Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا: منصور غلامی در جلسه علنی صبح امروز (سه‌شنبه) مجلس شورای اسلامی به سوال روح‌الله عباسپور نماینده بوئین زهرا درباره‌ی علت اجرایی نشدن مواد ۶۴، ۶۵ و ۶۶ قانون برنامه ششم و تضعیف دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی واقع در غیر از مراکز استان‌ها به بهانه اجرای طرح آمایش سرزمین پاسخ داد.

وی با گرامیداشت سوم خردادماه اظهار کرد: یکی از احکام قانون برنامه مربوط به دانشگاه پیام نور بود که در توسعه ارتباطات بین‌المللی، واحدهای برون مرزی و تبدیل شدن به هاب منطقه‌ای فعالیت‌های گسترده‌ای صورت گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ارتباطات بین‌المللی در حوزه آموزش‌های الکترونیک با دانشگاه‌های داخل از جمله دانشگاه‌های بزرگ شکل گرفت و در زمان کرونا هم گسترش پیدا کرد.

غلامی ادامه داد: تعداد زیادی از دروس و واحدهای درسی در دانشگاه پیام نور به صورت غیرحضوری و حتی قبل از شیوع ویروس کرونا ارائه شد و بسیاری هم فارغ‌التحصیل شدند. در زمینه‌ی همکاری با دانشگاه‌های خارج از کشور، دانشگاه‌های پیام نور ارتباطاتی با دانشگاه‌هایی از استرالیا و کانادا و در آسیا دانشگاه‌های پاکستان و هند داشته، یکی از واحدهای فعال پیام نور در افغانستان است که بیش از ۹۰۰ دانشجو دارد تحصیل بیش از ۱۰۰۰ دانشجوی غیرایرانی در ۵۶ نمایندگی دانشگاه در ۴۳ محل در خارج از کشور بر مبنای آموزش‌های الکترونیک از دستاوردهای اجرای برنامه ششم توسعه در دانشگاه پیام نور است.

وزیر علوم با بیان این‌که دوره‌های مشترکی با دانشگاه‌های دیگر تنظیم شده اضافه کرد: دوره‌های کوتاه مدت همکاری مشترک انجام شده است، علی‌رغم محدودیت‌ها مراکز پیام نور ساماندهی پیدا کرده و توفیقات خوبی به دست آورده است. درباره دانشگاه فرهنگیان هم موضوع منفک شدن از آموزش و پرورش مطرح بود که مسائل اداری زیادی را به همراه داشت که همه با زحمات همکاران ما صورت گرفت و توجه بسیاری برای پرورش دانشجویان در حوزه‌های آموزش‌های مهارتی انجام شد. درباره بازنگری آیین‌نامه تحصیلی مربوط به قانون برنامه ششم توسعه با همکاری آموزش و پرورش و سازمان پرورش استعدادهای درخشان فعالیت‌های نخبگان به خوبی ادامه دارد آیین‌نامه مورد بازنگری قرار گرفته، در حوزه پذیرش دانشجو همه دانشگاه‌ها براساس این آیین‌نامه عمل می‌کنند. این کار به صورت مستمر با پوشش وسیع انجام می‌شود.

وی کمک به جذب فارغ‌التحصیلان نخبه را از دیگر اقدامات انجام شده عنوان و اظهار کرد: تلاش بر حفظ دانشجویان نخبه در داخل کشور است همچنین برای تکریم نخبگان و پیشکسوتان هر ساله چند جشنواره برگزار می‌شود.

غلامی همچنین اظهار کرد: در بحث ایجاد واحدهای دانشگاهی مشترک با کشورهای دیگر در حوزه فنی و حرفه‌ای و جامع علمی – کاربردی به دلایل مختلفی از جمله شرایط خاص داخلی خودشان برای گذار از یک مرحله‌ی پذیرش و برنامه آموزش و پرورش برای فارغ‌التحصیلی دبیرستانی‌ها فرصت پرداختن به این موضوع صورت نگرفت اما در سایر زیرمجموعه‌ها از جمله جامعه‌المصطفی واحدهای برون مرزی وجود دارد.

وزیر علوم با اشاره به اقدامات صورت گرفته برای بروزرسانی تجهیزات و امکانات دانشگاه فنی و حرفه‌ای اضافه کرد: اعتباراتی برای این کار اختصاص یافت که از جمله آن در سال ۱۳۹۹، ۲۱۲ میلیارد تومان اعتبار برای تجهیزات آزمایشگاهی، ۱۵۰ ماشین و سیستم‌های جدید داده شد از ظرفیت خیرین برای حمایت از تجهیزات آزمایشگاهی، فنی حرفه‌ای استفاده شد. برای توسعه فعالیت‌های آموزشی مهارتی در سال ۱۳۹۹ تاکنون به ۹ آموزشکده جدید مجوز داده شد و همزمان تعدادی از مراکز شهرستان‌ها مجوز جدید برای توسعه فضاهای موجود گرفتند. ۲۳ رشته جدید ایجاد و ۱۵۲ رشته محل جدید در مقاطع کاردانی و کارشناسی شکل گرفته است. پیش بینی می‌شود که دانشگاه‌های فنی و حرفه‌ای مورد حمایت‌های ویژه قرار گرفت.

وی با بیان این‌که ۱۸۰ مرکز نوآوری در کنار دانشگاه جامع علمی – کاربردی ایجاد شد، تصریح کرد: دانشگاه فنی و حرفه‌ای و علمی _ کاربردی به دلیل دو عامل نتوانست به افزایش ظرفیت برسد. یکی اجرای برنامه ۶-۳-۳ آموزش و پرورش بود که باعث شد یکسال فارغ‌التحصیلان مهارتی به خاطر دوره پیش دانشگاهی دیگر داوطلب نشوند دومین مورد این بود که با داشتن دیپلم پیش دانشگاهی تعداد زیادی از آنها از رفتن به دوره مهارتی اجتناب کرده و داوطلب ورود به دوره نظری شدند. در نتیجه علی‌رغم وجود ظرفیت شاهد کاهش وجود دانشجو در این دانشگاه‌ها بودیم.

وزیر علوم در پایان اظهار کرد: در بحث دانشگاه‌های مهارتی ظرفیت خوبی برای پذیرش دانشجو داریم امیدواریم با تدابیر قانونی و تقویت بودجه بتوان به خوبی از این ظرفیت استفاده کرد.

منبع: فردا

کلیدواژه: مجلس وزیر علوم دانشجویان نخبه آموزش و پرورش فنی و حرفه ای وزیر علوم پیام نور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۱۶۸۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به یاسوج سفر می کند

به گزارش خبرنگار مهر، بهادر کرمی ظهر پنجشنبه در جمع خبرنگاران افزود: صبح روز شنبه هشتم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، «محمدعلی زلفی گل» وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در سفری یک روزه به یاسوج از برخی پروژه‌های این دانشگاه بازدید می‌کند.

وی بیان داشت: از جمله برنامه‌های وزیر علوم در این سفر، کلنگ‌زنی دومین خوابگاه متاهلی و بازید از چندین پروژه فعال است.

وی مصاحبه با شبکه سراسری به صورت زنده از خبر ۱۴، نشست با اعضای هیئت رئیسه، دیدار با آیت الله حسینی نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه شهر یاسوج، حضور در دانشگاه یاسوج و افتتاح سردر دانشگاه و زیارت مقبره شهید گمنام، را از دیگر برنامه‌های این سفر عنوان کرد.

کرمی افزود: وزیر علوم در این سفر در نشست آمایش آموزش عالی که با حضور امام جمعه، استاندار، رؤسای دانشگاه‌ها و دیگر مسئولان برگزار می‌شود، شرکت کرده و نشستی نیز با اعضای هیئت علمی در قالب جلسه گرامیداشت هفته معلم و تجلیل از برگزیدگان و سرآمدان علمی خواهد داشت.

کد خبر 6088508

دیگر خبرها

  • وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به یاسوج سفر می کند
  • دانشگاه جندی‌شاپور اهواز در مقطع ارشد «هوشبری» دانشجوی خارجی می‌پذیرد
  • هیچ منعی برای ثبت‌نام دانشجومعلمان در طرح مسکن فرهنگیان وجود ندارد
  • هیچ منع قانونی برای ثبت‌ نام دانشجومعلمان در طرح مسکن فرهنگیان وجود ندارد
  • آئین نامه مدرسه تراز سند تحول نهایی شد
  • برای احقاق حقابه سیستان از همه اهرم‌ها باید استفاده شود
  • برای احقاق حقابه سیستان از همه اهرم‌ها استفاده نمی‌کنند | عده ای آب ژرف می خواهند و عده ای دیگر از آب دریای عمان !
  • وزیر علوم: باید نخبگان را به سمت علوم انسانی هدایت کنیم
  • برای حق‌آبه سیستان آن‌گونه که باید کار نشد
  • امام جمعه زاهدان: برای حق‌آبه سیستان آن‌گونه که باید کار نشد