Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس ـ اراک؛ بی‌تحرکی یا کم‌تحرکی یکی از مخاطرات عمده سلامتی و از دلیل مرگ و میر در جهان است و بر اساس تحقیقات صورت گرفته ارتباط قدرتمندی بین کاهش تحرک و شیوع مشکلاتی مثل پرفشاری خون، دیابت نوع ۲، حملات قلبی و عروقی، افزایش وزن و چاقی، اختلالات خواب و خلق و... در افراد کم تحرک وجود دارد.

۷۰ درصد بیماری‌ها بر اثر بی تحرکی به وجود می‌آیند که دلیل آن ماشینی شدن زندگی و کم شدن تحرک جسمی است، به طوری که سبک زندگی شهرنشینی و صنعتی شدن جوامع در کنار تغییرات بوجود آمده در سبک زندگی افراد همه و همه افراد را به سمت کاهش تحرک سوق می‌دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

کم تحرکی یکی از مشکلات جدی در جوامع امروزی است که می‌تواند عوارض زیادی در پی داشته باشد و نشستن‌های طولانی مدت می‌تواند سبب بروز مشکلات زیادی برای افراد شود.

رئیس گروه بیماری‌های غیرواگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک در این رابطه می‌گوید: در استان مرکزی ۵۴.۷ درصد از جمعیت دچار کم تحرکی هستند که باید تا چهار سال دیگر این آمار ۲۰ درصد کاهش یابد.

پری میرشفیعی بیان کرد: آخرین آمار مربوط به تحرک بدنی و چاقی و اضافه وزن در استان به اجرای پیمایش عوامل خطر سال 1395 می‌باشد، که در آن شیوع کم تحرکی در جمعیت استان 54.7 درصد می‌باشد و شیوع چاقی و اضافه وزن 59.3 درصد است.

وی افزود: کاهش 20 درصدی کم تحرکی و  ثابت نگه داشتن وزن افراد از جمله اهداف اصلی سند پیشگیری و کنترل بیماری‌های غیرواگیر است که امسال با جدیت دنبال خواهد شد.

رئیس گروه بیماری‌های غیرواگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک با اشاره به ارتباط کرونا و کم تحرکی می‌گوید: بر اساس تحقیقات وزارت بهداشت تحرک و فعالیت، خطر ابتلا به نوع شدید بیماری کووید ۱۹ را کاهش می‌دهد و طبق این بررسی  افرادی که حداقل تا دو سال قبل از آلودگی به ویروس کرونا فعالیت بدنی کمی‌ انجام داده‌اند، نسبت به افراد پرتحرک‌تر، بیش‌تر در معرض خطر بستری شدن بر اثر بیماری کووید ۱۹ قرار گرفته‌اند.

میرشفیعی بیان می‌کند: در این شرایط که خطر بیماری کرونا وجود دارد و امکان استفاده از تجهیزات ورزشی کم است، افرادی که علاقمند به ورزش هستند می‌توانند از نرم افزارهای هوشمند تحرک بدنی برای انجام تحرکات مناسب بدنی استفاده کرد که اپلیکیشن فیت آسا قابل دانلود از کافه بازار، نرم افزاری است که توسط دانشگاه علوم پزشکی اراک به عنوان پایلوت کشوری در دسترس بوده و قابل اجرا است.
وی همچنین مصرف سبزیجات غنی از نیترات، مانند کاهو، اسفناج، کلم پیچ  را مفید برای سلامتی دانسته و از مردم می‌خواهد در مصرف غذاهای سالم نهایت دست ودلبازی را به خرج دهند.

میرشفیعی با بیان اینکه یکی از مخاطرات جدی حوزه سلامت قبل از شیوع ویروس کرونا، بیماری‌های غیرواگیر بودند، گفت: دلیل عمده  این کم تحرکی به میزان قابل توجه در جمعیت کشور و نیز تغذیه ناسالم است که باید بر کم تحرکی به عنوان عامل مخاطره سلامت آحاد جامعه فائق آییم.

به گزارش فارس ۵۶ درصد جمعیت کشور کم تحرک هستند که این کم تحرکی در بین خانم‌ها ۶۵ درصد است.

 انتهای پیام/ 

منبع: فارس

کلیدواژه: مرگ و میر چاقی اراک دیابت نوع ۲ دانشگاه علوم پزشکی اراک کم تحرکی کم تحرک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۱۷۰۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیلزدگان بلوچستان در معرض خطر بیماری مالاریا هستند

ایرج ضاربان اظهارکرد: مبارزه با پشه ناقل بیماری مالاریا بسیار مهم است چوم مالاریا بصورت بومی سال‌ها در منطقه بلوچستان وجود داشته است.

وی افزود: پشه مالاریا در آب تخم ریزی می‌کند و تبدیل به لارو و در نهایت پشه بالغ می‌شود از این رو ماموران مراقب مالاریا و لاروکش در منطقه حضور دارند و سمپاشی‌ها برای مقابله با تکثیر پشه‌های آنوفل بالغ انجام می‌شود.

سرپرست دانشکده علوم پزشکی چابهار گفت: از آنجایی که چابهار و دشتیاری با کشور پاکستان هم مرز هستند، بیمارانی که از پاکستان می‌آیند اگر در معرض گزش این پشه‌ها قرار بگیرند آلوده می‌شوند و می‌توانند بیماری مالاریا را از طریق گزش به انسان سالم منتقل کنند در واقع پشه باعث انتقال بیماری مالاریا می‌شود.

وی اظهار کرد: تیم‌های متعددی در دانشکده علوم پزشکی چابهار داریم و همکاران ما برای کاهش شیوع بیماری مالاریا پای کار هستند.

ضاربان افزود: باید اقداماتی در جهت جلوگیری از افزایش پشه‌ها انجام شود و دانشکده علوم پزشکی چابهار در این راستا اقدامات جدی در دستور کار دارد.

وی افزود: افراد می‌توانند با استفاده از توری، پشه بند، وسایل سرمایشی و استفاده از مواد دورکننده پشه بر روی پوست از گزش پشه جلوگیری کنند.

سرپرست دانشکده علوم پزشکی چابهار گفت: پشه مالاریا در مناطق گرم و مرطوب و هوای معتدل وجود دارد و تکثیر پشه‌ها در زمان بارندگی و در آب راکد باقی مانده سرعت تکثیر بالاتری دارند که این موضوع سبب نگرانی برای مناطق سیل زده و ساکنین چادرهای اسکان موقت شده است.

وی بیان کرد: زمانی که پشه زیاد باشد سرعت شیوع بیماری‌ها بویژه بیماری مالاریا افزایش می‌یابد و باید اقدامات پیشگیرانه انجام شود.

ضاربان خاطر نشان کرد: بیماری مالاریا هیچ واکسنی ندارد و افراد نباید در معرض گزش پشه قرار بگیرند و زمانی که بیمارانی وارد کشور می‌شوند می‌توانند به راحتی و از طریق گزش پشه بیماری مالاریا را منتقل کنند.

وی افزود: زمانی که گزش صورت می‌گیرد انگل تک یاخته از طریق خون وارد پشه می‌شود و اگر انسانی سالمی در معرض گزش پشه آلوده قرار بگیرد بیمار می‌شود.

سرپرست دانشکده علوم پزشکی چابهار عنوان کرد: سیل زدگانی که در چادرهای اسکان موقت هستند مورد آموزش تیم‌های آموزشِ بهداشت دانشکده علوم پزشکی قرار می‌گیرند. همچنین درخواست کردیم تعدادی پشه بند و توری برایمان ارسال شود تا در مناطق آلوده و مناطق روستایی توزیع و از خطرات احتمالی بیماری مالاریا جلوگیری‌ کنیم.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • درآمد ۱۰۰۰ میلیاردی دانشگاه علوم پزشکی مشهد از گردشگری سلامت در ۱۴۰۲
  • تسریع در اجرای قانون جوانی جمعیت نیازمند همراهی جدی دستگاه‌هاست
  • زنگ خطر جمعیت در کاشان به صدا درآمد
  • سیلزدگان بلوچستان در معرض خطر بیماری مالاریا هستند
  • حل بحران سالمندی جمعیت، عزم ملی را می‌طلبد
  • رئیس جدید دانشگاه علوم پزشکی هوشمند معرفی شد
  • بیمارستان فوق تخصصی کودکان شرق کشور؛ مرکز کشت حلق بیماران CF
  • خیّران سلامت یک میلیارد ریال به حوزه سلامت شهرستان کاشمر کمک کردند
  • با سریع‌ترین روش‌های کاهش وزن آشنا شوید
  • نقش تاثیرگذار ماماها در جوانی جمعیت و فرزندآوری