Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-29@09:27:28 GMT

ادبیات عامه پیش از انقلاب به رسمیت شناخته نمی‌شد

تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۹۶۹۵۱۴

ادبیات عامه پیش از انقلاب به رسمیت شناخته نمی‌شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی انجمن ترویج زبان و ادب فارسی ایران، کارگروه پژوهشی، ادبیات عامه و فرهنگ یکی از دوازده کارگروه های پژوهشی انجمن ترویج زبان و ادب فارسی ایران است و در فصل جدید از فعالیت های خود سلسله نشست هایی را آغاز کرده که نشست اول این کارگروه با عنوان «تلقی درست از فرهنگ عامه در عصر حاضر» دیروز چهارشنبه ۲۹ اردیبهشت با حضور احمد تمیم‌داری و حسن ذوالفقاری از پژوهشگران ادبیات عامه برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تمیم‌داری در ابتدای این‌برنامه به جدی‌بودن مطالعات فرهنگ عامه اشاره کرد و گفت: اساتیدی بزرگی که در گذشته در زمینه ادبیات فارسی و ادبیات عامه مطالعه و تحقیق می‌کردند و دانشجویان این رشته، بیشتر به تصحیح متون و ... علاقه‌مند بودند و کمتر به بحث ریشه شناسی و روش شناسی تحقیق که از قرن ۱۸ در غرب آغاز شده بود، توجه می‌کردند البته دکتر محمد معین کمی از این فضا عدول کرد و با نگارش برخی از کتاب‌ها در این حوزه، فصل جدیدی از تحقیق را پیش روی اساتید و دانشجویان قرار داد.

وی افزود: برخی از تحقیقاتی که در حوزه ادبیات عامه صورت گرفته، بیشتر به جشن ها مانند جشن نوروز و جشن مهرگان پرداخته‌اند که بیشتر جنبه توصیفی و تشریحی دارند و همچنان ما در این زمینه تئوری و نظریه‌ای نداریم؛ همان‌طور که حکیم ابن سینا گفته،‌ هر کس که می‌خواهد رشته‌ای تأسیس کند باید قبل تر آن را در تعقل و فلسفه محکم کند.

ذوالفقاری هم در این‌نشست گفت: می‌توان مطالعات در حوزه ادبیات عامه را به سه دوره تقسیم کرد؛ دوره اول، دوره پیش از مشروطه که آثاری در این حوزه مکتوب نشده، دوره دوم، دوران رضا شاهی و دوره سوم هم بعد از انقلاب که دوره بالندگی ادبیات عامه است.

وی افزود: ادبیات عامه در دوران پیش از انقلاب به رسمیت شناخته نشده بود و بعد از انقلاب به اهمیت این گرایش توجه بیشتری شد.

این‌استاد دانشگاه تربیت مدرس در ادامه گفت: باید فرهنگ و ادبیات عامه را با مسائل روز جامعه هماهنگ کنیم؛ مثلا در همین دوران کرونا تحقیق کردم و تأثیرات این دوران را بر فرهنگ و ادبیات عامه مورد تفحص و توجه قرار دادم. انشالله کارگاه های تخصصی و عمومی و نشست های کارگروه ادبیات عامه و فرهنگ ادامه خواهد داشت.

کد خبر 5216571 صادق وفایی

منبع: مهر

کلیدواژه: فرهنگ عامه حسن ذوالفقاری ادبیات ایران ترجمه فلسطین مقاومت فلسطین رژیم صهیونیستی تجدید چاپ نهاد کتابخانه های عمومی کشور جهاد دانشگاهی کتابستان معرفت اسرائیل نشر افکار انتشارات معین تازه های نشر نقد کتاب نوار غزه ادبیات عامه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۶۹۵۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری ۱۴ دوره جشنواره شعر رضوی در خوزستان

به گزارش خبرنگار مهر، مجید منادی صبح امروز شنبه در اولین محفل شعر ارادت رضوی که در هویزه برگزار شد، بیان کرد: در استان خوزستان ۱۴ دوره جشنواره شعر رضوی برگزار شده و جشنواره امروز پا گرفته و به جشنواره نامدار و شناسنامه داری تبدیل شده که در سراسر کشور اهالی شعر، فرهنگ و ادب در وزارت ارشاد و دیگر وزارت‌ها و دستگاه‌ها همه آن را به این نام می‌شناسند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان با بیان اینکه این استان دروازه ورود تشیع به کشور و قدمگاه آقا امام رضا (ع) است، عنوان کرد: همه شهرهای خوزستان معطر به عطر آقا امام رضا (ع) است به همین دلیل سال گذشته این موضوع را مطرح کردیم که با توجه به ظرفیت عظیم و بزرگی که در شعر و ادب استان خوزستان به ویژه در بخش شعر عربی وجود دارد، چرا صرفاً یک یا دو شهر میزبان باشند.

منادی ادامه داد: اگر در استان خوزستان بتوانیم موضوع شعر عربی، ادب و فرهنگ شیعی و ولایی را با زبان عربی منتقل و مطرح کنیم و آنطور که باید خدمتگزاری و شکوفایی انجام شود، آنگاه می‌تواند دریچه‌ای برای ارتباط با کل جهان اسلام و دنیای اسلام باشد.

وی افزود: امروز شاهد هستیم در دوره‌ای که ایران اسلامی به دلیل فرهنگ حسینی و رضوی که در میان مردمش وجود دارد، مقابل رژیم غاصب صهیونیست می‌ایستد و به او سیلی تاریخی می‌زند، لذا این مساله یک مساله هویتی است که باید سر دست گرفته و آن را مطرح کنیم تا جوان‌های ما دچار خودکم بینی یا اندیشه‌های انحرافی نشوند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان اظهار کرد: جوان‌های ما باید متوجه باشند که قدرت، هویت و آن فرهنگی که آنها را در دنیا سربلند و عزتمند می‌کند کدام فرهنگ، تاریخ و هویت است و این هویت ولایی را داشته باشیم که اگر رشد پیدا کرد و شکوفا شد، دریچه‌ای ارزشمند برای گفت‌وگو با جهان اسلام خواهد بود.

منادی گفت: نگاه ملت‌ها و مردم مسلمان در سراسر کشورهای اسلامی قبل و بعد از عملیات وعده صادق را که بررسی کنید، مشاهده می‌کنید که ایستادگی در مقابل ظلم و فساد مربوط به فرهنگ حسینی و رضوی است که ما مردم خوزستان افتخار داریم بگوییم این استان قدمگاه آقا امام رضا (ع) است.

وی بیان کرد: امسال همچو سال گذشته، روند جدید جشنواره شعر رضوی در حال اجرا است به این صورت که اغلب شهرستان‌های خوزستان به نوعی میزبان جشنواره بین‌المللی شعر رضوی باشند تا بتوانیم فضایی را ایجاد کنیم که از ادب، فرهنگ، شعر، محصولات فرهنگی و هویتی در شهرهای و برنامه‌های مختلفی را استفاده کنیم.

کد خبر 6089944

دیگر خبرها

  • توجه ویژه جشنواره «رضوان» به جوانان صاحب ایده/ توسل به فرهنگ رضوی
  • استاندار فارس خواستار تسریع نهضت ملی مسکن و حفظ حقوق عامه شد
  • برگزاری ۱۴ دوره جشنواره شعر رضوی در استان خوزستان
  • نشست خبری مرکز طرح‌های ملی وزارت فرهنگ برگزار می‌شود
  • تضمین سلامت و رضایتمندی مردم«معمولان» در حوزه آرد و نان
  • برگزاری ۱۴ دوره جشنواره شعر رضوی در خوزستان
  • تأکید مدیر شبکه آموزش بر پاسداشت زبان فارسی و شعر و موسیقی اصیل ایرانی
  • تشریح نشست کمیسیون اصل نود توسط خضریان
  • نشست خبری تعدادی از کاندایداهای زن تهران در ایسنا
  • آغاز نشست خبری تعدادی از کاندایداهای زن تهران در ایسنا