Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-07@02:22:37 GMT

صف طویل نامزد های پوششی در انتخابات۱۴۰۰

تاریخ انتشار: ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۹۵۹۴۵۳

صف طویل نامزد های پوششی در انتخابات۱۴۰۰

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از خراسان، تاکتیکی که حالا و در انتخابات ۱۴۰۰  هم به نظر می رسد در دستور کار هر دوجناح اصلاح طلب و اصولگرا قرار گرفته است و  افراد زیادی از هر دو جناح به صف نامزد های پوششی ملحق شده اند تاجایی که گویا  صف کسانی که  نامزد پوششی لقب گرفته اند، به مراتب طویل تر از نامزد هایی است که به عنوان نامزد اصلی در این رقابت شناخته می شوند؛ اما از جناح اصلاح طلبان؛ جهانگیری،  همتی و حتی پزشکیان با شرایطی، از جمله افرادی هستند که می توانند به عنوان نامزد پوششی شناخته شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جهانگیری که پیش از این و درانتخابات دوره قبل نقش کاندیدای پوششی را بازی کرده است، این بارنیز از سوی برخی محافل  لقب پوششی یا به عبارت بهتر «نامزد ضربه گیر» را یدک می کشد.

به گفته بسیاری از تحلیل گران، جهانگیری اگرچه گزینه اول اصلاح طلبان معرفی شده اما سبد رای او با چالش های جدی  همراه است و حضور او در این انتخابات برای پاسخ به انتقادات مخالفان دولت بوده است و اصلاحات بنا دارد با این تاکتیک ضربه گیر اشکالات وانتقاداتی باشد که  درخصوص هشت سال گذشته در مناظرات مطرح می شود تا  به پای کاندیدای اصلی اصلاحات نوشته نشود و کاندیدای نهایی جبهه اصلاحات به ویژه طیف کارگزاران سازندگی  که به باور بسیاری علی لاریجانی است، به سلامت از این مسیر عبور کند اما جهانگیری در این مسیر تنها نیست و از  عبد الناصر همتی رییس بانک مرکزی نیز به عنوان دیگر نامزد پوششی یاد می شود.

در همین خصوص «آفتاب یزد»  در گزارش اخیر خود به نقل از مهدی پازوکی کارشناس اقتصادی نوشته است: « همتی  شاید به این قصد آمده که از کاندیدای دیگری، مثلا کاندیدایی که اطلاعات اقتصادی کمتری دارد، پشتیبانی کند. چون بدون وجود پشتیبانی از جانب توده مردم امکان پیروز شدن در انتخابات وجود ندارد اما اگر ایشان تصمیم دارد در عرصه‌ انتخابات بماند، باید از بانک مرکزی استعفا کند تا حرف‌های سیاسی، روی اقتصاد ایران اثر منفی نگذارد و بازار ارز دچار تلاطم نشود. رییس بانک مرکزی یکی از اشخاص بسیار مهم در سیستم اقتصادی بانکی هر کشوری از کشورهای دنیاست و اگر وارد مناظرات انتخاباتی شود، اقتصاد را تحت تاثیر قرار می‌دهد.» پزشکیان دیگر کاندیدای شناخته شده اصلاح طلبان را نیز تا حدودی می توان در این طیف قرار داد البته به صورت مشروط. پزشکیان چندی پیش در گفت و گو با ما تصریح کرده بود: می‌آیم در مناظره‌ها شرکت می‌کنم، بعد در جمع‌بندی اگر نظر مردم در نظرسنجی‌ها این باشد که فلان نفر شایسته‌تر و جلوتر از من است، کنار می‌کشم.  به نفع لاریجانی کنار نمی‌کشم اما درباره جهانگیری اگر نظر مردم باشد کنار می‌روم و کمکش هم می‌کنم.  با این  صحبت پزشکیان نمی توان گفت او از ابتدا با این دیدگاه وارد  عرصه شده بلکه ورود به این نقش را منوط به نظرسنجی ها آن هم فقط به نفع جهانگیری کرده است لذا احتمال حضور او تا انتها در رقابت ها وجود دارد. ماجرای کاندیدای پوششی یا همان ضربه گیر اما مختص اردوگاه اصلاحات نیست و تعداد نامزدهایی که برچسب پوششی بودن به آن ها خورده در جناح اصولگرا نیز کم نیستند.

سعید جلیلی که در انتخابات سال ۹۶ و باحضور سید ابراهیم رییسی به کارزار انتخابات ورود نکرد، در این انتخابات و پس از نام نویسی رییسی در وزارت کشور حضور یافت و برای ریاست جمهوری نام نویسی کرد تا در کنار حضور رییسی، گمانه ها در خصوص پوششی بودن خود را افزایش دهد.  او حتی در نشست خبری خود پس از نام نویسی در پاسخ به این که «گفته می شود کاندیدای پوششی ابراهیم رییسی هستید و در ازای معاون اولی کنار خواهید کشید»،  پاسخ دقیق و روشنی ارائه نکرد و تنها اظهار کرد: «عرصه انتخابات عرصه حضور نامزدها برای ارائه برنامه هایشان و جلب اعتماد مردم است.» عملکرد جلیلی پس از نام نویسی برای پیگیری ایده وحدت گفتمانی بین اصولگرایان  این شائبه را که  به عنوان یک کاندیدای اصلی در این انتخابات حضور پیدا نکرده، تقویت کرده است.

روزنامه اصلاح طلب شرق نیز در گزارشی جلیلی را معروف‌ترین نامزد پوششی انتخابات می خواند  و در باره او می نویسد: «معروف‌ترین نامزد پوششی انتخابات آینده که تقریبا همه از او به‌عنوان پوشش ابراهیم رییسی یاد می‌کنند، سعید جلیلی است؛ چراکه هم‌ گعده‌های ائتلاف‌ساز اصولگرایی یعنی شورای وحدت و شورای ائتلاف و هم دیگر چهره‌های اصولگرایی و نمایندگانشان در مجلس و پویش های مردمی‌شان بارها و بارها اعلام کرده‌اند که نامزد اصلی‌شان ابراهیم رییسی است. شکی هم در تأیید صلاحیت هر دو نفرشان وجود ندارد. در این صورت این سؤال باقی می‌ماند که دلیل ثبت‌نام سعید جلیلی چیست؟ ابراهیم رییسی چه نیازی به نامزد پوششی دارد؟ آیا نگرانی از این که نام رییسی از صندوق رأی خارج نشود، باعث شده که فردی را برای کمک به او در مناظرات بفرستند؟» در این بین اگرچه پوششی بودن جلیلی با اما و اگر هایی نیز روبه روست اما ثبت نام دقیقه نودی علیرضا زاکانی در انتخابات و صحبت هایش پس از ثبت نام، نشان داد که او تنها و تنها به عنوان نامزد پوششی و  برای حمایت از رییسی یا مقابله با لاریجانی  پا به انتخابات گذاشته است. او عبارات تندی را که به نوعی اشاره به لاریجانی داشت، در نطق خود به کار برد و با  بیان این که تصمیمی برای نامزدی نداشتم اما  آمده‌ام جلوی تصمیم‌های ۲۰ دقیقه‌ای را بگیرم گفت که «مسببان وضع اسفبار فعلی و حامیان آن ها طلبکارانه به عرصه آمده‌اند و سودای دولت سوم روحانی را در سر می‌پرورانند.» از سوی دیگر شرق نوشت: «تنها اصولگرایی که احتمالا مانند سال ۹۶ جدا از ائتلاف‌های پوششی وارد عمل خواهد شد و سعی خواهد کرد که در هر دو جبهه به تنهایی بجنگد، محسن رضایی است.» به هر حال این که  چه نامزدهایی پوششی هستند یا خیر، به زودی معلوم خواهد شد و این که اصلاح طلبان و اصولگرایان از معرفی نامزد پوششی نتیجه مطلوب را می‌گیرند یا خیر نیز همین‌طور.

پربیننده ترین جایگزین ابراهیم رییسی در قوه قضاییه کیست؟ واکنش سخنگوی شورای نگهبان به تهدیدهای احمدی نژاد کدام مسئولان کشور جزیره خریده اند؟! درصد مشارکت در انتخابات ریاست جمهوری خروج پرونده تاج زاده از دستور کار شورای نگهبان

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: انتخابات 1400 انتخابات ریاست جمهوری 1400 انتخابات ۱۴۰۰ ابراهیم رییسی نامزد پوششی اصلاح طلبان نام نویسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۵۹۴۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چاپ ۷.۵ میلیون تعرفه برای مرحله دوم انتخابات مجلس

مرحله دوم انتخابات مجلس دوازدهم، جمعه ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ برگزار می‌شود.  این انتخابات برای تعیین تکلیف ۴۵ کرسی باقیمانده از مجلس بعدی است که در دور اول، نامزد‌های آنها حدنصاب قانونی تعداد رأی را کسب نکرده بودند.
 
۲۲ حوزه انتخابیه در ۱۵ استان مشغول برگزاری این انتخابات خواهند بود که در ۸ حوزه، «تمام مراحل انتخابات الکترونیکی است.»
 
در انتخابات تمام الکترونیکی، علاوه بر احراز هویت رأی دهندگان، ثبت رأی و شمارش آن هم الکترونیکی است؛ در این روش، به رأی دهندگان به جای تعرفه کاغذی، «کارت تعرفه» داده می‌شود.
 
کارت‌های تعرفه روی محلی مشخص از صندوق‌های الکترونیکی گذاشته می‌شود و رأی دهندگان شماره (کد) نامزد‌ها را ثبت می‌کنند.
 
محسن اسلامی، سخنگوی ستاد انتخابات کشور، از چاپ ۷ و نیم میلیون تعرفه برای این دور از انتخابات خبر داد و  گفت: برای حوزه‌های انتخابیه‌ای هم که انتخابات تمام الکترونیکی دارند، تعرفه فرستاده می‌شود.

اسلامی افزود: برای این حوزه‌ها تعداد تعرفه کمتری فرستاده می‌شود تا اگر اختلالی در انتخابات الکترونیکی به وجود آمد، از تعرفه‌های کاغذی استفاده شود.
 
سخنگوی ستاد انتخابات کشور پیش از این و به تازگی گفته بود: در حوزه‌هایی که رأی گیری الکترونیکی است، جمع‌بندی نتایج حدود یک ساعت زمان خواهد برد.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی دولت

دیگر خبرها

  • تنور داغ رقابت انتخاباتی ۴ کاندیدای مجلس در کرمانشاه زیر بارش‌ها
  • چاپ ۷.۵ میلیون تعرفه برای مرحله دوم انتخابات مجلس
  • آنچه در مناظره انتخاباتی کاندیداها در دانشگاه لرستان گذشت
  • پخش مناظره انتخاباتی دو کاندیدای دور دوم انتخابات در صدا و سیمای اردبیل
  • بهره وری غیر اصولی آب مشکلات آینده را بیشتر می‌کند
  • افشاگری رشیدی کوچی از تلاش دولت برای نزدیک کردن ریاست مجلس آینده به جریان پایداری و  امام صادقی‌ها
  • دور دوم دوازدهمین دوره انتخابات مجلس در پاسارگاد
  • محبی کاندیدای بهترین لژیونر تازه‌وارد لیگ روسیه
  • ببینید | اعلام جزئیات برگزاری انتخابات الکترونیک در تهران
  • دعوا شانا و امنا بر سر یک کاندیدا /کاندیدای انتخابات تهران در نهایت وارد کدام لیست شد؟