Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-07@20:44:25 GMT

رویکردی متفاوت برای پایان دادن به پاندمی پلاستیکی

تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۹۶۸۹۰۵

رویکردی متفاوت برای پایان دادن به پاندمی پلاستیکی

حل بسیاری از چالش‌هایی که پیش روی جهان قرار دارد، مستلزم ایجاد تغییراتی فراگیر در سیستم‌های کشورها یا افزایش همکاری بین آن‌هاست؛ حال آنکه گاهی تنها رقابت بین نقاط مختلف دنیا می‌تواند به یک پاندمی پایان دهد.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، کشورهای مختلف جهان در تلاشند از ایده‌های یکدیگر بهره گیرند تا بتوانند به بحران‌هایی نظیر تغییرات اقلیمی یا آلودگی هوا خاتمه دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این حال به نظر می‌رسد که همکاری در حل بحران پلاستیکی خیلی اثر بخش نیست و مقامات باید در پی اتخاذ استراتژی‌های دیگری باشند. بسیاری از برنامه‌ریزان شهری طی چند سال اخیر به رقابت برای از میان برداشتن آلودگی‌های پلاستیکی از کشورهای خود بوده‌اند و چنین به نظر می‌رسد که این رویکرد باعث ایجاد تغییرات قابل توجهی در آن‌ها شده که البته کره خاکی و ساکنان آن نیز از مزایای این اقدام بهره‌مند خواهند شد.

در واقع، رقابت باعث شده هر کشور یا کمپانی برای بهتر بودن در زمینه رفع بحران پلاستیک به بهترین شکل ممکن عمل کند تا نام خود را به عنوان پیشگام پایان آلودگی مواد پلاستیکی در جهان به ثبت برساند. البته در زمینه بحران پلاستیکی، رقابت می‌تواند نوعی جنبه همکاری را نیز در بر گیرد، به این صورت که مقامات کشورهای مختلف برای ایجاد تغییراتی درازمدت به رقابت با یکدیگر بپردازند، که این شیوه رقابت نوعی تعهد و در نتیجه همکاری نیز به حساب می‌آید.

بر اساس گزارشات ارائه شده از سوی برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد هر ساله بیش از ۳۰۰ میلیون تن ضایعات پلاستیکی در جهان تولید می‌شود که این حجم از مواد بیش از وزن جمعیت کل دنیا در نظر گرفته شده است. این در حالی است که تنها ۶ درصد این مواد بازیافت و مابقی آن روانه آب‌ها و دفن‌گاه‌های زباله اطراف شهرها می‌شود. شاید یکی از مهم‌ترین دلایلی که مانع از موفقیت کشورها در بازیافت مواد پلاستیکی شده، تنوع اندازه و شکل‌های وسایل پلاستیکی بوده که جمع‌آوری و بسته‌بندی آن‌ها را با مشکل مواجه کرده است.

همین تنوع در اشکال وسایل پلاستیکی باعث شده در قاره اروپا تنها بین ۲۰ تا ۴۰ درصد مواد زائد پلاستیکی بازیافت و سایر ضایعات به دفن‌گاه‌های زباله انتقال داده شود. بدیهی است که اگر بازیافت مواد پلاستیکی بر اساس اندازه و رنگ مواد صورت گیرد، آنگاه روند خاتمه دادن به بحران پلاستیکی با موفقیت بیشتری مواجه می‌شود که البته پیاده‌سازی این طرح، تنها از طریق ایجاد رقابت امکان‌پذیر خواهد بود.

در واقع، مدیران در سراسر کشورهای جهان به منظور ارائه رویکردهایی جهت طبقه‌بندی مواد پلاستیکی بر اساس اندازه و رنگ باید نوعی رقابت بین مردم خود به وجود آورند. از سوی دیگر، کشورها در ارائه رویکردهای خلاق برای رسیدن به این هدف نیز باید به رقابت با یکدیگر بپردازند و پس از دستیابی به یک استراتژی مناسب، آن را با مقامات سایر نقاط جهان نیز به اشتراک بگذارند.

البته ایجاد رقابت بین شهروندان نیز به راحتی امکان‌پذیر نیست وچالش‌های خاص خود را پیش رو خواهد داشت. به عنوان مثال، ارائه ایده‌های خلاقانه، از یک سو در زمینه بسته‌بندی مواد پلاستیکی و از سوی دیگر برای جذب مصرف‌کنندگان به پیاده‌سازی آن و رقابت با سایرین، مستلزم ارائه رویکردهای متفاوت است تا در نهایت، رقابت برای پایان پاندمی پلاستیکی را به یک اجبار و نه انتخاب در میان مردم تبدیل کند.

در این زمینه، آموزش می‌تواند بسیار مؤثر واقع شود؛ به عنوان مثال، مصرف کنندگان مواد پلاستیکی باید از اهمیت دسته‌بندی درست مواد زائد پلاستیکی آگاهی پیدا کنند که این کار می‌تواند از طریق برگزاری کارگاه‌های آموزشی مختلف توسط مدیران شهری امکان‌پذیر شود. از سوی دیگر، دولت‌ها باید از فعالیت برندهای مختلف مبنی بر ارائه رویکردهای بسته‌بندی نامناسب، که تنها برای آن‌ها جنبه تبلیغاتی دارد و به افزایش نرخ بازیافت مواد پلاستیکی منجر نمی‌شود، خودداری به عمل آورند.

بدیهی است که تمام این اقدامات می‌تواند از طریق رقابت بین کشورهای مختلف جهان در زمینه ارائه استراتژی‌های خلاق برای پایان دادن به بحران آلودگی پلاستیکی صورت گیرد که در نهایت همین رقابت می‌تواند به نوعی همکاری بین مدیران سراسر دنیا تبدیل شود و برای همیشه به پاندمی پلاستیکی خاتمه دهد.

کد خبر 494883

منبع: ایمنا

کلیدواژه: بازیافت پلاستیک ضایعات پلاستیکی آلودگی پلاستیکی مدیریت مواد زائد پلاستیک شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق مواد پلاستیکی رقابت بین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۶۸۹۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شگفتی در اسنوکر قهرمانی جهان؛ حذف وفایی، سالیوان و ترامپ

مسابقات قهرمانی جهان، تور حرفه‌ای اسنوکر که مهم‌ترین تورنمنت این رشته است، از اول اردیبهشت آغاز شده و تا هفدهم همین ماه در شفیلد انگلیس ادامه دارد.

به گزارش صدای ایران از ایرنا،رقابت‌های انتخابی این مسابقات از ۲۰ فروردین آغاز شده و تا ۲۹ اردیبهشت ادامه دارد. حسین وفایی و امیر سرخوش ۲ نماینده ایران در رقابت‌های انتخابی قهرمانی جهان هستند. سرخوش اولین تجربه خود را پشت سرگذاشت و پس از شکست در رقابت اول از صعود به مرحله بعد باز ماند.

وفایی با رتبه جهانی ۱۹، اولین بازی خود را در جدول مقدماتی به پایان رساند. بخش اول این بازی برابر مارکوفو از هنگ‌کنگ با رنکینگ ۸۳ جهان با نتیجه ۶ بر ۳ به نفع وفایی به پایان رسید و رقابت در بخش دوم نیز باز هم با برتری وفایی با نتیجه ۱۰ بر ۴ به پایان رسید. او با این پیروزی در یک قدمی حضور در جدول اصلی و یک‌هشتم این مسابقات قرار گرفت.

وفایی توانست با پیروزی در مرحله مقدماتی به جمع ۳۲ نفر برتر مسابقات برسد و پس از صعود به جدول اصلی، با جاد ترامپ، نفر دوم اسنوکر جهان و برترین بازیکن این فصل تور اسنوکر حرفه‌ای‌ها روبه‌رو شد.

در بخش اول وفایی با نتیجه ۶-۳ از حریف انگلیسی عقب افتاد و در بخش دوم نیز نتوانست بر او غلبه کند. نهایتا این بازی با نتیجه ۱۰-۵ به سود ترامپ به پایان رسید و وفایی از یک هشتم رقابت‌های قهرمانی جهان حذف شد. ترامپ با عبور از وفایی، در مرحله یک چهارم نهایی با جک جونز، رتبه ۴۱ جهان رو به رو شد. ترامپ که خود را برای رویارویی با سالیوان، اسطوره جهان اسنوکر در نیمه‌نهایی آماده کرده بود، در عین ناباوری مقابل جونز با نتیجه ۱۳ بر ۹ شکست خورد و از رقابت‌ها حذف شد.

رونی اُسالیوان نیز در مرحله یک چهارم با استوارت بینگهام روبه‌رو شد ولی نتوانست پیروز میدان باشد. تقریبا تمام مخاطبان به این امید بودند که این اسطوره تاریخ اسنوکر، یک پای فینال باشد، اما حذف او و تمام بازیکنان برتر رنکینگ جهانی، مخاطبان این رشته را بسیار شگفت‌زده کرد.

نهایتا جک جونز که با رنکینگ ۴۴ وارد این رقابت‌ها شد، پس از صعود به رتبه ۱۶ جهان، به فینال مسابقات رسید و با کایرن ویلسون با رتبه ۱۲ جهانی روبه‌رو شد. جونز در مسیر صعود خود توانست جاد ترامپ را شکست دهد و ویلسون نیز سالیوان را پشت سر گذاشت. این ۲ بازیکن توانستند برترین اسنوکرباز‌های جهان را شکست دهند و رقابت فینال این ۲ می‌تواند حساسیت و جذابین خاص خودش را داشته باشد.

دیگر خبرها

  • ضربه ناک‌اوت نوشاد عالمیان در جده
  • جدول لیگ برتر | صدر آبی ماند، نفس پرسپولیس پشت سر استقلال
  • کتاب پژوهشی «تبلیغ دینی در مسجد؛ رویکردی آسیب‌شناسانه»
  • ظرفیت اقتصادی جهان اسلام برای پایان اشغالگری در فلسطین
  • شگفتی‌سازی نوشاد عالمیان با پیروزی مقابل نفر چهارم رنکینگ جهان
  • کار بزرگ نوشاد عالمیان در عربستان؛ شکست نفر چهارم رنکینگ جهان
  • شگفتی‌سازی نوشاد عالمیان با شکست نفر چهارم جهان
  • یافتن عدد متفاوت در کمتر از 10 ثانیه (سرگرمی تصویری)
  • حذف ترامپ و ستاره ایرانی از قهرمانی جهان
  • شگفتی در اسنوکر قهرمانی جهان؛ حذف وفایی، سالیوان و ترامپ