Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از ارومیه، آذربایجان‌غربی یکی از قطب‌های تولید فرش دستباف کشور است که فرش ریز ماهی خوی و افشار تکاب از برندهای جهانی فرش استان به شمار می‌روند.

استحکام، ظرافت و کیفیت بالای فرش تولیدی استان سبب شده تا این دو برند شهرت جهانی داشته باشند؛ استفاده از پشم، ابریشم، چله و گل ابریشم از دیگر مزیت‌های فرش تولیدی این استان می‌باشد که در این میان توجه به ابعاد، نقوش و رنگ آمیزی‌های متنوع با گره ترکی سبب شده تا فرش استان از شهرت جهانی برخور باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ولی در این میان حاصل دسترنج قالی‌بافان نصیب تجار می‌شود که در این میان با احیای طرح‌های قدیمی و اصیل، بازاریابی مناسب، هویت بخشی هر چه بیشتر به تولیدات استان و کاهش واسطه‌ها می‌تواند زمینه رونق هر چه بیشتر فرش دستباف استان را فراهم آورد.

طی سال‌های گذشته صادرات بی رویه فرش نامرغوب  سبب شده تا برندهای افشار تکاب و ریز ماهی خوی مشتریان خود را در بازار از دست بدهند و در این میان  به دنبال از رونق افتادن بازار فرش ریز ماهی و افشار تکاب  و با ورود افراد کم تجربه به عرصه تولید و بازار فرش استان ضرورت دارد با برنامه‌ریزی اصولی  بار دیگر این هنر صنعت را در استان احیا کرد.

وجود واسطه‌ها و سن بالای فعالان مشکلات اصلی هنر صنعت فرش

رییس مرکز ملی فرش ایران در سفر چند روز گذشته خود به آذربایجان غربی در این خصوص گفت: رفع مشکلات قالی‌بافان در دست بررسی است و با رایزنی‌هایی که انجام می‌شود در تلاش رای رفع مشکلات این هنرمندان هستیم.

فرحناز رافع با بیان اینکه در گذشته قالی‌بافان با مشکل بیمه مواجه بودند، ادامه داد: دولت مکلف شده تمام فعالان این حوزه را زیر پوشش بیمه تامین اجتماعی درآورد.

وی بر بازاریابی فرش تولیدی استان تاکید کرد و افزود: اجرای طرح خرید اقساطی فرش در سطح کشور به صورت آزمایشی از جمله اقدامات انجام شده در راستای  تحریک خانواده‌ها برای خرید فرش دستباف خوی است.

رییس مرکز ملی فرش ایران اذعان داشت: ایجاد و توسعه مجتمع‌های قالی‌بافی و استفاده از ظرفیت بنگاه‌های اقتصادی بزرگ برای حمایت از کارگاه‌های کوچک فرش از دیگر اقدامات در این حوزه به شمار می‌رود.

رافع اظهار داشت: صادرات فرش دستباف یکی از مهمترین اهداف مرکز ملی فرش ایران است که در این راستا حمایت از طرح‌های فرش ایرانی، اقامه دعوا در مجامع بین‌المللی در راستای حفظ حقوق نقشه‌ها و بافندگان فرش ایرانی در دستور کار قرار دارد به طوری‌که پیگیری برای دریافت گواهی اصالت، تولید شناسنامه‌های فرش و علامت جمعی در همین راستا اجرایی می‌شود.

رییس مرکز ملی فرش ایران مشکلات حوزه فرش دستباف را وجود واسطه‌ها و سن بالای فعالان این هنر صنعت عنوان کرد و گفت: ترغیب جوانان برای فعالیت در زمینه قالی‌بافی و فرش‌بافی یکی از موضوعاتی است که برای آن برنامه‌ریزی می‌کنیم.

تولید سالانه 290 هزار مترمربع فرش دستبافت در آذربایجان‌غربی

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان‌غربی گفت: 72 هزار نفر در حوزه فرش دستبافت آذربایجان‌غربی فعالیت دارند.

غلامرضا بابایی تصریح کرد: این فرش‌باف‌ها سالانه 290 هزار مترمربع تولید فرش دارند  که در این بین 12 هزار و 699 نفر زیر پوشش خدمات بیمه تامین اجتماعی استان قرار دارند.

وی با بیان اینکه در این حوزه بیش از 700 نفر از بیمه روستایی و عشایری بهره می‌برند، افزود: یک میلیون و 222 کارت شناسایی جدید برای فعالان این عرصه صادر شده است.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان‌غربی ادامه داد: 227 کارگاه قالی‌بافی غیرمتمرکز با مدیریت متمرکز و هفت مجتمع قالی‌بافی در گوشه و کنار استان فعالیت دارند.

بابایی با بیان اینکه اغلب فرش‌باف‌ها به بیماری مفصلی دچار می‌شوند و توجه به تامین هزینه‌های درمانی آنها یکی از موضوعات مهم است، اعلام کرد: 4 هزار نفر از مزایای بیمه تکمیلی درمانی برخوردار هستند.

وی خاطرنشان کرد: به دلیل شیوع بیماری کرونا برای 70 نفر از قالی‌بافان صدمه دیده از این بیماری، تسهیلات 10 میلیون ریالی تخصیص یافته است.

این مقام مسوول بر کسب مهارت در بین جوانان تاکید کرد و گفت: 14 آموزشگاه فنی و حرفه‌ای در استان در این زمینه فعالیت دارند که از این تعداد 10 واحد در ارومیه و 4 واحد در سایر شهرستان‌ها فعالیت دارند.

 

ثبت جهانی فرش ریز ماهی خوی

ریس گروه فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان‌غربی با اشاره به ظرفیت‌های تولید فرش دستبافت در استان، گفت: فرش افشار تکاب و ریزماهی خوی در سطح بازارهای جهانی از محبوبیت خاصی برخوردار است.

جواد وقاری افزود: ‫این دو برند از نظر رنگ، مرغوبیت، طرز بافت و نقشه، دارای بهترین کیفیت هستند که بنا به گفته مورخان این فرش‌ها قدمت 700 ساله دارند.

وی خاطرنشان کرد: این فرش‌ها با طرح‌های ماهی قوشخانه، لچک ترنج، شاه‌عباسی، شکارگاه با حاشیه‌هایی نظیر شمعدانی، فرهاد میرزا، اسلیمی، کتیبه و افشان عرضه می‌شوند.

رییس گروه فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان‌غربی با اشاره به قدمت فرش دستبافت در استان، خاطرنشان کرد: فرش‌ افشار تکاب در سال 1389 ثبت ملی شده و فرش ریز ماهی خوی نیز سال 1392 به ثبت جهانی رسیده است.

وقاری با بیان اینکه فرش تولیدی استان در بازارهای جهانی محبوبیت خاصی دارد، گفت: آمریکا، کشورهای اروپایی همچون آلمان، انگلیس، فرانسه، هلند، کشورهای آسیایی همچون چین، روسیه از بازارهای هدف فرش تولیدی استان هستند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: فرش آذربایجان غربی آذربایجان هنر معدن و تجارت آذربایجان غربی مرکز ملی فرش ایران فرش تولیدی استان فعالیت دارند ریز ماهی خوی فرش دستبافت سازمان صنعت افشار تکاب قالی بافان فرش دستباف قالی بافی هنر صنعت واسطه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۸۱۵۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صدور سند تک برگ برای ۵۵۰ هزار هکتار از اراضی زراعی آذربایجان‌غربی

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز مهاباد؛ رئیس کل دادگستری آذربایجان‌غربی در چهارمین جلسه شورای حفظ حقوق بیت المال با محوریت کمیسیون رفع تداخلات و قرارگاه شهید سلیمانی ثبت اسناد زراعی با اشاره به صدور سند تک برگ برای ۵۵۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان گفت: در حال حاضر اراضی واقع در سه هزار و 200 پلاک استان

دارای سند تک برگ هستند.

ناصر عتباتی افزود: موضوع سندار شدن اراضی کشاورزی به صورت ریشه‌ای و اساسی مورد پیگیری قوه قضائیه است و جلوگیری از خرد شدن اراضی زراعی و صدور اسناد تک برگی کاداستر برای آنها بسیار حائز اهمیت بوده و در دستور کار ویژه دستگاه قضایی قرار دارد.

عتباتی اظهار کرد: اعضای قرارگاه شهید سلیمانی به صورت جدی در خصوص کاداستر اراضی کشاورزی پای کار هستند و پیگیریها تا صدور سند تک برگی برای تمام اراضی کشاورزی در استان ادامه خواهد داشت.

وی گفت: اقدامات انجام شده درخصوص صدور اسناد کشاورزی برای مالکان باید سازنده و حمایتی باشد تا مردم داوطلبانه حاضر به سند دار کردن املاک زراعی خود شوند.

عتباتی ، با بیان اینکه اختلافات و مشکلات در حوزه ثبت اراضی کشاورزی یکی از اولویتهای دستگاه قضایی است که با جدیت باید پیگیری شود، گفت: باید با رویکرد واقع بینانه به موضوع سند دار کردن اراضی کشاورزی نگاه و اقدام کرد.

مدیرکل دفتر مهندسی و حدنگاری و امور اراضی و مجری رفع تداخلات کشور هم در این جلسه با قدردانی از مدیریت دستگاه قضایی آذربایجان‌غربی گفت: در بررسی‌های انجام شده آذربایجان‌غربی از لحاظ وضعیت ثبت اسناد کشاورزی وضعیت خوبی دارد که نشان دهنده هماهنگی و تلاشهای متولیان امر است.

احمدی افزود: آذربایجان‌غربی جزء استانهای هدف است و برای سازمان بسیار اهمیت دارد و از نظر امنیت غذایی جزء قطب‌های کشور محسوب می شود که ضروری است هم صیانت و هم مساعدت شود تا رشد و ارتقای عملکرد‌ها در این استان تداوم پیدا کند.

وی ، با بیان اینکه خواسته سازمان، برنامه ریزی منظم برای تقویت و پیشبرد بهتر امور است،

افزود: خرد شدن اراضی زراعی امنیت غذایی را به مخاطره می‌اندازد، لذا باید از خرد شدن و تفکیک اراضی زراعی جلوگیری شود.

مجری رفع تداخلات کشور، با اشاره به اینکه استفاده از ظرفیت مردم برای سند دار کردن اراضی کشاورزی لازم است و باید همکاری مردم در این خصوص جلب شود،گفت: تعداد کمیسیونهای رفع تداخلات هم در برخی از شهر‌های استان باید افزایش یابد چون این امر می‌تواند سرعت کار را بالا ببرد و در زمان کوتاهتری به نتایج هدفگذاری شده می‌رسد.

احمدی، در پایان برای اجرای کاداستر اراضی کشاورزی آذربایجان‌غربی قول مساعد داد.

دیگر خبرها

  • امداد رسانی به نوجوان قطع عضو شده
  • صدور سند تک برگ برای ۵۵۰ هزار هکتار از اراضی زراعی آذربایجان‌غربی
  • جزئیات دستگیری ۵ نفر از اعضای شورای شهر سردشت
  • نشست هم اندیشی تشکل‌های کارگری استان
  • شوراها از نگاه بخشی و کوتاه مدت پرهیز کنند
  • کشف ۱۷ میلیارد ریال کالای قاچاق در مرزهای استان آذربایجان غربی
  • تقدیر از سازندگان پویانمایی قالی در یزد
  • ثبت ملی صنایع دستی ۲ شهر فارس
  • کشف بیش از ۱۷ میلیارد ریال کالای قاچاق در مرز‌های استان آذربایجان غربی 
  • شناسایی ۲۸۹ محدوده معدنی راکد و غیرفعال در آذربایجان‌غربی