Web Analytics Made Easy - Statcounter

همشهری - مائده امینی: تورم سریع‌تر از همه‌چیز می‌دود. وقتی بعد از مدت‌ها متناسب‌سازی حقوق بازنشسته‌ها انجام شد و آن دریافتی ناچیز آنها اندکی، ترمیم شد، تورم باز سریع‌تر از این افزایش‌ها عبور کرد. زمانی که کارشناسان حوزه کار، هزینه معیشت یک خانوار 4نفره، برای برخورداری از حداقل‌ها را ماهانه ۶میلیون و 850هزار تومان برآورد کرده بودند، حداقل دستمزد یک بازنشسته گاهی از یک میلیون و 900هزار تومان هم پایین‌تر می‌رفت و روسیاهی‌اش می‌ماند برای همه تصمیم‌گیران و سیاستگذاران.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حالا متناسب‌سازی حقوق بالاخره در ۲مرحله انجام شده است با وجود اینکه نگرانی‌های بسیاری درباره تبعات مالی آن در اقتصاد ایران وجود دارد. علی دهقان‌کیا، رئیس کانون بازنشستگان تهران در گفت‌وگویی با همشهری می‌گوید: تأمین اجتماعی متناسب‌سازی را اجرا کرده و منتظر دریافت منابع نبوده است و امیدوارم با پیگیری مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی بخشی از این۸۹ هزار میلیارد تومان به‌زودی دریافت شود. او تأکید دارد که دولت باید تعهدات خود را در قبال سازمان تأمین اجتماعی انجام دهد تا متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان به نحو مطلوب انجام شود. واقعیت اما این است که با وجود اینکه دیگر هیچ بازنشسته‌ای با هر میزان سابقه‌ای از 3میلیون تومان کمتر نمی‌گیرد اما هنوز معیشت این قشر بی‌صدای جامعه، دچار مشکلاتی جدی است. دهقان‌کیا در خلال مصاحبه بارها تأکید می‌کند که نمی‌گویم سفره بازنشسته‌های ما رنگین شده اما توانی بالاتر از این وجود نداشت. او می‌گوید که می‌دانیم ممکن است برای تامین منابع دچار مشکل شویم اما بازنشسته‌های ما نمی‌توانستند با حقوق ۲میلیون تومان زندگی کنند. مجبور بودیم این مسیر را به هر قیمتی شده طی می‌کردیم و دولت باید منابع را در اختیار ما بگذارد که بتوانیم این منابع را سرمایه‌گذاری کنیم تا آیندگان روزگار بهتری از ما داشته باشند. 

مشکلاتی که امروز سازمان تامین اجتماعی برای تحقق بدون مشکل پروژه بزرگی مثل همسان‌سازی با آن دست و پنجه نرم می‌کند، چیست؟ بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی چقدر می‌تواند مانعی برای پیشبرد اهداف باشد، به‌خصوص که شما گفتید دوست دارید پاسخ شائبه‌های ایجاد شده در فضای مجازی را از تریبون رسانه‌های رسمی بدهید.

از بعد از سال 83، قانون ساختار جامع و رفاه تامین اجتماعی تصویب شد. شورای‌عالی تامین اجتماعی از صاحبان اصلی سازمان – بیمه‌شده‌ها- تقریبا خالی و حضور این قشر کم‌رنگ شد. همان موقع که این ماجرا مطرح شد، خانه کارگر و کانون شوراها به مجلس رفتند و بسیار تلاش کردند که مشکل حل شود و نشد.
در سال 89، براساس اصلاح ماده 113قانون خدمات کشوری، تعداد اعضای هیأت امنا از 15نفر به 9نفر کاهش پیدا کردند که از این 9نفر، 6نفر نماینده دولت‌اند و تنها 3نفر نماینده‌هایی برای کارگران و کارفرمایان‌ محسوب می‌شوند. حالا شما بگویید مدیریت سازمان تامین اجتماعی دست کیست، اگر دست دولت نیست؟ این در حالی است که سرمایه سازمان متعلق به بیمه‌شده‌هاست.
سال ۱۳۸۹ مدیریت سازمان در اختیار دولت قرار گرفت تا سال 1392، سازمان از بانک رفاه وام نگرفته بود اما سازمان از سال ۱۳۹۳ شروع به وام‌گرفتن کرد و تا سال 1398، حدود 43هزار میلیارد تومان وام دریافت کرد و سهام کارخانه‌هایی مثل داروسازی‌ پتروشیمی، پالایشگاه نفت لاوان بندرعباس و... در این فرایند فروخته شد. اگر اصلاح ساختار انجام نگیرد ممکن است که در آینده با مشکلات زیادی مواجه شویم. بهره این وام بسیار بالا بود و تبعات زیادی به همراه داشت و دارد.
این همه ماجرا هم نیست. دولت آقای احمدی‌نژاد در سال 92، بیش از 63هزار میلیارد تومان به سازمان تامین اجتماعی بدهکار بود و دولت را بدهکار نگه‌داشت که این رقم به واسطه شروع سیاستگذاری غلط به 350هزار میلیارد تومان رسید. در این دوره، دلار تقریبا 7برابر شده و طلب ما از دولت ارزش خودش را از دست داده است. این را فراموش نکنید که همسان‌سازی با متناسب‌سازی‌ فرق می‌کند. قانون به‌دنبال متناسب‌سازی است؛ به این معنا که هرکس هرقدر آورده بتواند متناسب با آن از سازمان تامین اجتماعی دریافت کند. کسانی که به تازگی بازنشسته شده‌اند، لزومی ندارد ذیل این قانون قرار بگیرند.

 حتی بعد از متناسب‌سازی حقوق‌ بازنشسته‌ها همچنان کفاف زندگی‌شان را نمی‌دهد... متناسب‌سازی‌ که در دو مرحله اتفاق افتاده است چه کمکی به بهبود معیشت این افراد کرده است؟ 

منابع ما به حق بیمه‌ها متصل است و همان پولی است که از بیمه‌شده‌ها دریافت می‌کنیم؛ یعنی اگر حقوق‌ها زیاد شود به همان میزان مخارج بیمه‌ای – که همان منابع ما هستند- باید زیاد شوند. اعضای شورای‌عالی کار متأسفانه در چند دهه گذشته ماده 41قانون کار را به درستی ندیده‌اند. متناسب‌سازی‌ باید به سمتی برود که سبد معیشتی که طبق داده‌های مرکز آمار با دریافت حقوق حداقل 6میلیون و 854هزار تومان باشد تا بازنشسته‌ها بتوانند با حقوق «بخور و نمیر» روزگار خود را برسانند و حداقل‌ها را سر سفره‌هایشان داشته باشند. این در حالی است که نیروی شاغل ما هم هنوز حقوقش بعد از چانه‌زنی بسیار به حدود 4میلیون و 100هزار تومان رسیده. تا وقتی که نیروی شاغل و در حال کار به این حداقل دستمزد نرسد، ما نمی‌توانیم به بازنشسته‌ها حقوق استاندارد پرداخت کنیم. فراموش نکنید که پیش از انجام متناسب‌سازی‌ - مرحله اول- حداقل حقوق بازنشسته ما حدودا یک‌میلیون و 900هزار تومان بود که این را ترمیم کردیم. اوایل امسال هم دوباره سایر مزایا مثل حق مسکن، حق اولاد و... افزایش پیدا کردند. مثلا 80هزار تومان حق مسکن هر بازنشسته زیاد شد، 270هزار تومان در قالب متناسب‌سازی به حق همسر و حق هر اولاد 85هزار تومان اضافه شدند که بازنشستگان حداقل از این بابت متناسب‌سازی‌ برایشان انجام شود. همچنین قرار شد که در سال 1400یک حداقل‌بگیر 30ساله تامین اجتماعی نباید از یک حداقل‌بگیر 30ساله کشوری کمتر بگیرد که این رقم حدودا 4میلیون و 200هزار تومان است. فراموش نکنید اینها همه به واسطه متناسب‌سازی انجام شده است.

آقای دهقان‌کیا! کمترین رقمی که در سال جدید قرار است به بازنشسته‌ها پرداخت شود، چقدر است و تکلیف سایر سطوح دستمزدی در این طرح چه می‌شود؟ 

دیگر هر بازنشسته‌ای که مشمول ماده ۱۱۱ است کمتر از 3میلیون تومان دریافتی نخواهد داشت. این را هم بگویم که برای سایر سطوح فرمول دیگری طراحی شده است که براساس این فرمول افزایش حقوق آنها انجام می‌شود و برای اینکه هر فرد حقوق، سوابق و مزایای مختلفی با فرد دیگر دارد، طبیعتا همه حقوق‌ها در سایر سطوح دستمزدی به یک اندازه افزایش پیدا نمی‌کند. بازنشسته‌های سال 98و 99، بسیار ضریب کمتری مشمول‌شان می‌شد و ما برای اینکه افراد بی‌نصیب نمانند قرار شد کمتر از سایر سطوح نگیرند و فرمول مخصوصی برای آنها طراحی شد.

منابع مالی طرح متناسب‌سازی چطور تامین شده است؟ اختلاف بین دولت و سازمان دقیقا چیست؟ به‌خصوص که این نگرانی وجود دارد که استفاده از منابع چه دولت و چه سازمان تبعات مختلفی می‌تواند با خود به همراه داشته باشد... تورم ایجاد کند، پایداری صندوق‌ها را به‌هم بزند و... محصول چنین شرایطی در چند سال آینده در نهایت کوچک‌شدن سفره همه است؛ از بازنشسته گرفته تا جوان 20ساله‌ای که به تازگی وارد بازار کار شده...

در برنامه ششم توسعه قرار بر این شد که هر هزینه‌ای که از طرف دولت به سازمان، تحمیل می‌شود، منابع آن هم توسط دولت درنظر گرفته شود. براساس قانون تمام این متناسب‌سازی و هزینه‌های آن بدهی دولت به مجموعه تامین اجتماعی محسوب می‌شود. اگر غیر از این باشد سازمان تامین اجتماعی با مشکلات غیرقابل حلی مواجه خواهد شد. شما ببینید آقای نوبخت از 32هزار میلیارد تومانی حرف می‌زنند که هنوز به‌صورت رسمی در اختیار ما قرار نگرفته است. صرفا صحبت از سهامی می‌شود که قرار است به‌نام بشود و هنوز به نام سازمان نشده است. سازمان سال 99، 17هزار میلیارد و 500میلیون تومان بابت متناسب‌سازی‌ هزینه کرد. همچنین هزارمیلیارد تومان هم بابت مابه‌التفاوت کارهای سخت و زیان‌آور توسط تأمین اجتماعی پرداخت شده است. این مبلغ که بیش از 18هزار میلیارد تومان شد که بعد از آن هم پرداخت یک‌میلیون و 200هزار تومان به ازای هر بازنشسته که شب عید پرداخت شد، حدود 6هزار میلیارد تومان دیگر سازمان از این بابت پرداخت کرده است. حدودا این رقم در نهایت به حدود 23هزار میلیارد تومان رسید. علاوه بر این، 3هزار و 500میلیارد تومان هم از این پول برای بازنشسته‌های عزیز با بیش از 65سال درنظر گرفته شد؛ چرا که در بعضی از استان‌ها بیمارستان تامین اجتماعی نداریم و وقتی این افراد می‌خواهند بروند بیمارستان باید سراغ بیمارستان‌های دولتی بروند که این فرانشیز را ما پرداخت کردیم تا در این روزگار کرونا، بازنشسته‌ای از خدمات درمانی محروم نماند. این ارقام با احتساب نرخ تورم، امسال به همان 30هزار میلیارد تومان می‌رسد. حدود 24هزار میلیارد تومان دیگر هم دولت هزینه برای متناسب‌سازی‌، معیشت، مسکن و...اضافه کرده که در مجموع همه این ارقام به 57هزار میلیارد تومان می‌رسد! حالا مدام آقای نوبخت درباره آن 32هزار میلیاردی که نداده سخنرانی می‌کند. در هر صورت سازمان دارد جلو می‌رود و امید دارد که منابعش را جذب کند.

کد خبر 603106 برچسب‌ها بازنشستگان تامین اجتماعی بازنشستگی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: بازنشستگان تامین اجتماعی بازنشستگی سازمان تامین اجتماعی متناسب سازی حقوق تأمین اجتماعی میلیارد تومان بازنشسته ها سایر سطوح

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۰۶۰۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در گردهمایی کارگران چه گذشت؟

آفتاب‌‌نیوز :

مراسم روز جهانی کارگر با حضور صد‌ها کارگر، علی خدایی (عضو هیأت مدیره کانون شورا‌های اسلامی استان تهران و نایب رئیس کانون عالی شورا‌های اسلامی کار)، حسن صادقی (رییس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری) و جمعی از فعالان کارگری و سیاسی در خانه کارگر جمهوری اسلامی ایران در خیابان ابوریحان برگزار شد.

در ابتدای مراسم، کارگران شعارهایی، چون "کارگر می‌میرد تبعیض نمی‌پذیرد"، "امنیت معیشت حق مسلم ماست"، "فریاد ما بر این است عدالت بهترین است"، "قرارداد موقت ملغی باید گردد"، "شاغل و بازنشسته اتحاد اتحاد"، "مصوبه مزدی اصلاح باید گردد" سر می‌دادند.

در ابتدای این گردهمایی، حسن صادقی (رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری) اظهار کرد: فضای پیگیری مطالبات کارگری به گونه‌ای است علیرغم اینکه که نهاد‌هایی که باید مخاطب صحبت ما می‌شدند، باید هدف تجمع ما قرار می‌گرفتند، اما به خاطر شرایط کشور، این تجمع را در محل خانه کارگر برگزار کردیم.

صادقی تاکید کرد: همه ما می‌دانیم روز جهانی کارگر به دلیل خون‌های ریخته شده در ۱۸۸۶ میلادی در جنبش مطالبه‌گری کارگران علیه لیبرالیسم اقتصادی دولت امپریالیست آمریکا در شیکاگو نامگذاری شده است. در آن زمان طبقه کارگر با ۱۶ ساعت یا ۱۸ ساعت کار در روز به زیر یوغ بردگی کشیده شده بودند. کارگران شیکاگو در آن روز فقط ابراز کردند ما انسان بوده و حق زیستن شرافتمندانه داریم.

وی افزود: جهانی که از نظام فئودالی به سرمایه‌داری تبدیل شده بود، ۱۸ ساعت کار مداوم بدون درنظر گرفتن مرخصی و بدون تامین معیشت انسانی زندگی سختی به کارگران تحمیل کرده بودند. امروز نیز یاد و خاطره آن مبارزان را زنده نگه می‌داریم که پلیس سرمایه‌داری لجام گسیخته با سلاح گرم و سرد به جان کارگرانی افتادند که با نثار خون کارگران کشته شده، قوانین مترقی شکل گرفت.

صادقی ادامه داد: توافقنامه فیلادلفیا، قوانین و مقاوله‌نامه‌های حقوق کار و سازمان جهانی کار، حاصل خون شهدای کارگر شهر شیکاگو است. در ایران نیز قبل و بعد از انقلاب این روز گرامی داشته می‌شود و براساس آن مطالبه می‌شود. روز کارگر روز مطالبه‌گری و پیگیری خواسته‌های روی زمین مانده آنان است.

رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری اضافه کرد: طبق قانون کاری که در سال ۱۳۶۹ تصویب شد، زن و مرد با حقوق برابر صرف‌نظر از قومیت و جایگاه از حقوق انسانی بهره‌مند شدند، اما پس از آن با قدرت گرفتن سرمایه‌داران و فراموشی این قوانین شاهد عقب‌نشینی از سنگر‌های قانون کار هستیم. امروز جمع شدیم تا بگوییم آنچه امروز می‌خواهیم در گذشته با زحمت محقق شده بود و امروز می‌خواهند از ما بگیرند.

صادقی افزود: نگاه رهبر معظم انقلاب این است که کرامت انسانی کارگران حفظ شود و کارگر بازنشسته آیینه آینده کارگر شاغل است. اگر وضع بازنشسته ما خوب باشد، شاغل ما انگیزه پیدا خواهند کرد. کارگران حامی منافع ملی و نظام هستند و باید به تجمعات گرامی داشته شوند و اگر نبودند مانند کارگران فولاد و هفت تپه، خصوصی‌سازی غیراصولی به کیان کشور ضربه می‌زد. تهدید کارگران به زیان کشور است و منویات رهبری در حوزه اجتماعات کارگری نباید روی زمین بمانند. اجتماعات آزاد صنفی ما باعث عزت نظام و کشور می‌شود.

معاون دبیرکل خانه کارگر با اشاره به اینکه هراس ما جامعه کارگری باعث کوچکتر شدن سفره‌مان می‌شود، گفت: رهبر انقلاب در اظهارنظری که در جهان در جایگاه رهبری بی‌نظیر است، اظهار کردند که حال کارگر و بازنشسته ما خوب نیست و این جامعه که نیمی از کشور است اگر حالش خوب باشد، حال کل جامعه خوب خواهد بود.

صادقی تصریح کرد: این بیرق ماست که زیر سایه آن ما می‌توانیم مطالبه‌گری کنیم.

وی گفت: در بحث تشکل‌های کارگری و سه جانبه گرایی ما شاهد سربریده شدن سه جانبه گرایی توسط دولت هستیم که می‌خواهند شورای عالی کار را برخلاف مقاوله نامه‌های ۹۸ و ۸۷ سازمان جهانی کار، در موضوع مزد خلع سلاح کرده و تصمیم مزدی را به مجلس بسپرد. پیام ما این است که ما کارگران ایران محکم در برابر حذف شورای عالی کار در موضوع مزد می‌ایستیم.

معاون دبیرکل خانه کارگر بیان کرد: وقتی دولت تورم دستکاری شده ۴۲ درصدی بانک مرکزی را برای سال گذشته هم قبول نمی‌کند و با ترک نمایندگان کارگری از جلسه تعیین مزد، به ۳۵ درصد افزایش غیرقانونی و برخلاف ماده ۴۱ قانون کار رای داده و تصویب کردند. اکنون نیز می‌خواهند به اسم اصلاح قانون کار به کارگران ضربه بزنند. ما کارگران و فعالان کارگری محکم در مقابل تغییر یکجانبه قانون کار می‌ایستیم.

وی افزود: سیاست‌های دولت باعث شده بازار کار ایران در اختیار اتباع قرار بگیرد و ما دربرابر این مساله سکوت نخواهیم کرد. هیچ کس حق ندارد منویات رهبری را درمورد مسائل کارگران و بازنشستگان را ندید بگیرد، زیرا تحقق آن‌ها به نفع جامعه و کشور است.

حسن صادقی با اشاره به دست درازی دولت در اموال سازمان تامین اجتماعی اظهار کرد: مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی باید امین و امانت‌دار اموال بازنشستگان باشد، اما مدیرعامل سازمان ما منویات رئیس جمهوری را در سازمان پیاده می‌کند که دانشی در حوزه کار و تامین اجتماعی ندارد.

وی افزود: جرات ندارند بگویند سازمان حسابرسی کشور ۲۲۰ هزار میلیارد تومان تا ۳۰۰ هزار میلیارد تومان از مطالبات ما بازنشستگان و تامین اجتماعی را به خاطر ضریب‌ها به اشتباه حذف کرده و با درنظر گرفتن این مبلغ امروزه بدهی دولت به سازمان به ۹۷۰ هزار میلیارد تومان رسیده است.

این فعال کارگری تصریح کرد: به بیان رهبری سیاست‌های تامین اجتماعی باید در قالب رد دیون و پرداخت بدهی دولت به سازمان و عدم افزایش تعهدات دارای بار مالی من غیر حق انجام شود. مطالبات کارگران جز دیون کارفرمایان است. ماده ۴۹ و ۵۰ تامین اجتماعی جز مطالبات حیاتی تامین اجتماعی دیون ممتازه تامین اجتماعی را نشان می‌دهد و بدهی دیگران به تامین اجتماعی فقط دیون کارفرمایان نیست. باید وزیر کار به عنوان نماینده کارگران دربرابر دست اندازی به اموال تامین اجتماعی سکوت نکند.

صادقی تاکید کرد: ما در برابر این بی‌توجهی‌ها به مطالبات تأمین اجتماعی سکوت نمی‌کنیم. سوال ما از سازمان حسابرسی این است که آیا ارزش پول ما به اندازه دهه هشتاد و هفتاد است؟ اگر پولی در آن زمان وجود داشت، ارزش آن صد برابر تغییر کرده است. ما از حقوق خود که باید بروزرسانی شود، عدول نمی‌کنیم.

رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری تاکید کرد: ما امروز گردهم آمدیم آنچه رهبری درباره کارگران شاغل و بازنشسته گفتند، باید محقق شود. تشکل‌های کارگری ما نیز باید نگاه از بالا به پایین خود مانند احزاب و تشکل‌های کاغذی را تغییر دهند. مذاکره ما زمانی موفق می‌شود که جامعه کارگری از نمایندگان خود حمایت کنند. میز مذاکره همیشه خوب است، اما مشروط به این است که زور کارگران پشت سر مذاکره کننده باشد و شرایط مذاکره عادلانه باشد.

صادقی درباره کارگران ساختمانی گفت: کارگر ساختمانی ما نه ایمنی دارد و نه حقوق مکفی و بیمه دریافت می‌کند و رقبای سرسخت اتباع بیگانه نیز وجود دارند و بازارشان در دست اتباع خارجی است. این مطالبه تشکل‌های انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی نیز باید این باشد که بازار کار این گروه از کارگران حفظ شود. ما نباید محل کارآموزی نیرو‌های کار اتباع بیگانه و استادکار شدن آن‌ها شود.

وی در ادامه بیان کرد: ما هر سه بیمه بیکاری، بازنشستگی و درمانی را برای کارگران ساختمانی ضروری می‌دانیم. ما اگر صحنه را ترک کنیم و در مناسبت‌های کارگری شرکت نکنیم، ضربه خواهیم خورد.

این فعال کارگری درباره افزایش حقوق بازنشستگان گفت: اگر با اجرای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تا ۲۵ تیرماه اقدامی صورت نگیرد در کف میدان این حق را خواهیم گرفت. افزایش سایر سطوح ما باید ۲۲ درصد به علاوه ۷۰۰ هزار تومان باشد و حداقل بگیران نیز مانند کارگران کف بگیر ۳۵ درصد افزایش یابد و ما از آن عدول نمی‌کنیم.

علی خدایی (رییس کانون شورای اسلامی کار استان تهران)، در ادامه این مراسم، ضمن تبریک به مناسبت روز جهانی کارگر گفت: در رابطه با دلایل عدم حضورم در شورای عالی کار بگویم که من به عهد خود با کارگران وفادار ماندم. از روزی که نماینده کارگر شدم قسم خوردم روی صندلی‌ای که تاثیری برای کارگران ندارد، ننشینم. این صندلی‌ها از آنِ آن‌ها که انسانیت خود را برای دیده شدن معامله می‌کنند.

وی گفت: ما معتقدیم که نماینده کارگر باید جایگاه خود را بین کارگران داشته باشد، نه دولتی‌ها. به زیاده‌گویان می‌گویم دولت نه ما را حذف و نه توان حذف ما را داشت ما خودخواسته حذف شدیم.

خدایی تاکید کرد: شما با حذف یک نفر نمی‌توانید مطالبات جامعه کارگران را حذف کنید. من از همکارانم در شورایعالی کار تقدیر می‌کنم. مردانه ایستادند و مردانه به فشار‌ها تن ندادند. به همه خسته نباشید می‌گویم. امروز به عنوان نماینده کارگر از داشتن آن‌ها در شورایعالی کار خرسندم.

وی با انتقاد از تصمیم واگذاریِ تعیین دستمزد به مجلس گفت: دولت با برنامه‌ریزی از پیش تعیین شده به دنبال حذف سه جانبه گرایی است و به دنبال اصلاح قانون تعیین حداقل دستمزد است. دستمزد کارگران یکبار در سال با حضور نمایندگان کارگری تعیین می‌شود و همین موضوع دلخوشیِ هر چند اندکی برای کارگران است، دولت می‌خواهد همین دلخوشی را هم از کارگران بگیرد.

خدایی به افزایش ۵۷درصدیِ دستمزد سال ۱۴۰۱ اشاره کرد و گفت: در سالی که با حذف ارز ترجیحی، تبعات افزایش تورم را بر جامعه تحمیل کردید، دستمزد ۵۷ درصد افزایش یافته بود. در آن سال نسبت به سال دیگر اتفاقا اشتغال بهبود یافت و نرخ تورم به نسبت کمتر بود. یعنی با وجودِ تصمیمِ شما برای حذف ارز ترجیحی ما وضعیتِ بهتری نسبت به سالی که دستمزد افزایش چندانی نداشت، داشتیم.

نماینده کارگران گفت: چرا به گونه‌ای رفتار می‌کنید که فکر کنیم با دلخوشی مردم مشکل دارید؟! شما با استناد به آیین نامه داخلی نماینده کارگران را حذف می‌کنید، اما سالهاست نص صریح قانون و ماده ۴۱ را کنار می‌گذارید.

وی تاکید کرد: شورایعالی کار تنها جایی است که قانون برای حضور نمایندگان کارگران و تصمیم‌گیری برای مسائل آن‌ها از جمله دستمزد تعیین کرده و شما می‌خواهید همین را هم از کارگران بگیرید. اگر بناست شورایعالی کار حدف شود تمام شورا‌های دیگر را هم حذف کنید و مسئولیتِ کار آن‌ها را به مجلس بسپارید.

خدایی گفت: شما توان گفتگو با ما را ندارید و راه‌حلِ آن را حذف ساختار سه‌جانبه‌گرایی می‌دانید؟ اتفاقا گلایه‌ها از شما و عملکردتان در شواربعالی کار هم وجود دارد. معاون وزیر کار تکلیف قانونی و شرعی برای اجماع گروه کارگری و کارفرمایی دارد، اما توانایی این کار را ندارد. ایشان می‌گوید با واگذاریِ کار تعیین دستمزد به مجلس، اتهامات را از شورایعالی کار برمی‌داریم. شما به مسئولیت خود عمل کنید اگر توانایی ندارید نمی‌توانید این حق را کارگران بگیرید.

نماینده کارگران تاکید کرد: وظیفه دولت نظارت بر روابط بین کارگر و کارفرماست نه تحمیل نظرِ خود به آن‌ها. اتفاقا بزرگترین گلایه‌ها به خود شماست.

خدایی در پایان گفت: کارگران باید آگاه باشند. امیدوارم روز‌های بهتری پیش رو داشته باشیم و امیدوارم دولت به درک این موضوع برسد که باید با جامعه گفتگو کند. دولت باید به فکر معیشتِ کارگران باشد.

منبع: خبرگزاری ایلنا

دیگر خبرها

  • در گردهمایی کارگران چه گذشت؟
  • قالیباف: اراده دولت و مجلس اجرای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان است
  • قالیباف: دولت هیچ مشکل قانونی برای متناسب سازی حقوق بازنشستگان ندارد
  • خبر رییس مجلس درباره حقوق اردیبهشت 1403/ قالیباف: دولت باید متناسب سازی حقوق بازنشستگان را این ماه اجرا کند
  • خبر مهم قالیباف درباره حقوق اردیبهشت بازنشستگان | درباره همسان‌سازی حقوق اطمینان می دهم که ...
  • دولت هیچ مشکل قانونی برای متناسب سازی حقوق بازنشستگان ندارد
  • بازنشستگان مطمئن باشند که «همسان‌سازی حقوق» آن‌ها انجام می‌شود
  • برای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تامین اعتبار شده است
  • وعده قالیباف درباره اجرای همسان‌سازی حقوق بازنشستگان
  • بازنشستگان مطمئن باشند که «همسان‌سازی حقوق» آنان انجام می‌شود