Web Analytics Made Easy - Statcounter

دو پژهشگر ایرانی با ساخت دستگاه هوشمند ضد عفونی کننده اشیا در چهل و هشتمین دوره از مسابقات بین‌المللی اختراعات سوییس موفق به کسب رتبه سوم و مدال برنز شدند.

سید مجتبی قرآنی و حسام الدین آتشی، پزشکان مخترع و پژوهشگران جوان ایرانی با اختراع دستگاه ضد عفونی کننده در برابر میکروارگانیسم‌های مختلف از جمله ویروس کرونا با استفاده از فناوری هوش مصنوعی در این دور از مسابقات بین المللی اختراعات سوئیس موفق به کسب رتبه سوم و مدال برنز از بین بیش از ٨٠٠ اختراع مطرح از کشورهای مختلف شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سید مجتبی قرآنی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار دانشگاه و آموزش ایرنا افزود: این دستگاه هوشمند ضد عفونی کننده اشیا با استفاده از فناوری هوش مصنوعی قادر به ضدعفونی کردن تمامی اشیا الکترونیکی، پارچه ای  از قبیل لپ تاپ، موبایل، البسه است و امکان شناسایی نوع جنس اشیا را دارد.

وی بیان کرد: این دستگاه از طریق سنسورهای  تعبیه شده در آن  قادر به شناسایی جنس اشیا، سایز، دیجیتال بودن اشیا و دیگر شاخص ها است و بر اساس آن می تواند به تنظیم مدت زمان برای پاکسازی شی و نیز تشخیص استفاده از اشعه یو وی ۳۰، گاز پلاسما، حرارت و رطوبت برای شیئ مورد نظر در کمترین زمان ممکن اقدام کند.

قرآنی یادآور شد: این دستگاه در مدت زمان بین ۵تا ۱۰ دقیقه ضدعفونی و پاک سازی اشیا را انجام می دهد.

وی در خصوص تفاوت این دستگاه با سایر دستگاه های موجود با همین کاربرد در جهان گفت: استفاده از فناوری هوش مصنوعی، کاهش مدت زمان پاکسازی اشیا از میکرو ارگانیسم ها حتی ویروس کرونا ، قابلیت پاکسازی اشیا با هر نوع  جنس از جمله ارجحیت این دستگاه به دستگاه های مشابه خود است.

وی افزود: در حال حاضر این دستگاه  تمام تاییدیه های وزارت بهداشت را دریافت گرفته است و قابلیت تجاری سازی رادارد.

این مخترع اظهار داشت: با توجه به گسترش و همه گیری ویروس کرونا، بر آن شدیم تا دستگاهی طراحی کرده و بسازیم که قابلیت استفاده در امکان مختلف از دانشگاه ها و ادارات گرفته تا پاساژها و مغازه ها و سایر اماکن عمومی و خصوصی را داشته باشد.

قرآنی ادامه داد: این دستگاه با استفاده از پیشرفته ترین متدهای هوش مصنوعی جسم قرار داده شده درون دستگاه و ویژگی های آن را تشخیص داده و با توجه به آن، بهترین متد لازم در کوتاه ترین زمان ممکن برای ضدعفونی کردن جسم درون دستگاه را تعیین کرده و تا زمان اتمام فرآیند ضد عفونی و ایمن شدن کامل جسم ، درب دستگاه باز نمیشود.

به گفته او طبق آزمایشات صورت گرفته توسط آزمایشگاه های مورد تایید وزارت بهداشت و شرکت های معتبر کالیبراسیون ، فرآیند ضدعفونی کنندگی در این دستگاه بر علیه جرم های شایع میکروبیال و بخصوص ویروس COVID-19 به صورت کاملا مطمئن انجام میشود.

خالق دستگاه ضد عفونی کننده اشیا گفت که این اختراع هیچ گروه ماده آلاینده و دور ریز تولید نکرده و برای محیط زیست و انسان کاملا  بی خطر و اصطلاحا سازگار با محیط زیست است.

قرآنی مدعی شد که طبق بررسی های انجام شده توسط متخصصین حوزه اقتصاد سلامت، با توجه به هزینه پایین ساخت و استفاده از این دستگاه نسبت به سایر دستگاه های ضد عفونی کننده روز دنیا، از نظر اقتصادی کاملا مقرون به صرفه بوده و نیز با توجه به در دسترس بودن قطعات لازم برای ساخت، امکان تولید و استفاده از آن در اقصی نقاط دنیا وجود دارد.

او از برتری های این دستگاه نسبت به سایر دستگاه های موجود  به تلفیق هوش مصنوعی با پیشرفته ترین متدهای ضدعفونی کنندگی نام برد که  در کوتاه ترین زمان ممکن با قدرت بسیار بالا اجسام درون دستگاه را به صورت ایمن ضدعفونی می کند.

پزشک مخترع افزود: در حال حاضر اقدامات لازم جهت دریافت پروانه تولید انبوه این دستگاه در داخل ایران انجام شده است , همچنین این اختراع در کشور آمریکا مراحل نهایی ثبت (USPatent) را طی می‌کند.

لینک کوتاه: asriran.com/003IK1

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: ضد عفونی کننده هوش مصنوعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۸۷۶۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ربات‌های قاتل؛ ترس از آینده هوش مصنوعی

ایتنا - نگرانی‌هایی در محافل اروپایی به دلیل توسعه سیستم‌های هوش مصنوعی و میزان نفوذ آنها وجود دارد که ممکن است منجر به ظهور به اصطلاح "ربات‌های قاتل" شود.

روز دوشنبه، اتریش خواستار تلاش‌های جدیدی برای تنظیم قوانینی برای استفاده از هوش مصنوعی در سیستم‌های تسلیحاتی شد، در حالی که میزبان کنفرانسی با عنوان «انسانیت در تقاطع: سیستم‌های تسلیحات خودمختار و چالش‌های مقررات» بود.

این کنفرانس با هدف احیای بحث‌های متوقف شده در مورد این موضوع، یعنی توسعه هوش مصنوعی و لزوم وجود کنترل‌هایی برای تنظیم آن برای مهار هر گونه پیامدهای نامطلوبی که ممکن است منجر شود، برگزار می‌شود.

با پیشرفت سریع فناوری هوش مصنوعی، سیستم‌های تسلیحاتی که می‌توانند بدون دخالت انسان کشته شوند، بیشتر نمایان می‌شوند و چالش‌های اخلاقی و قانونی را ایجاد می‌کنند که اکثر کشورها می‌گویند باید در اسرع وقت به آن رسیدگی کنند.

الکساندر شالنبرگ وزیر امور خارجه اتریش در جلسه‌ای با حضور سازمان‌های غیردولتی و بین‌المللی و همچنین نمایندگانی از 143 کشور گفت: «اکنون زمان توافق بر سر قوانین بین‌المللی است، استانداردهایی برای تضمین کنترل انسانی.»

وی در سخنرانی افتتاحیه خود در این کنفرانس افزود: «ما حداقل باید اطمینان حاصل کنیم که تصمیمات حیاتی در مورد اینکه چه کسی زندگی می‌کند و چه کسی می‌میرد در دست انسان‌ها باقی بماند، نه ماشین‌ها».

برای سالها بحث در سازمان ملل بدون دستیابی به نتایج ملموس گذشت. بسیاری از شرکت کنندگان در کنفرانس دو روزه در وین اعلام کردند که زمان برای اقدام به سرعت در حال اتمام است.

میرجانا اسپولیاریک، رئیس کمیته بین‌المللی صلیب سرخ، در جریان میزگردی در کنفرانس گفت: «بسیار مهم است که ما به سرعت اقدام کنیم.

وی افزود: آنچه امروز در زمینه‌های مختلف خشونت شاهد آن هستیم، شکست‌های اخلاقی در برابر جامعه جهانی است.

هوش مصنوعی در حال حاضر در میدان‌های جنگ استفاده می‌شود. دیپلمات‌ها می گویند که پهپادهای اوکراینی به گونه‌ای طراحی شده‌اند که حتی زمانی که ارتباط بین آنها و اپراتور با استفاده از تکنیک‌های پارازیت قطع شود، به مسیر خود به سمت هدف خود ادامه دهند.

ایالات متحده در این ماه اعلام کرد که در حال بررسی گزارش رسانه‌ای است مبنی بر اینکه ارتش اسرائیل از هوش مصنوعی برای کمک به شناسایی اهداف بمباران در غزه استفاده می کند.

جان تالین، یکی از محققان، می‌گوید: «ما قبلاً دیده‌ایم که هوش مصنوعی مرتکب اشتباهات کوچک و بزرگ می‌شود، از تشخیص ندادن بین توپ فوتبال و سر بدون موی داور گرفته تا مرگ عابران پیاده در جاده‌ها ناشی از اتومبیل‌های خودران».

توسعه‌دهنده نرم‌افزار و سرمایه‌گذار فناوری، در نامه‌ای رسمی گفت که قادر به شناسایی افرادی است که خارج از خطوط تعیین‌شده راه می‌روند.
وی افزود: باید در مورد اتکا به دقت این سامانه ها چه در بخش نظامی و چه غیرنظامی بسیار دقت کنیم.

دیگر خبرها

  • تفسیر یک ضرب‌المثل در برنامه تلویزیونی | این ضرب‌المثل درباره افراد متظاهر است | ویدئو
  • نوجوان دشتستانی مدال طلای مسابقات جهانی اختراعات ترکیه را کسب کرد
  • ربات‌های قاتل؛ ترس از آینده هوش مصنوعی
  • وضع مقررات برای استفاده تسلیحاتی از هوش مصنوعی
  • تغییر زمان و مکان کشتی آزاد جام تختی
  • جام حذفی فوتبال؛ تراکتور به مس خورد، سپاهان به ملوان
  • ChatGPT در تشخیص آبسه مغزی شکست خورد
  • تیم دانش‌آموزی ایران ۵ طلا در رویداد ایده و فناوری ترکیه کسب کرد
  • رویداد اپل در راه است | آی‌پد پرو با تراشه M4 عرضه می‌شود
  • توسعه حمل و نقل بر پایه هوش مصنوعی و اینترنت اشیا در کارخانه نوآوری آزادی