Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ايتنا»
2024-04-29@00:57:31 GMT

غول‌های فناوری در پی اعتمادسازی دوباره

تاریخ انتشار: ۲ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۹۹۰۷۶۵

غول‌های فناوری در پی اعتمادسازی دوباره

ایتنا- فناوری این روزها در عین راحت‌تر کردن زندگی برای مردم مشکلات زیادی را برای حریم خصوصی آنها به همراه داشته است و همین موجب شده است تا اعتماد عمومی به این صنعت تا حد زیادی کاهش پیدا کند. فناوری این روزها در عین راحت‌تر کردن زندگی برای مردم مشکلات زیادی را برای حریم خصوصی آنها به همراه داشته است و همین موجب شده است تا اعتماد عمومی به این صنعت تا حد زیادی کاهش پیدا کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 
به گزارش ایتنا و به نقل از  cybernews، در طول چند سال گذشته شاهد آن بودیم که بسیاری از ایده‌ها از داستان علمی به واقعیت تبدیل شده اند. کتاب ها، فیلم‌ها و حتی کارتون‌های تخیلی نوید دنیایی را می‌دهند که تحت سلطه فناوری باشد. جیمز باند در سال 1965 با استفاده از کمربند موشکی خود توانست به آسمان پرواز کرده و از مهاجم‌ها بگریزد و چند دهه بعد بیل سوئیتر با جت پک به مراسم افتتاحیه المپیک 1984 وارد شد. با این حال فناوری هنوز نتوانسته است این ایده‌ها را به صورت واقعی در دنیا پیاده سازی کند.
 
البته خبر خوب این است که فناوری به کاهش اثر کربن، افزایش پایداری و اتخاذ رویکرد ترکیبی در کارها کمک می‌کند. رفته رفته تفکر ما با همگرایی فناوری‌های نوظهور بزرگ‌تر می‌شود و غیر ممکن‌های زیادی ممکن خواهد شد. ایلان ماسک این روزها به فکر پا گذاشتن انسان به مریخ است و در جای دیگر جنسن هوانگ از انویدیا در حال ساخت نسخه‌ای مجازی از زمین است.
 
با این حال اتکای زیاد ما به پلتفرم‌های دیجیتال و فناوری‌های نوظهوری که درک درستی از آنها نداریم، موجب شده است که اعتماد ما به فناوری کم رنگ بشود. تعداد انگشت شماری از شرکت‌های فناوری فعالیت‌های ما را به صورت آفلاین و آنلاین ردیابی می‌کنند. اتاق‌های پژواک خود ساخته ما اطلاعات را به منظور تقویت و نه به چالش کشیدن جهان بینی، به ما تغذیه می‌کنند. توهم انتخاب باعث شده بسیاری احساس کنند که در نسخه واقعی فیلم نمایش ترومن زندگی می‌کنند.
     
همچنین نگرانی‌های زیادی در مورد حریم خصوصی داده‌ها و تأثیراتی که تصمیم گیری خودکار بر جامعه خواهد داشت وجود دارد. افزایش نظارت در محل کار همراه با سرمایه گذاری دولت‌ها در برنامه‌های پیام رسان خصوصی موجب شده است که بسیاری از افراد در مورد اینکه وسواس ما در فن آوری ما را به کجا سوق می‌دهد، تعمق می‌کنند. مقامات می‌توانند تاریخچه مرور وب ما را رصد کرده و حرکات ما را با فناوری تشخیص چهره ردیابی کنند. همه اینجا موجب شده است که ایده‌های ما درباره یک ارمان شهر مجهز به فناوری‌های پیشرفته به یک کابوس تلخ شباهت بیشتری داشته باشد.
 
حرکت سریع‌تر فناوری نسبت به نهادهای نظارتی، کمبود مقررات در مورد نحوه استفاده و ذخیره اطلاعات شخصی زمینه را برای به وجود آمدن شرایط فعلی هموار کرده است. گزارش‌های به دست آمده از Edelman Trust Barometer نشان دهنده آن است که اعتماد ما به فناوری این روزها به پایین‌ترین حد خود رسیده است. این گزارش نشان داد که اعتماد به فناوری‌های نوظهور مانند هوش مصنوعی ، واقعیت مجازی ، 5G و اینترنت اشیا در 27 کشور کاهش یافته است.
 
بسیاری تازه می‌فهمند که هزینه واقعی فدای حریم خصوصی برای راحتی و رضایت فوری چیست. اما فناوری فقط یک ابزار است و یک موجود هوشمند خبیث نیست. ما باید به مردم و شرکت‌های فناوری برای ساختن جهانی فراگیر اعتماد کنیم. برای دستیابی به این هدف صنعت فناوری به شدت به اعتماد سازی مجدد نیازمند هستند و می‌توانند در این زمینه موفق عمل کنند.
 
در این بین اپل نسخه 14.5 iOS را برای تلفن‌های هوشمند و تبلت‌های خود منتشر کرده و در این نسخه توجه خود را بیش از پیش به حفظ حریم خصوصی کاربر معطوف کرده است. این به روزرسانی کنترل بهتر و شفافیت بیشتری را در زمینه فعالیت هر نرم‌افزار به کاربر ارائه می‌شود و  به همین ترتیب گوگل نیز کوکی‌های شخص ثالث را از مرورگر کروم خود حذف می‌کند. با این حال فیس بوک همچنان از این قافله عقب مانده است.
 

منبع: ايتنا

کلیدواژه: فیس بوک اپل مایکروسافت موجب شده حریم خصوصی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.itna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ايتنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۹۰۷۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرونده کاظم صدیقی باید بررسی قضایی شود | تا شایعات هست نباید اصرار بر حضور در نماز جمعه داشت

احمد علیرضابیگی، نماینده تبریز در مجلس شورای اسلامی، درباره اینکه در ماجرای مطرح شده پیرامون یکی از ائمه جمعه چرا نمایندگان مجلس و یا دستگاه قضا ورود پیدا نکردند، گفت: خود آقای صدیقی با عذرخواهی که انجام دادند پذیرفتند خطایی صورت پذیرفته است که البته اگر با نگاه حقوقی به موضوع نگاه کنیم جرمی واقع شده است که عناصر سه گانه تشکیل دهنده جرم باید مورد بررسی قرار گیرد.

این نماینده مجلس در گفتگو با ایلنا ادامه داد: در بررسی یک فعلی که صورت گرفته که الان شائبه مجرمانه بودن آن وجود دارد عنصر قانونی که دخل و تصرف در اموال عمومی است که موجود است، در مورد عنصر مادی که فعل صورت گرفته است یعنی انتقال مال انجام شده است، تنها موضوعی که باید مورد بررسی قرار گیرد عنصر معنوی یا همان نیت است که آیا نیت مجرمانه وجود داشته است یا خیر که این هم توسط مرجع صالحه قضایی باید رسیدگی شود.

وی خاطرنشان کرد: در جامعه این‌گونه بحث می‌شود که چون آقای صدیقی بخشی از قوه قضائیه است در مورد ایشان دست به عصا راه می‌روند، حال موضوع نیت آقای صدیقی باید در یک محکمه قانونی مورد رسیدگی قرار بگیرد و برای مردم توضیح داده شود موضوع چه بوده است.

علیرضابیگی تاکید کرد: تنها هم این نیست موضوعات دیگری که مطرح است موضوع تزلزل اعتماد مردم را نسبت به مسئولین و به طور خاص نهاد نماز جمعه و ستاد امربه معروف و نهی از منکر فراهم کرده است که حتما در دفاع از جایگاه این نهادها باید رسیدگی دقیق صورت گیرد و به مردم پاسخ داده شود و تا زمانی که نسبت به ایشان این شایعات مترتب است نباید اصرار به تثبیت ایشان باشد و نباید اصرار بر این باشد که افراد از جایگاه‌های قانونی که دارند برای اثبات خودشان استفاده کنند.

وی ادامه داد: متاسفانه این حرکت‌ها، رفتارها و اقدامات انجام می‌گیرد و این‌ها به اعتماد مردم به طور خاص به نهاد دین (حال قوه قضائیه یک طرف) لطمات وارد می‌کند. ما به اندازه کافی تزلزل اعتماد را در جامعه داریم که این هم مزید بر علت می‌شود.

دیگر خبرها

  • جلب اعتماد نیروی کار منجر به رشد بهره‌وری می‌شود
  • پرونده کاظم صدیقی باید بررسی قضایی شود | تا شایعات هست نباید اصرار بر حضور در نماز جمعه داشت
  • کرسی جامعه اهل سنت در مجلس خبرگان رهبری افزایش پیدا کرد
  • علیرضا بیگی: پرونده کاظم صدیقی باید بررسی قضایی شود
  • کسانی که اعتمادبه‌نفس آن‌ها نمایشی است، این رفتارها را دارند
  • اکثر آمریکایی‌ها به نتانیاهو اعتماد ندارند
  • درخشش آردا گولر مقابل دیدگان کارلو آنچلوتی / عکس
  • شروین بزرگ: کم بازی کردم اما جواب اعتماد حسینی را دادم
  • اعتماد بارسا به ستاره‌اش: دستمزد ۱۲ میلیونی در راه است
  • راه‌های تقویت اعتماد به نفس با افزایش سن