Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-29@15:53:11 GMT

پشتیبانی زنان در جنگ از صدر اسلام تا دفاع مقدس

تاریخ انتشار: ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۹۵۵۲۴۹

پشتیبانی زنان در جنگ از صدر اسلام تا دفاع مقدس

کتاب«هیام» در قالب رمان به قصه زنان عصر نبوی در میدان نبرد و تاثیر سلاح های جنگی بر زندگی زنان اشاره داشته است.

 خبرگزاری شبستان، سرویس فرهنگی، مریم داوری: کتاب «هیام» نوشته «لیلا قربانی» مشتمل بر 176 صفحه به تازگی از سوی انتشارات شهید کاظمی چاپ و روانه بازار کتاب شده است. این کتاب مشتمل بر هشت فصل است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طرحِ اصلی این رمان از تدفینِ شهید گمنام در فضای دانشگاه ریشه می گیرد. زبان این رمان خالی از پیچیدگی‌های گمراه کننده است تا مخاطب در انتها خودش برداشت‌های کمی و کیفی داشته باشد و نظری بر وی تحمیل نشود.

 

هیام تصویر واقعی و خشن جنگ و تاثیرات آن بعد از گذشت سالها را ترسیم کرده است.در رمان هیام نگاهی متفاوت به دفاع مقدس شده است. در این رمان دغدغه فرزند شهیدی به تصویر کشیده است که اطلاعات کاملی از پدرش ندارد و آنچه از پدر در ذهنش نقش بسته حاصل توصیفات نزدیکان است.

 

«لیلا قربانی» متولد 1369 است و کتابهایی همچون رج رجا و بچه های فرات از وی منتشر شده است. وی در مورد انگیزه خود از نوشتن کتاب «هیام» گفته است: در دوران دانشگاه در تعاملاتی که با کمیته مفقودین داشتیم با افرادی آشنا شدم که هم سن و سال خودم بودند. آنها جنگ را لمس نکرده بودند و ندیده بودند اما زخم‌های بزرگی از جنگ با خود حمل می کردند. آن زمان بود که تصمیم گرفتم کتاب هیام را بنویسم. در حقیقت هیام نمونه همان آدم‌هاست.

 

«هیام» معنای شیدایی و شوریدگی است و نویسنده در مورد انتخاب این اسم برای کتاب اظهار داشته است:هیام یعنی شوریدگی از عشق و غیر از عشق که انسان نداند به کجا می‌رود. در کتاب هیام، سارا نمونه آدمی است که به دنبال شیرینی عشق در ورطۀ تلخ‌ترین پدیدۀ عالم یعنی جنگ قرار می‌گیرد. سارا از عشق دنیوی می‌گذرد و عشق غیر مادی را تجربه می‌کند.

قربانی با بیان اینکه  جنگ پدیده‌ای تلخ، منفی، خشن و مخرب است، تصریح کرده است: ادبیات خودش یک سلاح است، آن هم سلاح قدرتمند. خوبی ادبیات در این است که منحصر به زمان نیست. پس وقتی جنگی تمام شده و دست و پای متجاوزی کوتاه، بهترین سلاح برای مقابله با سایۀ آن جنگ، سلاح ادبیات است. کم و کیف این سلاح بستگی به صاحب قلمش دارد، هم رویۀ خشن دارد و هم رویۀ لطیف اما من از آن دست آدم‌هایی هستم که معتقدم باید با پنبه سر برید.

 

هیام شامل سه بخش اصلی است. قصه زنان عصر نبوی که دوشادوش مردان در صحنه نبرد حق علیه باطل حضور داشتند. بخش دوم قصه زنی است که بین خواسته شخصی و خواسته عمومی جامعه مردد است. بخش سوم داستان دختر جوانی است که زندگی‌اش به خاطر ادوات جنگی قرن بیست و یک دست مایه نابودی قرار گرفته است.

 

در آغاز کتاب «هیام» آمده است: زمانی که جنگ را در جنس ادبیات روایت می کنیم، دو جنس متناقض را درهم و با هم حل می کنیم؛ جنس سفت و زمخت جنگ را در جنس نرم و ملطف ادبیات.

 

در صفحه ای از کتاب «هیام» آمده است: هنوز مدتی نگذشته که عایشه به همراه عبیدالله بن زبیر به نزد ام سلمه می آیند. عایشه از او می خواهد تا در این قیام آنها را همراهی کند. ام سلمه می گوید:« ای دختر ابوبکر من نمی فهمم تو چرا خون عثمان را طلب می کنی، مگر تو نبودی که مردم را به کشتن او ترغیب می کردی و او را پیر کفتار می خواندی. حالا چرا طالب خون عثمان شده ای؟ میان شما حتی نسبت خویشاوندی هم نیست، حتی زمانی که او زنده بود هم تو با او موافق نبودی حالا این چه راهی است که پیش گرفته ای و می خواهی بر علی ابن ابیطالب خروج کنی و خلافت او را نمی پسندی، آن هم وقتی همه انصار و مهاجر با او بیعت کرده اند و بر خلافت و امامت او با میل و رغبت راضی شده اند، تو هم فضل و فضیلت او را خوب می دانی». عایشه که آن موقع ساکت بود، حرفی برای گفتن نیافت.

 

درقسمتی از این کتاب می خوانیم: هیچ بودم. نمی دانستم چه کار کنم، نه جراحتی بود نه گلوله ای و نه براده آهنی که تیغ جراحی بخواهد، وضع آن قدر به هم ریخته بود که فقط می توانستیم جلوی تلف شدنشان را بگیریم. واکسن های التهاب تزریق می کردیم، اینها باید به بیمارستان های مجهز منتقل می شدند. وسایل نقلیه فقط می توانستند آنها را به همان نقاهتگاه های نزدیک منتقل کنند. شاید فقط بالگردهای هوانیروز بود که می توانست تا بیمارستان ها برود اما در مقابل حجم مجروح ها نمی شد. کار بیشتری از دست شان برنمی آمد. صدایی گنگ از گلوی من خارج می شود، به نظر می خواهد چیزی بگوید.

 

گفتنی است، کتاب «هیام» نوشته «لیلا قربانی» در شمارگان هزار نسخه با قیمت 22 هزار تومان به تازگی از سوی انتشارات شهید کاظمی چاپ و روانه بازار کتاب شده است.

پایان پیام/31

منبع: شبستان

کلیدواژه: کتاب هیام لیلا قربانی انتشارات شهید کاظمی مریم داوری زنان و دفاع مقدس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۵۵۲۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا غرب دنبال ترویج بی‌بند‌وباری در ایران است؟

اهداف و آرمان‌های جوامع مختلف نسبت به یکدیگر متفاوت است. به‌عنوان مثال جوامع غربی به دنبال حذف معنویت هستند و برای‌شان ترویج اخلاق بندگی مهم نیست و روشن است که در چنین جوامعی، همه عوامل دست در دست هم می‌دهند تا آن جامعه به هدف خود برسد. اما در جوامع اسلامی مثل ایران، الهی شدن و ترویج اخلاق بندگی و عبودیت خدای متعال مطرح است و بخش‌های سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و همچنین رفتار‌های اجتماعی باید زمینه‌ساز تعالی جامعه دینی و افراد باشند.

حجاب یکی از آن عوامل و رفتار‌هایی است که نقش مهمی در پیشبرد اهداف جامعه اسلامی ایفا می‌کند. در واقع وقتی قرار است در محتوای یک جامعه عفت و پاکدامنی مطرح باشد آن وقت مسأله پوشش یک زن مسلمان مفهوم عمیقی به خود می‌گیرد و تبدیل به قانون می‌شود که طبق فرمایشات اخیر مقام معظم رهبری، حجاب یک حکم شرعی و قانونی است و عمل به آن بر همگان، مسلم و واجب است.

 دین اسلام، پوشش را یکی از بهترین عوامل حفاظت زنان و حفظ سلامت اجتماعی می‌داند و در واقع حجاب، لباس مشارکت اجتماعی و آزادی زنان در جامعه است و، چون زن بدحجاب، هرگز نمی‌تواند جلوی نگاه‌های آلوده و هوس‌انگیز مردان را بگیرد، اسلام از زنان خواسته که با رعایت پوشش اسلامی ازچشم‌چرانی مردان جلوگیری وازحقوق فردی و اجتماعی‌شان محافظت کنند. امین کشوری، کارشناس عفاف و حجاب  می‌گوید: «حجابی که اسلام راجع به آن حرف می‌زند و در آیات قرآن به آن اشاره شده است به مصلحت مردم وهمین خانواده‌هاست. همان دختران جوانی که می‌خواهند همسران‌شان راحفظ کنندو پسرانی که می‌خواهند زن محبوب‌شان راازدست ندهند، بدون حفظ حجاب ورعایت حدوحدود آن این خواسته‌های‌شان‌عملی نمی‌شود.»

تضاد آموزه‌های غربی با ارزش‌های اسلامی

درجوامع غربی برای این‌که از زن، موجودی به وجود بیاورند که موردنظر خودشان و اهداف سودجویانه‌شان باشد، نیازدائم به مد دارند تا با درست کردن آن، چشم‌ها، دل‌ها و ذهن‌ها را به همین جذابیت‌های ظاهری و کوته‌بینانه مشغول کنند. اما فردی که به این ظواهر وسوسه‌انگیز مشغول شودمجالی برای رسیدن به ارزش‌های واقعی واخلاقی خواهدداشت؟ امین کشوری می‌گوید: «آموزه‌های غربی به زنان می‌آموزد که همه ارزش‌های آنها در «تن» خلاصه شده و اگر توانست اندام، ظرافت‌ها و زیبایی‌هایش را به بهترین شکل ممکن برای افراد جامعه به نمایش بگذارد، می‌تواند ایفای نقش کند. اما این نگاه، مقابل ارزش‌های دینی و اسلامی است. اسلام می‌گوید: نقش اصلی زن در جایگاه همسری و مادری است و با حفظ این موقعیت‌ها و رعایت حجاب که برایش امنیت می‌آورد می‌تواند در عرصه اجتماع ظاهر شود و به فعالیت‌های اجتماعی، سیاسی یا حتی اقتصادی نیز بپردازد». البته اسلام هرگز نخواسته مرد از زن بهره‌کشی اقتصادی کند، بلکه سخت با آن مبارزه می‌کند و ازنظر اسلامی، استقلال اقتصادی زن، امری مسلم و متعلق به خود اوست. 

بالا رفتن سطح استاندارد‌های جنسی 

درجوامع غربی، دردسترس بودن زنان بی‌حجاب ورفتار‌های غیرطبیعی آنان سبب شده که مردان به تدریج ازآن‌ها رویگردان و حتی متنفر شوند. در واقع دیدن سطح بالایی از بی بندوباری و جذابیت‌های زنان برای مردان به عادت تبدیل شده، چون مردان روزانه با تعداد زیادی از زنان بی حجاب رو‌به‌رو می‌شوند و این تقاضای روحی، روانی و جنسی آنها را بالامی‌برد وطالب سطح جدید، متنوع و بی‌بندوبارتر ازوضعیت موجودشان می‌شوند. این موضوع باعث شده تا مردان برای ارضای غریزه جنسی خود به همجنسان خود روی آورند. سردی و بی‌مهری مردان نیز سبب شده تا زنان نیزبه همجنسان خودروی آورندکه همجنس بازی یکی ازمشکلاتی است که تمدن غرب با آن دست و پنجه نرم می‌کند، اما در اسلام همه نیاز‌ها و تامین آنها باید در مسیر تعالی و سعادتمندی انسان باشد نه این که همه فکر وذکر افرادبرای تامین نیاز‌های جنسی که به صورت عطش جنسی درآمده، صرف شود. به گفته کشوری، آزادی‌های جنسی نامشروع، موجب شده پیمان اخلاقی و زناشویی همسران و به عبارتی بنیان خانواده از بین برود و سبب به وجود آمدن پیامد‌های ناگواری مانند سقط جنین، بچه‌های نامشروع، خشونت و تجاوز به زنان، خروج از مرز اعتدال در پرداختن به نیاز‌های جنسی و... شود. کم شدن و سیر نزولی جمعیت نیز یکی دیگر ازمعضلات چنین جوامعی است و هنگامی اتفاق می‌افتد که نسل موجود به دلایل تمایل نداشتن به تشکیل خانواده و فرزنداوری و ترویج روابط نامشروع جنسی و... تمایلی به تولید نسل جدید نداشته باشد. در این‌گونه جوامع تعداد سالمندان و سالخوردگان نسبت به درصد کودکان و نوجوانان بیشتر می‌شود.

منبع: جام‌جم

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • برگزاری آیین نقد کتاب لبخند آفتابی
  • ۱۵۲ اثر به جشنواره « افتخار من» در مازندران ارسال شد
  • پیکر ۵ شهید دفاع مقدس در منطقه عملیاتی والفجر یک تفحص شد
  • فاز نخست موزه دفاع مقدس زنجان سوم خرداد افتتاح می‌شود
  • تالیف و تدوین ۲۰۰ کتاب با موضوع ایثار و شهادت در کهگیلویه و بویراحمد
  • جلد سوم تاریخ شفاهی دفاع مقدس به زودی چاپ می‌شود
  • تالیف و تدوین ۲۰۰ کتاب با موضوع ایثار و شهادت در استان
  • حجاب، مسیر مصلحت جامعه
  • چرا غرب دنبال ترویج بی‌بند‌وباری در ایران است؟
  • نگاه رهبر انقلاب به مسائل حوزه کتاب همه جانبه است