Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-29@10:02:06 GMT

برداشت محصولات فرعی مرتعی به دلیل خشکسالی ممنوع شد

تاریخ انتشار: ۱ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۹۸۲۱۸۵

برداشت محصولات فرعی مرتعی به دلیل خشکسالی ممنوع شد

به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا نصرآبادی صبح شنبه در نشست خبری اظهارکرد: بیش از ۹۵ درصد از کل مساحت استان خراسان جنوبی را عرصه های منابع طبیعی اعم از جنگل ها، مراتع و بیابان تشکیل می دهد.که مساحت مراتع نزدیک به ۸ میلیون و ۵۰۰ هزار هکتار است.

وی با توجه به اینکه استمرار بهره برداری از گیاهان دارویی در سیاست سازمان جنگلها مراتع و آبخیزداری کشور در قالب حفظ، احیا، توسعه و بهره برداری از منابع طبیعی است افزود: بیش از ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار از مراتع استان دارای طرح اصلاح، احیا و بهره بردای است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: آنغوزه، آویشن و وشا، و سایر گیاهان دارویی عمده ترین گیاهان دارویی و صنعتی تولید شده در مراتع این شهرستان است.که بهره برداران با آگاهی از ارزش اقتصادی این گونه گیاهان در راستای در آمد خانوار، خود عاملی موثر برای حفاظت و احیا رویشگاه ها بوده، و به صورت غیر مستقیم حافظ عرصه های منابع طبیعی و ذخایر ژنتیکی آن هستند.

وی با اشاره به کاهش بی سابقه نزولات آسمانی و پراکنش زمانی نامناسب بارندگیها در سال زراعی ۱۳۹۹-۱۴۰۰ و پیش بینی عدم وقوع باران موثر طی ماه های آینده و در نتیجه تاثیر منفی آن بر رشد و نمو گونه های گیاهان دارویی، تاکید کرد: هرگونه برداشت حتی به صورت محدود می تواند تهدید جدی برای پوشش گیاهی مراتع و جنگلها باشد.

نصرآبادی اضافه کرد: برداشت از انواع گونه های گیاهان دارویی و صنعتی در سطح مراتع و رویشگاههای دارای طرح مرتعداری ممنوع و بهره برداری و استحصال محصولات صنعتی از قبیل آنغوزه و وشا به سال بعد آن هم در صورت وجود بارندگی های مناسب موکول شد.

وی اظهار داشت: با اجرای پروژه های مرتعداری از قبیل بذر کاری، کپه کاری و نهال کاری در مراتع در کنار اجرای مدیریت چرای دام به عنوان راهکار مدیریتی مفید جهت تعادل مناسب دام در مرتع می تواند تا حدودی فشار را بر عرصه مراتع کمتر کرد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی تصریح کرد: این شیوه باعث تقویت پوشش گیاهی، تثبیت خاک، کاهش فرسایش و تقویت ظرفیت مراتع و افزایش تولید علوفه می شود.

نصرآبادی در پایان از همراهی تمامی مجریان طرح های مرتعداری و بهره برداران مراتع که این موضوع را مد نظر داشته قدردانی کرد و گفت: هرگونه برداشت غیرقانونی ممنوع بوده و مردم در صورت مشاهده موارد تخطی می‌توانند با شماره ۱۵۰۴ مراتب را به اداره منابع طبیعی و آبخیزداری اطلاع رسانی کنند.

کد خبر 5217483

منبع: مهر

کلیدواژه: منابع طبیعی خراسان جنوبی بیرجند انتخابات 1400 چالش شایستگی ویروس کرونا فلسطین بوشهر جنبش ازما آمار کرونا اردبیل زلزله گرگان عکس استانها انتخابات شورای شهر و روستا واکسن کرونا کرمانشاه گیاهان دارویی منابع طبیعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۸۲۱۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عملکرد فرمانداران و روسای اداره های جهاد کشاورزی فارس

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز فارس،استاندار فارس در اولین شورای کشاورزی استان در سال ۱۴۰۳گفت: عملکرد فرمانداران و روسای اداره های جهاد کشاورزی در شهرستان ها در حوزه گیاهان دارویی، اصلاح الگوی کشت، احداث گلخانه و صنایع تبدیلی، پر کردن چاه های غیرمجاز، نصب کنتور و هوشمند شدن چاه های کشاورزی و تولید محصولات ارگانیک بصورت مستمر پایش شوند.
استاندار فارس خواستار توجه جدی مسئولین ذیربط به حوزه گیاهان دارویی شد و افزود: در زمینه گیاهان دارویی دستگاه های ذیربط در سطح مدیران کل و معاونین جلسات فشرده ای برگزار و گزارش جلسات را ارائه کنند.
ایمانیه با اشاره به اینکه فارس در تولید بسیاری از محصولات زراعی و باغی رتبه های برتر را دارد، گفت: تعاونی اشتغال و تولید سازمان جهادکشاورزی و زیرمجموعه آن، با مشارکت مردم وبا هدف ایجاد ارزش افزوده و تکمیل زنجیره های ارزش تشکیل شود؛ قطعا تحقق این موضوع برای تولید کنندگان و مشارکت کنندگان سودمند خواهد بود.
نماینده عالی دولت در فارس با تاکید بر اینکه هدف گذاری کرده‌ایم تا حداقل یک میلیارد دلار سرمایه گذاری خارجی طی هرسال در استان داشته باشیم، افزود: میزان سرمایه گذاری داخلی و خارجی مختص به سال ۱۴۰۳ را در حوزه جهادکشاورزی مشخص و ارائه کنید.
وی با تاکید بر اینکه با هرگونه کشت محصولات زراعی که با آب غیرسالم کشت شود، با قاطعیت برخورد خواهد شد، تصریح کرد: در جلسه امروز تکلیف را شفاف روشن کرده ایم؛ امحا کشت هایی که از آب های غیرسالم استفاده می کند برعهده جهاد کشاورزی شهرستان شیراز و با همکاری نیروی انتظامی، سازمان محیط زیست، دانشگاه علوم پزشکی و حوزه قضایی است.
ایمانیه با تصریح بر اینکه هیچ فردی حق ندارند سلامت مردم را در معرض خطر قرار دهد، ادامه داد: دو پیشنهاد برای فعالان این حوزه  در نظر گرفته شده ، ابتدا تهاتر زمین در مکان مناسب برای جایگزینی زمین های فعلی و یا مساعدت در کاشت درخت های غیر مثمر و احداث جنگل کاری و ایجاد صنایع چوبی است.

دیگر خبرها

  • شهرک صنعتی «کشت و صنعت» لرستان به‌زودی بهره‌برداری می‌شود
  • گیاهان دارویی بومی ایلام، در خطر انقراض
  • توسعه صادرات گیاهان دارویی با تکمیل زنجیره ارزش
  • فارس رتبه اول کشور در کشت گیاهان دارویی
  • گیاهان خوراکی خودرو؛ گنجینه‌ای ارزشمند در چهارمحال و بخیاری
  • عملکرد فرمانداران و روسای اداره های جهاد کشاورزی فارس
  • رنگین شدن سفره‌های مردم مراغه با گیاهان کوهی
  • رنگین شدن سفر‌ه ها با رویش گیاهان در مناطق کوهستانی مراغه
  • رنگین شدن سفر‌ه ها با رویش گیاهان کوهی مراغه
  • محصولات مرتعی نیشابور، سرمایه‌ای رو به نابودی