Web Analytics Made Easy - Statcounter

نخست وزیر سابق قرقیزستان معتقد است که ویروس کرونا در جایی از بین می‌رود که در همه جا از بین رفته باشد و توزیع واکسن به صورت نابرابر مشکل جهانی را حل نخواهد کرد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، همه‌گیری ویروس کرونا ثابت کرد که موضوعات بهداشتی و به گونه‌ای توسعه اجتماعی، ارتباط متقابل و مستقیمی با اقتصاد دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این حال واکنش اولیه بسیاری از کشورهای جهان در برابر ویروس کرونا، کاهش وابستگی و خودبسندگی ملی بود که این وضعیت با ماهیت همه‌گیری متفاوت بود. به تدریج کشورها دریافتند که این ویروس بر علیه همه انسان‌های جهان است و مبارزه با آن نیز فقط عزم جهانی می‌خواهد. در این شرایط، فضای همکاری بین‌المللی برای اقدام به نفع انسان‌ها بیشتر مورد توجه قرار می‌گیرد، هرچند که برخی از کشورهای عمدتاً توسعه یافته نگاه انحصاری و انزواگرایانه به این مسئله جهانی برای نجات اقتصاد خود دارند، اما جومارت آتوربایف، نخست وزیر سابق قرقیزستان با انتشار مقاله‌ای در اندیشکده باشگاه مباحثه والدای، کارایی این رویکرد جزیره‌ای را رد می‌کند.

وی در این مقاله می‌نویسد: توسعه جدیدترین واکسن‌های مربوط به ویروس کرونا، خوش‌بینی بی‌سابقه‌ای را در جهان به وجود آورده است. این خبر نیروی تازه‌ای را به اقتصاد جهانی بخشید، میلیون‌ها شغل ایجاد شد و شاخص‌های سهام به رکورد خود رسیدند. اما آیا واقعاً واکنش‌های جدید به عنوان یک نوشدارو برای مشکلات کنونی هستند و یا اینکه دلیل موجهی خوش‌بینی‌های به وجود آمده وجود دارد؟

نخست وزیر سابق قرقیزستان در ادامه توضیح می‌دهد: در واقع، ده‌ها داروی مختلف در برخی از کشورها تولید شده است و مقامات مربوطه در مدت زمان کوتاه و بی‌سابقه‌ای بسیاری از آنها را تأیید کرده‌اند. فرایند اجرای برخی از آنها منجر به نتایجی متفاوتی شد، برای نمونه تعدادی از کشورها محدودیت‌هایی را در استفاده از آنها اعمال می‌کنند. بر اساس آمار منتشر شده در وبسایت مؤسسه ایرفنیتی (اطلاعات مربوط به پیش‌بینی علم) تا اوایل ماه مارس حدود 413 میلیون دوز واکسن کرونا در سطح جهانی تولید شده است. بر اساس پیش‌بینی‌ها تا پایان سال 2021 این رقم به حدود 9.5 میلیون دوز واکسن می‌رسد.

بازگشت به شرایط عادی یا ظهور یک «عادی جدید»؟

آتاربایف اضافه می‌کند: در حال حاضر بسیاری با اینکه ظهور داروهای مؤثر تنها عنصر مورد نیاز برای مبارزه با بیماری است اتفاق نظر دارند، با وجود تخصیص بودجه هنگفت توسط بسیاری از کشورها و شرکت‌ها و با تلاش دانشمندان و پزشکان که در مدت زمان بسیار قابل توجهی واکسن تولید کرد‌ه‌اند، روند بازیابی زندگی قبل از همه‌گیری ویروس کرونا همچنان طولانی خواهد بود. حتی با بلند همتی تمام در برنامه واکسیناسیون، سال 2021 اولین سالی خواهد بود که در آن یک «عادی جدید» ظهور خواهد کرد. بشریت در این عادی جدید برای مدت طولانی باقی می‌ماند و البته دلایل مختلفی برای این امر وجود دارد.

کارشناس مسائل بین‌الملل در تفسیر سال 2021 به عنوان عادی جدید، می‌نویسد: اول اینکه دسترسی به واکسن و نتایج مؤثر در واکسیناسیون جمعیت 2 مقوله متفاوت است. شرکت‌های دارویی نیاز به توزیع دوزهای کافی دارند و آنها معمولاً باید در فریزرها نگهداری شوند، بعضی آنها نیز بایستی در دمای بسیار پایینی باشند. تقریباً همه شرکت‌ها از قبل در تولید و توزیع واکسن‌ها با مشکل مواجه شد‌ه‌اند. بسیاری از مشتریان از تأخیر در تحویل واکسن ناراضی هستند. چندین کشور اروپایی قصد دارند از تولید کنندگان بابت دیرکردهای طولانی در تحویل دوزهای واکسن شکایت کنند.

وی ادامه می‌دهد: دوم اینکه ارائه دهندگان مراقبت‌های بهداشتی بایستی درباره نحوه تهیه و تجویز هر دوز به صورت کامل آموزش ببینند. در نهایت اینکه همه افراد با دریافت واکسن کرونا موافق نیستند. برای نمونه تنها 60% از آمریکایی‌ها می‌گویند که اگر امروز واکسن در دسترس باشد، حاضر به دریافت آن هستند. بر اساس مطالعات انجام شده توسط حزب روسیه متحد، تنها 23% از شهروندان روسیه آماده واکسیناسیون علیه کرونا هستند. 73% از پاسخ دهندگان آماده دریافت واکسن نیستند و 4% باقی مانده نیز گفته‌اند که قبلاً به ویروس کرونا مبتلا شدند و نیازی به واکسن ندارند. بنابراین این 3 مسئله اساسی جهان را با یک عادی جدید روبرو می‌کند، نه شرایط عادی قبل از همه‌گیری.

نگاه جزیره‌ای به واکسیناسیون امکان‌پذیر نیست

در این مقاله با توجه به سیستم توزیع واکسن کرونا، آمده است: نابرابری‌های زیادی نیز در توزیع واکسن وجود دارد. برای نمونه کشورهایی با درآمد بالا و متوسط که فقط یک پنجم از جمعیت جهان را تشکیل می‌دهند، در حال حاضر حدود 6 میلیون دوز واکسن خریداری کرده‌اند. استفاده نامنظم از واکسن‌ها نیز می‌تواند منجر به تنوع گسترده‌ای جزایر ایمنی شود. واضح است که کشورهای ثروتمند خیلی زودتر از کشورهای فقیر این جزایر را تشکیل خواهند داد. حتی در داخل یک کشور نیز توزیع واکسیناسیون به صورت متفاوتی انجام می‌شود. بنابراین توزیع نابرابر خود روند بازگشت را کند می‌کند.

آتاربایف می‌نویسد: آخرین تجزیه و تحلیل صورت گرفته توسط شورای بین‌المللی پرستاران نشان می‌دهد که از 4 میلیون شاغل در حوزه مراقبت‌های بهداشتی در سراسر جهان، بیش از 20 هزار نفر ممکن است جان خود را در اثر ابتلا به ویروس کرونا از دست باشند. در همه جای دنیا کارکنان بهداشتی و درمانی خسته و فرسوده شدند، زیرا اغلب بدون حمایت مادی و معنوی لازم بیش از یک سال با این بیماری مبارزه کرده‌اند.

وی معتقد است: اگر ویروس کرونا به یک عفونت مزمن تبدیل شود، مسئله بسیار دشواری برای تمام انسان‌های جهان ایجاد خواهد کرد. برخی ایمئونولوژیست‌ها حدس می‌زنند که ایمنی در برابر ویروس کنونی می‌تواند از یک تا چند سال ادامه داشته باشد. اگر ایمنی بدن به تدریج تضعیف شود، پس از چند ماه یا چند سال ممکن است واکسیناسیون مجدد لازم باشد.

نخست وزیر سابق قرقیزستان در پایان تأکید می‌کند: در هر صورت، وضعیت موجود ممکن است خطر نادیده گرفتن وابستگی متقابل و اهمیت حیاتی همکاری جهانی را برجسته کند. این به ما نشان می‌دهد همه بشریت در یک کشتی هستند. در یک جمع‌بندی می‌توان گفت که ویروس کرونا فقط در جایی از بین می‌رود که در همه جا از بین رفته باشد، بنابراین ادعای این موضوع که می‌شود به طور جداگانه در داخل یک کشور، ملت، فرهنگ، دین با طبقه خاصی به ایمنی دست پیدا کنیم، بسیار پوچ و بی‌معنا است.

اندیشکده روسی|اوکراین در اولویت سیاست خارجی آمریکا نیستاندیشکده روسی|حکمرانی غرب در جهان رو به پایان استاندیشکده روسی|محاسبه اشتباه اوکراین تهدیدهای نمادین را به درگیری تبدیل می‌کنداندیشکده روسی|بحران تفکر سیستمی در آمریکا

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: واکسن کرونا ویروس کرونا واکسن کرونا ویروس کرونا نخست وزیر سابق قرقیزستان توزیع واکسن ویروس کرونا عادی جدید همه گیری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۷۵۱۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ورود واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور

بنابر اعلام وزارت بهداشت واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کودکان کشور وارد شد.

به گزارش ایسنا، واکسن خوراکی روتاویروس جهت پیشگیری از اسهال‌های ناشی از این روتاویروس برای شیرخواران تجویز می‌شود.

بنابر اعلام وزارت بهداشت شروع این برنامه از دانشگاه‌های علوم پزشکی هرمزگان و بوشهر و در شیرخواران ٢ ماهه است.

دکتر عرشی - رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت پیش از این اعلام کرده بود که واکسن روتاویروس در سنین ۲ و ۴ و ۶ ماهگی تزریق می‌شود و واکسیناسیون روتاویروس حداقل از سالانه ۱۰ هزار بیماری اسهال شدید و نیاز به بستری جلوگیری خواهد کرد.

همچنین اواخر سال گذشته واکسن پنوموکوک به برنامه واکسیناسیون کشوری وارد شد و اجرای آن از بندر خمیر هرمزگان شروع شد. بنابر اعلام رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت این واکسن نیز در سنین ۲ و ۴ و ۱۲ ماهگی تزریق می‌شود و می‌تواند سالانه از ۱۵۰۰ مرگ کودکان جلوگیری کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • یک واکسن دیگر در لیست واکسیناسیون کودکان ایرانی
  • واکسن روتاویروس به جدول واکسیناسیون کشوری اضافه می‌شود
  • ورود واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • شکایت بازیکن فرانسوی از فایزر و بیونتک به دلیل عوارض واکسن کرونا
  • واکسن کرونا باعث پایان فوتبال من شد!
  • آغاز واکسیناسیون حجاج در آذربایجان شرقی
  • آیا تمام مبتلایان به ویروس اچ پی وی به سرطان مبتلا می شوند؟ تفاوت واکسن گارداسیل و پاپیلوگارد
  • واکسیناسیون ۵ هزار حجاج گلستانی در حال انجام است