برد با کشورهاست
  • مخبر: ایران به دنبال روابط برد - برد با دیگر کشورها است
  • راه‌آهن، لکوموتیو کنسرسیوم را توقیف کرده است/ افغانستان به‌دنبال استفاده از کریدور لاجورد
  • فارن افرز: از اتحاد عبری-عربی علیه ایران خبری نیست/ همسایگان عربی ایران به دنبال جنگ با تهران نیستند
  • واکنش ترکیه به حمله وزیرخارجه اسرائیل به اردوغان
  • آنکارا: هدف قرار دادن اردوغان نشان دهنده وضعیت روانی فعلی اسرائیل است