Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قم، علی حسینی معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی قم ، با اشاره به اهمیت موضوع جمعیت، آن را نقطه ثروت و قدرت کشور‌ها دانست و بیان کرد: مقوله جمعیت و اهمیت جمعیت‌شناسی در برنامه‌ریزی‌ها یکی از مهم‌ترین و حساس‌ترین موضوعات عصر حاضر در ساختار‌های مختلف اجتماعی، اقتصادی و سیاسی و تأثیرگذار در این حوزه‌ها است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حسینی افزود: با توجه به تأکیدات مقام معظم رهبری بر نقش رسانه‌ها، فرهنگ‌سازی و تغییر تفکر نادرست و رایج در جامعه، تبیین مسئله جمعیت، آگاهی‌بخشی عمومی و برخورد فعالانه در این حوزه می‌توان به اهمیت مسئله جمعیت پی برد. افزایش امکانات و خدمات رفاهی و اختصاصی در راستای امنیت خاطر والدین از سیاست‌های کلی دولت در مقوله جمعیت به‌شمار می‌رود. با توجه به تأکیدات و بیانات مقام معظم رهبری مبنی بر جمعیت جوان، بانشاط و تحصیل کرده که به‌عنوان یکی از عوامل مهم پیشرفت کشور به‌شمار می‌رود، نیازمند بازنگری در سیاست‌های باروری و سلامت جمعیت کشور هستیم.

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی قم به عوامل کاهش جمعیت اشاره کرد و گفت: سلامت باروری و جنسی و حواشی آن، تأثیر ۲۰ درصدی در کاهش جمعیت دارد که با ارائه خدمات باروری به زوج‌های نابارور، خدمات واکسیناسیون و ارائه تسهیلات زایمان به خانواده‌ها می‌توان آن را مرتفع کرد.

حسینی هزینه‌های سرسام‌آور مسکن، تغییر بافت جمعیتی شهر و روستا، افزایش طلاق و مهاجرت خانواده‌های ایرانی در سن باروری را از دیگر عوامل کاهش جمعیت دانست و گفت: توجه مطلق جوانان به ادامه تحصیل سبب تأخیر در ازدواج و بالا رفتن سن ازدواج آن‌ها شده است و همین امر سبب اختلالات ژنتیکی در فرزندآوری می‌شود، چنان‌چه قدرت باروری زنان پس از سن ۳۵ سالگی با شیب سریع‌تری کاهش پیدا می‌کند.

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی قم با اشاره به اینکه مرکز درمان ناباروری جهاد دانشگاهی قم (رویان) این‌گونه خدمات را به زوج‌های نابارور ارائه می‌دهد، ادامه داد: دغدغه‌های خانوار ایرانی برای هزینه‌های چندفرزندی از دیگر عوامل کاهش جمعیت است و در خانواده‌هایی با درآمد متوسط حفظ تعادل بودجه و تعداد فرزندان مورد توجه قرار می‌گیرد و از طرفی با توجه به تأثیر مدرنیته بر سبک زندگی جوامع ایرانی، بسیاری از خانواده‌هایی با درآمد بالا تک فرزند هستند.

حسینی ضمن توجه به نقش ارتباطات و اینترنت در کاهش جمعیت، الگوبرداری از فرهنگ‌های مختلف را باعث تغییر نگرش بر زندگی و خانواده مطرح کرد و افزود: استقلال مالی بانوان در عدم تمایل آن‌ها به ازدواج و یا طلاق زودهنگام مؤثر واقع می‌شود و در سال‌های اخیر همین امر سبب ازدیاد خانواده‌های تک نفره شده است.

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی قم تغییر سبک زندگی را از عوامل کاهش جمعیت دانست و ادامه داد: زندگی پر خرج و تشریفات، رشد فردگرایی، تأثیر فرهنگ غربی بر فرهنگ جوامع ایرانی، کمال‌طلبی که منجر به راحت‌طلبی جوانان شده و عدم مسئولیت‌پذیری توسط آن‌ها و تنزل جایگاه زن و مادر در خانواده به‌واسطه ترویج و تبلیغ تفکر فمینیستی که منجر به تعویق در فرزندآوری می‌شود، از عوامل کاهش جمعیت به شمار می‌رود.

او  با تأکید بر اینکه مدرنیته و تغییر سبک زندگی از عوامل تأثیرگذار در کاهش جمعیت است که از آن غافل شدیم، تصریح کرد: یکی از چالش‌های ایجاد شده توسط مدرنیته و تحولات سبک زندگی در ایران، فرزندآوری است و مدرنیته سبب تغییر بینش مذهبی و اعتقادی، ترویج مصرف‌گرایی، افزایش سن ازدواج و طلاق شده است.

حسینی به آثار و پیامد‌های کاهش جمعیت اشاره و بیان کرد: تغییر نظام‌های تربیتی و مفاهیم اخلاقی، کاهش نشاط اجتماعی و اقتصادی، کاهش اقتدار سیاسی، تغییر در ترکیب‌های دینی، بحران‌های جامعه پیر برای ایران از آثار کاهش جمعیت محسوب می‌شود.

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی قم تصریح کرد: کاهش رشد جمعیت ملی، کاهش باروری و قدرت تجدید نسل و افزایش میان سنی و سالمندی جمعیت از بحران‌های جمعیتی، کاهش جمعیت در سن کار، کاهش رشد اقتصادی و فشار بر سیستم تأمین اجتماعی از بحران‌های اقتصادی، شکاف نسلی و جمع شدن چتر‌های حمایتی خانواده از سالمندان از بحران‌های اجتماعی و فرهنگی جامعه پیر برای ایران است.

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی قم به ارائه راهکار‌های مرتفع‌سازی عوامل کاهش جمعیت در ایران پرداخت و گفت: کمک به مشکل معیشت مردم، افزایش فعالیت‌های فرهنگی و تبلیغی برای ترویج سبک زندگی اسلامی و فرهنگ‌سازی در این حوزه، برنامه‌ریزی برای مشوق‌های بلندمدت ترغیب‌کننده فرزندآوری و فراهم کردن زیرساخت‌های آموزشی و شغلی از راهکار‌های رشد جمعیت به‌شمار می‌رود.

انتهای پیام/ح

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: جهاد دانشگاهی قم کاهش جمعیت عوامل کاهش جمعیت شمار می رود خانواده ها سبک زندگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۰۶۶۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معلمان سکانداران علمی جامعه هستند

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام سید روح الله موسوی در خطبه‌های این هفته نماز جمعه شهر اسفرورین اظهار کرد: معلمان سکاندران علمی یک جامعه هستند و می‌توانند نسل‌های برتر علمی خلق کنند.

وی با اشاره به مشکلات جوانان برای ازدواج افزود: منشأ خیلی از مشکلات جوانان توقع نامتعارف و چشم وهم چشمی در خانواده‌ها است و باید خانواده‌ها این مشکلات را رفع کنند.

امام جمعه اسفرورین اضافه کرد: جوانان و خانواده‌های آنان با الگو قرار دادن سبک زندگی اهل بیت به ویژه سبک زندگی علوی و فاطمی می‌توانند در این امر سعادتمند باشند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اهمیت نقش کارگر در توسعه جامعه عنوان کرد: جهش تولید و اقتصاد کشور نیازمند حضور کارگران است و باید نقش مهم این قشر از جامعه درک شود.

حجت الاسلام حسینی تصریح کرد: نگاه دنیای مادی به کارگر نگاه ابزاری است اما اسلام جایگاه خاصی برای کارگر قائل شده و این نگاه ناشی از ارزشی است که برای کار قائل است.

وی با بیان اینکه امنیت شغلی، ایمنی کار، و شناسایی نخبگان باید در دستور کارفرما قرار بگیرد، اضافه کرد: کارگر نباید جایگاه خود را پایین ببیند.

کد خبر 6089121

دیگر خبرها

  • مادران ۴ فرزندی الگوی عینی برای خانواده‌ها
  • مردم‌محور بودن اساس و پایه فعالیت‌های جمعیت هلال‌احمر است
  • خودکشی پزشکان ایرانی در مرز هشدار؛ مشکل کجاست؟
  • نقش زنان در معنابخشی به زندگی خانوادگی و اجتماعی
  • شخصیت سالم یا ناسام؛ مساله این است؟
  • حفظ کیان خانواده سلامت جامعه را ارتقا می‌دهد
  • مهمترین عامل سقط جنین در کشور عوامل فرهنگی است
  • معلمان سکانداران علمی جامعه هستند
  • در قم مطرح شد: ضرورت توجه به عوامل کاهش‌دهنده جمعیت
  • جمعیت جوان اصلی‌ترین مولفه قدرت و ثروت واقعی هر کشور