Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس مرکز فوریت‌های سایبری یگان حفاظت محیط زیست گفت: در مناطق چهارگانه این سازمان، هیچگونه شکار آهویی انجام نمی‌شود، اما در قُرق‌ها و شکارگاه‌های اختصاصی که با پروانه سازمان حفاظت محیط زیست و نظارت این سازمان  احداث شده باشند، این کار اتفاق می‌افتد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار حوزه محیط زیست خبرگزاری تسنیم، طی روزهای اخیر خبری منتشر شده، مبنی بر اینکه برخی فروشگاه‌های اینترنتی در اقدامی عجیب، گوشت آهو و با قیمت هر کیلو 680 هزار تومان را به فروش می‌رسانند، این در شرایطی است که کمتر از 20 هزار آهوی وحشی در ایران باقی مانده که نگرانی‌های جدی برای انقراض نسل این حیوان وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حالا، علیرضا ساجدین رئیس مرکز فوریت‌های سایبری یگان حفاظت محیط زیست در یک برنامه رادیویی با اشاره به توضیحاتی درباره فروش اینترنتی گوشت آهو، به قوانینی نیز در این حوزه اشاره و اظهار کرد: در  حوزه قانون شکار و صید، مصوبه سال 1346 و آخرین اصلاحاتی که در سال 1397 انجام شد و همین طور آیین‌نامه قانون شکار و صید را نیز داریم که در برخی از مواد این قوانین اشاره دارد که حمل، عرضه و خرید و فروش جانوران قابل شکار، بدون پروانه و مجوز از سازمان حفاظت محیط زیست جُرم است.

وی افزود: همچنین اگر بخواهیم به مصادیق محتوای مجرمانه در فضای مجازی نیز توجهی داشته باشیم، اشاره شده که هرگونه خرید و فروش و صدور جانوران وحشی، به صورت زنده و یا لاشه و یا حتی اجزای آنها، بدون مجوز از سازمان حفاظت محیط زیست، جُرم است که در همه این موارد علاوه بر جریمه پرداخت جزای نقدی، قانونگذار حدودی را نیز تعیین کرده است.

رئیس مرکز فوریت‌های سایبری یگان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه به لحاظ قانونی، در تمامی قوانین، شکار این حیوانات بدون مجوز و پروانه سازمان محیط زیست جرم تلقی می‌شود، گفت: در مناطق چهارگانه سازمان حفاظت محیط زیست، هیچگونه شکار آهویی انجام نمی‌شود، اما در قُرق‌ها و شکارگاه‌های اختصاصی که با پروانه سازمان حفاظت محیط زیست و نظارت این سازمان  احداث شده باشند، این اتفاق خواهد افتاد.

شکار غیرقانونی تهدید سلامت و تولید مثل پرندگان مهاجرگزارش/ "قرق‌های اختصاصی" به‌کام شکارچیان یا به نفع محیط زیست!

ساجدین درباره فروش اینترنتی گوشت آهو نیز تصریح کرد: پس از ارزیابی و بررسی توسط مرکز فوریت‌های سایبری یگان حفاظت محیط زیست، با فروش گوشت‌های خاص در یکی از فروشگاه‌های اینترنتی برخورد کردیم، بلافاصله ما در تماس با مدیریت فروشگاه، مجوزهای مربوطه را از آنها درخواست و تذکرات و اخطارهای لازم را در خصوص حذف آگهی در اسرع وقت اعلام کردیم.

وی اضافه کرد: مدیران فروشگاه در اظهارات‌شان اعلام کردند که قصد دارند گوشت را از مراکز مجاز تکثیر و پرورش تهیه و سپس عرضه کنند، بنابراین ما برای آنها مقرر کردیم که تا زمان اخذ تمامی مجوزهای لازم از مراجع ذی‌ربط، فعالیت‌شان را در این زمینه متوقف کنند.

رئیس مرکز فوریت‌های سایبری یگان حفاظت محیط زیست با تأکید بر اینکه در سال‌های گذشته نیز اخباری مبنی بر فروش گوشت آهو داشته‌ایم و بررسی‌‌هایی را انجام دادیم، گفت: به فروش گوشت‌های خاص مانند آهو و گوزن با اخذ تمامی مجوزهای قانونی ذبح در مکان‌های مجاز، ایرادی وارد نیست، زیرا در مناطق سازمان حفاظت محیط زیست، این اتفاق نمی‌افتد و ماجرای آن با  تعداد آهوهایی که اخیرا مطرح شده، متفاوت است.

ساجدین در پایان با بیان اینکه فروش هرگونه گوشت خاص یا شکار بدون مجوز و پروانه سازمان حفاظت محیط زیست ممنوع و جرم است، اظهار کرد: اگر شکار آهو و گوزن در مناطق تکثیر و پرورشی صورت گیرد که با مجوز سازمان محیط زیست، احداث شده‌اند و نظارت نیز می‌شود، مانعی ندارد، البته تمامی فعالیت‌هایشان از جمله ذبح این حیوانات نیز باید استانداردهای لازم را با نظارت وزارت جهاد کشاورزی و سازمان دامپزشکی و وزارت بهداشت داشته باشد. 

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سازمان محیط زیست بحران های محیط زیست شکار شکارفروشی سازمان محیط زیست بحران های محیط زیست شکار شکارفروشی سازمان حفاظت محیط زیست پروانه سازمان گوشت آهو شکار آهو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۸۸۶۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم

حلیا سادات حسینی، در چهارمین روز از هفته زمین پاک و در مراسم پیاده روی خانوادگی و پاکسازی، در تفرجگاه نرجس خاتون در منطقه ۱۵ در جمع فعالین محیط زیست به اهمیت و مشارکت مردم در قبال کاهش پلاستیک و نجات زمین و حفظ آن برای نسل‌های آینده اشاره کرد.

وی به معضلات محیط زیستی که منجر به عدم داشتن زمینی پاک می‌شود اشاره کرد و افزود: عواملی، چون توسعه شهرها، افزایش جمعیت، توسعه نامتقارن و عدم رعایت عدالت محوری در توسعه شهرها، منجر به بروز معضلات متفاوت و گریبان گیر زمین می‌شود.

حسینی در ادامه گفت: آمار‌ها حاکی از آن است که وقتی فرسایش خاک داریم معضلات بسیار زیاد را با از دست دادن اکوسیستم خاک به دست می‌آوریم؛ لذا می‌بایست حفاظت از خاک را به معنای واقعی جدی بگیریم و به مواردی، چون نقاط انفصال فاضلاب‌ها، استفاده از گیاهان بومی، مصرف آب‌های زیرزمینی، کاشت گیاهان همسو و هم جهت با شرایط اقلیمی توجه ویژه‌ای داشته باشیم تا بتوانیم خاک حاصلخیز و پویا را حفظ کنیم.

مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران در ادامه به پاکسازی طبیعت اشاره کرد و گفت: در هفته زمین پاک و با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست، قصد داریم با انجام کار‌های نمادین این هفته را مهم جلوه بدهیم و حساسیت را در بدنه شهروندان ایجاد کنیم تا نسبت به محیط زیست پیرامون خود و حفظ زمین پاک، دغدغه‌مند شوند.

وی در پایان به موضوع فرهنگ سازی و توانمند سازی شهروندان اشاره کرد و افزود: آمار‌ها نشان می‌دهد که ۶ درصد از آلایندگی کره زمین مربوط به استفاده از صنایع شیمیایی و پلیمری است که منجر به تولید پلاستیک می‌شود. امیدواریم در آینده با فرهنگ سازی و دغدغه‌مند کردن شهروندان نسبت به کاهش مصرف پلاستیک و حفظ محیط زیست، شاهد هیچ نوع آلایندگی که حیات خاک را به خطر می‌اندازد نباشیم.

منبع: مهر

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی شهری

دیگر خبرها

  • دستگیری متخلفان شکار و صید در مازندران
  • بازهم درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله
  • بازهم درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله | مقاومت محیط‌ بانی در برابر اقدام غیر قانونی میراث فرهنگی | توضیحات فرمانده یگان محافت محیط زیست
  • معضلات از دست دادن اکوسیستم خاک/ حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم
  • حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم
  • رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس: تنها ۲۰ حکم قانون هوای پاک اجرا شده است
  • خط و نشان محیط زیست و میراث فرهنگی در میانکاله برای یکدیگر
  • جنجال در منطقه میانکاله؛ ممانعت محیط بانان از ورود مصالح ساختمانی
  • بد عهدی در تجهیز محیط‌بان‌ ها |‌ از هزار خودروی مورد نیاز محیط بان‌ها تنها 25 خودرو تحویل شد
  • محیط زیست عرصه تقویت بنیان‌های اجتماعی با بهره گیری از توان بانوان است