Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-02@02:37:17 GMT

ارز جهانگیری دامن صادرات داروی کشور را هم گرفت

تاریخ انتشار: ۱ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۹۸۸۸۰۱

ارز جهانگیری دامن صادرات داروی کشور را هم گرفت

به گزارش خبرگزاری مهر، هاله حامدی فر در مصاحبه تلفنی با برنامه دارونامه از شبکه رادیویی گفت‌وگو، با اشاره به تشدید تحریم‌ها طی دو سال گذشته اظهار کرد: هر ساله حجم صادرات ما افت کرده است تا جایی که تا سال گذشته روندی نزولی را طی کنیم.

وی صادرات دارو از کشور را ۱۰۰ میلیون دلار تخمین زد و افزود: برای صادرات باید روابط دیپلماتیک را ارتقا دهیم؛ چراکه می‌توان امر صادرات را گسترش داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



حامدی فر در پاسخ به این سوال که چرا بود و نبود ارز ۴۲۰۰ تومانی برای صنایع‌های تک دارو سازی، ایجاد مشکل کرده است، اظهار کرد: ما دانش فنی را بومی سازی کرده‌ایم و عمده ارزش افزوده‌ی ما، در بخش ماده اولیه است.

وی با بیان اینکه صنایع بایو تک وابستگی ارزی اندکی دارد، گفت: وقتی به صنعت ارز ۴۲۰۰ تومانی تزریق می‌شود، نظارت بی حد و حصر می‌گردد و وقتی تنها برای ۱۰ درصد از نهاده‌ها از ارز ۴۲۰۰ تومانی استفاده کرده باشیم، قادر به صادرات نخواهیم بود.

حامدی فر از ادعای دولت مبنی بر اینکه ارز ۴۲۰۰ تومانی برای تأمین داروی مردم مورد استفاده قرار گرفته است، اضافه کرد: دولت می‌گوید مواد اولیه برای دارویی که قرار است صادر شود، باید با ارز آزاد یا نیمایی تأمین گردد.

وی یادآور شد: از ابتدای سال ۹۷ که مسئله ارز نیمایی مطرح شد، موضعی در باب محدودیتِ صادرات اتخاذ نشد و وقتی در تابستان ۹۹ با کمبود ارز روبرو شدیم، دولت بصورت ناگهانی بر این قضیه دست گذاشت.

حامدی فر با اعلام اینکه شرکت‌های دیگر داروسازی نیز تعهدات صادراتی دارند و باید داروی خود را طی ماه‌های آتی صادر نمایند، گفت: این تصمیم یکباره به صادر کننده و تولید کننده‌هایی که قصد صادرات داشتند، اعلام شد و لذا گپی زمانی برای ما ایجاد کرد.

نایب رئیس هیئت مدیره سندیکای صاحبان داروی انسانی با بیان اینکه شرکت داروسازی متبوع‌اش نظر مشتریان خارجی را در حوزه داروهای خاص جلب می‌کند، افزود: مطالعات بالینی نشان می‌دهد که تیمی متخصص و علمی روی بازاریابی و فروش متمرکز هستند.

حامدی فر اضافه کرد: ما در صادرات مواد اولیه دارویی موفقیت بسیاری داشتیم و شرکت‌های ما در این حوزه طی سال گذشته آمارهای خوبی بدست آورده‌اند.

نایب رئیس هیئت مدیره سندیکای صاحبان داروی انسانی با اعلام اینکه برای رفع شوکی که ارز ۴۲۰۰ تومانی به صادرات دارو وارد کرده است، راهکارهایی وجود دارد، یادآور شد: مابه التفاوت ارزی باید جبران شود و از طرفی باید ظرفیتِ سه ماه استوک ایران را در بازارهای داخلی داشته باشیم.

حامدی فر گفت: علی رغم اینکه در مسیر صادرات مشکلاتی داریم، تأمین کنندگان داروی کشور باید محدودیتی را برای خود قائل شویم؛ بگونه‌ای که حتی کانادا هم امروزه صادرات داروی خود را با ممنوعیت روبرو ساخته است.

این فعال صنعت دارو گفت: امروز اولویت برای ما، گذر از شرایط بحرانی کروناست ولی در زمینه صادرات هم باید فرصت طلب بوده و سریع عمل کنیم.

حامدی فر در عین حال گفت: به لطف خدا این تفکر در شرکت‌های داروسازی ما ایجاد شده است و برخی شرکت‌ها نیز بصورت تخصصی در زمینه دارو فعال هستند چراکه بسیاری تولید گرانِ دارو، قادر به ایجاد زیر ساخت لازم برای صدور دارو نیستند.

کد خبر 5217977

منبع: مهر

کلیدواژه: ارز اسحاق جهانگیری دارو واکسن کرونا ویروس کرونا آمار کرونا وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی افزایش جمعیت علیرضا زالی شیوع کرونا ستاد ملی مقابله با کرونا زایمان واکسیناسیون تغذیه سالم چاقی سازمان نظام پزشکی سرطان ارز ۴۲۰۰ تومانی صادرات دارو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۸۸۸۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین جزئیات از دوره جدید کالابرگ

 علیرضا عسگریان؛ معاون رفاه و امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی عصر امروز در حاشیه بازدید از نمایشگاه اکسپو (ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران) در جمع خبرنگاران اظهار کرد: این نمایشگاه منحصر به فرد در کشور است و در حوزه تولیدات و صادرات فعال است.

وی افزود: وزارت کار یکی از مجموعه‌های بزرگ در حوزه صنعت و اقتصاد است و در زمینه‌های صنعتی مختلف فعالیت دارد.

عسگریان گفت: ما در حوزه دارویی، حمل و نقل و گردشگری و ... شرکت‌هایی داریم و فعال هستیم.

وی درباره میزان فعالیت وزارت کار در حوزه دارویی اظهار کرد: ما در صنعت دارویی در بحث تولید مواد اولیه و سایر دارو‌هایی تخصصی و عمومی بسیار مؤثر عمل کرده است.

وی افزود: وزارت کار نیز دارای زیر مجموعه‌های اقتصادی و صنعتی گسترده است. در حوزه پتروشیمی متعددی از ابتدا تا انتهای زنجیره تولید درون خانواده وزارت کار فعال هستند. همچنین بزرگترین هلدینگ‌های حمل و نقل کشور درون وزارت کار است. همچنین در صنعت دارویی، ریلی و ساختمان و سیمان ما حرف اول را در کشور ایران می‌زنیم.

عسگریان ادامه داد: در مجموع ۵ صندوق بزرگ کشور در وزارت کار قرار دارند که تامین اجتماعی و صندوق بازنشستگی کشوری مهمترین آنها هستند و شرکت‌های بزرگی هستند.

وی افزود: مهمترین وظیفه ما تحلیل بازار جهانی است و بازار ۳۰ کشور درحال تحلیل است. کشور‌های اوراسیا، آفریقا و به ویژه همسایگان خودمان هستیم. البته در حوزه آفریقا حضور کمرنگی داریم که باید گسترش جدی داشته باشیم. امسال با آفریقا وارد تفاهم‌نامه‌های بزرگی را درحال انعقاد هستیم. برای مثال نخست وزیر زیمباوه در ایران است و وارد مذاکره شدیم. چرا که دشت‌هایی برای کشت وسیع برون مرزی توتون است.

معاون رفاه وزیر رفاه تاکید کرد: ما باید به سمتی حرکت کنیم که بتوانیم تاثیر منطقه‌ای در حوزه دارو داشته باشیم در حوزه دارویی با عراق، لبنان و ارمنستان کار جدی کردیم. سفر اخیر تجار ارمنستان نشان داد که ما به زودی در این کشور حضور جدی خواهیم داشت و علاوه بر دارو و محصولات پتروشیمی، محصولات ساختمانی و سیمان و مصالح نیز به آنها صادر خواهیم کرد.

وی افزود: اگر ما یک و نیم میلیارد دلار صادرات دارو داشته باشیم، پایگاه خود را در بازار جهانی بطور کامل حفظ خواهیم کرد.

معاون رفاه و امور اقتصادی وزیر رفاه تأکید کرد: ما طرح فجرانه را داشتیم، طرحی اثرگذار در مدت ۳ ماه که به طور متوسط بالای ۸۶ درصد از این طرح در کشور استقبال کردند. هجدهم این ماه فجرانه تمام می‌شود و و ما امیدواریم این طرح تمدید شود.

بیشتر بخوانید
وزیر کار: طرح فجرانه کالابرگ الکترونیک همچنان اجرا خواهد شد

وی در پاسخ به این پرسش که آیا طرح فجرانه کالابرگ تمدید می‌شود، عنوان کرد:، چون این طرح منابع بسیاری این می‌خواهد و باید در بالاترین سطح کشور تصمیم‌گیری شود، از این رو طی ۱۰ روز آینده تصمیم‌گیری می‌شود که آیا ایا تغییر خواهد کرد یا تمدید می‌شود، اما میزان استقبال و عدد‌های این طرح فوق‌العاده است، بزرگترین خرید قرن در این طرح صورت گرفت و امروز یک میلیون و ۷۰۰ هزار تن محصول خریداری شده از ۱۱ قلم شده است و ۱۴۰ میلیون بسته غذایی در یک مدت کوتاه توزیع شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی رفاه و تعاون

دیگر خبرها

  • زنجیره تولید دارو در البرز باید توسعه یابد
  • وزیر بهداشت: اولویت در تامین دارو شرکت های دانش بنیان داخلی هستند/ خدمات درمانی برای کودکان تا ۷ سالگی رایگان شد
  • یک فایده جالب داروی کاهش وزن
  • نتانیاهو دست به دامن مقامات غربی شد
  • داروی کاهش وزن به تسکین علائم آپنه خواب کمک می کند
  • تامین ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات از مرز ۴٫۲ میلیارد دلار گذشت
  • دولت چقدر ارز ۲۸۵۰۰ تومانی پرداخت کرد؟
  • ۵۹ داروی جدید تحت پوشش بیمه قرار گرفت
  • آخرین جزئیات از دوره جدید کالابرگ
  • رابط اصلاح‌طلبان با رهبری بعد از فوت هاشمی‌رفسنجانی چه کسی است؟