Web Analytics Made Easy - Statcounter

داوطلب انتخابات ریاست‌جمهوری گفت: اگر ماشین دولت می‌خواهد به خوبی رانده شود، باید در کنار سفرهای استانی رئیس جمهور، سفرهای وزارت‌خانه‌ای نیز شکل بگیرد.

به گزارش مشرق، سعید جلیلی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در گفتگویی تصویری با موضوع بررسی «ماشین دولت» گفت:  مهمترین کارویژه رئیس جمهور این است که بتواند ماشین بزرگ دولت که حجم عظیمی از سرمایه‌های انسانی، امکانات و بودجه کشور را در اختیار دارد، کارآمد کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه معیار کارآمدی ماشین دولت، «نتیجه» است نه فرایند، اظهار داشت: کارآمدی باید بر اساس «نتایج» ساختار اجرایی سنجیده بشود.

جلیلی خاطرنشان کرد: حدود ۸۰ درصد بودجه کشور صرف هزینه‌های جاری در پرداخت حقوق کارمندان دولت و تهیه امکانات و ... می‌شود و صدها هزار کارمند شریف دولتی در اختیار شما هستند و سی سال از عمر خود را در این سیستم اداری می‌گذرانند. بنابراین «ماشین دولت» دستگاه بزرگی است که هزینه می‌کند و می‌بایست با بهترین بازدهی از آن نتیجه گرفت.

وی تاکید کرد: اگر دولت می‌خواهد این ماشین را به خوبی براند، باید در کنار سفرهای استانی رئیس جمهور، سفرهای وزارت‌خانه‌ای نیز شکل بگیرد؛ وزارت‌خانه ها به سراغ ادارات استانی بروند و از روند مطلوب عملکرد سیستمی اطمینان حاصل کنند.

عضو شورایعالی امنیت ملی با بیان اینکه دیجیتالی شدن داده‌ها به معنای الکترونیکی شدن دولت نیست، خاطرنشان کرد: یکپارچه‌سازی پایگاه‌های اطلاعاتی، هوشمندسازی و فوق هوشمند سازی مراحل پس از الکترونیکی کردن داده‌هاست؛ اگر به مرحله فوق هوشمند سازی نرسیم یعنی دولت الکترونیکی نشده است.

وی در توضیح مرحله فوق هوشمندسازی تصریح کرد: این مرحله به معنای این است که کارهای ادارای مبتنی بر پلتفرم‌های الکترونیکی و فناورانه، از سوی دولت پیگیری شود نه از سوی مردم.

جلیلی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه «تغییر  سازوکار» مهمتر از «تغییر ساختار» است، اظهار داشت: در دو دهه اخیر، شاهد تغییراتی در ساختار وزارت‌خانه‌ها یا سازمان‌های دولتی بودیم؛ بعضی از وزارتخانه‌ها ادغام شدند اما نتیجه مطلوب حاصل نشد. علت این است که می‌بایست تغییر سازوکار ها در  اولویت قرار بگیرد تا بتوانیم تحولات اساسی را شاهد باشیم. نباید سازمان بر آرمان و اهداف غلبه کند.

وی در ادامه با بیان اینکه نیروی انسانی برای نیل به موفقیت نیازمند انگیزه است، عنوان داشت: در دوران جنگ وقتی یک فرمانده در قرارگاه می‌نشست و به نیروهایش فرمان میداد، کار جلو نمی‌رفت اما وقتی با حضور جلوتر از  نیروها به جای آنکه به آنها بگوید بروید، می‌گفت بیایید، آن حماسه‌ها ایجاد می‌شد؛ این نتیجه‌ی ایجاد تفاوت در سازوکار بود.

عضو شورای راهبردی روابط خارجی کشورمان افزود: در ادارات دولتی نیز می‌توان اینگونه عمل کرد؛ یک وقت مردم به سراغ شما می‌آیند و کسی به آنها جواب نمی‌دهد؛ یک وقت هم این شما هستید که به سراغ مردم می‌روید و می‌گویید ما باید این خدمات را به شما ارائه بدهیم. این یعنی ایجاد تفاوت در سازوکار.

جلیلی ایجاد فرهنگ درست در ادارات را یکی از نقش‌های برجسته رئیس جمهور برشمرد و خاطرنشان کرد: همه چیز با بخشنامه و قانون حل نمی‌شود؛ فرهنگ غالب بر نیروهای انسانی خود یک مولفه تاثیرگذار در ماشین دولت است. این فرهنگ اگر در جهت درست هدایت شود، تفاوت‌های بزرگی ایجاد خواهد شد.

وی در ادامه گفتمان دولت سایه را یک گفتمان عمومی برای اصلاح سازوکارها دانست و عنوان داشت: رئیس جمهور، وزرا و مدیران ارشد نقش بسیار اساسی در شکل‌گیری فرهنگ حاکم بر ساختار اداری اجرایی دولت دارند. بحث ما در دولت سایه این بود که هر فرد از آحاد جامعه باید روند کشور را در حد وسع خود سایه به سایه دنبال کند و بر روی آن تاثیر مثبت بگذارد کند؛ اگر این اقدام تبدیل به یک حرکت عمومی شود، فرهنگ سیاسی - اداری کشور رو به بهبود خواهد رفت.

جلیلی ادامه داد: برای مثال دانشگاه تهران یا هر دانشگاه دیگری  می‌تواند یک دولت سایه باشد؛ دانشکده‌ها با رشته‌های مختلف علمی نباید نسبت به روند امور کشور بی تفاوت باشند. نباید امر به معروف و نهی از منکر در دو موضوع حداقلی خلاصه شود  بلکه باید آن را به مجموعه ساختار اداری-اجرایی کشور معطوف کرد.

وی افزود: اگر رئیس جمهور بخواهد ساختار اداری - اجرایی کشور را فعال کند، ناگزیر است که برای مردم نقش فعالی قائل شود و آنها را مشارکت دهد. وضعیت مطلوب بدون حضور ظرفیت مردمی در دولت به دست نخواهد آمد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام نظارت مستمر بر عملکرد سازوکارها را یک تضمین لازم برای بهبود ساختار اداری کشور برشمرد و خاطرنشان کرد: نمی‌توان عملکرد ساختار اجرایی کشور را با اتکا به بخشنامه‌ها بهینه کرد؛ اگر قرار است سازوکارهایی نظیر جمع‌سپاری، سوت‌زنی و ... برای مشارکت دادن مردم در دستگاه اجرایی به درستی عمل کند، باید به صورت مستمر بر این چرخه نظارت داشت.

دبیرسابق شورایعالی امنیت ملی کشورمان در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه طرح ادعاهای شعاری و غیرواقعی در ایام انتخابات اثر خود را در دولت آینده برجای خواهد گذاشت، گفت: اگر کاندیدای ریاست جمهوری با طرح ادعاهای غیرواقعی در انتخابات حضور پیدا کند، به تبع آن ساختار اجرای دولتی که تشکیل می‌دهد نیز به دنبال کارهای غیرواقعی خواهد رفت. اگر کسی در انتخابات بگوید به من رای بدهید تا دیگری رئیس جمهور نشود، وقتی رأی آورد به مردم می‌گوید خب وقتی من رای آوردم همین کافی است.

وی افزود: باید در انتخابات موضوعات دارای اولویت، و واقعی را مطرح کنیم تا مبنای ساخت سیاسی جامعه قرار بگیرد؛ در این عرصه باید هدف‌ها با جزئیات مطرح و مرز موفقیت و شکست نمایان شود تا ادعاها قابل اندازه‌گیری باشد.

جلیلی با بیان اینکه مدیریت نظام اداری کشور نیازمند به استفاده از ابزارهای پیشرفته است، گفت:  انتخابات نباید تبدیل به محیطی شود که حرف‌های زرد و بی‌فایده در آن برجسته شود. مدیریت کشور یک امر تخصصی است که می‌بایست با نگاه به تجارب داخلی و خارجی و نقشی که برای مردم ایجاد می‌شود، ساختار بزرگ دولت به صورت مستمر سامان داشته باشد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: شما در مسیر مدیریت کشور به کسانی می‌توانید اعتماد کنید و به آنها برنامه بسپارید که کارنامه مطلوبی نیز داشته باشند. شهید سلیمانی زمانی عازم ماموریت دفاع از حرم شد که کارنامه درخشانی در دفاع مقدس به همراه خود داشت.

وی با بیان اینکه توضیح ضوابط کشورداری باید در افکار عمومی تقویت شود، گفت: اگر در افکار عمومی جا بیفتد که وزیربهداشت باید «متخصص نظام سلامت» باشد نه اینکه فقط پزشک باشد و یا اینکه نسبت به سایر ضوابط کشورداری اقناع صورت بگیرد تا به مطالبه مردم تبدیل شود، فرهنگ عمومی به بهبود شرایط کمک خواهد کرد.

عضو شورایعالی امنیت ملی، نقش فرهنگ عمومی در مدیریت کشور را بسیار اساسی برشمرد و تصریح کرد: اگر فرهنگ‌سازی بشود که اساتید دانشگاه‌ها حتما نسبت به مسائل مهم کشور اعلام نظر کنند، بسیاری از خلاءها پر خواهد شد. برای مثال اگر اساتید دانشگاه ۲۰ صفحه متن برجام را می‌خواندند و نسبت به آن اعلام موضع می‌کردند، این نظرات کارشناسی به بهبود روند مذاکرات کمک شایانی می‌کرد.

وی ادامه داد: یک استاد دانشگاه اگر نقصی را می‌بیند، باید برای خودش مسئولیت قائل باشد که در فضایی منطقی این نقص را عنوان کند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه یکی از اقدامات مهم دولت نهادینه کردن تجربه‌های موفق مردمی و بازکردن عرصه‌های جدید در مدیریت کشور است، گفت: تجربه موفق گروه‌های جهادی در کشور ما می‌تواند مورد استفاده دستگاه اجرایی دولت برای مدیریت کشور باشد. هر سال هزاران دانشجو با علاقه و انگیزه در این عرصه حضور دارند و دولت‌ها می‌توانند با هوشمندی این ظرفیت را برای اداره بهتر امور به کار بگیرند.

وی افزود: لازم نیست گروه جهادی ما صرفا ساختمان درست کند؛ گروه‌های جهادی در مناطق محروم باید به سراغ دستگاه‌های اداری بروند و آن ها را پای کار بیاورند تا حقوق مردم آن منطقه را احصاء کنند. در دفاع مقدس و در زمینه کمک به مردم سیل زده و زلزله زده، مبارزه با کرونا و ... وقتی مردم اینگونه پای کار می‌آیند، نباید در شرایط معمولی از ظرفیت آنها غافل شد.

جلیلی گفت: هوشمندی فقط رباتی و فناورانه نیست؛ هوشمندی یعنی اگر در جامعه ویژگی‌های ممتاز فرهنگی وجود دارد، آن را تبدیل به سرمایه کرد و بدور از شعار و با استفاده از سازوکارهای اجرایی این سرمایه را برای حل مشکلات کشور به کار گرفت.

وی در انتها گفت: ویژگی‌هایی نظیر ایثارگری، فهم و بینش درست در فرهنگ ما بسیار قابل افتخار است. هنر دولت این است که از این ویژگی ها برای خدمت به خود مردم استفاده نماید و  برای تحول در سیستم اداری کشور نیازمند بسیج نیروهای اجتماعی هستیم.

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا انفجار افغانستان فلسطین انتخابات ریاست جمهوری دولت سعید جلیلی شورای عالی امنیت ملی مجمع تشخیص مصلحت نظام برجام عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ساختار اداری مدیریت کشور اداری کشور رئیس جمهور ماشین دولت وزارت خانه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۶۳۶۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعیین تکلیف ماشین‌آلات راهسازی و معدنی رسوبی در بنادر

سید عبدالمجید اجتهادی مدیرعامل سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی با اشاره به بازدید رئیس قوه قضاییه از انبار بندر شهید رجایی در هرمزگان و تسریع در تعیین تکلیف ماشین‌آلات، گفت: بعضی از این دستگاه‌ها دارای پرونده‌ در مراجع قضایی است و باید اعتراض‌ها به استناد رای دیوان عدالت اداری مختومه اعلام شود و گمرک در اجرای حکم دیوان عدالت اداری، متروکه بودن را اعلام کند تا زمینه تعیین تکلیف ماشین‌آلات راهسازی فراهم شود.

وی افزود: ماشین‌آلات راهسازی و معادن با استفاده از ظرفیتی که در قانون بودجه ۱۴۰۲ ایجاد شده و دستور معاون اول رئیس جمهور تعیین تکلیف خواهد شد.

۹۰۰ دستگاه ماشین‌آلات راهسازی و معدنی بندر شهید جایی و بوشهر وجود دارد

مدیرعامل سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی با بیان اینکه اکنون ۹۰۰ دستگاه ماشین‌آلات راهسازی و معدنی در گمرک بندر شهید جایی و استان بوشهر وجود دارد، گفت: ۳۰۰ دستگاه شرایط متروکه دارد و بقیه هم در صورت متروکه شدن تعیین تکلیف می‌شود.

وی افزود: وزارت راه و شهرسازی و بسیج سازندگی مکاتبات زیادی با سازمان اموال تملیکی داشته‌اند و نیاز مبرم به این دستگاه‌ها دارند که دولت تسریع خواهد کرد تا این دستگاه‌ها تعیین تکلیف شوند و امکان رسوب مجدد نخواهد شد.

اجتهادی گفت: در لایحه برای رسوب هم تدابیری اندیشیده شد تا میزان بازدارندگی فراهم شد و روند دور زدن قانونی برای واردکنندگان این دستگاه‌ها وجود نداشته باشد، ضمن اینکه فرد واردکننده نمی‌تواند مسقیم این ماشین‌آلات را بخرد و باید در مزایده‌ها شرکت و قابت کند.

معاون وزیر اقتصاد با بیان اینکه امکان دارد بعضی از این ماشین‌آلات به صورت قاچاق وارد شده باشد، گفت: حجم زیادی از این ماشین‌آلات در شروع به کار دولت سیزدهم در بنادر و گمرک مانده بود؛ در قبل از دولت سیزدهم اعلام متروکه شدن طولانی بود و این امر باعث رسوب این دستگاه‌ها شده است.

اجتهادی با اشاره به ماده ۲۴ امور گمرکی، گفت: طبق این قانون مدت مجاز نگهداری کالا در انبار‌های گمرکی از تاریخ تحویل کالا به این اماکن سه ماه است. در صورت تقاضای کتبی صاحبان کالا یا شرکت‌های حمل و نقل در مورد کالای عبوری و وجود علل موجه به تشخیص گمرک و با پرداخت هزینه انبارداری تا تاریخ موافقت گمرک این مدت حداکثر تا دو ماه دیگر قابل تمدید است.

ماشین‌آلات از سال ۹۰ در گمرکات وجود داشتند

مدیرعامل سازمان فروش اموال تملیکی افزود: عمده این ماشین‌آلات از سال ۹۰ در گمرکات وجود داشته که متعلق با افراد تاجر پیمانکار معدن کار بوده است و این افراد مستقیم وارد می‌کردند و قصد فروش نداشتند.

اجتهادی اگفت ورود ماشین‌آلات راهسازی به کشور مجاز است، اما واردات شرایطی دارد، در حالی که برخی از واردات ماشین‌آلات بر اساس مجاز مشروط بوده است.

وی با بیان اینکه پیش از این دادگستری برخی از استان‌ها در جهت جلوگیری از تضییع عموم، در دبیرخانه اقتصاد مقاومتی یا ورود دادستان و یا کمیسیون مربوطه دستوراتی را برای تعیین تکلیف ماشین آلات صادر می‌کردند، گفت: برای تعیین‌تکلیف و ورود این ماشین‌آلات باید کمیسیون ماده یک آئین‌نامه اجرایی قانون مقررات و صادرات تشکیل شده تا برای ورودشان تصمیم‌گیری شود که در سال ۱۴۰۱ در استان هرمزگان با ورود دستگاه قضایی تسریع در تعیین تکلیف صورت گرفت.

مدیرعامل سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی گفت: ضمن اینکه دولت سیزدهم کار را به صورت اساسی مطرح کرد و در قانون بودجه ۱۴۰۲ در جداول، متنی را پیشنهاد داد و مشکل تعیین تکلیف این کالا‌ها را مشخص کرد تا این ماشین‌آلات در اختیار اموال تملیکی به عنوان نماینده دولت قرار گرفته و تعیین تکلیف شود.

وی افزود: بر اساس پیشنهاد دولت در بودجه ۱۴۰۲، مجلس شورای اسلامی در راستای رفع مشکل به موجب حکم قانونی مندرج در بند (۵) تغییرات متفرقه قانون بودجه ۱۴۰۲، اجازه فروش این کالا‌ها بدون نیاز به مجوز‌های ورود و با قابلیت شماره گذاری ملی از طریق مزایده توسط این سازمان را صادر کرده است؛ از این رو در دولت سیزدهم مقرر شد بدون نیاز به تشکیل کمیسیون‌ها و نظر دادستان‌ها به صورت منطقی این مشکل حل و حجم زیادی از این خودرو‌ها از طریق مزایده تعیین تکلیف شود.

اجتهادی با بیان اینکه سال گذشته تعدادی از ماشین‌آلات راهسازی و معدنی به مزایده گذاشته شد، گفت: سازمان اموال تملیکی در جهت تسریع در تعیین تکلیف انبار‌های این سازمان بر اساس سیاست‌های دولت سیزدهم، مزایده برگزار کرد و ماشین‌آلاتی که سال‌ها بلاتکلیف مانده بود، را به مزایده گذاشت.

وی افزود: در سال جاری نیز با تمام توان و بر اساس بخش هوشمندسازی و با هماهنگی‌های دستگاه‌های مختلف در بحث تعیین تکلیف شفاف اقدام خواهیم کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان هرمزگان بندرعباس

دیگر خبرها

  • سفرهای سریالی مقامات سعودی به پاکستان برای تجارت و سرمایه‌گذاری
  • اولین سخنگوی وزارت خارجه؛ زاده هوش مصنوعی
  • شطرنج ماهرانه تهران در فرایند دیپلماتیک جنگ غزه
  • وزیر اسبق آموزش و پرورش: آقای صحرایی از خدا پروا کنید
  • تعیین تکلیف ماشین‌آلات راهسازی و معدنی رسوبی در بنادر
  • تعیین تکلیف ماشین‌آلات راهسازی و معدنی رسوبی
  • رشد تولید ماشین آلات صنعتی در دولت سیزدهم+ فیلم
  • چند درصد بودجه آموزش و پرورش صرف پرداخت حقوق می شود؟ | بیشترین جهش بودجه ای در این وزارتخانه
  • تلاش استکبار جهانی برای فراموشی مساله غزه بی‌نتیجه است
  • تولید انبوه محصولات دانش‌بنیانی مورد حمایت وزارتخانه‌ها قرار گیرد