Web Analytics Made Easy - Statcounter

یکی از مهم ترین ارکان رشد و توسعه به کارگیری نیروهای توانمند در تمامی سطوح تصمیم گیری و مدیریتی است، در سطح بین الملل قطعا حل مسائل عمده اساسی کشور با دیگر کشورهای جهان و در سطح ملی تغییر بافت اقتصادی فرسوده کشور 2 بال اساسی برای تغییر شرایط خواهد بود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصرهامون، با نزدیک شدن به انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستا زمزمه های انتخاباتی و سیاسی در میان مردم رنگ و بوی تازه ای گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 
حضور مردم در انتخابات به منزله درخشش آن ها در حماسه ای عظیم است که می تواند سبب افزایش عزت و قدرت ملی شود و مردم سالاری اسلامی را به جهانیان نشان دهد.
 
به علاوه استقلال، آزادی و پویایی ملت ایران را به جهانیان نشان می دهد و می تواند شور و شوق زیادی را که از تحول پیش رو ناشی می شود را به رخ جهانیان بکشد.
 
رئیس جمهور با وعده های مختلف سیاسی، اقتصادی، ملی، بین المللی، فرهنگی، معیشتی و ... رای می گیرد که در این بین سهم وعده های اقتصادی بیش از باقی است.
 
مهم ترین دغدغه مردم به ویژه در سال پایانی دولت کنونی معیشت و مشکلات اقتصادی، تورم، افزایش نرخ ارز، کمبود کالاهای اساسی و سقوط بازار سرمایه بود، دغدغه های زیادی که به صورت مستقیم یا غیرمستقیم به اقتصاد جامعه مربوط می شد.
 
بر این اساس وعده های اقتصادی و بهبود معیشت مردم از سوی کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری تاثیر بسزایی در انتخاب فرد اصلح دارد و می تواند زمینه ساز وحدت و آبادانی ایران اسلامی شود.
 
در انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا نیز لازم است مردم فارغ از مسائل قومی، قبیله ای و مذهبی با شناخت آگاهانه افراد اصلح را انتخاب کنند تا شاهد تحول در شهر و روستای خود در چهار سال پیش رو باشند.
 
به کارگیری نیروهای توانمند از اهداف رشد و آبادانی است

سروش کیانی قلعه سرد، کارشناس مسائل اقتصادی در این زمینه به خبرنگار ما بیان کرد: یکی از مهم ترین ارکان رشد ئ توسعه به کارگیری نیروهای توانمند در تمامی سطوح تصمیم گیری و مدیریتی اعم از خرد و کلان است.
 
وی ادامه داد: قطعا به موازاتی که افراد جامع الشرایط تر و متخصص تری در این جایگاه ها قرار گیرند امکان حرکت در مسیر بهبود و پیشرفت بیشتر خواهد بود و حالت عکس نیز قاعدتا برقرار است.
 
کارشناس مسائل اقتصادی بیان کرد: بی شک امکان انتخاب توسط مردم فرصتی مغتنم و کم نظیر برای نیل به این هدف خواهد بود که در صورت اتخاذ تصمیم عقلایی توسط مردم این مسیر به خوبی هموار می شود.
 
کیانی قلعه سرد تصریح کرد: از این رو در صورت وجود اشخاص توانمند و قابل اتکا در انتخابات پیش رو و اعتماد مردم به این افراد می توان به قرارگیری کشور در شرایط مطلوب امیدوار بود.

حل مسائل بین المللی و تغییر بافت اقتصادی؛ 2 بال اساسی برای تحول
 
کارشناس مسائل اقتصادی عنوان کرد: با توجه به بزرگی دولت در کشور نوع نگاه مجموعه دولت و در راس آن رئیس جمهور به مفاهیمی چون توسعه بسیار مهم است.
 
کیانی قلعه سرد اظهار کرد: در سطح بین الملل قطعا حل مسائل عمده اساسی کشور با دیگر کشورهای جهان و در سطح ملی تغییر بافت اقتصادی فرسوده کشور 2 بال اساسی برای تغییر شرایط خواهد بود و وحدت و آبادانی را در پی دارد
 
وی بیان کرد: در سطح منطقه ای و استانی نیز نقش تیم دولت و رئیس آن بسیار حائز اهمیت است، اینکه رئیس جمهور نگاه مرکزگرا داشته باشد یا پیرامون نگر و تا چه حدی به برنامه­های فقرزدایی مبتنی بر توانمندسازی معتقد است، اینکه تا چه میزان در مباحث توزیع مبتنی بر عدالت اجتماعی رفتار خواهد کرد و مواردی از این دست قطعا در سرنوشت استان هایی مانند سیستان و بلوچستان موثر خواهد بود.
 
مسائل قومی و مذهبی تعیین کننده در انتخابات شوراها
 
کارشناس مسائل اقتصادی خاطرنشان کرد: متاسفانه نه فقط در سیستان و بلوچستان بلکه در سراسر کشور شوراها به دلیل مسئله خاستگاهی خود موفقیت چندانی دست پیدا نمی کنند.

کیانی قلعه سرد گفت: در خلا نهادهای مورد پذیرش و معمول در دیگر کشورها مانند احزاب، اتحادیه ها و تشکل ها در کشور ما مباحث قومی و مذهبی عوامل اثرگذار و تعیین کننده ای در زمینه این انتخابات هستند، مساله ای که باعث می شود انتخاب در ناکارآمدترین شکل خود انجام گیرد و قطعا نمی توان از انتخاب برآمده از تشخیص نادرست، انتظار و توقع آنچنانی داشت.
 
ایجاد شرایط برابر برای افراد و گروه های سیاسی سبب حضور گسترده و امیدآفرین می شود
 
وی افزود: ملت ایران برای داشتن حق انتخاب به عنوان یکی از اساسی ترین حقوق شهروندی خود در طی دوره های مختلف هزینه های بسیاری داده اند، از این رو حفظ و نگهداشت این حق و جلوگیری از تضعیف آن بر عهده تک تک مردم کشور است.

کارشناس مسائل اقتصادی بیان کرد: امری که با حضور همه جانبه، مسئولانه و آگاهانه در انتخابات تحقق پیدا می کند، از سوی دیگر متولیان امر انتخابات نیز با بلندنظری و ایجاد شرایط برابر برای حضور افراد و گروه های مختلف سیاسی که دارای خاستگاه مردمی هستند در ایجاد این حضور گسترده و امید آفرین نقش بسیار موثری دارند.

کیانی قلعه سرد گفت: قطعا هر چه مردم احساس بهتری از حضور افراد مورد علاقه خود در انتخابات های پیش رو داشته باشند حضور فعالانه تر و مشارکت بیشتری خواهند داشت.

تحقق تغییرات محسوس اقتصادی با انتخاب دولت جوان و پر انرژی
 
وی بیان کرد: نهاد دولت به طور کلی در ایران نیازمند پوست اندازی و تغییر اساسی است، این تغییر و اصلاح قطعا بدون حضور افراد متخصص، جوان و دارای انگیزه امکان پذیر نیست.

کارشناس مسائل اقتصادی عنوان کرد: با استقرار دولتی جوان و پرانرژی که بدون محافظه کاری معمول و رایج دولتی دست به اصلاحات اساسی و عملی در حوزه های مختلف به ویژه اقتصادی بزند، شاهد تغییرات محسوسی در شرایط کشور خواهیم بود که این تغییرات در امیدوارسازی و رفع مشکلات مردم بسیار موثر خواهد بود.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: کارشناس مسائل اقتصادی حل مسائل پیش رو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۰۲۴۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سید محمد خاتمی: تورم به سطح فوق العاده نگران کننده ای رسیده است /نباید با ذهنیت‌های بسته به سراغ امور پیچیده کشور رفت

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، گزارش تحقیقی «مسأله دانشگاه در ایران؛ مخاطرات توسعه علمی و چشم‌اندازهای پیش رو» با مشارکت جمعی از مدیران سابق، نظریه‌پردازان، متخصصان، کارشناسان و فعالان دانشگاهی و دانشجویی، زیر نظر سید محمد خاتمی انجام شده است، ارائه و منتشر شد.

آنگونه که جماران روایت کرده، در این رابطه، سید محمد خاتمی در نشستی که در آستانه روز معلم و با حضور جمعی از استادان و متخصصان دانشگاه و مدیران پیشین آموزش عالی برگزاری شد، ضمن اشاره به شرایط دشوار و حساس سیاسی و اجتماعی و اقتصادی کشور و گرامی‌داشت روز معلم به تبیین ضرورت‌ و زمینه‌های شکل‌گیری و تدوین این گزارش کارشناسانه و تجربه‌های پیشین مشابه آن پرداخت.

خاتمی گفت: این متن چهارمین تلاش پس از گزارش‌های «آسیب‌شناسی اصلاحات»، «مسأله حجاب، واقعیت‌ها و راهکارها» و «مسائل آموزش و پرورش» است که در تدوین آن عرف کارشناسانه و تجارب و دیدگاه‌های متخصصان بنای گفت‌وگوی میان نخبگان و جامعه قرار گرفته است.

رئیس دولت اصلاحات گفت: من در این دوره به دوستان گفتم به جای مسائل خیلی کلی، بنیادین و اساسی که باید روی آن فکر کرد، مورد به مورد مسائل را بررسی کنیم؛ مسأله‌شناسی کنیم و اعلام کنیم راه‌حل‌های مسأله چیست.

وی تأکید کرد: ما در این عرصه برنامه ارائه نمی‌دهیم زیرا ارائه برنامه را باید کسانی انجام دهند که امکانات اجرایی در اختیارشان است. رویکرد این گزارش‌ها بیشتر ناظر به شناخت و حل مسأله است.

باید از تجربه‌ها درس گرفت

خاتمی با اشاره به پژوهش آماده شده دربارهٔ آموزش‌عالی ابراز امیدواری کرد که انتشار آن زمینه را برای بحث‌های گسترده‌تر صاحب‌نظران فراهم ‌کند.

خاتمی گفت: باید از تجربه‌ها درس گرفت و رهیافت‌های افق‌گشا را با فهم و نقد عملکردهای گذشته در مقاطع مختلف پیدا کرد. ما در هیچ‌جا خاتم‌الفلاسفه یا خاتم‌العلما نداریم. حتی اندیشه متفکرانی مثل ملاصدرا هم کاملاً رنگ و بوی زمانه خودش را داشته و دارد. یعنی وقتی زمانه عوض شد، ممکن است این تفکرات هم تغییر پیدا کند. بر اساس همین دیدگاه باید تأکید کنم که این متن نهایی نیست، چارچوبی از یک رویکرد است و تلاش شده که مسائل از دیدگاه کارشناسی دیده شوند و راهکارهایی ارائه شوند و اگر دستگاه‌های اجرایی، یا سیاست‌گذاران و سیاست‌ورزان فعلی مسائل آموزش عالی بخواهند به اینها توجه کنند باید از دل این دست گزارش و گفت‌وگوهای پس از آن‌ها برنامه‌هایی اجرایی درآورند.

رئیس دولت اصلاحات با اشاره به ضرورت بررسی نقادانه سیاست‌ها و برنامه‌های راهبردی در همه زمینه‌ها از جمله حوزه علوم و فناوری به روند تدوین چشم‌انداز بیست ساله کشور و سپس برنامه چهارم توسعه پرداخت که بر مبنای آن‌ها در سال‌های پایانی دولت اصلاحات تلاش‌های زیادی برای ارائه یک مسیر مدون برای توسعه کشور بر پایه توسعه علمی شده بود.

خاتمی در ادامه یادآور شد: افرادی با این دیدگاه و رویکردها مخالف بودند، اولین کاری که کردند، برنامه چهارم را که یک برنامه بسیار مترقی و خوب بود و با لحاظ دیدگاه‌های چشم‌انداز تنظیم شده بود کنار گذاشتند و مسائلی که می‌بینید پیش آمد؛ از جمله بحث طبیعی کردن قیمت‌ها که قرار بود در کل برنامه پنج ساله با یک شیب ملایمی انجام شود تا اثر منفی در جامعه نداشته باشد و در عین حال با سیاست‌های جبرانی، درآمد آن صرف کسانی شود که درآمد کمتری دارند یا بهای حامل‌های انرژی بهبود پیدا کند.

تنها یک سال از برنامه چشم‌انداز ۲۰ ساله مانده است، باید ببینیم چرا به شاخص‌های نهایی آن نزدیک نشده‌ایم

رئیس دولت اصلاحات در ادامه افزود: اولین کار مجلس هفتم تثبیت قیمت‌ها بود و دیدیم که به کجا رسیدیم و مسأله تورم و افزایش نقدینگی و مسائل دیگری که روز به روز افزایش پیدا کرد و امروز به سطح فوق‌العاده نگران کننده‌ای رسیده است و امیدوارم بزرگان کشور این نگرانی را داشته باشند که حلش کنند. تنها یک سال از برنامه چشم‌انداز ۲۰ ساله مانده است، باید ببینیم چرا به شاخص‌های نهایی آن نزدیک نشده‌ایم.

خاتمی در ادامه با تأکید بر اینکه آموزش عالی از مهمترین نهادهای امروز جامعه ما است، اظهار داشت: دانش همیشه در عرصه حیات اجتماعی انسان جایگاه خودش را داشته است، ولی اولاً دانش به معنای جدید کلمه امر تازه‌ای است و ثانیاً باید توجه داشت که ضرورتاً متصدی امر دانش مجموعه آموزش عالی و افراد تشکیل دهنده این نهادها هستند و باید این موضوع مسأله اصلی و واقعی نهاهای تصمیم‌گیری‌ برای دانشگاه و جامعه باشد. مثلاً در آن زمان ما دیدگاهی در زمینه اداره دانشگاه‌ها بر پایه هیأت امنا و انتخاب مدیران داشتیم، این رویکرد اگرچه کامل نبود ولی قبول داشت که اعضای هیأت علمی افرادی را برای ریاست دانشگاه به وزیر علوم معرفی کنند و او در شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح کند و فردی برای ریاست دانشگاه انتخاب شود که حمایت عموم دانشگاهیان را با خود داشته باشد.

وی در پایان تأکید کرد: در حوزه علم و آموزش و دانشگاه مثل هر حوزه دیگر، اولین اصل «رویکرد» است. اگر دیدگاه ما به جهان، انسان و جامعه اصلاح نشود و به زندگی، نظم و سامان اجتماعی متناسب با نیاز و خواست انسان امروز و مقتضیات جهانی نگاه نداشته باشیم، معلوم نیست راه‌حل‌های مطرح شده برای مسائل پیش رو بتواند کارآمد باشد.

نباید با ذهنیت‌های بسته و جهت‌دار به سراغ امور پیچیده کشور رفت

اصل دوم «کارشناسی» است یعنی باید به مسائل و تنگناها و بحران‌های موجود کارشناسانه پرداخت و کارها را به کاردانان آگاه و روشن و بیدار سپرد، نه آنکه با ذهنیت‌های بسته و جهت‌دار به سراغ امور پیچیده کشور رفت. حداقل این است که زمینه‌های آزادانه و مؤثر گفت‌وگو را در جامعه، میان اهل نظر و فن فراهم شود که بتوانند نظرشان را مطرح کنند و این فکرها به مرحله عمل برسانند.

خاتمی در پایان افزود: این روزها کشور در شرایط حساسی به سر می‌برد، ان‌شاء‌الله خداوند شرّ دشمنان را کم کند و در موقعیت کنونی ما دیگر شاهد تنش تازه‌ای در عرصه حیات منطقه‌ای و ملی نباشیم؛ و جامعه ما بتواند راه توسعه مردم‌سالار را با سلامت و امنیت طی کند. به هرحال چشم امید ما همیشه برای عبور از بحران‌ها و گشودن افق‌ها در همه زمینه‌ها به نهاد دانشگاه و دانشگاهیان عزیز است.

27218

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901320

دیگر خبرها

  • سید محمد خاتمی: تورم به سطح نگران کننده‌ای رسیده است
  • «بمب‌های شهری» را برای کاهش ریسک زلزله شناسایی کنیم
  • سید محمد خاتمی: تورم به سطح فوق العاده نگران کننده ای رسیده است /نباید با ذهنیت‌های بسته به سراغ امور پیچیده کشور رفت
  • پایان همایش «حکمت مطهر» با موضوع استان مطهری و مسائل جوانان
  • حضور نماینده خانم از تهران در مجلس اهمیت زیادی دارد
  • کارگران در سنگر نخست رفع محرومیت و شکوفایی اقتصادی قرار دارند
  • لابی‌های سنگین در راهروهای مجلس برای صندلی ریاست
  • تلاش برای امرار معاش مصداق جهاد با دشمن است
  • رسانه‌ها باید در پاسداشت تمدن خلیج‌فارس به وحدت رویه برسند
  • تاثیر مثبت انتخاب فرد اصلح در دور دوم انتخابات بر آبادانی شهرستان