Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-02@04:18:40 GMT

تاثیر چرای بیش از حد در پوشش گیاهی یک منطقه نیمه خشک

تاریخ انتشار: ۳ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۰۰۴۴۳۶

تاثیر چرای بیش از حد در پوشش گیاهی یک منطقه نیمه خشک

پژوهشگران با انجام یک مطالعه تاثیر چرای بیش از حد را در دشت گلبهار در شمال شرقی ایران مورد بررسی قرار دادند.

به گزارش ایسنا، چرای بیش از حد دام؛ یکی از مهم‌ترین عوامل تخریب پوشش گیاهی در مناطق خشک و نیمه خشک است.

تغییرات آنی اجتماعات گیاهی، پس از چرای بیش از حد در اکوسیستم‌های خشک تخریب‌شده، در ایران به ندرت مطالعه شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجه به همین مسئله؛ پژوهشگران دانشگاه فردوسی مشهد، دشت گلبهار واقع در شمال شرقی ایران را قبل و بعد از چرای بیش از حد، بررسی کردند.

در این مطالعه از اردیبهشت تا خرداد ۱۳۹۶ تغییرات ترکیب و تنوع گونه‌ای قبل و بعد از چرای بیش از حد، در ۱۰۰ قاب تصادفی (یک متر در یک متر) در این منطقه مورد ارزیابی قرار گرفت.

بررسی‌های این مطالعه نشان داد که فرم زیستی گیاهی غالب در منطقه مورد بررسی، گیاهان «تروفیت» هستند که پس از چرای بیش از حد، کاهش می‌یابند. تروفیت‌ها گیاهان زودگذری هستند که حدود یک تا دو ماه عمر می‌کنند.

همچنین در این مطلعه عنوان شد که ترکیب اجتماعات گیاهی منطقه پس از چرای بیش از حد، بدون تغییر باقی مانده است. به علاوه تنوع گونه‌ها در سطح گونه‌های نادر و فراوان، پس از چرای بیش از حد کاهش یافت.

پژوهشگران این مطالعه بر اساس یافته‌های به‌دست‌آمده عنوان کردند که چرای بیش از حد نمی‌تواند بلافاصله ساختار پوشش گیاهی مناطق خشک تخریب‌شده را تغییر دهد؛ با این حال می‌تواند باعث تغییراتی شود که ممکن است خدمات اکوسیستم را کاهش دهد.

این محققین معتقدند که حذف کامل چراگرها در این مناطق امکان‌پذیر نیست. ولی می‌توان با فنس‌کشی یا کاهش تعداد دام‌هایی که وارد منطقه می‌شوند، پوشش گیاهی منطقه را حفظ کرد.

در انجام این مطالعه سرمد مهدی کاظم، حمید اجتهادی، فرشید معمارسانی و محمدباقر عرفانیان؛ پژوهشگران دانشگاه فردوسی مشهد، مشارکت داشتند.

یافته‌های این مطالعه به صورت مقاله علمی با عنوان «بررسی تغییرات اجتماعات گیاهی بعد از چرای شدید دام در دشت گلبهار در شمال شرق ایران» در فصل‌نامه یافته‌های نوین در علوم زیستی؛ زیر نظر دانشگاه خوارزمی منتشر شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: چرای دام پوشش گیاهی پوشش گیاهی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۰۴۴۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش دما در مازندران

تاکامی کارشناس هواشناسی مازندران گفت: وضعیت جوی مازندران امروز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت صاف تا نیمه ابری همراه با کاهش نسبی دما - گاهی با افزایش ابر و در ارتفاعات نیمه غربی با رگبار پراکنده و وزش باد خواهد بود.

او افزود:آسمان استان روز پنجشنبه هم صاف تا نیمه ابری همراه با کاهش نسبی دما - گاهی با افزایش ابر و در ارتفاعات نیمه غربی با رگبار پراکنده و وزش باد پیش بینی می‌شود.

کارشناس هواشناسی مازندران گفت:هوای مازندران روز جمعه در دامنه‌ها و ارتفاعات نیمه غربی استان نیمه ابری از اواخر روز ابری بتدریج با رگبار باران، وزش باد و احتمال رعدوبرق و در سایر نقاط استان نیمه ابری از شب ابری بتدریج با رگبار پراکنده، وزش باد و احتمال رعدوبرق خواهد بود.

باشگاه خبرنگاران جوان مازندران ساری

دیگر خبرها

  • تاثیر مستقیم میکروپلاستیک‌ها بر تغییر هورمون و جنسیت جنین
  • ۵ دمنوشی که برای درمان سرماخوردگی معجزه می‌کند
  • دانشکده علوم پزشکی چابهار از نظر مالی مستقل شد
  • کاهش دما در مازندران
  • کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات با مصرف این مواد غذایی
  • جلوگیری از حمله قلبی با خوردن عرق این گیاه
  • گیاهی مفید برای مشکلات معده
  • (ویدئو) چرای گوسفندان در دشت لاله‌های واژگون
  • این میوه از افسردگی جلوگیری می‌کند
  • پله نوردی باعث افزایش طول عمر می شود