Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-30@21:28:10 GMT

شورای نگهبان و روند نفس‌گیر بررسی صلاحیت داوطلبان

تاریخ انتشار: ۲ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۹۹۳۸۷۹

شورای نگهبان و روند نفس‌گیر بررسی صلاحیت داوطلبان

مطابق جدول زمان‌بندی انتخابات ریاست جمهوری، رسیدگی به صلاحیت داوطلبان توسط شورای نگهبان از روز یکشنبه بیست و ششم اردیبهشت‌ماه آغازشده و با تمدید تا سه‌شنبه چهارم خردادماه ادامه خواهد یافت. قرار است اسامی داوطلبان تائید صلاحیت شده در روزهای پنجم یا ششم خردادماه توسط وزارت کشور اعلام شود.

در این دوره از رقابت‌ها و در پایان پنج روز ثبت‌نام، 592 نفر داوطلب حضور در سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از این تعداد حدود چهل داوطلب از شهرت سیاسی برخوردارند و به‌عنوان رئیس‌جمهور، معاون اول، وزیر، رئیس سازمان صداوسیما، نماینده مجلس، دبیر شورای عالی امنیت ملی و ... مشغول به فعالیت بوده یا هستند.

در حال حاضر همه نگاه‌ها به‌طرف شورای نگهبان است تا بعد از 10 روز سخت بررسی صلاحیت‌ها، اسامی نامزدهای نهایی را به وزارت کشور اعلام کند. مطابق اصل یک‌صد و پانزدهم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران «رئیس‌جمهور باید از میان رجال مذهبی و سیاسی که واجد شرایط زیر باشند انتخاب گردد: ایرانی‌الاصل، تابع ایران، مدیر و مدبر، دارای حسن سابقه و امانت و تقوا، مؤمن و معتقد به مبانی جمهوری اسلامی ایران و مذهب رسمی کشور». اگرچه شورای نگهبان در این دوره از رقابت‌ها تلاش کرد تا با ابلاغ مصوبه‌ای برداشت‌های متعدد از عباراتی مانند «رجال مذهبی و سیاسی»، «مدیر و مدبر»، «دارای حسن سابقه و امانت و تقوا» و «مؤمن و معتقد به مبانی جمهوری اسلامی ایران و مذهب رسمی کشور» را به حداقل برساند اما به دلیل آنکه در روزهای پایانی چنین اتفاقی رخ داد هماهنگی‌های لازم بین حوزه نظارت و اجرا آن‌چنان‌که لازم است صورت نگرفت.

نکته حائز اهمیت توجه به این مسئله است که به دلیل تعداد بسیار زیاد شخصیت‌های سیاسی که ثبت‌نام کرده‌اند کار شورای نگهبان در این دوره از رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری بسیار سخت است. از این بابت ضرورت دارد تمامی نامزدهای انتخابات به قانون و نظر شورای نگهبان تمکین کنند. این دشواری زمانی تشدید می‌شود که عملاً به‌غیراز چند نامزد، تعداد بسیار زیادی از نامزدها سوابق سیاسی و عملکردی تقریباً مشابهی مثلاً در سطح وزارت یا نمایندگی مجلس داشته و بدون شک همین موضوع می‌تواند تصمیم‌گیری را برای اعضای شورای نگهبان سخت و از سوی دیگر پذیرش آن را برای داوطلبان سخت‌تر نماید.

بنابراین ضرورت دارد از هم‌اکنون تمامی نامزدهای انتخابات خود را برای پذیرش خروجی و نتیجه بررسی صلاحیت شورای نگهبان آماده سازند. لذا از همه نامزدها انتظار می‌رود که دراین‌بین به صعوبت کار شورای نگهبان آگاه باشند و این‌گونه نباشد که صرفاً از زاویه و دیدگاه منافع خویش به مسائل بنگرند.

تأکید بر نگاه از زاویه دید شخصی و منافع فردی بود که موجب شد یکی از نامزدها بعد از ثبت‌نام در انتخابات و رفتن پشت تریبون در بیانیه‌ای که خواند به‌صراحت اعلام کند اگر تائید صلاحیت نشود در انتخابات شرکت نخواهد کرد. این‌گونه اقدامات در تقابل با مشی سیاسی در راستای انسجام اجتماعی و امنیت ملی است.

البته ضرورت دارد شورای نگهبان نیز به‌گونه‌ای صلاحیت داوطلبان را بررسی نماید که کمترین انتقادات به نتیجه آن وارد باشد و برای هر انسان منصف و معتقد به‌نظام جمهوری اسلامی دفاع از تصمیمات امکان‌پذیر باشد.

مسئله مهم‌تر آن است که اگر قرار باشد انتخابات در کمال آرامش و با مشارکت حداکثری مردم برگزار شود می‌باید در تمامی مراحل انتخابات توجه به رعایت قانون در اولویت باشد. دراین‌بین داوطلبان و نامزدهای انتخابات نیز نباید فراموش کنند با ثبت‌نام در انتخابات عملاً چارچوب و سازوکارهای قانونی را پذیرفته‌اند و می‌باید هرگونه انتقاد و اعتراضی را نیز در این قالب پیگیری نمایند.

با این توضیحات باید گفت انتخابات ریاست جمهوری 1400 نیز تا چند هفته دیگر به پایان خواهد رسید. اما نباید فراموش کرد تلاش برای ایجاد شکاف و تشدید اختلاف تا روز انتخابات علاوه بر این‌که بر مشارکت مردم تأثیر خواهد داشت، کار را برای دولت آینده سخت می‌کند و بهبود وضعیت و شرایط در حوزه‌های مختلف را به تأخیر می‌اندازد.

منبع: الف

کلیدواژه: انتخابات ریاست جمهوری جمهوری اسلامی شورای نگهبان ثبت نام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۹۳۸۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معاونت قوانین به تخلف کمیسیون تلفیق برنامه هفتم ورود کرد

به گزارش گروه سیاسی ایسکانیوز، علی خضریان نماینده مردم تهران در روند بررسی ایرادات شورای نگهبان به برنامه هفتم توسعه در مورد تبصره ماده ۵۷ این لایحه گفت:در این تبصره اتفاقی رخ داده موضوعی برای اضافه شدن فوق العاده خاص برای یکی از دستگاهها وجود دارد در حالی که در سری اول ایراد شورای نگهبان این موضوع نبوده است.

بیشتر بخوانید: دومین جلسه مجلس برای بررسی جداول بودجه ۱۴۰۳ آغاز شد

خضریان اضافه کرد: صحن به رییس کمیسیون تلفیق برنامه اعتماد کرد و این موضوع را رییس کمیسیون بدون رای آوردن در بازگشت شورای نگهبان اضافه کرده است و در بازگشت دوباره به شورای نگهبان مورد ایراد واقع شده است.

سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی بیان داشت: این خلاف عدالت است اگر بخواهیم برای یک دستگاه حقوق و مزایایی در فوق العاده اضافه کنیم. این خلاف عدالت و قانون رخ داده است.

وی از قالیباف خواست که این تبصره حذف شود و بدون این تبصره رای گیری شود.

قالیباف خطاب به خضریان بیان داشت: به معاونت قوانین سپردم که بود و نبود این موضوع را از متن مذاکرات چک کند و این مراعی بماند تا قوانین چک شود و بعد تذکر خضریان بررسی شود.

این موضوع در جلسه عصر مورد بررسی قرار گرفت و معاونت قوانین مجلس هم تایید کرد که تبصره مذکور اضافه شده است.

خضریان خطاب به قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: در بازگشت شورای نگهبان بر روی این ماده ابهامی وارد شد که کمیسیون تلفیق بدون توجه به ابهام، تبصره ای را اضافه کرد و با امضای ابراهیم عزیزی، رییس کمیسیون تلفیق برنامه هفتم انجام شده این فوق العاده خاص خلاف عدالت است و قوانین مجلس هم این موضوع را تایید می کند.

در نهایت رئیس مجلس اصلاحیه کمیسیون در مورد تبصره ماده ۵۷ برنامه هفتم را به رای گذاشت و با موافقت اکثریت نمایندگان به تصویب رسید.

کد خبر: 1229026 برچسب‌ها مجلس شورای اسلامی

دیگر خبرها

  • نظارت ۹۹۰ نفر از شبکه مردمی ناظران شورای نگهبان در دور دوم انتخابات مجلس
  • بسیاری از ناظران انتخاباتی فرهنگیان هستند
  • معاونت قوانین به تخلف کمیسیون تلفیق برنامه هفتم ورود کرد
  • لحظه به لحظه از صحن علنی مجلس / ادامه بررسی ایرادات شورای نگهبان در لایحه برنامه هفتم توسعه
  • آغاز جلسه علنی عصر مجلس
  • کاندیداتوری عضو شورای نگهبان در انتخابات ریاست جمهوری /صادق زیباکلام برای مصاحبه آمد، زاکانی برای گزارش دادن /خاطرات آیت الله هاشمی
  • جزییات دریافت مالیات از تراکنش‌های بانکی​ اعلام شد
  • اصلاح‌طلبان درباره روند بررسی صلاحیت‌ها چه گفتند؟
  • عدم تمایل جمهوری آذربایجان به روند ادغام در اروپا
  • لایحه تمدید مهلت اجرای قانون اساسنامه شرکت ملی پست تایید شد