Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس کل گمرک ایران چند عامل مختلف در کنار یکدیگر را عامل افزایش مدت زمان رسوب کالاها در گمرکات کشور عنوان کرد و گفت: بیش از ۹ میلیون تن کلا در گمرک وجود دارد که نیمی از آن کالای اساسی است. از سوی دیگر هر کالایی که به ایران می آید ۲۰ درصد گران می‌شود.

به گزارش ایسنا، مهدی میراشرفی در نشست هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران، بیان کرد: نمی‌توان یک عامل را دلیل رسوب کالا در گمرک دانست و برای پاسخ به این سوال باید چند موضوع را در کنار یکدیگر ببینیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از اصلی‌ترین دلایل دشوار شدن ترخیص کالا از گمرک در سال‌های گذشته تحریم‌های اقتصادی بوده است. تا پیش از تحریم، امکان اظهار کالاهای وارداتی در زمانی ۲۰ روزه فراهم بود اما امروز این عدد به ۵۰ روز رسیده است که در کنار طولانی کردن زمان ترخیص، هزینه گمرکی و قیمت تمام شده محصول را نیز افزایش می‌دهد.

وی با اشاره به مشکلات داخلی طولانی کننده فرایند گمرکی، توضیح داد: در سال گذشته تقریبا هر دو روز با یک بخشنامه جدید در گمرک مواجه بودیم که بسیاری از آنها متضاد یا متناقض با دیگری بودند و همین موضوع تجارت را کند می‌کند.

رییس کل گمرک ادامه داد: در شرایطی که در بسیاری از کشورهای جهان به سمت مدیریت یکپارچه مرزی حرکت کرده‌اند، در ایران ۲۵ سازمان خود را متولی تجارت می‌دانند و دخیل در بخشی از آن می‌بینند که در نتیجه دریافت مجوز از این سازمان‌ها خود فرایندی بسیار طولانی است که به ماندگاری بیشتر کالاها در گمرک منجر می‌شود.

میراشرفی با بیان اینکه بخش مهمی از واردات امروز کالاها به کشور، مواد اولیه یا کالاهای واسطه‌ای است، توضیح داد: تحریم باعث می‌شود که هزینه تمام شده این کالاها بین ۱۰ تا ۲۰ درصد افزایش پیدا کند و با توجه به طولانی شدن فرایند، زمان ترخیص این کالاها افزایش پیدا کنند.

وی درباره آخرین وضعیت محموله‌های موجود در گمرکات کشور نیز گفت: در حال حاضر، میزان کالاهای غیرکانتینری در گمرک ۹ میلیون و ۲۰۰ هزار تن است که در میان آنها بیش از ۴.۵ میلیون تن کالای اساسی دیده می‌شود. همچنین از ابتدای سال تا ۲۵ اردیبهشت میزان صادرات و واردات ایران هر یک ۵.۶ میلیارد دلار بوده که واردات ۲۸ درصد و صادرات ۴۶ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد داشته‌ است.

انتهای پیام  

منبع: ایسنا

کلیدواژه: گمرك تحريم صادرات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۴۹۷۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی قیمت‌ها در بازار خودرو؛ وارداتی‌ها گران‌تر می‌شوند؟!

بازار خودرو طی سه ماه اخیر شرایط آشفته‌ای از نظر قیمت پیدا کرده است. گران شدن پژو پارس و رسیدن ۲۰۷ به یک میلیارد و گران شدن ۲۵ درصدی خودرو‌های چینی، شرایط را برای مصرف‌کنندگان واقعی سخت‌تر کرده است. سیاست‌های دولت در رابطه با خودرو نیز تاکنون فقط موجب افزایش قیمت و سخت شدن شرایط خرید برای خریدار واقعی شده است.

به گزارش انتخاب، احسان گائینی، کارشناس خودرو، درباره افزایش قیمت خودرو‌های خارجی طی چند ماه اخیر به خبرنگاران گفت: اگر ما از نیمه‌ی بهمن تا پایان فروردین را به عنوان دو ماه اخیر در نظر بگیریم، در ماشین‌های وارداتی چینی، میانگین ۱۵ درصد افزایش قیمت داشتیم که در برخی از مدل‌ها تا ۲۵ درصد افزایش را هم مشاهده کردیم. مثلاً فونیکس اف. ایکس از ۱ میلیارد و ۹۵۰ میلیون به ۲ میلیارد و ۳۵۰ میلیون افزایش قیمت را تجربه کرده بود. به هر حال بازار در نوساناتی که با افزایش نرخ ارز داشت، دچار چالش بود و بازار شب عید در اسفند هم مؤثر بود. در فروردین نوسانات ارزی خیلی مؤثر بود. بازار در یک هفته اخیر خیلی داغ نبوده و تعداد خرید و فروش‌ها پایین است. بازار به سمت رکود است و همچنان قیمت‌ها نسبت به آنچه در دی و بهمن داشتیم، بیشتر است؛ و افزود: عرضه‌ی بیشتر و در دسترس بودن خودرو‌های جدید برای خریداری می‌تواند نرخ‌ها را کاهشی کند؛ متأسفانه طی ماه‌های گذشته این عرضه نیز زیاد نبوده و بهتر است اگر می‌خواهیم قیمت‌ها کاهشی باشد، میزان تزریق خودرو به بازار تسهیل شود.

وی درباره سیاست‌های دولت در حوزه ماشین‌های خارجی بیان کرد: با توجه به محقق نشدن وعده‌ای که بابت واردات گسترده با برند‌های متفاوت داده شده بود و همچنان هم ادامه دارد و بوی خوشی از سمت واردات نمی‌آید، مسلماً در ماشین‌های وارداتی و خودرو‌هایی که در گذشته وجود داشت، افزایش قیمت را همچنان خواهیم داشت. بازار در سگمنت خودرو‌های وارداتی بسیار خالیست و به نظر نمی‌رسد امیدی بابت متعادل شدن خودرو‌های وارداتی وجود داشته باشد. خودرو‌های وارداتی عمدتاً بیش از ۵ سال کار کرده‌اند و همچنان قیمت‌های در حال افزایش دارند.

این کارشناس خودرو درباره قیمت غیرواقعی خودرو‌های خارجی در ایران اظهار داشت: قیمت خودرو‌های خارجی در کشور ما گاه ۴ تا ۵ برابر مدل روز خودرو با مدل‌های ۵ سال کارکرده معامله می‌شود. دلیل اصلی عدم وجود خودروی وارداتی صفر با مدل‌های متنوع است. با توجه به واردات محدودی که انجام شد، خودرو‌های وارداتی قیمت‌هایی دارند که نزدیک به سه برابر قیمت واقعی‌شان است. اگر سیاست‌ها به سمت واردات بیشتر برود، تنها راه کاهش قیمت است، در غیراین صورت قیمت‌ها به شدت افزایشی است و واسطه‌ها از آن استفاده می‌کنند.

ائینی در رابطه با تأثیر واردات خودرو بر کاهش قیمت خودرو داخلی گفت: با توجه به شرایط بازار خودرو در کشور، با برنامه‌ریزی کارشناسی شده و استفاده از اهل فن در حوزه‌ی خودرو، با همکاری دولت، برنامه‌ریزی درست و تصویب قوانینی که واردات را تسهیل کند، در سگمنت خودرو‌های وارداتی بازار بهتری را ایجاد کنیم. در خودرو‌های داخلی نیز زمانیکه خودرو وارداتی زیاد شود، قیمت آن‌ها نیز کاهش می‌یابد. قیمت خودرو‌های داخلی بسیار بالاست؛ اینکه ۱ میلیارد تومان برای ۲۰۷ هزینه کنیم.

دیگر خبرها

  • رشد ۶۵ درصدی ترانزیت مبدأ در مرز باشماق
  • پیش‌بینی قیمت‌ها در بازار خودرو؛ وارداتی‌ها گران‌تر می‌شوند؟!
  • میان افزایش حقوق کارگران و قیمت کالاها، توازن برقرار شود
  • افزایش ۴۷ درصدی صادرات و ترانزیت گمرک سرخس در فروردین
  • سهم ۱۹ درصدی قهوه تجارت جهانی؛ واردات ۱۴۸ میلیون دلاری در سال گذشته
  • بررسی پرونده‌ها و کالاهای موجود در انبار مرکزی اموال تملیکی گیلان
  • واردات قهوه 75درصد افزایش یافت / کدام کشورها صادرکننده عمده قهوه به ایران بوده اند؟
  • متوسط قیمت کالاهای خوراکی منتخب در مناطق شهری کشور اعلام شد
  • روند روبه رشد صادرات خراسان شمالی
  • ترکمنستان مقصد۴۸ درصد صادرات گلستان/ خبری از یُد در ۱۰ کالای اول صادرات نیست!