Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- نرخ  انواع حبوبات در بازار همدان نسبت به یک سال گذشته حداقل ۷۰ درصد افزایش داشته است و همین موضوع باعث حذف تدریجی حبوبات از سفره‌های مردم شده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، حبوباتی مانند نخود، عدس، لپه و لوبیا جزو کالاهایی است که در سبد غذایی اقشار مختلف مردم قرار می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر چه پزشکان و متخصصان تغذیه به علت گرانی انواع گوشت، مصرف حبوبات جایگزین را به مردم کم درآمد توصیه می‌کنند اما حبوبات هم از قافله اقلام گران جا نمانده و در طول یک سال گذشته به صورت غیرمنطقی افزایش قیمت داشته است.

نرخ حبوبات بسته‌بندی و شکیل بسیار گران‌تر از حبوبات فله‌ای است و نظارت چندانی هم بر روی قیمت آن وجود ندارد. حال حاضر قیمت هر کیلو لوبیا چیتی 40 هزار تومان، عدس 38 هزار تومان، لپه 48 هزار، نخود 35 هزار و لوبیا قرمز 35 هزار تومان است. این در حالی است که در اوایل سال گذشته قیمت هر کیلو عدس 18 هزار، لپه 28 هزار، نخود 18 هزار و لوبیا قرمز 25 هزار تومان بود.

نرخ حبوبات از سال گذشته تاکنون ثبات چندانی نداشته و همواره در حال تغییر نرخ قیمت بوده و در واقع می‌توان گفت هر هفته از قیمت جدیدی از کالاها رونمایی می‌شود و مردم هم مجبور به پذیرش آن هستند.

شرایط نامساعد آب و هوایی نرخ حبوبات را افزایش داده است  

رئیس اتحادیه خواربار فروشان همدان گفت: شرایط نامساعد آب‌ و‌ هوایی و کمبود بارندگی‌ها در سطح کشور سبب کمبود و گرانی انواع حبوبات در بازار همدان شده است.

توقیری در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم در همدان اظهار داشت: در مجموع نرخ مصوبی برای حبوبات وجود ندارد و با توجه به میزان عرضه و تقاضا در سطح بازار  قیمت حبوبات تعیین می‌شود.

قیمت انواع میوه، مواد پروتئینی و حبوبات در بازار همدان؛ سه‌شنبه 28 اردیبهشت‌ماه + جدولافزایش شدید قیمت لوبیا در بازار + تصاویرماجرای ممنوعیت ترخیص لوبیا قرمز چه بود؟/ تغییر بخشنامه در فاصله چند روز+سند

وی با بیان اینکه قیمت حبوبات به صورت هفتگی در تغییر بوده و نرخ ثابتی برای آن وجود ندارد تصریح کرد: وقتی تولیدات داخلی جوابگوی نیاز استان نباشد مجبور به واردات از کشورهای خارجی می‌شویم و همین امر در افزایش قیمت کالاها موثر است.

رئیس اتحادیه خواربار فروشان همدان با اشاره به اینکه نرخ حبوبات وارداتی وابسته به قیمت دلار است اظهار داشت: عدس، لپه و نخود جزو کالاهایی است که از کشورهایی نظیر کانادا، ترکیه و روسیه به کشور وارد می‌شود.

توقیری با بیان اینکه قیمت حبوبات فله‌ای نسبت به نوع بسته‌بندی آن ارزان‌تر است گفت: نرخ هر کیلو حبوبات بسته‌بندی در فروشگاه‌های زنجیره‌ای بین 3 تا 4 هزار تومان از نوع فله‌ای گران‌تر است.

وی با اشاره به اینکه میزان تقاضا برای خرید حبوبات نسبت به سال‌های گذشته کاهش یافته است اظهار داشت: هزینه تمام شده تولید کالاها افزایش یافته و همین امر سبب کاهش قدرت خرید مردم شده است.

رئیس اتحادیه خواربار فروشان همدان با بیان اینکه وظیفه ما نظارت بر بازار و جلوگیری از تخلف و گرانفروشی است تصریح کرد: خرده‌فروشان سود قانونی خود را بر روی کالاها اعمال می‌کنند بنابراین گرانی حبوبات به معنای تخلف واحدهای صنفی نیست.

به گزارش تسنیم یک شهروند همدان در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم، درباره قیمت حبوبات اظهار داشت: نرخ حبوبات به صورت هفتگی و حتی گاهی اوقات به شکل روزانه در حال تغییر و گرانی است.

وی با بیان اینکه اگر امروز حبوبات مورد نیاز خود را بخریم نسبت به فردا ارزان‌تر است تصریح کرد: قیمت‌ها به صورت دل‌بخواهی درآمده و نظارتی هم بر آن وجود ندارد.

این شهروند همدانی با تاکید بر اینکه قیمت عدس از سال گذشته تاکنون بیش از 100 درصد گران شده است گفت: پارسال نرخ هر کیلو عدس 18 هزار تومان بود اما اکنون به 40 هزار تومان رسیده است.

وی با اشاره به اینکه وقتی به دلیل فقر مالی قادر به تامین گوشت و پروتئین‌های مورد نیاز بدن فرزندانمان نیستیم به سراغ حبوبات می‌رویم اظهار داشت: با قیمت فعلی حبوبات، مجبور به حذف آن از سفره‌ها هستیم.

این شهروند همدانی با بیان اینکه میزان مصرف حبوبات در خانواده ما به طرز چشمگیری کاهش یافته، تصریح کرد: هر روز به‌خاطر گرانی یک نوع کالا مجبور به حذف آن از سبد غذایی خود هستیم.

یک خواربار فروش نیز در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم در همدان اظهار داشت: وقتی قیمت حبوبات در بازار افزایش می‌یابد بسیاری از مردم، ما را مقصر گرانی می‌دانند اما من و همکارانم فقط یک فروشنده هستیم و سود قانونی خود را از فروش اجناس دریافت می‌کنیم.

وی با بیان اینکه ما فروشندگان کالا، دخل و تصرفی در تعیین نرخ اجناس نداریم گفت: کاهش تقاضای خرید از سوی مردم سبب کاهش درآمد شده و مشکلات معیشتی فراوانی برایمان ایجاد کرده است.

این فروشنده با اشاره به اینکه بیشتر نخود و لپه موجود در بازار همدان از نوع وارداتی است اظهار داشت: با توجه به کمبود بارش‌های بهاری امسال به نظر می‌رسد تولید انواع حبوبات روند نزولی یابد.

به گزارش تسنیم حبوبات یکی از بهترین منابع غذایی پروتئین است که بعد از پروتئین حیوانی، از ارزش غذایی بالایی برخوردار است. حبوبات باید منبع ارزان تولید پروتئین برای افرادی که توانایی خرید گوشت ندارند باشد اما متاسفانه با گرانی روزانه حبوبات، امکان خرید آن برای اقشار ضعیف جامعه وجود ندارد.

انتهای پیام/743/ح

منبع: تسنیم

کلیدواژه: حبوبات در بازار بازار همدان قیمت حبوبات وجود ندارد هزار تومان نرخ حبوبات سال گذشته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۸۵۱۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علم‌الهدی: دستاورد‌های دولت برای مردم ملموس نیست / در شرایط فعلی کشور نیازمند بکارگیری قدرت اقناع هستیم تا حقیقت موضوع برای مردم تشریح شود

به گزارش صدای ایران از پایگاه اطلاع رسانی نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی، حجت الاسلام سید احمد علم‌الهدی در دیدار با سید صولت مرتضوی؛ وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی که ظهر امروز به میزبانی دفتر نماینده ولی فقیه در استان برگزار شد، با تأکید بر ضرورت رسیدگی دولت به سفره و معیشت مردم گفت: طرح کالابرگ الکترونیک از جمله طرح‌های موفق اقتصادی در سال‌های اخیر بود که نفع آن به صورت مستقیم به سفره‌های مردم رسید. با وجود این، نباید محدود به اجرای این طرح‌های معیشتی بمانید. در هر شرایط، تمرکز و توجه اصلی شما باید ناظر بر کنترل گرانی باشد. گرانی را باید به هر طریق کنترل کنید ولو اینکه زبان زور پای کار باشد.

وی ادامه داد: اقتدار حکومتی باید در دو عرصه ارز و گرانی پای کار بیاید. البته در سال‌های اخیر، سیاست‌هایی اتخاد شده که مردم به چشم دیده‌اند تهدید‌های دشمن همچون هویت آنها توخالی است، اما در هر حال، تثبیت اقتصاد کشور و معیشت ملت همچنان باید در دستور کار دولت باشد.

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی خاطرنشان کرد: این یک حقیقت است که با وجود تلاش‌های مستمر و مجدانه در دولت سیزدهم، همچنان دستاورد‌های دولت برای مردم به مرحله تجسم عینی نرسیده و ملموس نشده است. به همین دلیل، تأکید ویژه ما بر رسانه و انعکاس فعالیت‌هاست تا بر مردم روشن شود که در چه حوزه‌هایی کار شده و در چه عرصه‌هایی نیاز به فعالیت وجود دارد.

وی افزود: عمده مطالبه مردم در شرایط فعلی متمرکز بر عرصه‌های اقتصادی است و این‌طور نیست که شما تصور کنید همه‌چیز با ارائه آمار و اعداد و ارقام حل می‌شود. خیر؛ در شرایط فعلی کشور نیازمند بکارگیری قدرت اقناع هستیم تا حقیقت موضوع برای مردم تشریح شود. جامعه باید به طور واضح، زیر و بم ماجرا را بداند و تحقق این هدف جز با تقویت اطلاع‌رسانی و به‌کارگیری قدرت رسانه صورت نمی‌گیرد.

امام جمعه مشهد تأکیدکرد: در همه قضایا، رمز موفقیت شما مقارن با میزان اخلاصی است که در عمل دارید. وقتی انسان در عمل مخلص باشد، کار او کار خدا می‌شود و در این شرایط، ذات اقدس پروردگار به اراده قاهر خودش اجازه نخواهد داد کار بر زمین بماند.

دیگر خبرها

  • اولویت اصلی مجلس دوازدهم مدیریت بحران گرانی باشد
  • راهکارهای رئیس کمیسیون اقتصادی برای تعدیل قیمت خودرو؛از واردات تا کاهش قیمت بهای تمام شده
  • گرانی میوه ناشی از ضعف نظارتی دستگاه‌هاست
  • برای فروش سفره یکبار مصرف چه باید کرد
  • آذری جهرمی: بسازیم، کلنگ نباشیم!
  • تحریم ها عامل رشد صنعت دارو و تجهیزات پزشکی ایران
  • بحران گرانی در اسرائیل؛ بنزین 2 دلار شد، مواد غذایی 20 درصد گران شد
  • علم‌الهدی: دستاورد‌های دولت برای مردم ملموس نیست / در شرایط فعلی کشور نیازمند بکارگیری قدرت اقناع هستیم تا حقیقت موضوع برای مردم تشریح شود
  • کاریکاتور/ گرانی سرسام‌آور در سرزمین‌های اشغالی
  • فرمان علم الهدی به دولت رئیسی درباره گرانی ها