Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه مهم ترین ریشه ناتوانی بانک های مرکزی وابستگی به دولت است، گفت: برای نجات اقتصاد ایران باید بند ناف بانک مرکزی را از دولت قطع کنید.

به گزاش ایسنا، حجت الاسلام محمدحسین حسین زاده بحرینی نماینده مشهد و کلات در مجلس در نطق میان دستور جلسه علنی امروز مجلس گفت: به خاطر کار بزرگی که شما نمایندگان انجام دادید ولی مجالس نهم و دهم و پیشین موفق به انجام آن نشدند تشکر می کنم، گره کور اقتصاد ایران این است که با نقدینگی فزاینده غیرهدایت شده مواجه هستیم، به تعبیری سونامی نقدینگی.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جهت این سونامی مشخص نیست و هر روز به سمتی حرکت می کند و علت آن این است که بانک مرکزی ناتوان بوده و اقتدار کافی ندارد.

وی افزود: مهم ترین ریشه ناتوانی بانک های مرکزی وابستگی به دولت است، رهبر معظم انقلاب تعبیر فرمودند کسری بودجه اُم الخبائث است، این فرمایش نتیجه ۴۰ سال تجربه در جایگاه ریاست جمهوری و رهبری ایشان است، چرا دولت ها به خود اجازه ایجاد کسری بودجه می دهند؟ چرا دولت در سال ۹۹ به خود اجازه داد لایحه ای بیاورد که ۳۲۰ هزار میلیارد تومان کسری داشته باشد؟ چرا که بانک مرکزی را در اختیار دارد، برای نجات اقتصاد ایران باید بند ناف بانک مرکزی را از دولت قطع کنید، شما این کار را شروع کرده اید، بدانید که کار بسیار بزرگی است.

این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس بیان کرد: مخالفین طرح اصلاح قانون بانک مرکزی دو گروه بودند، برخی منافعشان تهدید شد که مخالفت کردند و ما با آنها کاری نداریم، اما برخی از سر دلسوزی و دغدغه دینی انتقاد کردند که این منتقدان سرمایه مجلس هستند و به آنها بی اعتنا نخواهیم بود، به همراه آقای نبویان از پریروز تا دیشب به مدت ۱۴ ساعت با دکتر داودی صحبت کردیم. 

حسین زاده بحرینی ادامه داد:  لذا مجلس و هیات رئیسه برای دوشوری کردن طرح اصلاح قانون بانک مرکزی درایت به خرج داد، از همه صاحبنظران، اساتید حوزه و دانشگاه و مدیران بانکی خواهش می‌کنم در این مدت به این موضوع ورود کرده و نظرات کارشناسی خود را بیاورند تا در آرامش موارد ایراد طرح را شناسایی کنیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: بانك مركزي كميسيون اقتصادي مجلس یازدهم بانک مرکزی اقتصاد ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۵۹۵۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجربه اخیر کاهش نرخ ارز در شرایط بحرانی بی‌سابقه بود

قائم مقام اسبق وزارت صمت با اعلام اینکه تجربه اخیر کاهش نرخ ارز در شرایط بحرانی بی‌سابقه بود، گفت: عملکرد یکساله مدیریت جدید بانک مرکزی قابل تحسین است. - اخبار اقتصادی -

محمد صادق مفتح، قائم مقام اسبق وزارت صمت در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، گفت: در زمان بحران های سیاسی، کاهش نرخ ارز اقدام بسیار بزرگی محسوب می‌شود، چرا که بسیاری ازجمله عوامل دشمن، کانال‌های دلالی تلگرامی و برخی افراد و رسانه‌ها، پیش بینی می‌کردند که در شرایط ملتهب کشور، هیجانات و انتظارات تورمی افزایش می‌یابد و نرخ ارز تا 100 و حتی 120 هزار تومان جهش می‌کند، اما خلاف این موضوع رخ داد و نرخ ارز کاهشی شد و اکنون تا کانال 60 هزار تومان ریزش کرده است.

مفتح تصریح کرد: این موضوع حاکی از آن است که دولت و بانک مرکزی در مهار بازار ارز عملکرد موفقی داشته‌اند و این اتفاق شاید برای اولین بار است که با این همه اتفاقات سیاسی و امنیتی منطقه، در اقتصاد ایران روی داده است.

وی اضافه کرد: عملکرد یک ساله مدیریت جدید بانک مرکزی قابل تحسین است و اقدامات ایشان برای مدیریت بازار ارز و کنترل انتظارت تورمی در سطح جامعه به خوبی جواب داده است. 

قائم مقام اسبق وزارت صمت اظهار کرد: تمام واقعیت‌های اقتصادی حاکی از این است که کشور توانسته بحران‌ها را مدیریت کند و  پیش بینی بنده این است که کاهش نرخ ارز تداوم خواهد داشت و با افت نرخ ارزقیمت طلای داخلی نیز نزولی خواهد شد. 

این تحلیلگر اقتصادی عنوان کرد: مهمترین عاملی که موجب کاهش نرخ ارز و تورم در کشور شده، این است که بانک مرکزی و دولت توانسته‌اند بازارها را در شرایط بحرانی مدیریت کنند؛ به طوری که در 5 سال گذشته برای اولین بار است که دولت در موضع ابتکار عمل قرار گرفته است.

مفتح در پایان تاکید کرد: همچنین بانک مرکزی موفق شد نرخ رشد نقدینگی و نرخ رشد پایه پولی را کاهش دهد که این موضوع نیز به کاهش نرخ ارز کمک کرده است. علاوه بر این افزایش میزان فروش نفت و قیمت آن، درآمدهای ارزی را تقویت کرده است که به مدیریت بهتر بازار ارز کمک خواهد کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پاسخ تند همتی به انتقاد خبرگزاری دولت/ دانشجوی سال اول اقتصاد هم فرق تورم نقطه‌به‌نقطه و تورم سالانه را می‌داند؛ شما یا نمی‌دانید یا می‌خواهید ندانید
  • پاسخ همتی به انتقاد خبرگزاری دولت
  • سرپرست وزارت اقتصاد در دولت احمدی‌نژاد: باجناقم از من شاکی است که چرا برای او وام جور نکردم
  • قدرت چانه‌زنی؛ عامل اصلی تخصیص بودجه
  • بانک مرکزی: تورم ۲۷ درصد کاهش یافت!
  • راهکار پایان دادن به تقاضای کاذب دلار
  • بانک مرکزی رکوردشکنی ۸۰ ساله تورم را تکذیب کرد
  • در سال جهش تولید، ارز چند نرخی را حذف کنید
  • مانور عجیب روی کاهش نقدینگی
  • تجربه اخیر کاهش نرخ ارز در شرایط بحرانی بی‌سابقه بود