Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، عنایت الله رحیمی در دیدار با امین عارف نیا مدیر عامل صندوق کمک به توسعه فرهنگ و هنر با بیان اینکه شیراز یک هزار و ۸۰۰ هکتار بافت فرسوده و ۳۵۰ هکتار بافت تاریخی فرهنگی دارد، گفت: احیای بافت تاریخی این شهر به صورت فرهنگ مبنا بهترین، ماندگارترین و کم هزینه‌ترین اقدام است و این فرصت و ظرفیت هم اکنون وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استاندار فارس افزود: عدم سرزندگی موجب فراموشی این بافت شده است که این موضوع دارای ابعاد کالبدی، اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی است.

او با اشاره به این که برنامه جامع مشترک برای ارائه خدمات دستگاه‌های مسئول به بافت‌های تاریخی طراحی شده و در چند محله هدف اجرا شده است، افزود: سنگ سیاه یکی از محلات هدف این طرح است که فعالیت‌های قابل توجهی در آن صورت گرفته و نتایج خوبی را نیز به دنبال داشته است.

رحیمی با بیان این که خانه‌ها و آثار تاریخی ارزشمندی در بافت تاریخی شیراز وجود دارد، ادامه داد: خانواده‌های اصیل شیرازی در این محلات ساکن بوده اند که به دلایل مختلفی مانند فرسودگی، نقل مکان کرده اند و مهاجرت خانواده‌های اصیل شیراز از بافت تاریخی موجب آسیب دیدن جایگاه و شخصیت اجتماعی بافت تاریخی شده و زمینه رشد آسیب‌های اجتماعی را فراهم کرده است.

او گفت: سرمایه گذاری صندوق کمک به توسعه فرهنگ و هنر و سامانه موسوم به تحفه با ارائه تسهیلات لازم برای فعالیت‌های هنری در بافت تاریخی شیراز اقدامی اقتصادی است که ایجاد اشتغال را نیز به دنبال خواهد داشت.

استاندار فارس ادامه داد: شیراز در طول سال پذیرای گردشگران خارجی است که علاقه‌مند به بازدید از بافت تاریخی و آشنایی با تاریخ، ادبیات و رسوم مردم شیراز هستند، بافت تاریخی محل مناسبی برای تبلور شخصیت و هویت فرهنگی شیراز است و فعالیت‌های هنری مانند نقاشی، خطاطی، موسیقی، انیمیشن، تئاتر، تعزیه، مد و لباس و انواع غذا‌ها و خوراکی‌های شیراز می‌تواند در این محیط عرضه شود.

رحیمی رسیدگی به وضعیت فاضلاب، جمع آوری زباله، نوسازی و بهسازی، روشنایی معابر، امنیت و امکانات ارتباطاتی را از الزامات کالبدی احیای بافت تاریخی برشمرد و با تاکید بر این که در این زمینه اقدامات بسیار خوبی انجام شده است، افزود: با فعالیت‌های هنرمندانه و خلاقانه، بافت تاریخی به بدنه زنده و پررونق شهر بازمی گردد؛ زیرا اقتصاد خلاق حرف اول را در شهر‌های تاریخی دنیا می‌زند.

او با تاکید بر این که بافت تاریخی شیراز هم اکنون زنده شده و عده‌ای از ساکنان قدیمی این بافت علاقه‌مند به بازگشت به این مناطق هستند، گفت: گذر‌های تاریخی مختلفی در سطح شهر شیراز برای ایجاد رسته‌های خاص فعالیت‌های هنری مناسب هستند که باید با کار فرهنگی زمینه ایجاد و گسترش آن‌ها را فراهم کنیم.

در این دیدار مدیرعامل موسسه کمک به توسعه فرهنگ و هنر با اشاره به فقر فضا‌های فرهنگی، ایجاد پهنه و گذر‌های فرهنگ و هنر را اقدامی راهگشا در احیای بافت تاریخی و توسعه فضا‌های فرهنگی برشمرد.

امین عارف نیا گفت: اقدامات انجام شده برای احیای بافت تاریخی شیراز با مشارکت مردم شایسته توجه است و قطعاً حضور اصحاب فرهنگ و هنر در این بافت ارزش آفرین خواهد بود.

مدیر عامل موسسه کمک به توسعه فرهنگ و هنر به تفاهم با شهرداری شیراز برای تبدیل محله سنگ سیاه به پهنه فرهنگ و هنر اشاره کرد و گفت: تسهیل حضور صاحبان کسب و کار‌های فرهنگی و هنری در بازار هنر شیراز می‌تواند این بازار را به موتور محرک احیای بافت مبدل کند.

عارف نیا تسهیلات در نظر گرفته شده برای اعطا به کارآفرینان فرهنگ و هنر را کمکی موثر برای استقرار صاحبان کسب و کار‌ها در بازار هنر و گذر فرهنگ و هنر دانست و گفت: در مجموع ١٨٠ میلیارد ریال تسهیلات برای علاقه‌مندان به استقرار و فعالیت در این پهنه اعطا خواهد شد.

شهردار شیراز نیز در آیین انعقاد این تفاهم نامه گفت: ایجاد گذر فرهنگ و هنر در محله تاریخی سنگ سیاه یک ارزش افزوده فرهنگی ویژه را برای محله سنگ سیاه به ارمغان می‌آورد و این ارزش افزوده فرهنگی به هویت بخشی بافت تاریخی کمک می‌کند.

حیدر اسکندرپور افزود: محله تاریخی سنگ سیاه با انجام اقداماتی با هدف به روز کردن اقدامات دستگاه‌های خدمات رسان همچون زیرزمینی کردن شبکه برق، اجرا و نوسازی شبکه آب، فاضلاب و گاز و سپس کفسازی، بدنه سازی و نورپردازی و نصب شیر آتش نشانی در کوچه‌ها و گذر‌ها محله سنگ سیاه، ظرف سه ماه آینده به یکی از زیباترین گذر‌ها و مسیر‌های بافت تاریخی تبدیل می‌شود.

او با یادآوری سال‌های پیشین که شاهد تجمع بسیار زیاد معتادان و افراد کارتن خواب در محله تاریخی سنگ سیاه بودیم، گفت: با افتخار می‌گویم که امروز و با اقدامات انجام شده طی چند سال گذشته، سنگ سیاه به یکی از قطب‌های قدرتمند اقتصاد گردشگری شیراز تبدیل شده است و با ایجاد گذر فرهنگ و هنر، ارزش افزوده آن افزون‌تر نیز می‌شود.

شهردار شیراز ادامه داد: با وجود محدودیت‌های اقتصادی و شیوع کرونا در کشور، اما توانستیم در سال ۹۹ اتفاقات خوبی را برای بافت تاریخی فرهنگی رقم بزنیم و امروز با قاطعیت و استناد به آمار و مستندات اعلام می‌کنم که اقدامات، پروژه‌ها و سرمایه گذاری‌های انجام شده در دو سال گذشته در بافت تاریخی فرهنگی شیراز معادل کل سال‌های پیشین است.

اسکندرپور با اشاره به اجرای ۳۲ پروژه در بافت تاریخی فرهنگی توسط شهرداری شیراز افزود: مجموعه اقدامات انجام شده در بافت تاریخی منجر به ایجاد ارزش افزوده اقتصادی در آن شده است و این ارزش افزوده باعث افزایش میل حضور به سرمایه گذاری در بافت و بازگشت دوباره ساکنین قدیمی به آنجا هستیم و امیدواریم در آینده با اجرای پروژه‌های بهسازی و باززنده سازی بافت تاریخی را در فهرست ثبت یونسکو قرار دهیم.

شهردار شیراز با اشاره به همکاری دستگاه‌های مختلف برای بهسازی بافت تاریخی فرهنگی گفت: معتقدم امسال یکی از فرهنگی‌ترین هفته‌های شیراز را برگزار کردیم. در این هفته با برنامه ریزی‌های انجام شده و با در نظر گرفتن لزوم کمک به هنرمندانی که در طول مدت شیوع کرونا آسیب‌های اقتصادی دیدند، سفارش اجرای کار‌های فاخر موسیقیایی با موضوع ترانه شیراز، تالیف کتاب در زمینه مکتب شیراز و .. را به هنرمندان دادیم. همچنین با تخصیص اعتباری مناسب آثار هنرمندان تجسمی را خریداری کردیم.

امین عارف‌نیا مدیرعامل موسسه کمک به توسعه فرهنگ و هنر نیز در این آیین با تشکر از گام‌هایی که برای توسعه فضا‌های فرهنگی و هنری در شیراز برداشته شده است، گفت: متاسفانه سرانه فضا‌های فرهنگی در ایران با فقر جدی روبرو و حدود ۲۰ سانتی متر برای هر ایرانی است، از این رو نیاز است تا با مشارکت و همدلی بین دولت، بخش عمومی و هنرمندان اقداماتی جهت توسعه فضا‌های فرهنگی هنری برداشته شود.

مدیرعامل موسسه کمک به توسعه فرهنگ و هنر اضافه کرد: موضوع احداث گذر‌های فرهنگ و هنر در شهر‌های کشور به ویژه شهر‌هایی با پیشینه غنی تاریخی همچون شیراز در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مطرح شده بود و در شهر‌های تاریخی فضا‌ها و ابنیه‌ای وجود دارند که می‌توانیم با ایجاد پیوند بین آن‌ها و هنرمندان، گامی برای توسعه فضا‌های فرهنگی برداریم.

عارف نیا افزود: برای اینکه بتوانیم اصحاب فرهنگ و هنر را برای کارآفرینی ترغیب کنیم، تمهیداتی را در نظر گرفته ایم و با موافقت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مقرر شد مجموعا ۱۸ میلیارد تومان تسهیلات کم بهره به هنرمندان و کسب و کار‌هایی که در گذر فرهنگ و هنر محله سنگ سیاه حضور پیدا کنند اختصاص می‌دهیم، این میزان معادل آنچه است که تا امروز در کل کشور به هنرمندان تمهیدات پرداخت شده است.

او با اعلام اینکه تلاش داریم در مردادماه گذر فرهنگ و هنر در محله سنگ سیاه به بهره‌برداری برسد، گفت: با انعقاد این تفاهم نامه، کسب و کار‌های مختلف در گذر فرهنگ و هنر سنگ سیاه مستقر می‌شوند و اقدام ماندگاری را در شیراز رقم می‌زنیم.

مدیرعامل موسسه کمک به توسعه فرهنگ و هنر اضافه کرد: پیشینه شیراز در حوزه فرهنگی و هنری، ستودنی است و با افتخار به این پیشینه غنی باید برای توسعه فضا‌های فرهنگی و هنری تلاش مضاعفی داشته باشیم.

انتهای پیام/ 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: استاندار فارس احیای بافت تاریخی شیراز توسعه فضا های فرهنگی بافت تاریخی فرهنگی احیای بافت تاریخی بافت تاریخی شیراز گذر فرهنگ و هنر بافت تاریخی فرهنگ و هنر محله سنگ سیاه فرهنگی و هنری ارزش افزوده کسب و کار ها سنگ سیاه انجام شده عارف نیا گذر ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۸۰۲۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر فرهنگ: در خلیج فارس همه منابع غنی انرژی را داریم

به گزارش صدای ایران از ایسنا، وی افزود: امروز، روز ملی خلیج فارس است؛ شاید عده‌ای تصور کنند در موضوع خلج فارس یک اختلاف قومی و تاریخی داریم. در چنین روزی یکی از سرداران بزرگ ایرانی، پرتغالی‌ها را بعد از ۱۰۰ سال از اینجا اخراج کرد. روز دهم اردیبهشت روز اخراج غربی‌های استعمارگر از پهنه همیشه سرافراز خلیج فارس است.

اسماعیلی با تاکید بر اینکه ما به خلیج فارس تنها به عنوان یک بخشی از سرزمین جغرافیایی نگاه نمی‌کنیم، بیان کرد: خلیج فارس بخشی از هویت تاریخی و فرهنگی ماست. در خلیج فارس همه منابع غنی انرژی را داریم که یک آبراه عظیم بین‌المللی در آن قرا دارد، ولی از آن بالاتر این است که خلیج فارس از استوانه‌های هویتی جامعه ایرانی است.


وی تاکید کرد: در هیچ بخشی از خلیج فارس چیزی جز عظمت فرهنگی ایران نمی‌بینیم. مدتی قبل به یکی از کشور‌های همسایه خلبج فارس رفتم و از چند موزه مهم آنجا، بازدید کردم هرچه توضیح می‌دادند، جز تاریخ پر افتخار ایران نبود. بخش مهمی از حوزه فرهنگی در جنوب خلیج فارس متاثر از ایران فرهنگی بزرگ ماست.

وزیر فرهنگ اظهار کرد: ایران فرهنگی در مرز‌های جغرافیایی محصور نیست؛ یک سمت این ایران فرهنگی تا عمق چین نفوذ کرده و همه شبه قاره هند، افغانستان، آسیای مرکزی، قفقاز جنوبی تا غرب مدیترانه و شمال آفریقا را در بر می‌گیرد و ما وقتی از خلیج نام می‌بریم از یک تاریخ چندهزار ساله یاد می‌کنیم.

اسماعیلی با تاکید بر اینکه ما به خلیج فارس می‌بالیم، اظهار کرد: خلیج همیشه فارس ما یکی از مهم‌ترین حوزه‌های تمدنی است. در این نقطه افتخارات بزرگی در حمایت و صیانت از ایران عزیز و فرهنگ غنی آن تجربه کردیم. در ۷ آذر ۱۳۵۹ غیور مردان نیروی دریایی با پشتیبانی نیروی هوایی توانستند، تمام تاسیسات دریایی و ناوگان دریایی رژیم بعث عراق را از بین ببرند. فاجعه تاریخی سقوط هواپیمای مسافربری توسط آمریکا در این نقطه رخ داد و ده‌ها اتفاق افتخار آمیز دیگر در این منطقه رخ داده است.

وی افزود: سال قبل با مدیریت امیر ایرانی افتخاری بزرگ آفریده شد و کره زمین را با ناوگان کاملا ایرانی دور زدند.

وزیر فرهنگ ادامه داد: نسل جوان باید با گذشته پر افتخار خود آشنا شوند. توصیه می‌کنم کتاب ایرج افشار سیستانی درباره خلیج فارس را بخوانند تا با همه داشته‌های تاریخی آشنا شوند. با هیچ‌کس درباره خلیج فارس اختلاف نظر نداریم چراکه خلیج فارس تا ابد خلیج فارس است و ان‌شاءالله به عنوان یک بخش جداناپذیر از تاریخ کشور ما خواهد درخشید.

وی در پایان، گفت: قصد داشتیم روز قبل با کاری ابتکاری به جزیره ابوموسی برویم که میسر نشد، اما ان‌شاءالله با حضور اصحاب فرهنگ و هنر مراسمی در این منطقه برگزار خواهیم کرد. این جزیره در خلیج فارس به عنوان یکی از نقاط مهم ایران شناخته می‌شود.

در پایان این برنامه با حضور امیر ایرانی (فرمانده نیروی دریایی)، محمود سالاری (معاون هنری وزارت ارشاد)، محمد خراسانی‌زاده (مدیرکل دفتر هنر‌های تجسمی)، سید مجید پوراحمدی (رئیس صندوق اعتباری هنر)، سیدمجید امامی (دبیر شورای فرهنگ عمومی) و هنرمندانی همچون داریوش ارجمند، رضا ناجی، انسیه شاه‌حسینی، رضا بنفشه‌خواه، جلیل فرجاد، محمد فیلی و... از پوستر خلیج فارس رونمایی شد.

دیگر خبرها

  • گردشگری اولین رکن سند توسعه و پیشرفت نایین است
  • برنامه ریزی برای ساماندهی گذر قدیمی جلوخان
  • آمادگی صندوق احیاء و بهره‌برداری از اماکن تاریخی برای همکاری در احیا بافت تاریخی گرگان
  • وزیر فرهنگ: در خلیج فارس همه منابع غنی انرژی را داریم
  • احیای گنجینه‌های تاریخی حیدرآباد به دست متخصصان ایرانی
  • بازسازی بافت تاریخی شهرکرمان نیازمند طرحی کارشناسی و آینده نگراست
  • تغییر مهلت پرداخت عوارض ساخت بناهای گردشگری در ملک‌های تاریخی
  • بافت تاریخی کرمان سرمایه مادی و معنوی است
  • تهدیدهای فرهنگی دشمن به فرصت تبدیل شود
  • مافیای «بافت تاریخی» به زمین می‌خورد؟