Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-27@01:05:56 GMT

ما حسن روحانی نیستیم

تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۹۶۵۷۸۹

ما حسن روحانی نیستیم

کاندیداهای جبهه انقلاب باید روی مطالبات اصلی مردم و نقد ناکارآمدی‌های دولت به‌خصوص در حوزه‌های اقتصادی و معیشتی در ۸ سال گذشته متمرکز شوند.

به گزارش مشرق، رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه مردم از کاندیداها برنامه می‌خواهند، اظهار داشت: کاندیداها استراتژی خود را برای مردم بیان کنند و مردم بفهمند که این نامزد انتخابات، تعاملی است یا تقابلی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دنبال تعامل یا دعوا با جهان است.

به گزارش «وطن‌امروز»، رئیس‌جمهور و چهره‌های منسوب به وی در روزها و هفته‌های گذشته اهتمام خود را بر آن گذاشته‌اند حداقل در ظاهر امر خود را به عنوان بازیگری بی‌طرف در انتخابات ریاست‌جمهوری آتی بازنمایی کنند، با این حال از یک سو نگاهی گذرا به سیر مواضع روحانی و چهره‌های دولتی و از سوی دیگر صف طویل حامیان و مسؤولان دولتی در وزارت کشور برای ثبت‌نام در انتخابات نشان از آن دارد که از قضا روحانی و دولتمردانش تمام عزم خود را برای تمدید حضورشان در قوه مجریه جزم کرده‌اند.

در این میان هر قدر که جهانگیری با طرح ادعای مرخصی از رئیس‌جمهور تلاش می‌کند دولت را به عنوان عنصری خارج از رقابت‌های انتخاباتی نشان دهد اما مواضع صریح روحانی و تلاشش برای شکل دادن به دوقطبی اصلی افکار عمومی در آستانه انتخابات نشان از چیز دیگری دارد. دست خالی دولت و انبوه وعده‌های عمل‌نشده‌ای که در انتخابات سال‌های ۹۲ و ۹۶ مطرح شده بود زنگ خطر را برای پاستورنشینان به صدا درآورده است، آنها بخوبی می‌دانند در فضای رقابتی که مساله اصلی آن بررسی عملکرد دولت باشد نه‌تنها هیچ چهره دولتی، بلکه حتی کاندیداهای نزدیک به دولت نیز اقبالی برای پیروزی نخواهند داشت، پس شاید تنها راه نجات آنها طرح، احیا و ضریب‌بخشی به دوگانه‌هایی باشد که روزگاری روحانی را با کمترین پایگاه رای اولیه تبدیل به پیروز نهایی انتخابات ریاست‌جمهوری کرد.

بر همین اساس روحانی روز گذشته در جلسه هیات دولت صریح‌تر از همیشه علاقه‌اش به تکرار دوگانه مطلوب دولت را نشان داد؛ دوگانه‌ای که در آن افراد یا همسو با دولت مستقر قرار می‌گیرند یا لاجرم به عنوان نمادی از تقابل با دنیا و ماندگاری تحریم‌ها شناخته می‌شوند.

رئیس‌جمهور صبح روز گذشته در جلسه هیات دولت با اشاره به در پیش بودن روز ۲۸ خرداد گفت: انتخابات شوراها حائز اهمیت است ولی انتخابات ریاست‌جمهوری از لحاظ جهانی حائز اهمیت خواهد بود و در انتخابات ریاست‌جمهوری چشم‌های همه دنیا به ایران دوخته شده است.

وی با بیان اینکه ما مساله مهمی داریم که مردم باید توجه کنند و آن اینکه دولت دوازدهم در شرایط پیچیده و مشکلی مسؤولیت را بر دوش داشت که در ۱۰۰ سال گذشته مشابه آن را نمی‌بینیم،‌ گفت: اگر جنگ اقتصادی را با کرونا ضمیمه کنیم می‌بینیم آنچنان شرایط برای اداره کشور پیچیده بوده که با هیچ زمانی قابل مقایسه نیست و باید ظرف زمانی را درست شرح دهیم و بگوییم این امکانات با چه شرایطی و چه زمانی بوده است و اگر اینگونه نباشد واقعیت‌ها را تحریف کرده‌ایم.

روحانی در ادامه سخنانش در دفاعی تمام‌قد از عملکرد ۸ ساله خود اظهار داشت: چه بخواهند، چه نخواهند این دولت در این ۸ سال مذاکره‌ای نکرد جز اینکه از آن موفق بیرون آمد و این دولت با شرایط قبل فرق می‌کند و بعضی‌ها به مذاکره‌ای نرفتند جز اینکه قطعنامه‌ای علیه کشور گرفتند و آمدند. ما هیچ مذاکره‌ای انجام ندادیم مگر اینکه پایانش پیروزی بود و به مردم قول می‌دهم که پایان مذاکرات وین پیروزی ملت ایران است. همین امروز قدم‌های بسیار بزرگی برداشتیم.

رئیس‌جمهور با اشاره به قولی که به مردم داده است، گفت: به مردم قول دادم و از چند ماه پیش گفتم که دولت برای رفع تحریم و شکستن کمر کرونا تمام توان خود را به کار می‌گیرد و کار می‌کند که تا امروز موفق بوده‌ایم. از روز اول جنگ اقتصادی یعنی اردیبهشت سال ۹۷ خسته نشده‌ایم؛ تردید و شک نکردیم و لحظه‌ای هم استراحت نکردیم.

رئیس دولت دوازدهم ادامه داد: مردم از کاندیداها برنامه می‌خواهند. نامزدها برنامه خودشان را شرح دهند. امسال دچار خشکسالی هستیم؛ کاندیداها برنامه خود را برای خشکسالی بگویند. هنوز با تحریم مواجه هستیم و این گام‌ها باید تکمیل شود و باید برنامه‌اش را در دوران تحریم بگوید. هنوز در شرایط کرونا هستیم و کاندیداها از اینها مهم‌تر استراتژی خود را برای مردم بیان کنند و مردم بفهمند که این نامزد انتخابات، تعاملی است یا تقابلی. دنبال تعامل یا دعوا با جهان است.

وی با مهم دانستن استراتژی و راهبرد نامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری گفت: رای مردم یک بار تا ۴ سال دیگر یا رای مردم هر روز؛ هر کاری که می‌خواهیم انجام دهیم با رای مردم است. نامزدی امروز می‌گوید فضای مجازی عالی است اما فردا که انتخابات تمام شد دنبال فیلتر با دست و پا می‌گردیم. باید بگوییم دنبال چه چیزی هستیم، بگوییم که افراط‌گریم یا اعتدال‌گرا. این بسیار مهم است که راهبرد و اصول‌مان را توضیح دهیم و برنامه را ارائه کنیم و دلسوزی خود را نشان دهیم.

روحانی خاطرنشان کرد: مردم ما در این صورت احساس می‌کنند کاندیداهایی توانمند آمده‌اند که دارای اصول هستند و قرار است دولتی توانمندتر و بابرنامه‌تر از دولت یازدهم و دوازدهم تشکیل شود و این آرزوی همه ما است که دولت بعدی دولت بسیار قوی و توانمند باشد و کشور را در این شرایط بسیار سخت تحریم به نقطه نهایی برساند.

 * زمین شطرنج روحانی برای ۲۸ خرداد

  به صدا در آمدن زنگ انتخابات در نطق روز گذشته روحانی همان‌طور که گفته شد نشان از عزم جزم دولت برای منحرف کردن فضای انتخابات از مطالبه‌گری و تعیین‌کنندگی کاندیداهای انقلابی به سمت دوقطبی مطلوب غربگرایان دارد. رئیس‌جمهور در حالی از کاندیداها درخواست کرد نقشه راه خود را بر مبنای دوگانه «تعامل» یا «دعوا» تعیین کنند که چنین دوگانه‌ای از اساس کاذب، انحرافی و تبلیغاتی است. یقینا تعامل با جهان و بهره‌گیری از ابزار دیپلماسی یکی از شاخص‌های اصلی در چشم‌انداز کاندیداهای انقلابی است اما نحوه مواجهه با مسائل خارجی هیچ‌گاه محدود به یک ابزار خاص نخواهد بود. به عبارت دیگر آنچه جریان انقلابی در ۸ سال گذشته با آن مخالف بوده است، نه دیپلماسی و مذاکره، که الگوی دیپلماسی منفعلانه و تعریف کردن تمام ابزارهای قدرت در ذیل آن بوده است.

با این حال طرح دوگانه کاذب تعامل و تقابل در منظومه دولت یک معنا بیشتر ندارد و آن هم از این قرار است که یا کاندیدایی باید ادامه‌دهنده مسیر دولت‌های یازدهم و دوازدهم باشد یا متهم به تقابل با جهان و عدم باور به دیپلماسی می‌شود. دوقطبی مورد نظر که بیشترین نقش را در روی کارآمدن دولت روحانی در ۲ انتخابات سال۹۲ و ۹۶ داشته، تنها دوقطبی مطلوبی است که می‌تواند حضور نیروهای دولت فعلی را برای ۴ سال دیگر در قوه مجریه تمدید کند. بر همین مبنا دور از انتظار نخواهد بود که کاندیدا یا کاندیداهای نهایی که به نمایندگی از دولت روحانی و با نیت امتداد مسیر ۸ سال گذشته در صحنه انتخابات حاضر می‌شوند، تمام توان تبلیغاتی خود را معطوف به جا انداختن این دوقطبی برای خارج کردن خود از جایگاه پاسخگویی و وادار کردن کاندیداهای انقلابی به اخذ مواضع انفعالی کنند.

در موردی مشابه با دوقطبی سیاست خارجی، می‌توان به تلاش برای ایجاد دوقطبی‌های اجتماعی به عنوان راهکار دیگر روحانی و جریان همسو با دولت برای تاثیرگذاری بر فضای انتخابات اشاره کرد. سخنان روحانی در مورد فضای مجازی و طرح ادعای بی‌اساس درباره سیاست رقبای انتخاباتی دولت برای فضای مجازی، نشان از خیز دولت برای تکرار کلیشه‌هایی همانند دیوارکشی در انتخابات سال۹۶ دارد.

 * نقشه راه جریان انقلابی چه باید باشد؟

اما فارغ از سناریوی دولت برای ادامه دادن حضورش در قوه مجریه و پیروزی در انتخابات، کاندیداهای جریان انقلابی باید فعالیت انتخاباتی خود را در چه مسیری پیگیری کنند؟ پاسخ دقیق به این پرسش تا حد قابل توجهی ضمن خلع سلاح کاندیداهای همسو با دولت، می‌تواند بخش‌های سرخورده جامعه را که حتی در اصل حضور در انتخابات نیز دچار تردید هستند، با نیروهای انقلابی همراه کند. به همان میزان که دولت و کاندیداهای منسوب به دولت سعی دارند با تثبیت این دوگانه که یا کشور باید با فرمان فعلی جلو برود یا آماده تحریم و فشار خارجی بیشتر باشد، سعی می‌کنند زمین رقابت را به نفع خود آماده کنند، نیروهای انقلابی نیز باید از دوگانه اصلی انتخابات یعنی «ادامه وضعیت موجود» یا «تعییر وضعیت موجود» رونمایی کنند.

واقعیت امر آن است که خروجی ۸ سال گذشته برای مردم کاملا عیان است. در این مدت نه تنها هیچ‌کدام از وعده‌های اصلی دولت -که برپایه همان‌ها به قدرت رسیده بود- محقق نشد، بلکه بر شدت مشکلات نیز افزوده شد. حتی در زمینه تحریم‌های اقتصادی که رئیس‌جمهور کماکان بابت آن از دولت خود تعریف و تمجید می‌کند(!) به رغم تمام اختیاراتی که به دولت داده شد، کشور در شرایطی به مراتب سخت‌تر از سال۹۲ و آغاز دولت یازدهم قرار دارد. 

گروهی که در این ۸ سال مدیریت دولت را در دست داشته‌اند، دیگر نمی‌توانند مدعی بهبود اوضاع باشند. این امر برای مردم باورناپذیر شده است. اگر قرار بر تغییر وضعیت به سمت بهبود بود، باید در این ۸ سال نشانه‌هایی در این راستا دیده می‌شد. «آزموده را آزمودن خطاست» باید محوری‌ترین مبحث انتخاباتی جریان انقلابی را شکل دهد. مردم عمق ناکارآمدی دولت و نتایج بعضا جبران‌ناپذیر مدیریت این دولت را شاهد بوده‌اند و بخوبی دریافته‌اند درخت بی‌ثمر اعتدال‌گرایان و اصلاح‌طلبان چگونه بخش بزرگی از امیدهای آنان را ناامید کرده است.

در چنین فضایی نیروهای انقلابی با هوشیاری کامل نسبت به دوقطبی‌سازی‌های کاذبی که می‌تواند به تکرار دولت مستقر منتهی شود، باید در صحنه رقابت‌ها حاضر شده و با تبیین این واقعیت که نمود بیرونی تمام شعارهای غربگرایان را می‌توان در وضع موجود مشاهده کرد، انتخابات ۲۸ خرداد را به رفراندومی برای ادامه وضعیت موجود یا تغییر به نفع مردم تبدیل کنند. در این مسیر هر قدر فضای رقابت‌ها ایجابی‌تر شود و هر قدر کاندیداهای انقلابی از برنامه‌ها و راهبردهای خود برای خروج از این وضعیت رونمایی کنند، دست خالی غربگرایان برای پیگیری دوقطبی مطلوب‌شان بیشتر رو خواهد شد.

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا انفجار افغانستان فلسطین حسن روحانی جهانگیری دولت یازدهم دولت دوازدهم اصلاح طلبان جبهه انقلاب قوه مجریه غربگرایان انتخابات ریاست جمهوری کاندیداهای انقلابی جریان انقلابی ۸ سال گذشته رئیس جمهور برای مردم رای مردم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۶۵۷۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دولت از استاندار جدید لرستان حمایت کند/ لزوم برخورد قاطع با فساد

به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام سید احمدرضا شاهرخی در خطبه‌های این هفته نمازجمعه خرم‌آباد در مصلای الغدیر این شهر در سخنانی با سفارش همگان به رعایت تقوای الهی و با تأکید بر لزوم حمایت دولت، حاکمیت و قوای سه‌گانه از نماینده خود یعنی استاندار، اظهار داشت: برای حل مشکلات استان، استاندار نیازمند حمایت ویژه برای تحقق تحول همراه با جهش است.

لزوم انتخاب افراد شایسته در انتخابات

وی عنوان کرد: حمایت‌هایی که تابه‌حال شده قابل‌تقدیر است، اما با این میزان، مشکلات استان لرستان حل نمی‌شود، راز موفقیت نماینده دولت این بوده که ابتدا هیئت دولت و سپس حاکمیت در بیرون از استان حمایت کامل از استاندار داشته باشند، این حمایت و همکاری نیز در درون استان باید وجود داشته باشد.

نماینده ولی‌فقیه در لرستان در ادامه با اشاره به برگزاری دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در برخی حوزه‌های انتخابیه از جمله خرم‌آباد و چگنی، افزود: این انتخابات به‌صورت تمام الکترونیک برگزار می‌شود، بارها از تریبون نمازجمعه عرض شده که اگر کسانی بدون ملاحظه شایسته‌سالاری و… به کسی رأی بدهند، خیانت به خدا، رسول خدا و مؤمنین است و گناهی نابخشودنی است.

حجت‌الاسلام شاهرخی ادامه داد: انتخاب بهترین‌ها و شایسته‌ترین‌ها یک امر شرعی، دینی، عرفی، منطقی و عقلی است، نگاه قبیله‌ای، قومی و… که بدون توجه به معیارهای اسلامی و خدمتگزاری و شایسته‌ترین‌ها باشد، امری غیرقابل‌قبول و آسیب‌زا است.

با تخلفات انتخاباتی برخورد شود

وی تصریح کرد: برگزارکنندگان انتخابات نیز نقطه وسط دایره هستند، نسبت آنها به همه مساوی است، این افراد امین و امانت‌دار مردم و نظام هستند، حفاظت و صیانت از رأی مردم بر عهده اینها است و باید به‌عنوان یک واجب الهی این وظیفه خود را انجام دهند.

نماینده ولی‌فقیه در لرستان با تأکید بر اینکه مسئولان که طبق قانون حق دخالت در انتخابات را دارند، انتظار می‌رود که در نهان و آشکار از قانون پیروی کنند، در غیر این صورت کمیته رصد و رسیدگی به تخلفات انتخاباتی اعلام کرده که با چنین متخلفانی اعمال قانون می‌کند و در مسئله تخلف در انتخابات، جای ترحم به کسانی که تخلف می‌کنند یا کرده‌اند، نیست. پس از نهایی‌شدن حکم در صورت اجازه قانون، اطلاع‌رسانی شود تا جنبه بازدارندگی از تخلف محفوظ بماند.

حجت‌الاسلام شاهرخی در ادامه سخنان خود، تأکید کرد: همچنین منصوبان نماینده ولی‌فقیه، وظیفه شأن گفتمان‌سازی انقلابی و دعوت به عملیاتی‌کردن چهار راهبردی است که مقام معظم رهبری اعلام کردند، نسبت منصوب به ولی‌فقیه نیز به همه مساوی است.

وی در ادامه سخنان خود با اشاره به سالروز تشکیل ورزش زورخانه‌ای، عنوان کرد: این ورزش با یاد اهل‌بیت و آمیخته بافرهنگ جوانمردی، ولایت‌مداری، کمک‌رسانی به نیازمندان است، باید این ورزش را با این خصوصیات حفظ کرد.

نماینده ولی‌فقیه در لرستان همچنین با اشاره به سالروز شهادت شهید استاد آیت‌الله مطهری و روز معلم، عنوان کرد: ایشان اسلام‌شناسی کامل بودند و در آثار ایشان شناخت عمیق از جریانات گوناگون سیاسی، عقیدتی و.. را مشاهده می‌کنیم و مهارت‌های مثال‌زدنی این فیلسوف و فقیه در تجزیه‌وتحلیل این جریانات را همواره شاهد بوده‌ایم.

در برخورد با فساد اقدام قاطع و به هنگام صورت گیرد

حجت‌الاسلام شاهرخی با تأکید بر اینکه معلم کسی است که چراغ هدایت، معرفت، ارشاد و… را در دل شاگرد و آموزنده روشن می‌کند و این باارزش‌ترین و ماندگارترین هدیه یک معلم است، گفت: معلمان باید آگاهی به تربیت اسلامی داشته باشند تا بتوانند نسلی کارآمد و باشرافت که افتخار برای ایران اسلامی باشد را تربیت کنند.

وی در ادامه با اشاره به مناسبت روز جهانی کارگر، بیان داشت: کار و تلاش است که جامعه را شکوفا می‌کند و سبب پیشرفت می‌شود، حیات و زندگی جامعه وابسته به کار و کارگر است.

نماینده ولی‌فقیه در لرستان تأکید کرد: جامعه اسلامی باید به سمتی حرکت کند که کسب ثروت رابطه مستقیم با کار داشته باشد، باید در نظام اسلامی ویژه خواری، دلال‌بازی، واسطه‌گری، رشوه، ربا، ثروت‌های به‌دست‌آمده از ارتباط با فلان شخص و گروه رخت برچیند.

حجت‌الاسلام شاهرخی با اشاره به تأکید و نگاه ویژه مقام معظم رهبری به کار و کارگر، بیان داشت: بخشی از مشکلات امروز استان ما از عدم اقدام به هنگام و قاطع در مبارزه با فساد است، با اقدامات قاطع، به هنگام و فوری استاندار و همکاری هیئت حاکم دولت، سران سه قوه و همیاری مردم این گونه روابط در استان از بین می‌رود.

وی با تأکید بر لزوم توجه به ارتقای زندگی کارگر، امنیت شغلی کارگر، تأمین مایحتاج زندگی و… سبب افزایش کیفیت کار و محصول و حتی سود بیشتر برای صاحب‌کار می‌شود.

کد خبر 6089051

دیگر خبرها

  • (تصاویر) حضور حسن روحانی بر مزار والدین خود در سرخه
  • دولت از استاندار جدید لرستان حمایت کند/ لزوم برخورد قاطع با فساد
  • کنایه رییس دفتر رئیس جمهور سابق به آمارهای رییسی (فیلم)
  • مهاجری خطاب به ذوالنور: از رئیسی حساب‌کشی کنید
  • مهاجری خطاب به ذوالنور: از رئیسی و دولت حساب‌کشی کنید
  • تلاش های اصحاب رسانه در برگزاری انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره خبرگان رهبری قابل تقدیر است
  • اهمیت «دور دوم انتخابات مجلس» نباید کمتر از دور اول تلقی شود
  • تشکیل یک استان جدید در کمیسیون سیاسی دولت تصویب شد
  • تصویب تشکیل استان تهرانِ شرقی در کمیسیون سیاسی دولت
  • تصویب استان تهران شرقی در کمیسیون سیاسی دولت