Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-29@15:01:15 GMT

نگاه حافظان قرآن باید به حقیقت قرآن کریم باشد

تاریخ انتشار: ۱ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۹۸۸۴۸۷

نگاه حافظان قرآن باید به حقیقت قرآن کریم باشد

بحرالعلوم با بیان اینکه معلم قرآن بودن افتخاری است که خداوند متعال در سوره «الرحمن»، خود را معلم قرآن می‌خواند، گفت: معلم قرآن کریم هم باید مصداق رحمت و مهربانی و لطف نسبت به شاگردان خود باشد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، «سید محمد مهدی بحرالعلوم» امروز (شنبه، اول خرداد) در مراسم افتتاحیه طرح کشوری تربیت مربی حفظ قرآن کریم که از سوی ستاد کانون‌های فرهنگی هنری مساجد و با مشارکت ستاد راهبردی حفظ قرآن کریم سازمان اوقاف و امور خیریه به صورت مجازی برگزار شد، با اشاره به اهمیت اجرای طرح تربیت معلمان حفظ قرآن کریم، عنوان کرد: معلم قرآن بودن افتخاری است که خداوند متعال خود را معلم قرآن می‌خواند، چنانچه در قرآن کریم می‌خوانیم: «الرَّحْمنُ؛ عَلَّمَ الْقُرْآنَ»، بنابراین خداوند متعال سمت معلمی قرآن را برای خود بیان کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

معاون آموزش مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه افزود: خداوند در آیه 164 سوره مبارکه آل عمران نیز می‌فرماید: «پیامبری از خودشان برانگیخت که آیات او را بر آنها بخواند ، و آنها را پاک کند و کتاب و حکمت بیاموزد»، در اینجا نیز آموزش قرآن کریم یکی از چهار وظیفه ای است که خداوند متعال برای پیامبر گرامی اسلام صلّی‌الله‌علیه‌وآله برشمرده است.

 

بحرالعلوم تصریح کرد: فردی که وارد حوزه تعلیم قرآن کریم می‌شود، وارد صنف و سیاقی شده که در جلوی این صف، خداوند متعال قرار دارد.

 

وی در ادامه بیان داشت: خداوند در سوره مبارکه «الرحمن» از میان اسامی و صفات خویش، صفت رحمت را برگزیده، البته این صفت برای همه نعمت‌هایی است که در این سوره برشمرده، اما در صدر آن تعلیم قرآن است و نشان می‌دهد که معلم قرآن کریم هم باید مصداق رحمت و مهربانی و لطف نسبت به شاگردان خود باشد.

 

حافظ کل قرآن و داور مسابقات بین‌المللی قرآن با اشاره به جایگاه حافظان قرآن کریم و مربیان حفظ قرآن، یادآور شد: حفظ قرآن مجید مورد توجه رهبر معظم انقلاب مدظله العالی و مورد تأیید سیره نبوی و اهل بیت علیهم‌السلام است.

 

بحرالعلوم خاطرنشان کرد: در صدر اسلام، آموزش قرآن کریم از طریق حفظ بوده و شاید این سوال مطرح شود که امروز حفظ قرآن کریم چه جایگاهی دارد؟، معلمان حفظ قرآن کریم مطالعاتی درباره اولویت‌های آموزش‌های شفاهی نسبت به آموزش‌های دیداری و شنیداری داشته باشند.

 

وی عنوان کرد: هر معلم حفظ قرآن کریم باید به سه سوال پاسخ دهد، اولین سوال، تعریف حفظ برگرفته از سنت پیامبر و اهل بیت علیهم‌السلام است، آیا ما فقط به دنبال تربیت حافظان الفاظ قرآن هستیم یا تعریف ما از حفظ قرآن چیز دیگری است باید در این باره تحقیق و بررسی کنیم.

 

معاون آموزش مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه افزود: سوال دوم، چرایی و هدف حفظ قرآن کریم است، چرا باید سوره‌های قرآن را حفظ کنیم؟ چرا باید در جامعه هشتاد میلیونی، 10 میلیون حافظ قرآن داشته باشیم که موضوع مهمی است؛ سوال سوم چگونگی حفظ قرآن کریم است و اگر چرایی و چیستی تحلیل و پاسخ داده شود، چگونگی هم پاسخ داده می‌شود.

 

بحرالعلوم در ادامه یادآورشد: درکشور ما ستاد راهبری حفظ قرآن راه اندازی شده و دهها هزار نفر در دوره تربیت مربی حفظ قرآن شرکت کردند و لازم است افراد جدید وارد شوند.

 

وی با بیان اینکه ظرفیت‌های مختلفی مانند کانون‌های فرهنگی هنری مساجد در کشور وجود دارد تا افرادی وارد عرصه حفظ قرآن کریم می‌شوند، تصریح کرد: نگاه حافظان قرآن باید به حقیقت قرآن و رسالتی که به عهده‌شان است، باشد و نه تجملات و مطامع دنیوی.

 

معاون آموزش مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه معلم به هر جا که نگاه کند شاگردان هم به همان مسیر خواهند رفت، گفت: این حوزه، حوزه بسیار حساسی است، زمینه‌های تربیت شاگردان برای شما فراهم شده است، علاوه بر آن، می‌توانید این آموزش‌هایی که دریافت می‌کنید، در اختیار متقاضیان و طالبان علوم قرآنی در خانواده، دوستان و یا حتی در فضای مجازی قرار دهید.

پایان پیام/414

منبع: شبستان

کلیدواژه: مراسم افتتاحیه دوره تربیت مربی حفظ قرآن سازمان اوقاف و امور خیریه حفظ قرآن کریم خداوند متعال معلم قرآن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۸۸۴۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موزه پبده از بی نظیرترین موزه‌های کتب و نسخ خطی قرآن کریم

 رییس دفتر قرآن و عترت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان گفت: این موزه از مجتمع‌های بزرگ فرهنگی و به عنوان یکی از پتانسیل‌های فرهنگی استان اصفهان محسوب می‌شود.

 علی حاجی زکی  با بیان اینکه همگی وظیفه داریم در حفظ و نگهداری اسناد موجود در این موزه تلاش کنیم، افزود: بیش از سه هزار نسخه ثبت شده در موزه وجود دارد که قدیمی‌ترین آن مربوط به حدود ۷۰۰ سال پیش می‌شود.

او گفت: تعداد زیادی قرآن‌های خطی و طلاکوب همچنین قرآن‌هایی با خط مرحوم احمد نیریزی، کتاب روضه شیخ کلینی و کتاب سوال و جواب شیخ مرتضی انصاری در این موزه نگهداری می‌شوند.

حاجی زکی افزود: نوشته‌های سید العراقین، کتاب اسفار اربعه ملاصدرا، کتاب‌های نجومی از دوره ایلخانی، شاهنامه به پنج زبان دنیا، طومار تقسیم آب و حق‌آبه محله دستگرد و جرقویه اصفهان، اسناد دوره ظل السلطان و مظفرالدین شاه از دیگر آثار موزه پیده محسوب می‌شوند که مورد استفاده دانشجویان دانشگاه‌های سراسر کشور جهت فعالیت‌های پژوهشی است.

رییس دفتر قرآن و عترت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان تاکید کرد: وجود اسناد و مدارک فرهنگی در این موزه ارزش و اهمیت این مجموعه نفیس را صدچندان کرده است و امیدواریم مسوولین استان با کمک‌های مادی و معنوی نسبت به معرفی و حفظ این گنجینه ارزشمند اقدام کنند.

موزه پبده در فولادشهر از توابع شهرستان لنجان، در سال ۱۳۸۹ توسط بخش خصوصی تاسیس شده و پیشتر یکبار توسط نمایندگی کمیته بین‌المللی موزه‌ها (ایکوم) در ایران بعنوان یکی از موزه‌های برتر کشور در زمینه‌های مختلف مانند حفاظت، مرمت و جذب گردشگران خارجی معرفی شده است.

حدود سه هزار نُسخه خطی در موزه پبده فولادشهر در معرض دید علاقه‌مندان قرار دارد که یکی از قدیمی‌ترین آثار آن قرآنی با حدود ۷۰۰ سال قدمت است.

حدود ۵۰ موزه وابسته به میراث فرهنگی، بخش خصوصی و سایر نهاد‌ها در استان اصفهان وجود دارد.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان اصفهان اصفهان

دیگر خبرها

  • فیلم/ هتک حرمت مجدد قرآن کریم در سوئد
  • هتک حرمت مجدد قرآن کریم در سوئد | ویدئو
  • برپایی کارگاه آموزشی تخصصی قرآن کریم در بابل
  • صدور گواهی حفظ قرآن برای ۸۰۰ هزار نفر از شرکت‌کنندگان در طرح «زندگی با آیه‌ها»
  • توجه به معلمان در اولویت امور قرار گیرد
  • نحوه دریافت کارت ورود به جلسه آزمون اعطای مدرک به حافظان قرآن
  • موزه پبده از بی نظیرترین موزه‌های کتب و نسخ خطی قرآن کریم
  • مشارکت ۳۲۵ نفر در مسابقات قرآنی شرکت گاز خراسان جنوبی
  • «مقرأة الحرمین» خدمتی برای تصحیح قرائت، یادگیری تجوید
  • «مقرأة الحرمین»؛ طرح آموزش قرآن به ۶ زبان زنده دنیا