Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرارو- درحالیکه به زودی تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری آغاز می‌شود، برخی از نامزد‌های مطرح در مورد مباحث سیاست خارجی نیز صحبت‌هایی را مطرح کرده اند، این درحالی است که به گفته کارشناسان سیاسی، اصولا دولت نمی‌تواند خود راسا در حوزه سیاست خارجی اقدامی را انجام دهد.
به گزارش فرارو، در حالی که این روز‌ها مذاکرات مربوط به احیای برجام در وین در جریان است، بسیاری از ناظران سیاسی معتقدند، در نهایت دو طرف بر سر احیای برجام به توافق خواهند رسید، حال در چنین وضعیتی این سوال به میان می‌آید، آیا با تغییر دولت روند مذاکرات نیز ممکن است با تغییر و تحول روبرو شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اظهارات نامزد‌ها در حوزه سیاست خارجی تنها کارکرد تبلیغاتی دارد
فریدون مجلسی کارشناس مسائل بین‌الملل در گفتگو با فرارو با اشاره به اینکه شعار‌های نامزد‌های ریاست جمهوری در حوزه سیاست خارجی صرفاً کارکرد تبلیغاتی دارد، گفت: با توجه به اینکه دیگر امروز کاملاً عیان شده سیاست‌های کلی کشور در حوزه سیاست خارجی توسط رهبری تعیین می‌شود، عملاً دولت و وزارت امور خارجه، کاره‌ای نیستند، بنابراین اظهاراتی که نامزد‌های ریاست جمهوری در مورد سیاست خارجی می‌کنند صرفاً می تواند جنبه و مصرف تبلیغاتی داشته باشد.
وی افزود: از سوی دیگر باید به این نکته اشاره کرد که در حال حاضر دو گفتمان در انتخابات از لحاظ رویکرد تعامل با جهان روبروی هم قرار دارند که به نظر می‌رسد در این رابطه طرفی که به سمت هسته سخت قدرت نزدیکتر است دست بالا را در انتخابات دارد، این طیف معتقد به مقاومت در برابر آمریکا و مخالف هرگونه تعامل با جهان است و خواستار انزوای ایران در سطح بین‌الملل بوده و همواره در این زمینه بیان ایدئولوژیک دارد.
مجلسی یادآور شد: طی ۱۷، ۱۸ سال گذشته نیز همواره طیف تندرو منویات خود در حوزه سیاست خارجی را جلو برده، این در حالی است که از اوایل دهه ۸۰ و در زمان دولت آقای خاتمی مذاکرات هسته‌ای ایرانن و غرب آغاز شد، هنوز بعد از این همه سالی که گذشته پرونده تعامل ایران با جهان بسته نشده و در دولت‌های مختلف این مذاکرات ادامه داشته، بدون این که به یک نتیجه دائمی ختم شود.
این کارشناس مسائل بین‌الملل اضافه کرد: در حال حاضر نیز به نظر می‌رسد که پرونده هسته‌ای در اختیار آقای عراقچی است و وی مذاکرات را مدیریت می‌کند، از سوی دیگر آقای ظریف نیز به نظر می‌رسد در موضوع مذاکرات نقش چندانی در حال حاضر ندارد، با توجه به اتفاقات و حاشیه‌هایی که برای او طی این مدت رخ داده، همچنین بعد از ۸ سال نیز او با اتمام کار دولت باید کناره‌گیری کند بعد از سال‌هایی که در متن مذاکرات حضور فعالی را داشته که منجر به امضای توافق هسته‌ای و برجام در سال ۲۰۱۵ شد.   روسای جمهور در ایران هیچگونه اختیاری در حوزه سیاست خارجی ندارند
علی بیگدلی کارشناس مسائل بین‌الملل در گفتگو با فرارو با اشاره به اینکه اصولاً روسای جمهور در ایران هیچگونه اختیاری در حوزه سیاست خارجی ندارند، گفت: با توجه به اینکه قانون اساسی نیز بر این موضوع تاکید کرده که سیاست‌های کلی و خطوط اصلی سیاست خارجی توسط رهبری تعیین می‌شود عملاً شعار‌هایی که نامزد‌های ریاست جمهوری در حوزه سیاست خارجی و تعامل با کشور‌های دنیا می‌دهند، نمی‌تواند قابل استناد باشد.
وی افزود: به نظر می‌رسد در حوزه سیاست خارجی همچنان مسایلی که طی این سال‌ها جاری و ساری بوده، ادامه پیدا کند مگر اینکه یک تغییر در حوزه سیاست گذاری‌های کلان کشور رخ دهد که با توجه به وضعیت حاضر بعید است که چنین اتفاقی بیفتد، بنابراین با تغییر دولت، سیاست خارجی ایران تغییر چندانی نخواهد کرد، در حال حاضر وضعیت ایران بسیار خاص و به نوعی بغرنج است، زیرا که از لحاظ اقتصادی و معیشتی مردم در تنگنای فراوانی هستند، اگر رئیس جمهور آینده ایران می‌خواهد وضعیت اقتصادی را سروسامان دهد، این موضوع در گرو حل و فصل مسائل بین المللی ایران با کشور‌های جهان است و تا زمانی که این موضوعات حل نشود، وضعیت اقتصادی بهبود نخواهد یافت.
این استاد دانشگاه یادآور شد: وعده‌های اقتصادی که برخی از نامزد‌ها در مورد بهبود وضعیت معیشتی مردم می‌دهند، تنها در صورتی محقق می‌شود که تحریم‌ها برداشته شود، در غیر این صورت وضعیت اقتصادی حتی وخیم‌تر نیز خواهد شد، بنابراین تا تکلیف برجام و رفع تحریم‌ها مشخص نشود اوضاع اقتصادی تغییر نخواهد کرد.
بیگدلی اضافه کرد: در مورد مذاکرات برجام که در وین در جریان است نیز باید گفت به نظر می‌رسد توافقات برای بازگشت همزمان ایران و آمریکا به تعهدات برجامی با توجه به توافق سال ۲۰۱۵ حاصل شده به نحوی که ایران غنی‌سازی زیر ۵ درصد را از سر خواهد گرفت و آمریکا نیز تحریم های در حوزه‌های مربوط به برجام را رفع خواهد کرد.
وی ادامه داد: اما در مورد اینکه آمریکا کلیه تحریم آن را رفع کند چنین اتفاقی نخواهد افتاد، آمریکا تحریم‌ها را به دو دسته تقسیم کرده، دسته اول مرتبط با برجام است آن‌ها رفع خواهند شد، در مورد سایر تحریم‌ها آمریکا لغو آن‌ها را به تحقق چهار شرط از سوی ایران موکول کرده، شروطی است که آمریکا لغو همه تحریم‌ها را منوط به انجام آن‌ها کرده، به نوعی آمریکا تحریم‌ها را به عنوان گرویی برداشته تا شروط محقق شود.

منبع: فرارو

کلیدواژه: نامزدهای ریاست جمهوری انتخایات 1400 برجام سیاست خارجی رئیسی لاریجانی جهانگیری جلیلی رضایی پزشکیان نامزد های ریاست جمهوری حوزه سیاست خارجی مسائل بین الملل نظر می رسد حال حاضر تحریم ها نامزد ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۷۹۴۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۳ فرد و نهاد انگلیسی از سوی ایران تحریم شدند

به گزارش گروه سیاسی ایسکانیوز، در چارچوب اجرای قانون «مقابله با اقدامات خصمانه رژیم صهیونیستی علیه صلح و امنیت» مصوب مورخ ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ مجلس شورای اسلامی، وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، وفق مصوبات مراجع ذیربط، در چارچوب قواعد حقوقی مرتبط و سازوکارهای تحریمی مربوطه و به عنوان عمل متقابل، تعدادی از نهادها و اشخاص بریتانیایی را به دلیل اقدامات عامدانه آنان در حمایت و تسهیل اقدامات رژیم صهیونیستی از جمله در ارتکاب اعمال تروریستی علیه صلح و امنیت منطقه ای و بین المللی، نقض سازمان یافته (سیستماتیک) حقوق بشر، جنگ افروزی، استفاده از تسلیحات سنگین و سلاح‌های ممنوعه علیه غیر نظامیان، محاصره انسانی، آواره کردن مردم فلسطین، شهرک سازی غیرقانونی و ادامه اشغال سرزمین فلسطین، تحریم می‌کند:

بیشتر بخوانید: کنعانی: تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند

نهادها:
• پایگاه هوایی آکروتیری پادشاهی بریتانیا در قبرس
• ناو دیاموند نیروی دریایی انگلیس در دریای سرخ
• شرکت البیت سیستم بریتانیا
• شرکت مگیت پارکر بریتانیا
• شرکت رافائل بریتانیا

اشخاص:
• گرنت شاپس، وزیر دفاع انگلیس
• جیمز هاکنهال، فرمانده فرماندهی استراتژیک ارتش بریتانیا
• شارون نسمیت، معاون ستاد کل نیروهای مسلح
• پائول رایموند گریفیتس، دستیار ستاد کل نیروهای مسلح
• آدریان برد، مدیر اطلاعات دفاعی وزارت دفاع بریتانیا
• ریچارد کمپ، فرمانده ناو ریچموند نیروی دریایی بریتانیا در دریای سرخ
• سیمون کلاک، فرمانده پایگاه هوایی آکروتیری بریتانیا در قبرس
• پیتر ایوانس، فرمانده ناو دیاموند نیروی دریایی بریتانیا در دریای سرخ

جمهوری اسلامی ایران ضمن محکوم نمودن اقدام رژیم انگلیس در حمایت و تسهیل اقدامات مخرب اشخاص و نهادهای مذکور شامل حمایت و تسهیل ارتکاب اعمال تروریستیِ رژیم صهیونیستی که نقض تعهدات بین المللی رژیم انگلیس در مقابله با تروریسم به شمار می رود، اعلام می نماید که اقدام رژیم انگلیس، نقض آشکار اصول اساسی حقوق بین الملل مندرج در منشور ملل متحد می باشد.

کلیه نهادهای جمهوری اسلامی ایران طبق مصوبات مراجع مربوطه، اقدامات لازم را که شامل ممنوعیت صدور روادید و عدم امکان ورود به قلمرو جمهوری اسلامی ایران، مسدود شدن حساب های بانکی در نظام مالی و بانکی و توقیف اموال و دارایی در قلمرو تحت صلاحیت جمهوری اسلامی ایران خواهند بود، جهت اجرای این تحریم ها معمول خواهند داشت.

بدیهی است این اقدام تحریمی، نافی پیگیری کیفری افراد به سبب دست داشتن در اقدامات مجرمانه در محاکم قانونی دارای صلاحیت نخواهد بود.

جمهوری اسلامی ایران ضمن اعمال این تحریم ها، رژیم انگلیس را در قبال حمایت از تروریسم و نقض حقوق بشر، مسئول و پاسخگو می‌داند.

انتهای پیام/

کد خبر: 1229245 برچسب‌ها ایران

دیگر خبرها

  • دستاورد مجموعه‌های دانش‌بنیان‌ ایرانی قابل تقدیر است
  • محمود احمدی‌نژاد استعفا می‌دهد؟ جنجال بزرگ آقای سیاست‌مدار
  • رابرت کندی به بایدن: کنار بکش تا ترامپ را شکست بدهم
  • درخواست عجیب نامزد مستقل انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا از جو بایدن
  • شبکه ملی تنظیم‌گری ایران رونمایی شد
  • ۱۳ فرد و نهاد انگلیسی از سوی ایران تحریم شدند
  • مشورت با آیت الله برای کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری /به محسن رضایی گفتم پیروز نمی شود و دو سه میلیون رأی خواهد داشت
  • انسیه خزعلی توضیح داد؛ طرح زیست عفیفانه در حوزه حجاب و عفاف چیست؟
  • جمهوری اسلامی با جنگ‌ها و تحریم‌ها قوی‌تر می‌شود | حمله به اسرائیل همه جهان را آرام کرد | در عملیات وعده صادق هیچ ایرانی از واکنش دشمن نترسید
  • نسخه برزیلی برای خودروسازی ایران