Web Analytics Made Easy - Statcounter

کتابخانه جامع گوهرشاد که مرجع تخصصی نگهداری کتاب های با محوریت اهل بیت(ع) به شمار می آید بعد از ۴۰ روز تعطیلی در فضای جدید گشایش می یابد.

به گزارش قدس آنلاین، معاون امور کتابخانه های آستان قدس رضوی در این باره گفت: این کتابخانه به دلیل عملیات ساختمانی بیش از یک ماه تعطیل بود که با تدابیر اندیشیده شده و همکاری دانشگاه علوم اسلامی رضوی در فضای سالن اجتماعات این دانشگاه واقع در صحن امام حسن محتبی(ع) فعالیت خود را از سرخواهد گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حسین خسروی تصریح کرد: با توجه به اقدامات صورت گرفته این کتابخانه آمادگی آن را دارد که به زودی به صورت شبانه روزی برای علاقه مندان اعم از طلاب، دانشجویان، محققین و حتی غیر اعضاء اعم از زائران و مجاوران ارائه خدمات داشته باشد.

معاون امور کتابخانه های آستان قدس رضوی همچنین از فعال شدن تالار مطالعات خواهران در این کتابخانه در صورت ارائه مجوزهای لازم خبر داد.

کتابخانه جامع گوهرشاد در سال ۱۳۳۲ هجری شمسی با همت واقف اولیه کتاب ها، شادروان حاج سید سعید طباطبائی اصفهانی که خود از شیفتگان کتاب بوده است در یکی از اتاق های فوقانی مسجد جامع گوهرشاد تاسیس شد.

این کتابخانه ابتدا با ۴ هزار نسخه کتب خطی و چاپی که همه به نام واقف و ورثه آن مرحوم مهر شده است، آغاز به کار کرد. در ادامه کار با همت افراد خیر و نیکوکار از طریق وقف و اهدای کتاب، شمار کتابها رو به فزونی گذاشت.

این کتابخانه درحال حاضر با در اختیار داشتن بیش از ۸۸ هزار نسخه کتاب فارسی، عربی، اردو و لاتین در موضوعات مختلف و اکثریت با گرایش کتب دینی و اسلامی و ۵۰۰ هزار عنوان کتاب الکترونیکی و از لحاظ کثرت منابع و میزان خدمترسانی، اولین و بزرگ‌ترین کتابخانه جهان است که به طور تخصصی در زمینه معارف اهل بیت(ع) به مراجعان گرامی خدمات ارائه می‌کند

منبع: آستان نیوز

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: بازگشایی حسین خسروی جامع گوهرشاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۰۳۳۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قرنطینه‌شدن کتاب‌های مشکوک به آرسنیک در کتابخانه ملی فرانسه

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از گاردین، احتمال می‌رود مواد شیمیایی که برای ایجاد رنگ در جلدهای سبز زمردی کتاب‌های قرن نوزدهمی استفاده شده‌اند، حاوی مواد سمی باشد و کتابخانه ملی فرانسه با شناسایی این کتاب‌ها، آن‌ها را قرنطینه کرده است.

به این منظور کتابخانه ملی فرانسه ۴ عنوان کتاب قرن نوزدهمی را که تصور می‌شود روی جلد سبز زمردی آنها با آرسنیک پوشانده شده باشد، از قفسه‌های خود حذف کرد.

این کتابخانه روز پنجشنبه خبر داد دست زدن به این کتاب‌ها که چاپ بریتانیا هستند، احتمالاً فقط آسیب جزیی ایجاد می‌کند؛ اما برای بررسی بیشتر از رده کتاب‌های در دسترس خارج می‌شوند. متصدیان کتابخانه گفته‌اند این آثار را در قرنطینه قرار داده‌اند تا در یک آزمایشگاه خارجی تجزیه و تحلیل شوند و میزان آرسنیک موجود در هر جلد تعیین شود.

مؤسسه پاریس پس از اینکه محققان آمریکایی دریافتند ناشران در دوره ویکتوریا از آرسنیک برای رنگ‌آمیزی صحافی‌های کتاب استفاده می‌کردند، نسخه‌های دربردارنده آن‌ها را شناسایی کرد. رنگدانه‌های سبز حاوی آرسنیک به نام یک شیمیدان آلمانی‌الاصل با عنوان سبز پاریسی، سبز زمردی یا سبز شِل نامیده می‌شدند.

محققان دانشگاه دلاوِر از سال ۲۰۱۹ با آزمایش صدها جلد کتاب برای تعیین میزان فلزات سنگین به کار رفته در آن‌ها، فهرستی از کتاب‌های بالقوه خطرناک را تهیه کرده‌اند.

کتابخانه ملی فرانسوی در بیش از ۱۶ میلیون عنوان خود، ۴ نسخه از کتاب‌های موجود در این فهرست را یافت که شامل ۲ جلد از «تصنیف‌های ایرلند» اثر ادوارد هیز که در سال ۱۸۵۵ منتشر شد، یک گلچین دو زبانه از شعر رومانیایی توسط هنری استنلی در سال ۱۸۵۶ و کتاب «انجمن سلطنتی باغبانی ۶۳-۱۸۶۲» است.

کتابخانه ملی فرانسه اعلام کرد که دیگر کتاب‌های دارای جلد سبز را که در فهرست پروژه کتاب سمی جای ندارند نیز بررسی خواهد کرد.

سازمان بهداشت جهانی هشدار داده که قرار گرفتن طولانی مدت در معرض آرسنیک و بیشتر استفاده از آب آشامیدنی و غذای آلوده، می‌تواند منجر به ایجاد زخم‌های پوستی و سرطان پوست شود. درباره کاربرد اشیای حاوی آرسنیک چیزی گفته نشده است.

برمبنای نتایج به دست آمده از «پروژه کتاب سمی» صحافی‌های سبزی که با آرسنیک پوشیده شده برای کتابداران، کتاب‌فروشان، گردآورندگان و محققان خطرات سلامتی ایجاد می‌کنند و باید در استفاده از آن‌ها جانب احتیاط را رعایت کرد.

کد خبر 6089030

دیگر خبرها

  • به‌نشر با دست پر به نمایشگاه کتاب تهران می‌ رود / ارائه ۶۰۰ اثر پر فروش و جدید در نمایشگاه کتاب
  • خدمات مشاوره‌ای در ۱۷ نقطه حاشیه شهر مشهد ارایه شد
  • شرحی بر قدیمی‌ترین فهرست‌نامه‌های کتابخانه آستان قدس رضوی/خدمتی به گذشته، امروز و آینده
  • زمین مورد نیاز برای احداث کتابخانه‌های عمومی در اردبیل تامین می‌شود
  • بهترین کپی ترید فارکس باید چه ویژگی‌هایی داشته باشد؟ بررسی جامع
  • تدوین اطلس جامع منابع آلاینده در منطقه ۲ تهران
  • بازگشایی جاده‌های سیلابی ۶ روستا در خراسان رضوی
  • دست درازی صهیونیست‌ها به گنجینه ایران
  • کتاب‌های مشکوک به آرسنیک در کتابخانه ملی فرانسه
  • قرنطینه‌شدن کتاب‌های مشکوک به آرسنیک در کتابخانه ملی فرانسه