Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون امور اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل خراسان رضوی گفت: ۴۵۰ واحد تولیدی متضرر از شرایط ناشی از شیوع کرونا با همکاری شرکت شهرکهای صنعتی استان شناسایی و تعیین تکلیف شدند.

به گزارش قدس آنلاین، سید امیر مرتضوی در نشست شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی افزود: کمیته قضایی با حضور مدیران دست‌اندرکار برای واحدهای تولیدی دارای مشکل تشکیل و به صاحبان آنها مهلت یکساله داده شد تا واحد خود را تکمیل کنند در غیر این صورت واحد را به قیمت روز به سرمایه گذار بعدی تحویل دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: مشکل اسنادی چند شهرک صنعتی با همکاران دستگاه قضایی در خراسان رضوی برطرف شد، دستور ویژه قضایی برای مشکل شهرک صنعتی چناران صادر شد که در حال پیگیری است، برای رفع معارضان شهرک صنعتی شماره پنج مشهد نیز تصمیماتی اتخاذ شده که به زودی این مشکل نیز برطرف می شود.

معاون امور اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل خراسان رضوی گفت: برخی به قصد سوء استفاده نسبت به دریافت زمین در شهرکهای صنعتی اقدام می کنند اما برای چندین سال بدون اینکه ساخت و ساز در زمین انجام دهند یا طرح تولیدی به اجرا برسانند، زمین را محبوس می‌کنند تا به قیمت بالاتری به فروش برسانند که در این زمینه با همکاری سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران مقرر شد این زمینها بازپس گرفته شود.

وی افزود: مقرر شده است به جای برگزاری مزایده برای اراضی آزادسازی شده در شهرکهای صنعتی، این زمینها در وهله نخست به شرکتهای دانش بنیان واگذار شود، در گام دوم به دارندگان طرحهای توسعه صنعتی اختصاص یابد و در نهایت در صورت عملیاتی نشدن هیچ یک از این دو مورد، به سرمایه گذار جدید مشروط بر اینکه واحد تولیدی خود را در زمین مورد نظر به بهره برداری برساند، واگذار گردد.

مرتضوی ادامه داد: اینکه گفته می شود در شهرکهای صنعتی زمین برای واگذاری به واحدهای تولیدی وجود ندارد یا کم است، چندان قابل قبول نیست زیرا بسیاری از واحدهای تولیدی سوله خود را به انبار اختصاص داده‌اند، در حالی که اگر انبار به طبقه دوم سوله اختصاص یابد، فضای بسیار برای اجرای طرحهای صنعتی باز می شود.

تقاضای سالانه ۲۰۰ هکتار زمین در خراسان رضوی

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: سالانه ۲ هزار تا ۲ هزار و ۵۰۰ جواز تاسیس در این استان صادر می شود که ۲۰ درصد از آنها منجر به دریافت پروانه بهره برداری می گردد، در این راستا سرمایه گذاران هر سال به ۲۰۰ هکتار زمین در استان نیاز دارند.

جواد خزائی افزود: توسعه صنعتی در شهرستان مشهد با مشکل جدی کمبود زمین مواجه است که امیدواریم امسال شهرک صنعتی شماره پنج مشهد وارد مرحله اجرایی شده و طرحهای صنعتی جدید بتوانند در این شهرک اجرا شوند.

وی ادامه داد: همه بانکها به سامانه سراسری بهین یاب متصل هستند اما وقتی نسبت به رصد تسهیلات پرداختی به واحدهای تولیدی خراسان رضوی در این سامانه اقدام می کنیم فقط ۷۰۰ میلیون تومان احصا می شود در حالی که آمار پرداختی تسهیلات بیش از ۱۱ هزار میلیارد تومان در استان برای سال گذشته است که این موضوع نیاز به بررسی دارد.

سهم ۴۰ درصدی صنعت و معدن از تسهیلات بانکی

رییس شورای هماهنگی بانکهای خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: براساس سهمیه بندی انجام گرفته در کشور، ۴۰ درصد از اعتبارات بانکی به بخشهای صنعت و معدن، ۱۵ درصد به بخش کشاورزی، ۱۷ درصد به بخش مسکن و باقی آنها به بخش خدمات و بازرگانی اختصاص دارد که در قالب تسهیلات با نرخ سود ثابت ۱۸ درصد به متقاضیان پرداخت می شود.

حمید صفایی نیکو افزود: پارسال ۴۰ بانک خراسان رضوی ۸۱۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداخت کردند که ۴۸ درصد آن معادل ۳۸۰ هزار میلیارد تومان به بخشهای کشاورزی و صنعت و معدن اختصاص یافت.

وی ادامه داد: از آنجا که برخی بانکهای خراسان رضوی از ارایه آمار عملکرد خود به شورای هماهنگی بانکهای استان خودداری می کنند، رقم پرداختی سال گذشته تسهیلات بانکی در این استان چندان صحیح نیست و باید بیشتر از میزان اعلام شده باشد.

چالش اداره کل محیط زیست برای زمینهای شهرکهای صنعتی

رییس دبیرخانه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی نیز در این نشست به شرح یکی از موانع تولید صنعتی در استان پرداخت و گفت: سازمان صنعت، معدن و تجارت در هر قطعه زمین که سند ۶ دانگ دارد، بیش از یک پروانه نمی تواند صادر کند که در این زمینه پارسال مقرر شد در صورت موافقت افراد ذینفع پروانه دوم برای این زمینها صادر شود اما اداره کل حفاظت محیط زیست استان مخالف این اقدام است.

علی اکبر لبافی افزود: این در حالی است که در شرایط کنونی زمین کافی برای توسعه صنعتی وجود ندارد و صدور پروانه دوم بهره برداری در زمین یکی از راهکارهای موثر در این زمینه به شمار می رود.

مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی نیز در پاسخ به این مشکل گفت: در خصوص شهرکهای صنعتی که از نظر زیست محیطی مورد تایید این نهاد است، برای هرگونه بهره برداری از واحدهای تولیدی نیاز به استعلام از این اداره کل نیست.

تورج همتی افزود: در خصوص صدور پروانه بهره برداری در یک پلاک زمین شهرکهای صنعتی نیز نیاز به گرفتن استعلام از اداره کل حفاظت محیط زیست نیست و فقط باید واحدهای تولیدی ایجاد شده در یک پلاک هم سطح یکدیگر باشند.

وی ادامه داد: اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی هیچ مخالفتی با توسعه شهرکهای صنعتی ماشین سازی و توس مشروط بر استقرار واحدهای دانش بنیان و هایتک در آنها ندارد.

منبع: ایرنا

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: واحد تولیدی تعیین تکلیف کل حفاظت محیط زیست واحدهای تولیدی شهرکهای صنعتی بهره برداری خراسان رضوی شهرک صنعتی اداره کل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۷۵۲۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهره برداری از ۲۱ تصفیه خانه در واحد‌های تولیدی استان همدان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما استان همدان، مریم محمدی کاهش آلایندگی، بازگشت آب به چرخه تولید و جلوگیری از آلودگی محیط زیست را از جمله مزیت‌های ایجاد تصفیه‌خانه در واحد‌ها عنوان کرد و افزود: هزینه کردن برای ایجاد تصفیه‌خانه، نوعی سرمایه‌گذاری است که صاحبان صنایع و تمامی واحد‌های صنعتی باید برای موضوعات زیست محیطی هزینه کنند.

او تصریح کرد: واحد‌هایی که پساب و فاضلاب آنها در محیط زیست رها می‌شود و آلایندگی دارند؛ هر چه سریعتر نسبت به ایجاد تصفیه‌خانه و قرار گرفتن واحد در لیست واحد‌های غیرآلاینده اقدام کنند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان همدان با بیان اینکه استفاده مجدد از پساب و آب‌های خاکستری برای ما قابل توجه و در اولویت است، گفت: امروز که با تنگنا‌ها و کمبود‌های منابع آبی مواجه هستیم، بخش عمده‌ای از فاضلاب واحد‌های صنعتی باید تصفیه و به چرخه تولید بازگردد.

مریم محمدی افزود: صاحبان صنایع باید برای تحقق شعار امسال و مدیریت بسته‌بندی‌های پلاستیکی و کاهش کیسه‌های پلاستیکی تلاش کنند.

دیگر خبرها

  • بهره برداری از ۲۱ تصفیه خانه در واحد‌های تولیدی استان همدان
  • بازدید هیات هرمزگانی از نمایشگاه لاستیک و پلاستیک کشور چین
  • طرح به کارگیری زندانیان رای باز در واحد‌های تولیدی
  • طرح به کارگیری زندانیان رای باز در واحد‌های تولیدی ورامین
  • گازرسانی به ۱۰۰ واحد صنعتی در کردستان
  • سیاست‌های صنعتی باید تعیین تکلیف شود/ سهم اندک تولید از اعتبارات بانکی
  • بررسی و رفع مشکلات ۱۷ طرح تولیدی و صنعتی چهارمحال و بختیاری
  • اتصال ۱۲۶۸ واحد تولیدی و صنعتی به شبکه سراسری گاز در کردستان 
  • گازرسانی به ۱۲۶۸ واحد تولیدی و صنعتی در کردستان
  • ۱۲۶۸ واحد تولیدی و صنعتی کردستان به شبکه سراسری گاز متصل شدند