Web Analytics Made Easy - Statcounter

به نوشته روزنامه میل روز یکشنبه، متخصصان در وزارت خارجه انگلیس و اداره گمرکات و درآمد، فهرستی از دانشگاهیان مظنون به ارائه اطلاعات حساس به پکن از جمله فناوری پیشرفته و پرچمدار انگلیس به چین را تهیه کرده‌اند که این اطلاعات می‌تواند به دولت پکن برای سرکوب اقلیت‌ها و مخالفان کمک کند.

 

گفته می‌شود بازرسان متوجه شده‌اند که بین دانشگاه‌هایی که از دانشجویان چینی هزینه‌های قابل ملاحظه‌ای می‌گیرند و فعالیت‌های کارمندانی که شک برانگیز است، ارتباطاتی وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دانشگاه‌هایی که زیر ذره بین این تحقیقات قرار دارند شامل منچستر و کالج سلنتطی هستند که ۲۶ درصد از درآمدهایشان از دانشجویان چینی است؛ دانشگاه‌های لیورپول و شفیلد ۲۸ درصد و آکسفورد و کمبریج هم ۱۰ درصد است.

سال گذشته میلادی اعلام شد که یک سوم از دانشجویان غیر از اتحادیه اروپا در انگلیس از چین هستند که هر کدام ۱۲۰ هزار پوند برای تحصیل پرداخت می‌کنند که در مجموع ۲.۱ میلیارد پوند می‌شود.

این تحقیقات در بحبوحه این نگرانی انجام شده که دانشگاهیان در یک فرصت طلایی برای امضای توافق‌هایی با دولت چین درباره پیشرفت‌های علمی دخیل باشند.

در فوریه سال جاری میلادی، میل اعلام کرد که افسران اطلاعاتی خارجی انگلیس در حال انجام تحقیقاتی درباره بیش از ۱۰ دانشگاه بابت نقض احتمالی قوانین مربوط به درز اطلاعات هستند.

همچنین در این گزارش مشخص شد که ۲۰۰ دانشگاهی انگلیس به ظن کمک ناخواسته به دولت چین برای ساخت تسلیحات کشتار جمعی مورد بازجویی قرار گرفته‌اند.

هر کسی که به نقض "قانون کنترل صادرات ۲۰۰۸" متهم شود به ۱۰ سال حبس محکوم می‌شود.

اوایل سال جاری میلادی، دانشگاه منچستر توافقی را با یک کمپانی فناوری نظامی چینی و پس از آن لغو کرد که به دانشگاه هشدار داده شد برنامه‌هایی را به این کمپانی می‌دهد که از سوی نیروهای امنیتی پکن برای نظارت گسترده اویغورها مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

این دانشگاه گفت که از بابت نقش احتمالی این کمپانی چینی در پیگرد مسلمانان تا زمانی که این نامه هشدار را از کمیته روابط خارجی مجلس عوام انگلیس دریافت نکرده بود، اطلاعی نداشت.

درضمن، دانشگاه کویین مری لندن نیز رابطه‌ای مبتنی بر همکاری با دانشگاه پلی تکنیک شمال غرب چین داشته که آن هم در زمینه فناوری نظامی فعالیت دارد.

در فوریه سال جاری میلادی، اندیشکده "سیویتاس" ۱۴ دانشگاه تاپ از ۲۴ دانشگاه انگلیس را به داشتن روابط با مراکز تحقیقاتی مرتبط با ارتش و کمپانی‌های تسلیحات سازی چین متهم کرد.

این اندیشکده مدعی است که دستیابی به موفقیت در دانشگاه‌های انگلیس باعث افزایش انگیزه چین برای برتری نظامی از طریق توسعه موشک‌های مافوق صوت، سیستم‌های راداری، رباتیک، فضاپیما و وسایل نقلیه رادارگریز می‌شود.

اوایل سال جاری میلادی، تحقیقی از سوی اندیشکده جامعه هنری جکسون مشخص کرد که ۸۹۹ تن از اتباع چینی در انگلیس در رشته‌های حساس نظامی تحصلی می‌کنند که شامل فیزیک اتمی، مهندسی هوافضا و علم مواد با فناوری پیشرفته می‌شود.

وزارت امور خارجه انگلیس پیشتر اعلام کرده بود که در حال تشدید قوانینی برای دانشجویان خارجی رشته‌های فناوری است.

310 310

کد خبر 1517886

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: انگلیس جاسوسی چین سال جاری میلادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۹۴۹۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مراکز برتر مشاوره و سبک زندگی دانشگاه‌های کشور در زاهدان معرفی شدند

 مدیرکل دفتر توسعه فناوری اطلاعات، امنیت و هوشمندسازی سازمان امور دانشجویان وزارت علوم در اختتامیه این همایش اظهار کرد: کاربرد هوش مصنوعی به منظور هوشمندسازی خدمات از اولویت های سالجاری سازمان امور دانشجویان در حوزه مشاوره و سلامت است.

مصطفی صالحی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری با این مضمون که باید به‌گونه‌ای عمل کنیم تا ایران جزو ۱۰ کشور برتر هوش در دنیا قرار گیرد، گفت: همگام با پیشرفت سریع فناوری‌های دیجیتالی، با پیدایش تحول‌های جدید در این زمینه و ظهور هوش مصنوعی در کاربردهای واقعی، انقلابی در فناوری اطلاعات رخ داده است، به طوری که بسیاری از کارها در جهان امروز، با بکارگیری ابزارها و روش‌های هوشمند انجام می‌شود.

وی افزود: طی سالهای گذشته بسیاری از دانشگاه های کشور گام های کوچک یا بزرگی به سمت هوشمندسازی برداشته اند و تلاش می شود با گسترش این اقدامات، بهبود سطح کمی و کیفی ارائه خدمات به دانشجویان احساس شود.

مدیرکل دفتر توسعه فناوری اطلاعات، امنیت و هوشمندسازی سازمان امور دانشجویان وزارت علوم بیان کرد: در این راستا، پروژه های هدفگذاری شده در سالجاری با تمرکز بر بکارگیری ابزارهای هوش مصنوعی در حوزه مشاوره و سلامت شامل دستیار هوشمند (ربات گفتگو محور) مشاوره، اعتبارسنجی و تحلیل داده‌های کارنامه های جسم و روان به منظور سنجش ریسک روانی، جسمی و تحصیلی دانشجویان و پیش بینی رفتارهای پر خطرشان است.

مدیرکل دفتر مشاوره، سلامت و سبک زندگی سازمان امور دانشجویان نیز در این مراسم ضمن قدردانی از تمامی دست اندرکاران برگزاری این همایش سه روزه، اظهار کرد: چالش های فراروی مراکز را با همکاری و همفکری یکدیگر باید برطرف کنیم و همه دانشگاهها مکمل همدیگر باشیم.

 ابراهیم نعیمی تصریح کرد: همه دانشگاه‌ها باید شورای سلامت و سبک زندگی را تشکیل داده و جریان سلامت در حوزه دانشجویی را پویا نگه دارند.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • حمایت دانشجویان و استادان دانشگاه میبد از ملت مظلوم غزه
  • طبقه کارگر به تظاهرات حمایت از فلسطین در دانشگاه‌های آمریکا پیوست
  • فهرست دانشگاه‌های آمریکایی که تا این لحظه شاهد تحصن و تظاهرات در حمایت از مردم فلسطین بودند
  • شعله‌ور شدن اعتراضات ضد صهیونیستی در دانشگاه‌های فرانسه و انگلیس
  • اعتراض دانشجویان حامی فلسطین در شهر‌های انگلیس
  • مراکز برتر مشاوره و سبک زندگی دانشگاه‌های کشور در زاهدان معرفی شدند
  • معرفی مراکز برتر مشاوره و سبک زندگی دانشگاه‌های کشور
  • هوشمندسازی خدمات حوزه مشاوره و سلامت دانشجویی با به‌کارگیری هوش مصنوعی
  • فهرست دانشگاه‌های آمریکا که شاهد تظاهرات حمایت از فلسطین هستند
  • فضانوردان چینی به اقامتگاهشان در فضا رسیدند