Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-28@06:31:22 GMT

هر ۲۰ سال یک بار سیلی عظیم در تهران رخ می‌دهد

تاریخ انتشار: ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۹۵۷۸۰۵

هر ۲۰ سال یک بار سیلی عظیم در تهران رخ می‌دهد

به گزارش خبرنگار مهر، پیروز حناچی در مراسم آغاز عملیات اجرایی بهره برداری از دو پروژه مدیریت سیلاب در غرب تهران گفت: در شهر تهران ۷۵۰ رشته قنات داشتیم که حال حاضر حدود ۱۵۰ رشته از آن باقی مانده است.

وی با بیان اینکه سیل و زلزله همواره جزو یکی از خطرات شهر تهران بوده است، عنوان کرد: در سال ۴۸، ۶۵ و ۹۵ سیل‌های عظیمی در تهران داشتیم و این امر نشان می‌دهد که تهران هر ۲۰ سال یک بار یک سیل شدید را تجربه می‌کند و ما باید برای آن آمادگی داشته باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شهردار تهران ابراز داشت: تلاش کردیم این آمادگی را با توسعه جنگل کاری، توسعه آبخیزداری، لایروبی و غیره ایجاد کنیم. در مناطق ۲۱، ۲۲ و ۵ خدمات زیر بنایی متناسب با توسعه بخش‌های مسکونی مورد توجه قرار نگرفته بودند که با این پروژه بهبود خواهند یافت.

حناچی افزود: سال ۹۸ تقریباً تمامی کشور درگیر سیل بود و تهران نیز همین شرایط را داشت که تا مرز بستن جاده کرج رفتیم و در همان شرایط اکیپ‌های امدادی ما در شهرهای دیگر بودند که دوران پر خطری را پشت سر گذاشتیم.

وی تصریح کرد: این پروژه‌ها در معرض دید نیستند اما در شهر بسیار تأثیر گذار هستند.

وی با تصحیح سخنان محسن هاشمی رئیس شورای شهر درباره میانگین سن مدیران شهری عنوان کرد: میانگین سنی مدیران شهری تهران حدود ۵۰ است.

وی در خصوص اقدامات انجام شده برای مدیریت سیلاب تصریح کرد: در زمینه اقدامات زیر بنایی حدود ۷۰۰ کیلومتر مسیر اصلی جمع آوری سیلاب داریم که ۵۳۰ کیلومتر آن اجرا شده است. طبق برنامه باید سالانه ۶ کیلومتر از این برنامه اجرا شود که طی سه سال گذشته سالانه ۸ کیلومتر ساخته شده اما مناطق ۲۱، ۲۲ و ۵ از برنامه عقب هستند.

شهردار تهران یادآور شد: در سال ۹۷ بودجه مدیریت سیلاب ۵۰ میلیارد تومان بود و سال ۱۴۰۰، ۲۵۰ میلیارد تومان اعتبار برای مدیریت سیلاب در نظر گرفتیم. در برنامه شناسایی نقاط سیلاب تهران نیز ۳۸ نقطه مستعد آب گرفتگی بودند که تلاش شده تا تا با ساخت شبکه مدیریت سیلاب این مشکل رفع شود.

حناچی ابراز داشت: برای رسیدن به چشم‌انداز برای تهران، باید برنامه‌های ما در راستای این برنامه باشد. نمی‌توان در چشم‌انداز، شهر انسان محور را هدف قرار داد اما به توسعه مسیرهای بزرگراهی شهر بیشتر توجه کرد.

وی تاکید کرد: تا پایان این دوره نیز بازسازی میدان توپخانه، بازسازی ساختمان بلدیه و بازسازی کوچه پشت ساختمان شهرداری انجام خواهد شد.

کد خبر 5215623 ساناز باقری راد

منبع: مهر

کلیدواژه: پیروز حناچی تهران شهرداری تهران سیلاب آبگرفتگی معابر شهرداری تهران شورای شهر تهران وزارت آموزش و پرورش ویروس کرونا سازمان تامین اجتماعی واکسن کرونا انتخابات 1400 طرح کنترل چاقی دانش اموزان کوچ کیفیت هوای تهران سازمان امداد و نجات هلال احمر وضعیت معابر پلیس راهور بنیاد شهید و امور ایثارگران متروی تهران مدیریت سیلاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۵۷۸۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وقوع سالانه ۱۴ تا ۱۵ هزار زلزله در سطح کشور

محمدحسن نامی رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در نشست ستاد مدیریت بحران استان کرمانشاه، از حادثه‌خیز بودن کشور ایران و به تبع آن استان‌های کشور یاد کرد و گفت : از ۶۶ مخاطره طبیعی و ساخته دست انسان که در جهان شناسایی شده، ۴۴ مورد آن در کشور ما نیز رخ می‌دهد.

وی سیلاب، زلزله، فرونشست زمین، آتش‌سوزی، سرمازدگی، خشکسالی، رانش زمین و ریزگرد‌ها را چند مخاطره اصلی و مهم در کشور اعلام کرد که از بین آنها سیل و زلزله اهمیت دو چندانی دارد.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور از وقوع سالانه ۱۴ تا ۱۵ هزار زلزله در سطح کشور یاد کرد که حدود یک پنجم آنها بزرگی بیش از چهار ریشتر دارد و افزود: در برخی سال‌ها که شاهد وقوع زلزله‌های بزرگی مثل زلزله بم، زلزله کرمانشاه و... در کشور بودیم، تعداد زلزله‌های سالانه به ۲۰ هزار مورد نیز رسیده است.

نامی با تاکید بر لزوم مقاوم سازی ساختمان‌ها در برابرزلزله با توجه به فراوانی وقوع آن در کشور، اظهار کرد: باید سازه‌ها بگونه‌ای ساخته شود که در برابر زلزله‌های هشت ریشتری مقاوم باشد و اماکن حساس و حیاتی کشور نیز بتوانند در برابر زلزله‌های ۱۰ ریشتری مقاومت کنند.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور از اهمیت افزایش ضریب بیمه در منازل مسکونی شهری و روستایی برای مقابله با بلایای طبیعی هم یاد کرد و با اشاره به هزینه بالای بیمه یک ساختمان مسکونی در مناطق شهری، افزود: باید به سمت راهکار‌های نوینی برویم که مردم بتوانند با هزینه کمتر منازل خود را بیمه کنند و از سوی دیگر هنگام بروز حادثه و خسارت، یک متولی مشخص برای پرداخت خسارت به آنها وجود داشته باشد.

وی خاطرنشان کرد: تمامی ساختمان‌های دولتی نیز باید بیمه داشته باشند و بالاترین رده یک دستگاه در برابر این موضوع مسئول است.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در ادامه با اشاره به تغییرات آب و هوایی و تاثیرات آن در شکل‌گیری بحران‌ها، اظهارکرد: در این راستا، پیشگیری از وقوع بحران را در همه زمان‌ها و مکان‌ها به عنوان مهمترین اولویت در دستورکار قرار داده‌ایم. 

وی افزود: طی چندسال اخیر بویژه در سالجاری، شاهد وقوع سیلاب در برخی از مناطق کشور بودیم که اصلا انتظار سیلاب را در آن مناطق نداشتیم که این نشان می‌دهد که وقوع بحران‌هایی مانند سیلاب مربوط به زمان و مکان خاصی نیست، چرا که نظم آب و هوایی در جهان به هم ریخته است .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • وقوع سالانه ۱۴ تا ۱۵ هزار زلزله در سطح کشور
  • شصت‌ودومین شماره مجله تصویری نفت و انرژی (متنا)
  • صهیونیست‌ها اگر دوباره غلطی کنند سیلی محکم‌تری خواهند خورد
  • عملیات تنبیهی وعدۀ صادق یک کار الهی بود/ صهیونیست‌ها اگر دوباره غلطی کنند سیلی محکم‌تر خواهند خورد
  • خطیب نماز جمعه تهران: صهیونیست‌ها اگر دوباره غلطی کنند سیلی محکم‌تر خواهند خورد
  • اگر دوباره صهیونیست‌ها غلطی کنند سیلی محکم‌تر خواهند خورد
  • ایران گام‌های مهمی برای کاهش موثر خطر بلایا برداشته است
  • استفاده از درس آموخته‌های سیل ۱۴۰۳ در بحران‌های احتمالی ناشی از آب در پایتخت
  • استفاده از درس آموخته‌های سیل۱۴۰۳در بحرانهای ناشی از آب در پایتخت
  • استفاده از توانمندی‌ دانش‌بنیان‌ها برای رشد و توسعه مدیریت شهری اصفهان