Web Analytics Made Easy - Statcounter

اول مهر ماه ۱۳۵۹ دوازده لشکر عراقی برای تصرف خرمشهر راهی ایران شدند و پس از مقاومت ۳۱ روزه رزمندگان خرمشهر اشغال شد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از تیتریک، امروز سوم خرداد، مصادف با سالروز آزادسازی خرمشهر است، به یاد جمله سردار پارسا جانباز و راوی دوران دفاع مقدس در البرز می افتم که می گوید؛ "یک طرف دشمن تا بن دندان مسلح بود چه در زمین و چه روی آسمان و در طرف دیگر نیروهایی که با کمبودها در مقابل آنها ایستادند".

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دو سال خرمشهر در تصرف ارتش بعث بود عملیات بیت المقدس آغازی بود بر شکست دشمن تا دندان مسلح، اینجا بود که نوای "شنوندگان عزیز توجه فرمائید خونین شهر، شهر خون آزاد شد" به آزادی خواهان رسید.   عملیات الی بیت المقدس ۷ گردان داشت که فرماندهی ۴ گردان آن با رزمنده های کرج بود، یکی از آنها یدالله کلهر بود، سردار رشیدی که متولد سال ۱۳۳ در روستای باباسلمان از توابع کرج بود و در سال ۱۳۶۵ در عملیات کربلای ۵ منطقه شلمچه به شهادت رسید.   سردار مهدی شرع پسند که متولد سال۱۳۳۳ در کرج بود و سال ۱۳۶۲ در منطقه چنگوله حد فاصل دهلران و مهران به شهادت رسید، دومین رزمنده البرزی بود که فرماندهی یکی از گردان های عملیات بیت المقدس را بر عهده داشت.   سردار اباذر خدابین متولد ۱۳۳۷ در کرج فرمانده سوم و حمید احدی چهارمین فرمانده عملیات آزادسازی خرمشهر بود که سال ۱۳۳۲ در شهر کرج متولد شده است. سوم خرداد ۱۳۶۱ نخستین گردانی که وارد خونین شهر شد، گردان منتظران قائم به فرماندهی سردار شهید مهدی شرع پسند بود، دلاور مردی که زمانی جانباز و استاد دانشگاه در کرج وی را فرد محوری در جبهه های جنگ و شیرمردی می دانست که با دل فرماندهی می کرد.   کرمی از دیگر رزمندگان کرج که پژوهشگر حفظ آثار استان البرز است نیز می گوید "عمده کارهای عملیاتی را حاج یدالله کلهر انجام می دادند و در عملیات بیت المقدس جانشین آقای فضلی در تیپ المهدی بود". و اما به شکرانه فتح خرمشهر نماز شکر به پا کردند که اولین موذن مسجد جامع خرمشهر پس از آزادی شهید علی گروسی بود که در سال ۱۳۴۱ در ماهدشت کرج متولد شد و سال ۱۳۶۵ در عملیات والفجر ۸ منطقه فاو به شهادت رسید.   انجیله ای از همرزمان شهید گروسی می گوید، "در مرحله چهارم عملیات بیت المقدس وارد خرمشهر که شدیم ایشان بالای مناره مسجد جامع خرمشهر رفتند و اولین موذن پس از آزادی این منطقه نام گرفتند". همسر شهید گروسی هم با یادآوری روزهای جنگ می گوید؛ "همزمان با آزادسازی خرمشهر ایشان گفته بودند نذر کردم اگر خرمشهر آزاد شود بالای مسجد جامع اذان بگویم".   و اما حجت الاسلام رمضان جنتی رضوی که متولد ۱۳۱۳ کرج بود و سال ۱۳۸۶در اثر جراحات ناشی از جنگ به شهادت رسید از دیگر رزمنده های کرجی در عملیات بیت المقدس بود اولین پیش نماز فتح خرمشهر در مسجد جامع نام گرفتند.   علی رفیعی فرمانده لشگر ۱۰ سید الشهدا در وصف این شهید می گوید؛ حجت الاسلام رضوی آن زمان جوان ۱۹ ساله ای بود که در بطن مبارزه قرار گرفت، چندین مرحله در زندان ساواک اسیر بود و در نهایت پرچمدار نماز جماعت در مهم ترین عملیات بیت المقدس نام گرفت.   شهید جعفر نوروزی هم دیگر رزمنده ای بود که همزمان با شروع جنگ تحمیلی به مدت ۴۵ روز همراه دکتر چمران در خرمشهر رودرروی دشمن نابکار ایستاد و در عملیات امام مهدی (عج) از خود رشادت های فراوانی نشان داد.

         

منبع: دانا

کلیدواژه: عملیات بیت المقدس شهادت رسید مسجد جامع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۱۱۹۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فاز۲ تملک و آزادسازی خیابان شهید نقیب‌زاده در یزد آغاز شد

مدیر منطقه بافت تاریخی شهرداری یزد از آغاز فاز دوم خیابان شهید نقیب زاده خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از یزد و به نقل از روابط عمومی شهرداری یزد، علیرضا نقوی با بیان اینکه فاز ۲ تملک و آزادسازی خیابان شهید نقیب زاده آغاز شده است، اظهار کرد: همزمان با جدول‌گذاری مسیر خیابان شهید نقیب زاده از داروخانه امامزاده‌ای، فاز دوم طرح خیابان شهید نقیب زاده با تملک و آزادسازی ۷ پلاک با هزینه‌ای بالغ بر ۱۹۰ میلیارد ریال آغاز شد.

وی با اشاره به آزادسازی‌های این مسیر، گفت: خیابان شهید نقیب زاده از پروژه‌های بر زمین مانده سالیان گذشته بود که با اهتمام مدیریت شهری در دوره ششم بیش از نیمی از پلاک‌ها تا تقاطع مسجد رسولیان انجام شد و امیدواریم با تملک باقیمانده پلاک‌ها تا پایان سال شاهد افتتاح کامل این گذر باشیم.

مدیر منطقه بافت تاریخی شهرداری یزد ادامه داد: از اهمیت این پروژه می‌توان به موازی بودن آن با بلوار آیت‌الله طالقانی اشاره کرد که بخشی از بار ترافیکی آن در این خیابان بارگذاری خواهد شد.

کد خبر 751281

دیگر خبرها

  • عجیب ترین فرمانده جنگ ایران و عراق /جانشین سپاه خرمشهر و دوست نزدیک سردار سلیمانی را بیشتر بشناسید
  • فاز۲ تملک و آزادسازی خیابان شهید نقیب‌زاده در یزد آغاز شد
  • استفاده از ظرفیت‌های مردمی در برنامه‌های ۳ خرداد استان مرکزی
  • شهید عبدالرضا موسوی؛ از رتبه اول کنکور پزشکی تا شهادت برای فتح خرمشهر/ شهیدی که محل دفنش را مشخص کرده بود
  • اوقات شرعی هفدهم اردیبهشت ماه به افق آبادان و خرمشهر
  • عرض و طول سرزمین‌های اشغالی تحت اشراف سلاح‌های ایرانی است
  • برگزاری مراسم تجلیل از معلمان خرمشهر
  • یک روایت از جهادگران در عملیات بیت‌المقدس
  • چرا سردار زاهدی نمی خواست لباس سپاه را بپوشد؟
  • اوقات شرعی شانزدهم اردیبهشت ماه به افق آبادان و خرمشهر