Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-30@02:05:21 GMT

نقش مناطق کم‌سرعت در ایمنی زندگی شهری

تاریخ انتشار: ۳ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۰۰۷۱۹۵

نقش مناطق کم‌سرعت در ایمنی زندگی شهری

گسترش ویروس کرونا مردم سراسر جهان را به پیاده‌روی و دوچرخه‌سواری در مناطق اطراف محل سکونت خود جهت رفع نیازهای روزانه سوق داد و همین امر، برنامه‌ریزان را به اعمال تغییراتی چشمگیر در زیرساخت‌های شهری جذب کرد تا از طریق تردد سبز، به پایداری شهری دست پیدا کنند.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، طی دوران شیوع بیماری کووید -۱۹ بسیاری از مدیران، زیرساخت‌های شهری را متحول کردند به این امید که مردم برای برطرف نمودن نیازهای خود به پیاده‌روی و دوچرخه‌سواری روی آورند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همین راستا، بسیاری از خیابان‌ها برای همیشه به روی خودروها بسته شد و عابران پیاده و دوچرخه‌سواران به تردد در این مکان‌های عمومی پرداختند. حال آنکه، در بعضی از خیابان‌ها نیز محدودیت‌هایی بر میزان سرعت تردد وسایل حمل و نقل موتوری اعمال شد تا سایر کاربران نیز بتوانند با امنیت خاطر کافی رفت و آمد کنند. در ادامه به معرفی بعضی از تحولاتی پرداخته می‌شود که می‌تواند در خیابان‌های سراسر دنیا، به ویژه در زمینه کاهش سرعت خودروها به وجود آید و پیامدهای مثبتی نیز از خود به جای بگذارد.

ایجاد خیابان‌های چند منظوره

خیابان‌های چند منظوره مراکز فعالیت کاربران مختلف جهان به شمار می‌رود که در آن، دوچرخه‌سواران، عابران پیاده و رانندگان می‌توانند به طور همزمان به تردد بپردازند. در این فضاهای عمومی، بخش‌هایی هر چند کوچک به تردد افراد آسیب‌پذیر نظیر دوچرخه‌سواران و عابران پیاده اختصاص داده شده و عبور رانندگان از آنجا، پیگرد قانونی پلیس راهنمایی و رانندگی را در بر خواهد داشت. جالب اینکه محدودیت سرعت برای رانندگان در مسیرهای همجوار نیز بین ۲۰ تا ۳۰ کیلومتر در نظر گرفته شده و در نتیجه احتمال آسیب به عابران پیاده و دوچرخه‌سواران به حداقل می‌رسد. علاوه بر این، در خیابان‌های چند منظوره تنها حدود ۴ متر و ۵۰ سانتی‌متر از عرض فضا به تردد خودروها اختصاص داده می‌شود، در نتیجه این وسایل نقلیه قادر نخواهد بود از یکدیگر سبقت بگیرد و فاجعه به بار آورد.

طراحی خیابان‌های نزدیک به خانه‌های مسکونی

در مناطق مسکونی احتمال بروز تصادفات و آسیب‌های جسمی به کاربران بسیار بیشتر است چرا که تردد عابران پیاده در چنین فضاهایی به علت نزدیک بودن به محل سکونت، بسیار بیشتر از سایر خیابان‌ها است. علاوه بر این، مردم در حین تردد در خیابان‌های اطراف محل سکونتشان، هر لحظه ممکن است به برقراری تعاملات اجتماعی با همسایگان و سایر عابران پیاده بپردازند که همین رویداد نیز می‌تواند عاملی برای وقوع فجایع خیابانی باشد.

البته مدیران در طراحی این خیابان‌ها اغلب قوانینی متفاوت با سایر فضاهای عمومی اعمال می‌کنند و محدودیت سرعت ۲۰ تا ۳۰ کیلومتر را برای تردد وسایل حمل و نقل موتوری اعمال می‌کنند. در نتیجه، رانندگان می‌توانند در هنگام مواجهه احتمالی با خطر، به سرعت واکنش نشان دهند و از وقوع فاجعه خودداری به عمل آورند.

علاوه بر این، طراحی پیاده‌روها در محل سکونت مردم نیز از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و وسعت مناسب آن‌ها می‌توانند از رفت و آمد عابران پیاده در خیابان‌ها و تبعات منفی آن، جلوگیری به عمل آورد. بدیهی است که پیاده‌روهای دارای پوشش سبز، پارکلت‌ها و نیمکت‌ها نیز می‌تواند در افزایش قابلیت پیاده‌روی یک شهر نقش مهمی ایفا کند و امنیت کاربران را به طور قابل توجهی افزایش دهد.

کاهش تصادفات در خیابان‌های نزدیک به مدارس

اعمال محدودیت سرعت در خیابان‌های نزدیک به مدارس از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و می‌تواند به کاهش آسیب‌های جسمی کودکان در حین رفتن به مدرسه کمک کند. گزارشات حاکی است که در هر سال، حدود ۱۰ میلیون دانش‌آموز در مسیر مدرسه تا منزل یا برعکس، قربانی تصادفات خیابانی می‌شوند که بسیاری از آن‌ها جان خود را از دست می‌دهند و برخی نیز از نظر جسمی، آسیب جدی می‌بینند. شکی نیست که کودکان نسبت به افراد بزرگ‌تر، به واسطه جسم کوچک‌تر و سرعت واکنش پایین‌تر خود، در مقابل سوانح خیابانی بسیار آسیب‌پذیرتر هستند و در نتیجه، مقامات در طراحی مکان‌هایی با بیشترین احتمال تردد این قشر، باید توجه ویژه‌ای به کار گیرند. سرعت حرکت وسایل حمل و نقل موتوری در محل تردد دانش‌آموزان نباید بیشتر از ۲۰ کیلومتر بر ساعت باشد تا در نتیجه کودکان در مواجهه با خطر احتمالی، فرصت کافی برای واکنش را داشته باشند.

کد خبر 495787

منبع: ایمنا

کلیدواژه: پیاده روی دوچرخه سواری تردد سبز شهر پیاده محور محدودیت سرعت طراحی شهر ایمن برنامه ریزی شهری شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق دوچرخه سواران عابران پیاده خیابان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۰۷۱۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نوسازی پیاده‌رو‌های خیابان ۱۹ دی قم

محمد رمضانی،مدیر منطقه هفت شهرداری قم  با اشاره به مسئله پارکینگ در این منطقه اظهار کرد: در منطقه هفت پارکینگ زائر، پارکینگ شرقی حرم، پارکینگ رودخانه و پارکینگ شهید کاظمی به عنوان پارکینگ‌های عمومی ایجاد شده است.

وی با اشاره به محدودیت فضایی برای احداث پارکینگ‌های جدید در منطقه هفت افزود: در صورت به نتیجه رسیدن پروژه بسط شرقی و تکمیل پارکینگ‌های در دست کار در هسته مرکزی، شرایط پارکینگ‌های این منطقه بهبود خواهد یافت.

مدیر منطقه هفت شهرداری قم با اشاره به اقدامات این منطقه برای رودخانه خاطرنشان کرد: در بلوار سردار شهید سلیمانی اصلاح کف و بهسازی آسفالت صورت گرفت، همچنین اصلاح هندسی برداشتن نرده‌ها و اصلاح جداول در این بلوار به سمت حرم مطهر نیز انجام شد.

رمضانی اضافه کرد: سال گذشته یک تابلیه روی رودخانه به‌منظور کاهش ترافیک با هزینه ۱۱ میلیارد تومانی انجام شد که موجب رضایتمندی بسیاری برای مردم و زائران می‌شود.

وی با اشاره به اینکه پیاده‌روسازی خیابان ۱۹ دی از مخابرات تا چهارراه بازار در حال انجام است، عنوان کرد: این کار به بهبود وضعیت تردد عابر پیاده منجر خواهد شد.

مدیر منطقه ۷ شهرداری قم با اشاره به اقدامات انجام شده برای بهسازی بافت تاریخی شهر قم گفت: جداره‌سازی در بعضی نقاط با همکاری میراث فرهنگی و سازمان بهسازی اطراف حرم در منطقه صورت گرفت که موجب بهبود سیما و منظر در بنا‌های تاریخی شد، از آن جمله می‌توان به بهسازی گاراژ شمس‌العماره در چهارراه بازار اشاره کرد.

رمضانی با اشاره به بودجه ۳۵۵ میلیارد تومانی منطقه ۷ شهرداری قم افزود: از مهم‌ترین پروژه‌های در دست اقدام در این منطقه زیرگذر امام موسی صدر است.

باشگاه خبرنگاران جوان قم قم

دیگر خبرها

  • عملیات پیاده‌راه‌سازی خیابان باباطاهر همدان آغاز شد
  • آغاز طرح ارتقای ایمنی تردد عابران و موتورسواران در گیلان
  • اجرای طرح ارتقاء ایمنی تردد عابرین و موتورسواران در ۵۰ روستای گیلان
  • پیشرفت ۸۵ درصدی عملیات احداث پل عابر پیاده خیابان آبشار + فیلم
  • نوسازی پیاده‌رو‌های خیابان ۱۹ دی قم
  • حل مشکل تردد دانشجویان بزرگترین دانشگاه اهواز با ساخت پل عابر پیاده
  • ثبت تخلف سرعت بیش از ۴۵۰ هزار وسایل نقلیه در مازندران
  • ثبت تخلف سرعت بیش از ۴۷۹ هزار وسایل نقلیه در مازندران
  • آغاز ترافیک صبحگاهی تهران/ افزایش ترافیک در معابر بزرگراهی
  • وضعیت ترافیکی شهر تهران در شنبه هشتم اردیبهشت ماه