Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی از صادرات ۲۵ میلیون تن محصولات پتروشیمی در سال ۹۹ در شرایط تحریم و کاهش تقاضای ناشی از کرونا خبر داد و گفت: درآمد ارزی ناشی از این مقدار صادرات ۱۰ میلیارد دلار بوده است. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، بهزاد محمدی امروز (دوشنبه، سوم خردادماه) در جمع اصحاب رسانه با قدردانی از مدیران، متخصصان و کارگران صنعت پتروشیمی برای ثبت رکوردهای تاریخی اظهار کرد: بسیار خوشحالیم که صنعت پتروشیمی، به‌عنوان صنعت طلایی کشور، روز به روز نقش و جایگاه خودش را در اقتصاد ملی مستحکم‌تر می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی رشد تقاضای سالانه فرآورده‌های نفتی در دنیا را کمتر از 9 دهم درصد و رشد تقاضای سالانه محصولات پتروشیمی را نزدیک پنج درصد دانست و افزود: این نشانه مهمی برای لزوم توسعه هر چه بیشتر صنعت پتروشیمی است و ما باید با به‌کارگیری منابع هیدروکربنی غنی نفت و گاز به‌عنوان خوراک و براساس نقشه دقیق و مدون و بیش از پیش به سمت توسعه سریع و هوشمندانه صنعت پتروشیمی و خلق ثروت حرکت کنیم.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی به عمر 58 ساله صنعت پتروشیمی اشاره کرد و افزود: ظرفیت تولید صنعت پتروشیمی از 65 میلیون تن سال 98 با بهره‌برداری از 17 طرح و افزایش 25 میلیون تنی به 90 میلیون تن رسیده است که رکورد بی‌نظیری در تاریخ این صنعت به شمار می‌آید.

محمدی میانگین پیشرفت 10 طرح باقیمانده جهش دوم صنعت پتروشیمی را 84 درصد برشمرد و با بیان اینکه این طرح‌ها تا پایان سال 1400 به بهره‌برداری می‌رسد، گفت: با تحقق 100 میلیون تن، صددرصد برنامه ششم توسعه در بخش  پتروشیمی محقق می‌شود.

وی با بیان اینکه هم‌اکنون 40 طرح فعال هم در قالب طرح‌های جهش سوم فعال هستند و ظرفیت تا سال 1404 به حدود 135 میلیون تن می‌رسد، افزود: با تحقق طرح‌های جهش سوم، رتبه ایران در تولید محصولات پایه در خاورمیانه از رتبه دوم به جایگاه نخست ارتقا می‌یابد.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی بر نقش صنعت پتروشیمی در گذر از خام‌فروشی تأکید کرد و گفت: صنعت پتروشیمی پارسال (سال 99) 40 میلیون تن انواع خوراک شامل گاز طبیعی، اتان، میعانات گازی، گاز غنی، نفتا و نفت سفید از صنعت نفت و گاز کشور دریافت کرده که معادل یک میلیون بشکه نفت خام در روز است.

محمدی ادامه داد: این عدد در سال 1404 با تکمیل و بهره‌برداری از 50 طرح فعال صنعت پتروشیمی به 2 میلیون و 200 هزار معادل بشکه نفت خام در روز افزایش می‌یابد و این رشد از منظر گذر از خام‌فروشی اهمیت بسیاری دارد.

وی با بیان اینکه هم‌اکنون 67 مجتمع پتروشیمی فعال داریم و با بهره‌برداری از طرح‌های باقیمانده جهش دوم که تا پایان سال عملیاتی می‌شوند، تعداد مجتمع‌های تولیدی به 77 مجتمع می‌رسد، تصریح کرد: پارسال (سال 99)، 62 میلیون تن محصول در این صنعت تولید شد که 27 میلیون تن از این مقدار صادر و 35 میلیون تن از آن نیز در صنعت پتروشیمی مصرف شده است.

به گفته محمدی، به‌طور معمول 30 درصد محصولات تولیدی در صنایع داخلی مصرف و 70 درصد آن به کشورهای مختلف صادر می‌شود.

معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی در ادامه این نشست خبری به موضوع صادرات محصولات پتروشیمی اشاره کرد و گفت: سال 99 با وجود محدودیت‌های ناشی از تحریم و کاهش تقاضای ناشی از کرونا، 25 میلیون تن صادرات داشتیم که درآمد ارزی ناشی از آن 10 میلیارد دلار بوده است.

محمدی با بیان اینکه از سبد 35 میلیون تن محصول نهایی صنعت پتروشیمی، 10 میلیون تن به بازار داخلی عرضه شده و ارزش فروش داخلی 5 میلیارد دلار بوده است، تأکید کرد: به جرأت می‌توان گفت هیچ صنعتی در کشور نداریم که به پایین‌دست خود 10 میلیون تن محصول عرضه کند. این حجم محصول به رونق و اشتغال بی‌نظیری در 15000 بنگاه بزرگ و کوچک در پایین‌دست صنعت پتروشیمی منجر می‌شود.

وی با بیان اینکه پارسال (سال 99) 40 نوع مواد شیمیایی و حدود 340 گرید محصولات پلیمری به بازار عرضه شده است، افزود: سال 1404 با بهره‌برداری از طرح‌های در حال اجرا، 20 محصول جدید نیز به سبد محصولات صنعت پتروشیمی اضافه و سبد متنوع‌تر می‌شود.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی به سرمایه‌گذاری در صنعت پتروشیمی اشاره کرد و گفت: تا امروز 79 میلیارد دلار در صنعت پتروشیمی سرمایه‌گذاری شده است. این عدد با تکمیل طرح‌های باقیمانده جهش دوم به 82 میلیارد دلار و با تکمیل طرح‌های جهش سوم به 105 میلیارد دلار در سال 1404 خواهد رسید.

محمدی با بیان اینکه با هدف توسعه زنجیره ارزش، تأمین نیاز صنایع پایین‌دستی، ایجاد تنوع در سبد محصولات و کاهش واردات محصولات گران‌قیمت 33 طرح پیشران در 6 زنجیره به‌عنوان فرصت‌های سرمایه‌گذاری تعریف  و به سرمایه‌گذاران معرفی شده است، افزود: تاکنون برای متقاضیان 15 طرح پیشران مجوز صادر شده است. ظرفیت این طرح‌ها 3.3 میلیون تن و حجم سرمایه‌گذاری آن 3.5 میلیارد دلار برآورد شده است.

وی ادامه داد: با بهره‌برداری از این طرح‌ها 18 نوع محصول جدید و خاص برای نخستین بار به سبد محصولات صنعت افزوده می‌شود و دغدغه بنگاه‌های صنایع پایین‌دستی در تأمین مواد اولیه و 70 درصد از واردات 1.3 میلیارد دلاری کاهش می‌یابد.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی مهم‌ترین زنجیره طرح‌های پیشران را زنجیره پروپیلن برای جبران کمبود در کشور عنوان کرد و افزود: به همین منظور طرح‌های تولید پروپیلن از متانول و در نقاطی که متانول وجود ندارد از گاز طبیعی و همین‌طور از پروپان برنامه‌ریزی شده و ما مصمم هستیم ظرفیت تولید پروپیلن را از یک میلیون تن کنونی به 4 میلیون تن در سال 1404 افزایش دهیم.

محمدی مهم‌ترین رویداد پژوهشی در سال 99 را رونمایی از دانش فنی فرآیند تولید پروپیلن از متانول دانست و گفت: ما برای نخستین بار در صنعت پتروشیمی کشور شاهد ساخت یک طرح بزرگ پتروشیمی با دانش فنی تمام ایرانی با تولید محصول راهبردی پروپیلن خواهیم بود و به‌دلیل اهمیت موضوع، شرکت ملی صنایع پتروشیمی به‌عنوان یک شرکت توسعه‌ای اجرای این طرح را دنبال می‌کند و روند بومی‌سازی دانش فنی فرآیندهای پتروشیمیایی در سایر محصولات هم به‌سرعت دنبال می‌شود.

وی با اشاره به اینکه 85 نوع کاتالیست در صنعت پتروشیمی به ارزش 275 میلیون دلار در سال مصرف می‌شود، گفت: 20 نوع کاتالیست عمده صنعت پتروشیمی داخلی‌سازی شده و 16 نوع دیگر تا پایان امسال بومی‌سازی می‌شود، در مجموع 200 میلیون دلار از مهم‌ترین و باارزش‌ترین کاتالیست‌ها از سبد 275 میلیون دلاری تا پایان سال بومی‌سازی می‌شود.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سیاسی سیاست ایران نظامی دفاعی امنیتی گزارش و تحلیل سیاسی مجلس و دولت امام و رهبری ورزشی فوتبال ایران فوتبال جهان والیبال بسکتبال هندبال کشتی و وزنه برداری ورزش های رزمی ورزش زنان ورزش جهان رشته های ورزشی بین الملل دیپلماسی ایران آسیای غربی افغانستان آمریکا اروپا آسیا اقیانوسیه پاکستان و هند ترکیه و اوراسیا آفریقا بیداری اسلامی اقتصادی اقتصاد ایران پول ارز بانک خودرو صنعت و تجارت نفت و انرژی فناوری اطلاعات اینترنت موبایل کار آفرینی و اشتغال راه و مسکن هواشناسی بازار سهام بورس کشاورزی اقتصاد جهان اجتماعی پزشکی رسانه طب سنتی خانواده و جوانان تهران فرهنگیان و مدارس پلیس حقوقی و قضایی علم و تکنولوژی محیط زیست سفر حوادث آسیب های اجتماعی فرهنگی ادبیات و نشر رادیو و تلویزیون دین قرآن و اندیشه سینما و تئاتر فرهنگ حماسه و مقاومت موسیقی و تجسمی استانها آذربایجان شرقی آذربایجان غربی اردبیل اصفهان البرز ایلام بوشهر استان تهران چهارمحال و بختیاری خراسان جنوبی خراسان رضوی خراسان شمالی خوزستان زنجان سمنان سیستان و بلوچستان فارس قزوین قم کاشان کردستان کرمان کرمانشاه کهگیلویه و بویراحمد گلستان گیلان لرس مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی بهره برداری صنعت پتروشیمی میلیون تن محصول سرمایه گذاری میلیارد دلار بومی سازی تا پایان طرح ها سال 1404

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۰۹۵۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات ۸۰۰ میلیون دلاری ترکیه به ایران در ۳ ماه

اداره آمار ترکیه اعلام کرد صادرات این کشور به ایران در سه‌ماهه نخست سال جاری میلادی با رشد ۱۶ درصدی به بیش از ۸۰۰ میلیون دلار رسیده است. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، آمارهای منتشر شده توسط اداره آمار ترکیه نشان می‌دهد که مبادلات تجاری ایران و ترکیه در سه ماه نخست 2024 به یک میلیارد و 364 میلیون دلار رسیده است.

مبادلات تجاری دو کشور در این دوره نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش 16 درصدی داشته است. در سه‌ماهه نخست سال میلادی گذشته یک میلیارد و 635 میلیون دلار کالا بین دو کشور مبادله شده بود.

افت مبادلات تجاری دو کشور در این دوره مربوط به افت واردات ترکیه از ایران بوده است. ترکیه در ماه‌های ژانویه تا مارس سال میلادی گذشته 934 میلیون دلار کالا از ایران وارد کرده بود؛ این رقم با افت 41 درصدی در سه‌ماهه نخست امسال به 547 میلیون دلار رسیده است.

در عین حال صادرات ترکیه به ایران در سه‌ماهه نخست امسال با رشد 16 درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل مواجه شده و به 817 میلیون دلار رسیده است. ترکیه در سه‌ماهه نخست سال قبل 701 میلیون دلار کالا به ایران صادر کرده بود .

بر اساس این گزارش مبادلات تجاری ایران با این کشور در سال 2023 به 5 میلیارد و 490 میلیون دلار رسیده بود. ترکیه در این سال 3 میلیارد و 310 میلیون دلار کالا به ایران صادر و 2 میلیارد و 180 میلیون دلار کالا از ایران وارد کرده بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • صادرات ۴.۱ میلیارد دلاری نفت/ تراز تجاری مثبت شد
  • ارائه تکنولوژی‌های بومی در بخش کشاورزی/ رفع مشکل صادرات با آفت‌کش زیست‌سازگار
  • بومی‌سازی دوربین های ضد انفجار برای صنعت دریایی در شرکت دانش‌ بنیان
  • صادرات ۸۰۰ میلیون دلاری ترکیه به ایران در ۳ ماه
  • گشتی در اقتصاد ایران ؛ تلاش برای رفع ناترازی انرژی
  • صادرات ۸۰ میلیون دلاری محصولات تعاونی ها در مازندران
  • ظرفیت ۵۰ میلیارد دلاری تجارت ایران و چین
  • متانول به جای صادرات تبدیل به بنزین می شود
  • متانول به‌جای صادرات تبدیل به بنزین می‌شود
  • افزایش ۱۲۷ میلیون مترمکعبی تولید گاز ایران با سرمایه‌گذاری ۶.۴ میلیارد دلاری