Web Analytics Made Easy - Statcounter

جاسوس دستگیر شده آمریکا در ایران طی مقاله‌ای در روزنامه واشنگتن پست نوشت: خنده‌دارترین عنوان در میان بسیاری از جدل‌های مطروحه علیه تلاش‌های رئیس جمهور بایدن برای تعامل با ایران این است که دولت او در نهایت فریب جمهوری اسلامی را خواهد خورد!

گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو؛ «جیسون رضائیان» جاسوس سازمان مرکزی اطلاعات آمریکا (C.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

I.A) است که در سال ۲۰۱۴ توسط نیروهای امنیتی بازداشت و در جریان یک مبادله آزاد شد. وی که در پوشش خبرنگار روزنامه «واشنگتن پست» آمریکا به ایران سفر کرده بود، در گزارشی با عنوان «شایعات پیرامون مذاکرات با ایران را باور نکنید. اصل ماجرا اینجاست» در همین روزنامه نوشت: طی چند هفته گذشته، گزارشات بی اساسی درباره دولت بایدن و مذاکرات آن با ایران در رسانه‌ها منتشر شد. به ویژه این مسئله که بایدن تسلیم درخواست‌های بی‌سابقه تهران جهت بازگشت به توافقنامه هسته‌ای سال ۲۰۱۵ شده است. باور نکنید! از صحبت‌های ماه گذشته چند تن از مقامات کلیدی آمریکا مشخص شد که آن‌ها درحال آماده سازی برای طیفی از نتایج احتمالی نظیر عدم بازگشت به توافقنامه و احتمالاً اعمال فشار از سوی تهران جهت تسلیحاتی‌کردن برنامه هسته‌ای خود هستند. مَخلص کلام؛ آن‌ها مشغول کار خود هستند.

خوشبختانه، در هر سطحی از دولت بایدن مقاماتی هستند که چالش‌های ایران را می‌شناسند؛ زیرا آن‌ها در گذشته با ایرانی‌ها سروکار داشتند. خنده‌دارترین عنوان در میان بسیاری از جدل‌های مطروحه علیه تلاش‌های رئیس جمهور بایدن برای تعامل با ایران این است که دولت او در نهایت فریب جمهوری اسلامی را خواهد خورد.

دونالد ترامپ تیمی بدون تجربه در رابطه با موضوع ایران را برسر کار آورد که از ابتدا مشخص بود هیچگونه پیشرفت دیپلماتیکی با تهران ایجاد نخواهند کرد. در واقع، دولت ترامپ نتوانست دیداری چهره به چهره با همتایان ایرانی ایجاد کند. دولت ترامپ و حامیان آن «راهبرد فشار حداکثری» علیه ایران را به عنوان یک استاندارد طلایی ادامه دادند.

اکنون، نیروهای ضد دیپلماسی در واشنگتن هرگونه ارتباط گیری با تهران را کاری احمقانه از سوی کسانی می‌دانند که خطر واقعی را درک نمی‌کنند. آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا در واکنش به این انتقادات گفت: «هیچگونه ساده اندیشی درباره موضوع ایران وجود ندارد. در مقابل، این مسیر کاملاً روشنی برای رو به رو شدن با مسئله‌ای است که موثراً توسط برجام حل شده بود.»

هنگامی‌که از برجام خارج شدیم، رفتار ایران بدتر از زمانی شد که در برجام بودیم؛ خیلی بدتر. حجم ذخایر اورانیوم غنی‌شده ایران در پایان دولت ترامپ، نزدیک به سطحی بود که برای ساخت سلاح اتمی لازم است و نیروهای آن در حملات منطقه‌ای خود جنگ طلب‌تر از قبل شده بودند. بسیاری از تصمیم‌گیران دولت بایدن در دولت اوباما نیز خدمت کرده‌اند. با این وجود بایدن به مبارزه با تصور ساده‌اندیشی مقامات در قبال ایران ادامه می‌دهد. این موضوع حقیقاً واقعی نیست.

جاسوس دستگیر شده آمریکا در ایران در راستای تایید مقامات دولت بایدن و اشراف آنان بر موضوع ایران نوشت: بایدن کارشناسان سیاست خارجی، امنیت ملّی و حقوقی را که تجربه مواجهه مستقیم با ایران بصورت آشکار یا محرمانه را داشتند، جایگزین دلقک بازی ترامپ کرد.

ویلیام برنز رئیس فعلی سازمان C.I.A و جیک سالیوان مشاور امنیت ملّی آمریکا، جلساتی را با ایرانی‌ها از طریق کانال‌های محرمانه درباره موضوع هسته‌ای در سال ۲۰۱۲ آغاز کردند. این موضوع به دوران رئیس‌جمهور محمود احمدی‌نژاد برمی‌گردد که قبل از دولت روحانی و دوران تصدی ظریف بر وزارت امور خارجه بود.

ویلیام برنز با ۶ رئیس جمهور آمریکا ـــ سه تن دموکرات و سه تن جمهوری‌خواه ـــ کار کرده است. او یکی از باهوش‌ترین سیاستمداران و باتجربه‌ترین دیپلمات‌های تاریخ ملتّ ماست. او در سال ۲۰۱۹ به من گفت: «راهکار هوشمندانه‌تر از حفظ برجام، پیگیری مذاکرات بعدی برای مواجهه با برخی از نقص‌های موجود در توافقنامه و نیز گسترش آن در قالب یک راهبرد وسیع‌تر برای عقب راندن تهدیدات ناشی از اقدامات ایران در منطقه برای آمریکا است.» این مسیر دقیقاً همان چیزی است که تیم بایدن درصورت ورود مجدد به برجام، برای دستیابی به آن تلاش خواهد کرد.

جان فینر معاون سالیوان در شورای امنیت ملّی آمریکا است که رئیس دفتر جان کری بود. فینر ساعت‌های زیادی در اوج مذاکرات میان کری و ظریف در سال ۲۰۱۵ حضور داشت.

در مقایسه با کری، وندی شرمن معاون وزیر خارجه نیز یکی از معدود دیپلمات‌هایی است که تجربه بالایی در مذاکره مستقیم با ایرانی‌ها دارد. شرمن سال گذشته به من گفت: «ممکن است که در فرآیند این مذاکرات برای منافع و مهارت‌های طرفین احترام قائل شده باشیم، امّا حداقل برای من یکی هیچوقت اساس کار بر اعتماد [به ایرانی‌ها] نبوده است.»

هیچ یک از مقامات قبلی و فعلی بهتر از برت مگ‌کورک هماهنگ کننده شورای امنیت ملی آمریکا در مسائل مربوط به غرب آسیا و شمال آفریقا با آزادی گروگان‌های! آمریکایی از ایران آشنا نیست. مگ‌کورک کسی بود که به‌صورت محرمانه برای آزادی من به همراه تعدادی دیگر در سال ۲۰۱۶ در ازای تبادل با چند ایرانی دربند آمریکا مذاکره می‌کرد.

همزمان با نزدیکی به انتخابات ریاست جمهوری ایران در ماه ژوئن / خرداد که می‌تواند چشم انداز سیاسی آن را به طرز چشمگیری تغییر دهد، مقامات ارشد دولت بایدن مذاکرات را با نهایت احتیاط پیش می‌برند. این امر به دلیل عمق تجربه آنان است که میزان خطر، حساسیت موضوع و شکنندگی نتایج را درک می‌کنند.    جیسون رضائیان در پایان نوشت: همزمان با استمرار تلاش برای گفتگو با ایران از طریق چند جبهه، منتقدان به لکه دار کردن نظریه تعامل با ایران و تیم پشت آن ادامه می‌دهند. امّا فریب نخورید. ما اطلاع داریم که گزینه جایگزین این نوع دیپلماسی چیست - و ما به حذف آن رای دادیم.   ترجمه: ایلیا فروزش

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: سیاسی جیسون رضائیان ایران آمریکا دولت بایدن رئیس جمهور ایرانی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۷۵۶۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نتانیاهو و بایدن تصمیم نهایی را برای منطقه گرفتند؟

کاخ سفید اعلام کرد جو بایدن رئیس جمهور آمریکا و بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی شامگاه امروز یکشنبه تلفنی گفتگو کردند.

به گزارش مهر، در بیانیه کاخ سفید آمده که بایدن در این مکالمه تلفنی بر پایبندی کامل آمریکا به حمایت از امنیت رژیم صهیونیستی تاکید کرده است. بایدن همچنین بر ضرروت افزایش ورود کمک‌ها به غزه با هماهنگی نهاد‌های فعال در زمینه بشردوستانه تاکید کرده است.

کاخ سفید تاکید کرد که بایدن و نتانیاهو در مورد عملیات نظامی در رفح گفتگو کردند و بایدن بار دیگر بر موضع صریح خود در این زمینه تاکید کرده است.

در بیانیه کاخ سفید آمده که بایدن و نتانیاهو در مورد افزایش کمک‌ها به غزه و آمادگی برای بازگشایی گذرگاه‌های شمالی از این هفته گفتگو کردند.

مذاکرات جاری برای دستیابی به توافق آتش‌بس و مبادله اسرا از درگیری محور‌های گفت و گوی بایدن و نتانیاهو بوده است.

از سوی دیگر، «جو بایدن»، رئیس جمهور آمریکا روز شنبه در حساب کاربری خود در رسانه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) در اقدامی عوام فریبانه با به تصویر کشیدن یکی از آزادشدگان از سوی گروه‌های مقاومت فلسطینی ادعا کرد: تا زمانی که همه گروگان‌ها (اسیران) مانند «ابیگل» (Abigail) که توسط (مقاومت اسلامی فلسطین) حماس از خانواده‌های خود جدا و نگهداری شده‌اند، به آغوش خانواده‌های خود باز گردند، آرام نخواهم گرفت!

رئیس جمهور آمریکا با نادیده گرفتن شرایط طاقت فرسای هزاران اسیر مظلوم فلسطینی در بند اشغالگران قدس در این خصوص مدعی شد: به آن‌ها قول می‌دهم. به خانواده‌های آن‌ها قول می‌دهم.

از سوی دیگر، «جان کربی» هماهنگ کننده امور راهبردی شورای امنیت ملی آمریکا امروز یکشنبه در مصاحبه با شبکه تلویزیونی اِی بی سی اعلام کرد که اشغالگران قدس پیش از آغاز حمله به رفح دیدگاه‌ها و نگرانی‌های واشنگتن را دریافت خواهد کرد.

هماهنگ کننده امور راهبردی شورای امنیت ملی آمریکا در این گفتگوی تلویزیونی ادامه داد: آن‌ها به ما اطمینان داده‌اند که تا وقتی درباره چشم انداز‌ها و نگرانی‌های خود گفتگو نکرده‌ایم، به رفح حمله نکنند.

«جان کربی» در این مصاحبه اضافه کرد که «در صدر برنامه سفر آتی بلینکن (وزیر خارجه آمریکا)» به منطقه، «تلاش برای حصول آتش بس موقت ۶ هفته‌ای ادامه خواهد داشت».

این مقام آمریکایی در ادامه افزود که در صورت موافقت حماس با توافق تبادل اسرا، ممکن است این آتش بس برقرار شده و طرح حمله نظامی به رفح منتفی اعلام شود.

رویترز پیشتر اعلام کرده بود که وزیر امور خارجه آمریکا قرار است طی سفری دو روزه به عربستان با شرکت در نشست اقتصادی به میزبانی ریاض با شرکای منطقه‌ای خود درباره تحولات منطقه و آتش بس در غزه رایزنی کند.

وزارت خارجه آمریکا دیروز شنبه با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه این کشور در یک سفر دو روزه طی روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه هفته جاری به عربستان سعودی سفر خواهد کرد.

وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که قرار است وزیر امور خارجه آمریکا در سقر دو روزه قریب الوقوع به عربستان سعودی طی روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه هفته جاری با شرکت در نشستی با شرکای منطقه‌ای خود مسئله آتش بس در نوار غزه و مذاکرات بر سر آزادی اسرای اسرائیلی را از نزدیک رایزنی و بررسی کند.

دیگر خبرها

  • نتانیاهو و بایدن تصمیم نهایی را برای منطقه گرفتند؟
  • بایدن و نتانیاهو تلفنی گفتگو کردند
  • حال فوتبال خوب است اما باور نکنید!
  • بایدن و نتانیاهو تلفنی گفت وگو کردند
  • پیشی گرفتن ترامپ از بایدن در نظرسنجی‌ها
  • عضو کمیته استیناف: حال فوتبال خوب است اما باور نکنید!
  • انتقاد بایدن از ترامپ در مهمانی در کاخ سفید
  • بایدن: قصد دارم با ترامپ مناظره کنم
  • شاید باور نکنید اما نوشیدن جوش شیرین این خواص را دارد!
  • رایزنی سئول و واشنگتن درباره تقسیم هزینه‌های حضور سربازان آمریکایی